sitemap    
Bazuin naar Amerika voor Homerun Derby
Visitekaartjes afgeven. Daar gaat het de komende dagen om voor het Nieuwerkerkse honkbaltalent Mike Bazuin. Bazuin verkeert in de unieke situatie dat hij is uitgenodigd 2 en 3 januari mee te doen aan de High School Homerun Derby in Tampa, Florida. Dat is bijzonder, aangezien wereldwijd slechts tien jongens van buiten de Verenigde Staten hieraan mee mogen doen. Voor Bazuin de kans zich in de kijker te spelen van Major League-teams, waarvan diverse coaches en scouts rondlopen. "Mijn uiteindelijke droom? Prof worden bij de New York Yankees!", zegt Bazuin zelfverzekerd.

Mark Duursma door KNBSB uitgeroepen tot MVP
Met sportcommentator Andy Houtkamp als presentator heeft de Nederlandse bond KNBSB vanmiddag de honkbalprijzen voor het seizoen 2008 uitgereikt. De uitreiking van de Stars Awards vond plaats in het Huis van de Sport in Nieuwegein. De prijzen werden uitgereikt door onder meer bestuursleden en coaches van de Nederlandse teams. Die reikten onder meer twee prijzen uit aan Mark Duursma, de grote winnaar bij de honkballers. Hij werd niet alleen de beste slagman, maar bovendien ook de Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2008.

Twee nieuwe spelers voor HCAW
HCAW heeft zich voor het komende seizoen versterkt met twee nieuwe buitenlandse spelers. Het zijn de 23-jarige Duitser Andre Hughes en de 24-jarige Jason Rees uit Australië. Beiden spelers voegen zich in de aanloop naar het komende seizoen bij de selectie van de Bussumse hoofdklasser, die komend seizoen onder leiding staat van hoofdcoach Jurjan Koenen.

Koolen beëindigt carrière
Binnenvelder Roel Koolen keert komend seizoen niet meer terug bij Kinheim. De 26-jarige honkballer heeft besloten een punt te zetten achter zijn actieve sportcarrière. Koolen wil zich volledig richten op zijn zijn opleiding en werkloopbaan. Hij heeft Kinheim eerder deze maand op de hoogte gesteld van zijn besluit.

Blijleven wordt pitching-coach Nederland
Het Nederlands honkbalteam krijgt tijdens de tweede World Baseball Classic hulp van Major Leaguer Bert Blijleven. De 57-jarige, in Nederland geboren, voormalige pitcher is vandaag officieel aan de technische staf van Oranje toegevoegd. Blijleven wordt pitching-coach van Oranje. Eerder werd de Amerikaan Rod Delmonico aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands team.

Delmonico 'wil altijd winnen'
Terwijl de Nederlandse honkbalwereld midden in de winterstop zit, was daar opeens de bekendmaking waar alle honkbalfans al maandenlang nieuwsgierig naar uitkeken. De vijftigjarige Amerikaan Rod Delmonico wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands honkbalteam. En daar heeft Nederland een coach mee, die "altijd alles wil winnen", aldus Robert Eenhoorn over zijn pasbenoemde opvolger.

Delmonico nieuwe bondscoach Nederland
De Nederlandse honkbalbond KNBSB heeft vandaag bekendgemaakt in Rod Delmonico een opvolger te hebben gevonden voor bondscoach Robert Eenhoorn. De vijftigjarige Amerikaan vervangt per 1 januari 2009 Eenhoorn, die als technisch directeur van de KNBSB aan de slag gaat. Dit betekent dat Eenhoorn niet als coach aanwezig zal zijn bij de World Baseball Classic.

CEB draait schoring Kinheim terug
Het Haarlemse Kinheim kan eind maart gewoon van start gaan tijdens één van de twee Europa Cup-toernooien. Vandaag heeft de Europese honkbalbond CEB de schorsing teruggedraaid, die de Technische Commissie van de CEB Kinheim eerder dit jaar oplegde.

No-hitter voor Stuifbergen
De Nederlandse pitcher Tom Stuifbergen heeft gisternacht een no-hitter gegooid voor Adelaide Angels in de South Australian Baseball League. De profhonkballer van Minnesota Twins kwam afgelopen seizoen door een blessure nauwelijks in actie.

Halman naar Spring Training
De Nederlandse profhonkballer Gregory Halman start volgend jaar tijdens Spring Training voor het Major League-team van Seattle Mariners. De talentvolle honkballer uit Haarlem werd gisteren door zijn proforganisatie aan het 40-man roster toegevoegd. Ook in 2007 en 2008 nam Halman al met de hoofdmacht deel aan Spring Training.

Bernadina beste speler van Nationals
De Nederlandse profhonkballer Rogearvin Bernadina is door Major League Baseball uitgeroepen tot 'Organizational Player of the Year' bij zijn proforganisatie Washington Nationals. Eerder werd ook Gregory Halman al uitgeroepen tot beste speler in de organisatie van Seattle Mariners. Beide spelers kwamen afgelopen weken uit in een winter- en herfstcompetitie.

Provincie steekt 4,2 miljoen in stadion
De provincie Noord-Holland steekt een bedrag van 4,2 miljoen in de aanpassing van het Pim Mulierstadion. Daarmee moet het honkbalstadion in Haarlem niet alleen zijn A-status behouden, maar bovendien voldoen aan de eisen om als accommodatie in aamerking te komen voor de nieuw op te richten European Baseball League (EBL). Vanaf volgend seizoen neemt Kinheim definitief zijn intrek in het Pim Mulierstadion.

Commentaar Ruud van Zetten
Moet het honkbal zich afscheiden van softbal? Als het aan Don Porter, de voorzitter van de wereldsoftbalbond ISF ligt dan wel. Eerder kwam voormalig KNBSB-voorzitter Theo Reitsma al aan het woord op de Nederlandse honkbalsite. Nu is het ook de beurt aan de huidige voorzitter van de KNBSB, Ruud van Zetten. Volgens Reitsma is een scheiding zeker een mogelijkheid. Als het aan de huidige voorzitter ligt, dan komt een dergelijke scheiding er niet. Van Zetten: "Sterker nog, in Europa zou men zelfs de krachten moeten bundelen." Lees het volledige commentaar van Van Zetten.

Van den Hurk opnieuw bij Coach Clinic
De Nederlandse Major League-speler Rick van den Hurk is in december opnieuw aanwezig tijdens de European Baseball Coach Clinic in Rotterdam. Daar is de pitcher op 13 en 14 december één van de sprekers tijdens de 22e editie van deze bijeenkomst.

De Jong gekozen tot MVP 2008
Het All Star Team, dat elk jaar na afloop van het seizoen wordt samengesteld door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite, is op zes van de elf plekken gewijzigd. Grote winnaar dit jaar werd Sidney de Jong. De catcher van Amsterdam werd niet alleen uitgeroepen tot beste catcher, maar bovendien tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2008. Hij volgt daarmee zijn ploeggenoot Fausto Alvarez op.

Commentaar Theo Reitsma
Eind oktober maakte Don Porter, de voorzitter van de wereldsoftbalbond ISF zijn nieuwste plan bekend. Om terug op het Olympisch programma te keren, moet het softbal zich in alle lidstaten afscheiden van het honkbal. Eerder berichtte de Nederlandse honkbalsite hier al over. Nu geeft ook voormalig KNBSB-voorzitter Theo Reitsma zijn visie.

ADO trekt assistent-coach aan
ADO heeft met de aanstelling van assistent-coach Richard Brown zijn coaching-staff voor het nieuwe seizoen rond. De 42-jarige Rotterdammer is als assistent van de nieuwe hoofdcoach Leo Voogd naar Den Haag gehaald.

Overschrijvingen seizoen 2009
Derde honkman Vince Rooi en closer Dave Draijer zijn de enige twee actieve Nederlandse internationals, die komend seizoen voor een nieuwe club in actie zullen komen. De jaarlijkse overschrijvingstermijn heeft dit jaar in de hoofdklasse niet voor grote wijzigingen gezorgd. Spelers hebben officieel nog tot vannacht 00.00 uur om van club te veranderen.

Sparta/Feyenoord ook rond met tweede coach
Sparta/Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met een tweede coach voor het nieuwe seizoen. Gisteren werd al bekendgemaakt dat Ludwig Bernadina aan de technische staf was toegevoegd. Vandaag kon de Rotterdamse club ook de komst bevestigen van de Antilliaan Dino Anasagasti. De leiding wordt nog aangevuld met een buitenlandse pitching-coach.

Kevin Miner naar HCAW
Pitcher Kevin Miner verruilt komend seizoen landskampioen Amsterdam voor HCAW. Miner is één van de vijf nieuwkomers bij de Bussumse club, die zowel Jermaine Esprit als Shurty Tremus naar ADO ziet vertrekken. HCAW staat volgend jaar voor het eerst onder leiding van hoofdcoach Jurjan Koenen. De voormalig hoofdklasser wordt daarbij geassisteerd door Ronald Jaarsma.

Bernadina nieuwe coach Sparta/Feyenoord
Ludwig 'Luty' Bernadina wordt de nieuwe coach bij Sparta/Feyenoord. In de Rotterdamse Beverwaard is de broer van Major Leaguer Rogearvin Bernadina de opvolger van Steve Janssen, die de overstap maakte naar Neptunus. Komend seizoen krijgt Bernadina onder meer de beschikking over voormalig international Gregory Gustina.

Francisca en Draijer terug bij RCH
Buitenvelder Derick Francisca en werper Dave Draijer keren terug bij RCH. Zij zijn twee van de voorlopige acht nieuwkomers bij de hoofdklasseclub uit Heemstede. Eerder maakte RCH ook al de komst bekend van de Canadese coach Bernie Beckman, die in Heemstede de vervanger wordt van hoofdcoach Robert Klaver.

Rentree Balentina bij Pioniers
De 37-jarige oud-international Johnny Balentina keert terug in de Nederlandse hoofdklasse. Vandaag heeft Pioniers de komst van de Antilliaan bevestigd. Balentina speelde voor het laatst in 2007 in de hoofdklasse, toen hij uitkwam voor Neptunus. Tegenover de komst van Balentina staat het vertrek van onder meer Dave Draijer, Dè Flanegin en Edwin de Graaf.

Halman in AZL All Star Game
De Nederlandse profhonkballer Gregory Halman heeft gisteren deelgenomen aan de Rising Stars Showcase, de All Star Game voor de vijftig beste spelers uit de Arizona Fall League. Inmiddels heeft Milb.com, de officiële website van Minor League Baseball, Halman uitgeroepen tot beste slagman van het jaar en één van de twee Organizational Players of the Year in de Minor League.

Europese competitie pas na EK
Een eventueel nieuw te starten Europese profcompetitie staat wat betreft de Europese honkbalbond CEB pas op het programma na het Europees kampioenschap van 2010. Dit heeft CEB-voorzitter Martin Miller laten weten.

Koenen nieuwe hoofdcoach HCAW
HCAW heeft een vervanger gevonden voor hoofdcoach Roy Berrevoets. Hij had de Bussumse club begin augustus al laten weten volgend seizoen niet meer terug te keren als hoofdcoach. Zijn taken zullen worden overgenomen door Jurjan Koenen, die al actief was als assistent-coach van Berrevoets.

Janssen als coach terug bij Neptunus
Steve Janssen keert terug bij Neptunus. De 36-jarige Belgische coach was het afgelopen seizoen de manager bij stadsgenoot Sparta/Feyenoord, waarmee hij op een vijfde plaats eindigde in de hoofdklasse. Al eerder werd duidelijk dat Janssen de club uit De Beverwaard zou verlaten. Wie de opvolger wordt van Janssen bij Sparta/Feyenoord is op dit moment nog niet bekend.

Neptunus trekt twee spelers aan
Ruim voor het verstrijken van de deadline van 1 november heeft Neptunus zich al versterkt met twee nieuwe spelers. Bij de Rotterdammers keert de 24-jarige Shaldimar Daantji na vier seizoenen terug. Van Euro Stars komt de 22-jarige Jorian van Acker over. Beide aanwinsten zijn inmiddels via de website van Neptunus bevestigd. Van Acker debuteert volgend jaar in de hoofdklasse.

Neptunus op zoek naar nieuwe hoofdcoach
In navolging van HCAW, RCH en Kinheim start ook Neptunus het nieuwe seizoen met een andere hoofdcoach. Bij de Rotterdamse hoofdklasser heeft de 44-jarige manager Eric de Bruin in goed overleg met de club besloten zijn taken neer te leggen. Neptunus heeft nog geen vervanger voor De Bruin aangewezen.

Jansen volgt Thijssen op bij Kinheim
Eelco Jansen wordt de nieuwe hoofdcoach van het Haarlemse Kinheim. De 39-jarige oud-international wordt daarmee de opvolger van Ben Thijssen, die de afgelopen drie seizoenen bij Kinheim aan het roer stond. Jansen is sinds 2006 pitching-coach bij de Haarlemse ploeg. Hij wordt het komende seizoen bijgestaan door assistent-coach Marcel Joost, die ook afgelopen jaar deel uitmaakte van de coachingstaf.

Ryan Murphy naar Pioniers
Ryan Murphy verruilt landskampioen Amsterdam voor Pioniers. De Hoofddorpse club heeft deze verrassende overstap vandaag bevestigd. Het wordt de derde club in drie jaar tijd voor Murphy, nadat hij eerder voor RCH in de hoofdklasse debuteerde. Ook Shane Gnade speelt volgend seizoen voor Pioniers.

Sparta/Feyenoord houdt try-outs
Met de komst van veteranen Rob Cordemans, Percy Isenia, Harvey Monte en Gino Henson wist Sparta/Feyenoord een jaar geleden de nodige ervaring aan zijn selectie toe te voegen. Komende seizoen wil de Rotterdamse club uit de Beverwaard deze selectie verder aanvullen met honkbaltalent. Om die reden houdt Sparta/Feyenoord op donderdagavond 16 oktober vanaf 19.00 uur een try-out.

ADO stelt nieuwe coach aan voor 2009
Een dag nadat ADO zijn plaats in de hoofdklasse voor 2009 heeft veiliggesteld, heeft de Haagse club de komst bevestigd van een nieuwe hoofdcoach. De honkballers van ADO komen volgend seizoen onder leiding te staan van oud-international Leo Voogd. Hij neemt de taken over van Bart Volkerijk, die in juli in Den Haag aan het roer kwam te staan. De coachingstaf wordt in de komende periode nog verder uitgebreid.

Pitching-coach weg bij Amsterdam
Amsterdam speelt de resterende wedstrijden van de Play-Offs verder zonder pitching-coach Tom Geestman. Geestman maakte zondag na afloop van wedstrijd tegen Neptunus bekend dat hij zich, wegens een verschil van mening over het te voeren beleid binnen de selectie, met onmiddellijke ingang terugtrekt uit het begeleidingsteam van Amsterdam.

Beckman in 2009 nieuwe coach RCH
RCH heeft de Canadees Bernie Beckman aangesteld als nieuwe coach voor het aankomende seizoen. Beckman was eerder vier seizoenen hoofdcoach bij Kinheim en was onder meer pitching-coach van het Nederlands team.

Europa Cup in april zonder Kinheim
De Europa Cup-toernooien worden in 2009 gehouden in april. Hiervoor is door de Europese honkbalbond CEB gekozen in verband met de organisatie van het wereldkampioenschap in datzelfde jaar door zeven verschillende Europese landen. De Europa Cup zal het dan in ieder geval moeten doen zonder titelverdediger Kinheim, die door de CEB een schorsing opgelegd heeft gekregen.

ADO verder zonder Remmerswaal
ADO moet de competitie verder afmaken zonder de ervaren werper Erik Remmerswaal. Bij de 39-jarige oud-international is een dubbele hernia geconstateerd, waardoor hij zijn honkbalcarrière heeft moeten beëindigen. Naar alle waarschijnlijkheid speelt ADO later deze maand wedstrijden om promotie en degradatie tegen Euro Stars uit Capelle aan den IJssel.

Pioniers alsnog in het gelijk gesteld
Het lijkt erop dat er een einde is gekomen aan het geschil tussen Pioniers en de Nederlandse honkbalbond KNBSB. Dat geschil ontstond nadat de KNBSB een beslissing van de Commissie van Beroep naast zich neer had gelegd en Pioniers daarmee als verliezer had aangewezen van de gestaakte wedstrijd tegen Kinheim op zondag 18 mei. Vandaag heeft de KNBSB besloten toch de beslissing van de Commissie van Beroep te respecteren.

MLB-debuut Martis met verlies
De Nederlandse international Shairon Martis heeft zijn debuut gemaakt in de Major League. De 21-jarige Antilliaanse werper gooide voor Washington Nationals vijf innings in de wedstrijd tegen Atlanta Braves. Zijn ploeg kwam niet tot scoren, waardoor de sterke start van Martis niet werd beloond met een overwinning. In diezelfde wedstrijd speelde de Nederlandse international Rogearvin Bernadina als pinch-hitter zijn dertiende wedstrijd in de Major League.

KNBSB wijst Pioniers alsnog als verliezer aan
De op zondag 18 mei gestaakte wedstrijd tussen Pioniers en Kinheim wordt alsnog omgezet in een reglementaire 2-0 overwinning voor Kinheim. Eind mei nam de Nederlandse honkbalbond KNBSB al dit besluit, maar de Commissie van Beroep herriep deze beslissing vorige week na een beroep van Pioniers. Vandaag heeft het bondsbestuur van de KNBSB dit besluit naast zich neergelegd en Pioniers alsnog als verliezer aangewezen.

RCH vervangt hoofdcoach
RCH maakt het seizoen af zonder hoofdcoach Robert Klaver. Volgens de Heemsteedse hoofdklasser was de chemie tussen coach en de spelers niet meer optimaal. Klaver, die dit seizoen als hoofdcoach terugkeerde bij RCH, wordt met onmiddellijke ingang vervangen voor het coachtrio Ab de Boer, Jeroen Landsman en Al Morales. RCH staat momenteel op een zevende plaats in de hoofdklasse.

Halman in Arizona Fall League
De 21-jarige Gregory Halman is door zijn proforganisatie Seattle Mariners aangewezen om uit te komen in de Arizona Fall League. Deze najaarscompetitie, die op 7 oktober van start gaat, wordt door de Amerikaanse Major League-clubs gebruikt om honkballers extra wedstrijden te laten spelen.

Bernadina en Martis in Major League
Rogearvin Bernadina keert voor Washington Nationals terug in de Major League. De Nederlandse profhonkballer begint aan een tweede avontuur in dit seizoen bij de hoofdmacht. Vorige maand bedankte Bernadina voor het Nederlands team om kans te maken op een terugkeer in de Major League. Pitcher Shairon Martis, die wel met Oranje actief was in Beijing, is eveneens opgeroepen. Elk jaar krijgen de teams uit de Major League de kans om hun selectie op 1 september uit te breiden van 25 naar veertig spelers.

Pioniers wint beroepszaak
Pioniers heeft een beroepszaak gewonnen, die de club heeft aangespannen tegen de KNBSB. De Nederlandse honkbalbond wees de Hoofddorpse ploeg in mei als schuldige aan voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd van zondag 18 mei tegen Kinheim. Die wedstrijd moest na zes innings worden gestaakt. Door het besluit van de KNBSB werd de gestaakte wedstrijd omgezet in een reglementaire 2-0 overwinning voor Kinheim. De Commissie van Beroep heeft nu in een door Pioniers aangespannen beroepszaak dit besluit alsnog teruggedraaid.

Neptunus versterkt zich met Adriana
In het slot van de reguliere competitie heeft Neptunus zich versterkt met de 37-jarige Antilliaanse honkballer Sharnol Adriana. De international, die deze maand met het Nederlands team deelnam aan de Olympische Spelen, arriveert zaterdag in Nederland. Hij is dan per direct speelgerechtigd om met Neptunus aan de competitie deel te nemen. De Rotterdamse club is in een strijd om de eerste plaats verwikkeld met titelverdediger Kinheim.

Van den Berk stopt als scheidsrechter
Met zijn laatste call in de halve finales van het Olympisch honkbaltoernooi is afgelopen vrijdag een einde gekomen aan de indrukwekkende loopbaan van de Nederlandse scheidsrechter Edwin van den Berk. Van den Berk is na Frank Volkers de tweede scheidsrechter uit de hoofdklasse, die dit seizoen een punt achter zijn carrière heeft gezet. Van den Berk: "Het was een meer dan fantastische tijd".

Sulbaran tekent profcontract bij Reds
De Antilliaanse pitcher Juan Carlos Sulbaran begint na terugkomst uit Beijing aan zijn profcarrière. De achttienjarige honkballer tekende eerder deze maand een profcontract bij Cincinatti Reds. De afgelopen twee weken nam Sulbaran met het Nederlands team deel aan de Olympische Spelen.

Orkas in oktober van start in Venezuela
Het Nederlands team Orkas Baseball Club gaat aan het einde van dit jaar van start in de professionele Venezolaanse wintercompetitie. In april van dit jaar presenteerde de Stichting Academia Latina de Beisbol-Europe haar plannen. Inmiddels hebben diverse Nederlandse tophonkballers zich bij de selectie gevoegd. Nog altijd is de organisatie op zoek naar meer spelers voor het nieuw te vormen Nederlandse clubteam.

Andruw Jones naar Triple A
De Antilliaanse profhonkballer Andruw Jones kan binnenkort een nieuw dieptepunt aan zijn imposante carrière toevoegen. De meervoudige All Star kan zich melden bij het Triple A-team van Los Angeles Dodgers. Ondertussen maakte in de organisatie van Philadelphia Phillies een nieuwe Nederlandse honkballer zijn profdebuut, bezorgde Wladimir Balentien zijn ploeg een belangrijke overwinning en lijkt een rentree van Rogearvin Bernadina in de Major League aanstaande.

Balentien weer terug bij hoofdmacht
De Antilliaanse buitenvelder Wladimir Balentien is deze week teruggekeerd in de Major League. De 24-jarige international sloeg in drie wedstrijden drie honkslagen, waarbij hij gisteravond een belangrijk aandeel had in de 2-1 winst voor zijn ploeg. Balentien was één van de spelers uit de voorlopige Olympische selectie van Nederland, maar kreeg van zijn werkgever geen vrij om aan de Zomer Spelen deel te nemen.

HCAW verder zonder Venezolanen
HCAW maakt het lopende seizoen af zonder de Venezolaanse spelers Fernando Gutierrez en Oscar Montero. De twee pitchers keren terug naar hun geboorteland. Wel hebben zij aangegeven het volgende seizoen terug te willen keren in de Bussumse Vallei.

Berrevoets stopt als coach HCAW
HCAW moet op zoek naar een nieuwe coach. Roy Berrevoets heeft aangegeven na het einde van dit seizoen om persoonlijke redenen niet meer terug te keren als hoofdcoach bij de Bussumse hoofdklasser. Sinds vorig jaar staat de oud-speler van HCAW samen met Jurjan Koenen aan het roer bij HCAW. Met twaalf overwinningen uit 32 wedstrijden staat de ploeg momenteel op een zesde plaats en lijkt plaatsing voor de Play-Offs een onmogelijke opgave te zijn geworden.

Van den Hurk naar Triple A
Rick van den Hurk is er niet in geslaagd zijn verblijf in de Major League met een week te verlengen. De Nederlandse werper maakte afgelopen dinsdagavond zijn rentree voor Florida Marlins met vijf innings zonder honkslag tegen, maar moest vanavond in de vierde inning al de heuvel verlaten. Voor de clubleiding uit Miami was dat reden genoeg om Van den Hurk weer terug te sturen naar de Minor League.

Eenhoorn spreekt over Europese competitie
Eerder deze week publiceerde de Nederlandse honkbalsite over de plannen van Italië voor een Italiaanse profcompetitie. In de hoedanigheid van zijn aanstaande functie als technisch directeur honkbal van de KNBSB reageert Robert Eenhoorn op deze plannen en vertelt hij over de plannen voor een Europese competitie. Eenhoorn: "Als alles goed gaat, kunnen we in het najaar van 2010 beginnen aan de eerste najaarscompetitie voor de beste clubs uit Europa."

Bernadina bedankt voor Spelen
Buitenvelder Rogearvin Bernadina komt tijdens de Olympische Spelen niet in actie voor het Nederlands team. De talentvolle profhonkballer van Washington Nationals heeft bedankt voor Oranje. Hij geeft de voorkeur aan spelen voor zijn club. Door de afmelding van Bernadina blijft de Olympische selectie, zoals bondscoach Robert Eenhoorn op de slotdag van de Haarlemse Honkbalweek bekendmaakte, verder intact.

Van den Hurk terug in Majors
De nodige blessures hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse werper Rick van den Hurk vanavond zijn rentree maakt in de Major League. De 23-jarige Van den Hurk was hierdoor al eerder niet beschikbaar voor de Olympische selectie van bondscoach Robert Eenhoorn. Vorig jaar gooide Van den Hurk al zeventien wedstrijden voor Florida Marlins in de Major League. Dit seizoen voglden nog twee duels voor de hoofdmacht.

Neptunus start met play-by-play
Het Rotterdamse Neptunus is de eerste club uit de hoofdklasse, die begint met play-by-play bijhouden van zijn thuiswedstrijden. Hierdoor zijn de verrichtingen van de ploeg van hoofdcoach Eric de Bruin live via de computer te volgen. Na afloop van de wedstrijden worden bovendien de volledige statistieken gepubliceerd.

Zomer Spelen te vroeg voor Smith
Zonder krachtpatsers Gregory Halman en Wladimir Balentien zou Curth Smith wel eens heel belangrijk kunnen zijn geweest voor het Nederlands team in Beijing. De Zomer Spelen lijken echter een jaar te vroeg voor dit Antilliaanse toptalent, die een ware sensatie veroorzaakt voor Johnson City Cardinals in de Rookie Appalachian League. Ondertussen heeft ook de in Amsterdam geboren Antilliaanse honkballer Mariekson Gregorius zich gemeld in de Minor League.

Bolsenbroek tekent profcontract
De Nederlander Mike Bolsenbroek heeft een profcontract getekend. Al in 2005 toonde Chicago White Sox serieuze interesse in de 21-jarige werper, maar door ongelukkige toevalligheden bleef een profcontract vooralsnog uit. Vorige maand werd Bolsenbroek gedraft door Philadelphia Phillies. Die organisatie bleek een stuk daadkrachtiger en tekende de pitcher voor zeven jaar.

Save voor Martis in Futures Game
Nadat de Nederlander Rick van den Hurk vorig jaar al de win op zijn naam had gekregen, behaalde vandaag de Nederlandse international Shairon Martis de save. Met het World Team won hij met 0-3 van het Amerikaanse Olympisch team tijdens de tiende XM All-Star Futures Game. Het was de tweede overwinning op rij en de vijfde in totaal voor het World Team, nadat vorig jaar het US Team al met 7-2 was verslagen.

Dille leidt België terug naar EK
Voor het eerst sinds 2003 neemt België in 2010 weer deel aan het Europees kampioenschap voor A-landen. Afgelopen weekeinde leidde Neptunus-speler Benjamin Dille zijn team naar de eerste plaats in het EK-kwalificatietoernooi. Drie andere hoofdklassers zorgden ervoor dat ook Tsjechië in 2010 weer van de partij is.

Einde MLB-avontuur Bernadina
Voor Rogearvin Bernadina zit het avontuur in de Major League er voorlopig op. De Nederlandse international debuteerde zondag 29 juni in het walhalla van het honkbal. Daar speelde hij tien wedstrijden voor Washington Nationals. Nu is hij gisteravond door de clubleiding teruggezet naar het Triple A-team Columbus Clippers.

Volkerijk terug aan het roer bij ADO
Voormalig international Bart Volkerijk komt opnieuw aan het roer te staan bij de hoofdmacht van ADO. De oud-werper neemt per direct de taken over van Ron Steward, die het seizoen als hoofdcoach bij de Haagse ploeg was begonnen. Onder leiding van Steward won ADO slecht twee van zijn eerste 29 wedstrijden.

Profs solliciteren naar Spelen
Als een kind in een snoepwinkel. Zo moet bondscoach Robert Eenhoorn zich voelen als hij een blik werpt op de lange lijst met potentiële spelers voor het Nederlandse Olympisch team. Negen spelers met ervaring in de Major League zijn momenteel nog altijd actief. Maar zoals het zo vaak gaat in een snoepwinkel, zijn de duurstje snoepjes vaak niet beschikbaar. Het wordt nog even puzzelen voor Eenhoorn, voordat de Olympische Spelen over 29 dagen van start gaan. Zondag maakt hij de definitieve selectie bekend.

Kemp naar Single A
Na slechts zeven wedstrijden in de Amerikaanse Minor League heeft de Nederlandse binnenvelder Dwayne Kemp al promotie verdiend. De speler startte zijn profcarrière op dinsdag 24 juni bij AZL Cubs in de Rookie League, maar mag zich vandaag al melden in Idaho, de thuisbasis van Boise Hawks, het Single A-team van Chicago Cubs.

'Nederland voor WK naar Praag'
De wedstrijden uit de tweede ronde van het wereldkampioenschap in 2009 worden gespeeld in de honkbalstadions van Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. Dit heeft IBAF-secretaris John Ostermeyer vandaag bekendgemaakt. De kans is groot dat Nederland voor de eerste ronde naar Praag zal moeten afreizen.

Ook Stuifbergen niet naar Beijing
In navolging van de Antilliaanse korte stop Hainley Statia zal ook werper Tom Stuifbergen de Olympische Spelen uit zijn gedachten moeten zetten. De negentienjarige Nederlander is deze week geopereerd aan zijn schouder. Het herstel duurt naar verwachting drie maanden, waardoor Stuifbergen niet op tijd fit is voor de Zomer Spelen in Beijing.

Statia mist Olympische Spelen
Bondscoach Robert Eenhoorn kan volgende maand tijdens de Olympische Spelen niet beschikken over de Antilliaanse profhonkballer Hainley Statia. De Nederlandse international viel dinsdagavond voor de tweede maal dit seizoen uit met een blessure aan zijn hamstring. De profspeler kwam dit seizoen uit voor het Double A-team Arkansas Travelers in de organisatie van Los Angeles Angels. Hij was bovendien de beoogde korte stop voor het Nederlands team tijdens de Zomer Spelen in Beijing.

Debuut Bernadina met honkslag
De Nederlandse international Rogearvin Bernadina heeft zijn debuut in de Major League gemaakt met een honkslag in zijn eerste slagbeurt. Pas in de twaalfde inning wist Baltimore Orioles het punt te overtreffen, dat Bernadina direct in de eerste inning had gescoord. Het Washington Nationals van Bernadina won niettemin met 3-2. Bernadina kwam als eerste speler in de slagvolgorde in vijf slagbeurten tot één honkslag en bereikte driemaal de honken.

Bernadina naar Major League
Met nog veertig dagen te gaan voor de start van de Olympische Spelen is de Nederlandse profhonkballer Rogearvin Bernadina door Washington Nationals opgeroepen voor de hoofdmacht. Waarschijnlijk maakt hij vanavond al zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Baltimore Orioles. Hierdoor is de kans groot dat Bernadina in augustus niet beschikbaar is voor bondscoach Robert Eenhoorn.

Shairon Martis in World Team
De Nederlandse international Shairon Martis is geselecteerd voor het Futures World Team. Hij is daarmee, na Evert-Jan 't Hoen, Wladimir Balentien en Rick van den Hurk de vierde speler met een Nederlands paspoort, die deelneemt aan de All Star Game voor de Minor League. Tijdens de Futures Game op zondag 13 juli in Yankee Stadium neemt Martis het op tegen de Amerikaanse Olympische selectie. Davey Johnson, oud-bondscoach van Nederland, is de manager van deze Amerikaanse ploeg.

Nederlandse rookies van start
Na bijna drie maanden wachten, zijn nu ook de profhonkballers Dwayne Kemp, Jeroen de Haas en Swen Huijer gestart aan de competitie. De drie Nederlanders zijn door hun proforganisatie geplaatst in het Rookie Leagueteam. Kemp bij AZL Cubs, De Haas bij AZL Mariners en Huijer bij GCL Red Sox. Ondertussen is de Nederlandse international Shairon Martis onverwachts gepromoveerd naar Triple A-niveau.

Balentien terug naar Minor League
Het avontuur in de Major League is voor de 23-jarige Wladimir Balentien voorlopig ten einde. De Antilliaanse buitenvelder is vandaag door Seattle Mariners teruggezet naar het Triple A-team Tacoma Rainiers. In zijn plaats in catcher Jeff Clement teruggehaald bij de hoofdmacht. Balentien speelde dit seizoen 32 wedstrijden in de Major League.

Halman naar Double A
De Nederlandse buitenvelder Gregory Halman is afgelopen weekeinde gepromoveerd naar het Double A-team West Tenn Diamond Jaxx. De twintigjarige Haarlemmer heeft het sinds de start van het nieuwe seizoen op zijn heupen en sloeg zodoende al negentien homeruns, veruit de meeste in alle Single A-competities. Gisteravond bleef hij nog aan de kant tijdens de wedstrijd tegen Chattanooga Lookouts. Mogelijk start hij morgen wel in de uitwedstrijd tegen medekoploper Huntsville Stars.

Nederlandse profs: alles of niets
Het lijkt wel een beetje alles of niets voor de Nederlandse honkballers in de Amerikaanse profcompetities. Dwayne Kemp, Rogearvin Bernadina en Gregory Halman. Ze zijn allemaal wel ergens goed in. Daarentegen staan Major Leaguers Jair Jurrjens, Andruw Jones, Sidney Ponson en Minor Leaguer Hainley Statia allemaal buitenspel.

Ook Baldee naar Venezuela
In navolging van Rien Vernooij is nu ook de Nederlandse profhonkballer Jan Baldee door zijn werkgever in de Venezuelan Summer League geplaatst. Baldee kwam de afgelopen weken uit voor Houston Astros tijdens de extended Spring Training in Kissimmee (Florida). De twee Nederlanders zullen elkaar overigens niet treffen in Venezuela, want met het vertrek van Baldee vanuit Florida naar Venezuela, gaat Vernooij de tegenovergestelde richting terug.

Bolsenbroek gedraft door Phillies
De 21-jarige Mike Bolsenbroek is voor het derde jaar op rij gedraft. Afgelopen nacht werd de Nederlandse honkballer in de 42e ronde gekozen door Philadelphia Phillies. Eerder werd de voormalig werper van HCAW al tweemaal gedraft door Chicago White Sox.

Veltkamp traint met Oranje
De linkshandige werper Nick Veltkamp is door bondscoach Robert Eenhoorn bij de trainingsgroep van het Nederlands team gehaald. De 24-jarige speler komt momenteel in de hoofdklasse uit voor landskampioen Kinheim. Veltkamp kwam nog niet eerder uit voor de nationale A-selectie. Eerder werd ook al de jonge 21-jarige Pim Walsma aan de selectie toegevoegd. Naar verwachting zal de definitieve selectie van Eenhoorn straks bestaan uit tien werpers.

Umpire Frank Volkers beëindigt carrière
Hoofdklassescheidsrechter Frank Volkers heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn carrière te beëindigen. De 49-jarige Volkers was actief in de hoofdklasse sinds 1993. Afgelopen vrijdag heeft Volkers zijn besluit kenbaar gemaakt bij de honkbalbond KNBSB. Afgelopen donderdag speelde Volkers zijn laatste wedstrijd, toen hij plaatscheidsrechter was in het duel tussen Neptunus en Kinheim.

In gesprek met Eenhoorn
Bondscoach Robert Eenhoorn is donderdag 19 juni aanwezig bij honk- en softbalvereniging Zwijndrecht om over zijn ervaringen, het Nederlands honkbal en de toekomst van honkbal in Europa te praten. De avond, die ook voor niet-leden van de club uit Zwijndrecht gratis toegankelijk is, begint om 19.30 uur. Daarnaast beantwoordt de Nederlandse bondscoach ook vragen.

Rentree Van den Hurk bij Mudcats
Na zeven weken weg te zijn geweest, maakte de 23-jarige Rick van den Hurk gisteravond zijn rentree op de werpheuvel. De Nederlandse profhonkballer gooide vijf innings voor Carolina Mudcats in de Double A-Southern League. Van den Hurk begon het seizoen nog bij Florida Marlins in de Major League. Op 13 april raakte hij geblesseerd aan zijn werparm. De Nederlander neemt bij Mudcats de plaats in van de talentvolle werper Chris Volstad, die op zijn beurt nu kampt met een blessure.

Coffie treft direct Simon
Drie dagen nadat Ivanon Coffie het bestuur van Neptunus op de hoogte had gesteld van zijn vertrek, zat hij al in de dug-out van het Amerikaanse profteam Lancaster Barnstormers, dat uitkomt in de Atlantic League. Tegenstander was Newark Bears. Dit is niet alleen het team waarvoor de (voormalig) Nederlandse internationals Calvin Maduro en Sharnol Adriana al eens uitkwamen, maar ook de club waar momenteel Randall Simon onder contract staat.

Pioniers haalt nieuwe Venezolaan
Met nog één wedstrijd te gaan voor de deadline van 1 juni heeft ook Pioniers zijn selectie aangevuld met een buitenlandse speler. Bij de club uit Hoofddorp maakt vandaag de 27-jarige Venezolaanse werper Alberto Mieres zijn debuut in de hoofdklasse. Mieres stond eerder onder contract van New York Yankees. Eerder bevestigde ook RCH al een Amerikaanse honkballer aan zijn selectie te hebben toegevoegd.

Opnieuw buitenlandse versterking voor RCH
De Heemsteedse hoofdklasser RCH heeft deze week de 26-jarige Amerikaanse catcher Whitney Pierce aan zijn selectie toegevoegd. Eerder stond hij al onder contract van de Amerikaanse proforganisaties Baltimore Orioles en Chicago Cubs. Pierce wordt de vervanger van pitcher Al Morales, die alleen nog als coach betrokken blijft bij de hoofdmacht van RCH.

Coffie weg bij Neptunus
Derde honkman Ivanon Coffie is per direct vertrokken bij Neptunus. Dit heeft de Rotterdamse hoofdklasser gemeld op zijn website. De voormalig Major Leaguer voegde zich een maand geleden bij de selectie van Neptunus, nadat zijn contract bij het Taiwanese profteam Dmedia T-Rex was opgezegd.

Halman leidt de California League
Afgelopen nacht verdween nummer veertien over de omheining in het Mavericks Stadium, dat toegang biedt aan een kleine vierduizend toeschouwers. En daarmee heeft de Nederlander Gregory Halman alle ogen op zich gericht. Met zijn veertien homeruns is hij namelijk leider in het klassement van de California League.

Fotoverslag reünie Haarlem Nicols
Honkbalgeschiedenis betrad afgelopen zaterdag in Zaandam het veld van Odiz Frogs. Daar nam een selectie van oud-spelers van Haarlem Nicols deel aan een wedstrijd tegen een selectieteam van oud-spelers van Odiz Frogs. De wedstrijd maakte deel uit van het vijftigjarige jubileum van Odiz Frogs. Het duel bracht grote honkballers in het veld als Robert Eenhoorn, Gerlach Halderman, Haitze de Vries, Bill Groot, Frank Bos en Marcel Joost. Dit alles onder leiding van succescoach Jan-Dick Leurs. Bekijk een kort fotoverslag van deze wedstrijd.

Haarlem Nicols opnieuw in actie
Een selectie van oud-spelers van Haarlem Nicols neemt morgenmiddag vanaf 13.00 uur in Zaandam deel aan een jubileumwedstrijd. De wedstrijd maakt deel uit van het vijftigjarige jubileum van de club. Het gelegenheidsteam staat onder leiding van voormalig bondscoach Jan-Dick Leurs. Het is voor het eerst sinds het faillisement van de Haarlemse hoofdklasser in 1994 dat de selectie weer samen in actie komt.

Pioniers schuldig bevonden
Pioniers is door de Nederlandse honkbalbond KNBSB als schuldige aangewezen voor de ongeregeldheden van afgelopen zondag. Toen gingen spelers van Pioniers en Kinheim in de zesde inning van de wedstrijd met elkaar op de vuist. Door dit besluit wordt de gestaakte wedstrijd omgezet in een reglementaire 2-0 overwinning voor Kinheim, die daarmee Pioniers passeert in het klassement en op gelijke hoogte komt met koploper Neptunus.

Eenhoorn haalt Walsma bij Oranje
Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de rechtshandige werper Pim Walsma toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands honkbalteam. De 21-jarige Walsma speelt momenteel voor Amsterdam Pirates, de ploeg waarvoor hij in 2005 debuteerde in de hoofdklasse. Walsma werd nog niet eerder geselecteerd voor het nationale A-team. Wel kwam hij al eens uit voor Jong Oranje.

Fotoverslag training Nederland
Met nog precies tachtig dagen te gaan tot de start van de Olympische Spelen is het Nederlands team volop in de voorbereiding voor deze Zomer Spelen in het Chinese Beijing. Gisteravond verzamelden de internationals zich in het Neptunus Familie Stadion voor de wekelijkse maandagavondtraining. Fotograaf Rob Jelsma was voor de Nederlandse honkbalsite aanwezig om foto's te maken. Bekijk het verslag.

Van Tuyll-beker voor KNBSB
De Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball Bond heeft gisteravond van de Olympische sportkoepel NOC*NSF de Van Tuyll-beker ontvangen. Elk jaar reikt NOC*NSF deze onderscheiding uit aan de sportbond, die van 1 april tot en met 31 maart de beste prestaties heeft behaald. Namens de KNBSB kwalificeerden zowel de honkballers als de softbalsters zich voor de Olympische Spelen.

Vernooij naar VSL Mets
Binnenvelder Rien Vernooij vertrekt vandaag naar Venezuela om deel te nemen aan de Venezuelan Summer League. Deze Rookie League start maandag en loopt door tot begin augustus. Elk team speelt zeventig wedstrijden. Voor Vernooij, die vorig jaar augustus een profcontract tekende bij New York Mets, wordt zijn optreden voor VSL Mets zijn officiële profdebuut.

Drie steden kandidaat voor WK
Drie Nederlandse steden zijn momenteel in beeld als gaststad tijdens de tweede ronde van het wereldkampioenschap 2009. Het zijn Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. Dit heeft bondsvoorzitter Ruud van Zetten bekendgemaakt. De drie steden waren ook de speellocaties tijdens het wereldkampioenschap van 2005. Haarlem is overigens wel afhankelijk van de herstructurering van het Pim Mulier Sportpark tot een nationaal honkbalcentrum, dat momenteel in volle gang is en nog doorloopt tot in ieder geval in 2009.

Stuifbergen geveld door ontsteking
Momenteel komen acht Nederlandse honkballers uit in extended spring. De extra voorbereiding op het profseizoen in de Verenigde Staten. Eén van hen is de Nederlandse international Tom Stuifbergen. De werper speelde afgelopen seizoen voor Gulf Coast League Twins en promoveert dit jaar mogelijk naar Elizabethton Twins. Momenteel herstelt Stuifbergen echter van een blessure aan zijn schouder, die heel even deelname aan de Olympische Spelen in gevaar leek te brengen.

'Onbewust was het mijn mooiste toernooi'
Robert Eenhoorn is de nieuwe technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond. Vandaag werd hij gepresenteerd door de KNBSB. Daarmee begint de voormalig Major Leaguer aan een nieuw hoofdstuk van zijn imposante honkballeven. De Nederlandse honkbalsite zocht Eenhoorn na de presentatie op en sprak kort met hem over de World Baseball Classic, zijn ambities en zijn nieuwe taak. Eenhoorn: "Of ik blij ben met deze nieuwe uitdaging? Ach, ik ben niet zo heel erg emotioneel. Ik heb het hier gewoon hartstikke goed naar mijn zin."

Eenhoorn wordt technisch directeur
"We hebben goed nieuws. Eenhoorn blijft in Nederland." Met die veelbelovende woorden begon KNBSB-voorzitter Ruud van Zetten de persconferentie, waarin onder meer bondscoach Robert Eenhoorn zijn toekomst zou toelichten. Na maandenlang speculeren is daar vandaag duidelijkheid over gekomen. De KNBSB heeft Eenhoorn vast weten te leggen als technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond. Vadaag ondertekenden beiden een overeenkomst voor de duur van vier jaar.

Nederlands succes in Majors
Met één overwinning uit drie wedstrijden speelde het Nederlands team een bijrol in de eerste editie van de World Baseball Classic in 2006. Doordat Oranje zich niet wist te plaatsen voor de tweede ronde, moest de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn lang wachten op een nieuwe uitnodiging. Die kwam uiteindelijk afgelopen februari, waardoor Nederland terugkeert op het officieuze wereldkampioenschap. En dit keer zou Oranje wel eens een heel goed figuur kunnen slaan. Deze maand maakten opnieuw twee spelers met een Nederlands paspoort hun rentree in de Major League.

Antilliaanse prof voor Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord vult zijn selectie aan met de 22-jarige Rubinet Koko. De Antilliaanse buitenvelder speelde enkele jaren professioneel honkbal in de organisaties van Atlanta Braves en Kansas City Royals. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. Voorlopig zal Koko voornamelijk uitkomen voor het tweede team van Sparta/Feyenoord, waarna hij daarna langzaam kan wennen in de hoofdmacht.

Balentien terug in de Major League
De Antilliaanse buitenvelder Wladimir Balentien is teruggekeerd in de Major League. De 23-jarige honkballer maakte gisteravond zijn rentree in de hoofdmacht van Seattle Mariners tijdens de wedstrijd tegen Cleveland Indians. Hij deed dat onder meer met een driepunten-homerun. De promotie van Balentien is ten koste gegaan van de ervaren dertigjarige Brad Wilkerson.

Drie homeruns in één duel voor Balentien
Wladimir Balentien heeft van zich doen spreken in de Triple A-competitie. De Antilliaanse honkballer, die sinds Spring Training maar moeilijk op gang lijkt te komen, sloeg gisteravond in de wedstrijd tegen New Orleans Zephyrs drie homeruns in één wedstrijd. Ondertussen is zijn landgenoot Sharnol Adriana begonnen bij een nieuwe werkgever.

Ook nieuwe werper voor Neptunus
Enkele dagen nadat het Bussumse HCAW zijn selectie heeft versterkt met een buitenlandse pitcher, heeft ook Neptunus een nieuwe werper aan de ploeg toegevoegd. Het gaat om de 26-jarige Australische Dushan Ruzic. Eerder stond hij al onder contract van Florida Marlins. Ruzic wordt aanstaande donderdag in Nederland verwacht. De rechtshandige pitcher nam vorig jaar met het nationale team van Australië deel aan het wereldkampioenschap in Taiwan.

Tweede Venezolaan voor HCAW
HCAW heeft zich per direct versterkt met een tweede Venezolaanse werper. De 29-jarige rechtshandige Oscar Montero is afgelopen vrijdag aangekomen in Nederland. Gisteren debuteerde hij voor HCAW in de wedstrijd tegen Pioniers. In zijn eerste hoofdklassewedstrijd, slaagde hij er nog niet in om zijn nieuwe club naar de overwinning te leiden. Door de komst van Montero heeft de Amerikaan Adam Sowell vroegtijig afscheid moeten nemen van HCAW.

Eerste honkslag Jurrjens in Major League
De Nederlandse international Jair Jurrjens heeft gisteravond een mijlpaal bereikt. De Antilliaanse werper werd in de wedstrijd tegen New York Mets winnend werper. Nu is dat voor Jurrjens op zich niet heel bijzonder meer. De jonge rechtshandige pitcher uit Willemstad hield zes innings lang een van de beste aanvallende teams in de Major League, de New York Mets, goed in bedwang. In de zesde inning deed Jurrjens echter iets, wat hij nog niet eerder had gedaan. Voor Atlanta Braves kwam hij tot zijn eerste honkslag ooit in de Major League.

Nederlanders in extended spring
Terwijl in Nederland de competitie bijna aan zijn derde speelweekeinde begint en international Yurendell de Caster zelfs al een promotie achter de rug heeft, wachten een handje vol Nederlandse profs nog op de start van het seizoen. Voor vijf van hen wordt dat het professionele debuut in de Verenigde Staten. Zij bereiden zich de komende weken tijdens extended Spring Training voor op het honkbalseizoen.

Ivanon Coffie naar Neptunus
Voor Ivanon Coffie is een einde gekomen aan zijn contract bij het Taiwanese profteam Dmedia T-Rex. De Nederlandse international keert hierdoor terug naar Nederland, waar hij zich zal voegen bij de selectie van Neptunus. Zaterdag komt de Antilliaanse derde honkman aan in Nederland. Hij is dan direct speelgerechtigd voor de Rotterdamse club.

Jurrjens kent geen genade voor Jones
Tijdens de World Baseball Classic van 2006 speelden zij nog samen in het Nederlands team. Afgelopen avond stonden zij voor het eerst tegenover elkaar: Andruw Jones en Jair Jurrjens. De twee Antilliaanse honkballers zijn nog de enige overgebleven spelers met een Nederlands paspoort in de Major League nadat Rick van den Hurk was teruggezet naar het Double A-team Carolina Mudcats. Van den Hurk is door zijn club ondertussen tijdelijk op non-actief gesteld om te herstellen van een blessure.

WK definitief naar Europa
Na 2005 keert in 2009 het wereldkampioenschap opnieuw terug naar Europa. Dit heeft de wereldhonkbalbond IBAF, in de persoon van secretaris John Ostermayer, vandaag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Rome. De wedstrijden van het WK worden gespeeld in zeven verschillende landen en zorgt daarmee voor een unicum in de honkbalgeschiedenis. Nog nooit werd een wereldkampioenschap door twee of meer landen georganiseerd. Ook Nederland is één van de gaststeden tijdens de 38e editie van dit mondiale toernooi.

Sparta/Feyenoord haalt Venezolaan
Sparta/Feyenoord versterkt per direct zijn selectie met een Venezolaanse werper. De 24-jarige rechtshandige Aristides Almenar komt morgen aan in Nederland en is aankomend weekeinde al inzetbaar als de Rotterdamse hoofdklasser het opneemt tegen HCAW uit Bussum. Sparta/Feyenoord verloor afgelopen weekeinde zijn eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Nederlands talent naar Boston Red Sox
Terwijl een deel van de Nederlandse profspelers afgelopen week aan de competitie in de Verenigde Staten is begonnen, heeft nu opnieuw een Nederlandse honkballer een profcontract getekend. De zeventienjarige Hoofddorpse speler Swen Huijer ging afgelopen dinsdag een verbintenis van zeven jaar aan met Boston Red Sox, de club waarvoor ook de Nederlander Win Remmerswaal ooit uitkwam. Vorig jaar won de hoofdmacht van Boston Red Sox met overmacht de World Series.

Nederlands team in profcompetitie
Een Nederlands team, dat uitkomt in een profcompetitie. Als het aan Stichting Academia Latina de Beisbol-Europe ligt, is dit geen toekomstmuziek meer. In oktober moet het eerste team onder de naam Orkas Baseball Club van start gaan in de Venezolaanse wintercompetitie. Daarvoor tekent de ALB-Europe volgende maand een driejarig contract met de Liga Venezolana de Beisbol Profesional (LVBP). Spelers uit de hoofdklasse en de Eerste klasse kunnen zich binnenkort via try-outs in de kijker spelen.

Nederlands duo op dreef voor Senators
Speciaal voor het Europees kampioenschap kwam het drietal afgelopen zomer overvliegen uit de Verenigde Staten: Rogearvin Bernadina, Yurendell de Caster en Shairon Martis. Deze versterking leverde het Nederlands honkbalteam de twintigste Europese titel op. Deze maand werd het drietal weer herenigd bij Harrisburg Senators, het Double A-team van Washington Nationals. Met gemengde gevoelens.

Van den Hurk terug naar Double A
Het verblijf van Rick van den Hurk in de Major League is beperkt gebleven tot slechts twee wedstrijden. Gisteravond werd de Nederlandse pitcher na een tweede teleurstellend optreden door de clubleiding van Florida Marlins teruggezet naar Carolina Mudcats, het Double A-team van de Major League-organisatie.

Toernooizeges voor Neptunus, Pioniers en HCAW
Titelverdediger Neptunus heeft vandaag zijn hegemonie tijdens het Hudson John Toernooi verlengd. De Rotterdamse ploeg won het toernooi voor de vijfde maal op rij. In Bussum werd Pioniers gelijktijdig winnaar van een aangepast In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament. Een week eerder had HCAW aan slechts één wedstrijd voldoende om winnaar te worden van de Jan van de Vegte Memorial in Nijmegen.

Pitcher Jurrjens breekt door
‘Wie is Jair Jurrjens?’, vroegen veel Amerikanen zich af nadat Atlanta Braves sterspeler Edgar Renteria naar Detroit Tigers stuurden in ruil voor de 22-jarige rechsthandige werper van Curaçao. Daar zijn zij nu snel achter gekomen. De deal, die in eerste instantie vooral bedoeld leek om plaats te maken voor supertalent Yunel Escobar op korte stop, wordt inmiddels steeds meer als een geniale zet van de Braves beschouwd. Afgelopen woensdag won Jurrjens direct zijn eerste wedstrijd in het uniform van Atlanta Braves. Een dag eerder was ook de Nederlander Rick van den Hurk begonnen aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Hoofdklassers stappen over op één bal
Een groot deel van de hoofdklasseclubs speelt vanaf 2009 met dezelfde bal. Dit is de uitkomst van een overeenkomst, die is gestart door de Vereniging Tophonkbal Nederland (VTN), het inmiddels opgeheven samenwerkingsverband tussen de hoofdklasseclubs. Samen hebben zij gekozen voor de Covee/Diamond CD-1010NL. De eerste en tweede teams van Neptunus, RCH, Sparta/Feyenoord en Amsterdam Pirates zullen als eerste overstappen op deze bal.

Eenhoorn maakt spelerslijst bekend
Met gemengde gevoelens heeft bondscoach Robert Eenhoorn ongetwijfeld afgelopen weken Spring Training in de Verenigde Staten gevolgd. Daar werden werpers Rick van den Hurk en Jair Jurrjens opgeroepen voor de hoofdmacht van hun Major League-team. Hierdoor zijn zij hoogstwaarschijnlijk niet beschikbaar voor het Nederlands team. Erg getreurd hoeft Eenhoorn overigens niet te zijn. Vandaag heeft hij zijn voorlopige spelerslijst bekendgemaakt op weg naar de Olympische Spelen. Daarin zijn dertien andere spelers opgenomen, die momenteel uitkomen in de Amerikaanse Minor League.

Spring Training ten einde
De Amerikaanse profhonkballers zijn klaar voor de start van de reguliere competitie. Vandaag werden de laatste oefenwedstrijden gespeeld. Tijdens Spring Training waren deze week nog vier spelers met een Nederlands paspoort actief. Drie daarvan starten komende week in de Major League, maar het was juist Minor Leaguer Hainley Statia die de grote verrassing werd van Spring Training.

Nederland kandidaat voor EK 2012
Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het Europees kampioenschap van 2012. Bondsvoorzitter Ruud van Zetten deed dat gisteren tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB in Malta. Tijdens dit congres werden tevens onderscheidingen toegekend aan bondscoach Robert Eenhoorn en scheidsrechter Fred van Groningen Schinkel.

Nederlandse werpers terug in Majors
Werpers Rick van den Hurk en Jair Jurrjens keren terug in de Major League. Het tweetal vocht de afgelopen weken een verbeten strijd uit om een vijfde startplaats in de rotatie van zijn Major League-club. Nu blijken de twee niet alleen hun doel te hebben bereikt, maar zelfs veel hoger in de rotatie te zijn beland. Van den Hurk start als tweede werper bij Florida Marlins. Jurrjens wordt de nummer drie bij Atlanta Braves.

Coffie terug in Taiwanese competitie
De Nederlandse international Ivanon Coffie is deze maand teruggekeerd in de sterke Taiwanese profcompetitie. Ook vorig jaar kwam de Antilliaanse derde honkman uit in de Chinese Professional Baseball League (CPBL), maar moest hij uiteindelijk plaats maken voor een werper. Coffie nam zich toen al voor om terug naar Taiwan te keren. En aan dat voornemen heeft Coffie zich gehouden. Onlangs voegde hij zich weer bij zijn oude ploeg Macoto Cobras, dat dit seizoen speelt onder de naam Dmedia T-Rex.

Balentien naar Triple A
De Antilliaanse buitenvelder Wladimir Balentien is teruggezet naar het Triple A-team Tacoma Rainiers. De clubleiding van Seattle Mariners heeft dit besluit vandaag genomen om de Nederlandse international meer speeltijd te geven. Hierdoor zijn nu nog maar vier spelers met een Nederlands paspoort over in Spring Training, namelijk werpers Rick van den Hurk en Jair Jurrjens, binnenvelder Hainley Statia en buitenvelder Andruw Jones.

Nederland in zware poule op WBC
Het Nederlands honkbalteam start de tweede editie van de World Baseball Classic volgend jaar tussen 7 en 11 maart opnieuw in Puerto Rico. Dat heeft World Baseball Classic, Inc. vandaag bekendgemaakt. In het Hotel New Otani Tokyo in Japan presenteerde de organisatie niet alleen de speelsteden, maar ook de poule-indelingen. Nederland wacht een zwaar toernooi, met twee poulewinnaars uit 2006 direct als eerste tegenstanders.

Spring Training nadert ontknoping
Met nog een week te gaan voor het einde van Spring Training, wordt het nu erop of eronder voor werpers Rick van den Hurk en Jair Jurrjens. Beide spelers proberen een vaste plaats te verdienen in de rotatie van hun Major League-club. De Arubaanse werper Sidney Ponson is er niet in geslaagd een plaats in de hoofdmacht van Texas Rangers te verdienen. Hij werd teruggezet naar het Minor League-kamp en zal het seizoen starten voor het Triple A-team Oklahoma RedHawks.

De Lange terug bij Almere Magpies
Oud-international Patrick de Lange vervolgt zijn honkbalcarrière in de Eerste klasse. De voormalig werper van onder meer het Nederlands team en HCAW heeft toegezegd nog een jaar voor Almere Magpies te gooien. De ploeg uit Almere degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en start nu het nieuwe seizoen een treedje lager. De Eerste klasse-selectie van Almere'90 staat in 2008 onder leiding van hoofdcoach Marco Wels.

RCH vlak voor start versterkt
De Heemsteedse honkbalclub RCH heeft zich vlak voor de start van de hoofdklasse versterkt met drie nieuwe spelers. De meest opvallende naam is Al Morales. De Mexicaanse werper hielp RCH twee jaar geleden bij de promotie naar de hoofdklasse en keert nu dus, na een jaar afwezigheid, terug in Heemstede. Ook krijgt RCH de beschikking over de Cubaanse buitenvelder Héctor Iglesias Duarte en de Roemeense werper Mihai Burlea.

Ook Smit terug naar Minor League
In navolging van buitenvelder Rogearvin Bernadina en binnenvelder Shurendell de Caster is nu ook voor Alexander Smit een einde gekomen aan Spring Training met de hoofdmacht van zijn Major League-organisatie. Dit heeft de clubleiding van Cincinatti Reds gisteren bekendgemaakt. Het nieuws viel samen met de rentree van de Arubaanse werper Sidney Ponson bij Texas Rangers.

Neptunus opnieuw puntloos op Cuba
De honkballers van Neptunus zijn er opnieuw niet in geslaagd te winnen van Ciudad Habana. In de tweede oefenwedstrijd, die deel uitmaakt van de Cubaanse oefenstage, kwam de Rotterdamse ploeg wederom niet tot scoren. Nu won Ciudad Habana met 0-3. Een dag eerder werd door Neptunus ook al met 2-0 verloren. Vrijdag keert Neptunus, na een geslaagde trip, terug in Nederland. Daar wacht de ploeg dit weekeinde alweer een tweeluik tegen stadsgenoot Sparta/Feyenoord.

Oefennederlaag Neptunus op Cuba
Neptunus heeft zijn eerste oefenwedstrijd op Cuba verloren. In het Estadio Changa Mederos hielden de Cubaanse werpers van Ciudad Habana de slagploeg van Neptunus op twee hits. Na zes innings stapte de gastheer met een 2-0 overwinning van het veld. De Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Eric de Bruin verblijft op Cuba voor een zevendaagse trainingsstage. Vandaag volgt een tweede wedstrijd.

Nieuwe kans voor Sidney Ponson
Terwijl de Antilliaanse honkballers Jair Jurrjens en Wladimir Balentien gisteren alle aandacht op zich zagen gevestigd na sterke optredens voor respectievelijk Atlanta Braves en Seattle Mariners, keerde een andere speler met Nederlands paspoort in alle anonimiteit terug in het Spring Training-kamp. De 31-jarige Arubaan Sidney Ponson tekende een Minor League-contract bij de proforganisatie Texas Rangers.

Jurrjens en Balentien timmeren aan de weg
Het zou zomaar eens kunnen zijn dat vanaf april twee extra Nederlandse internationals actief zullen zijn in de Major League. Vanavond timmerden de Antillianen Jair Jurrjens en Wladimir Balentien opnieuw indrukwekkend aan de weg tijdens de Amerikaanse Spring Training. Buitenvelder Balentien noteerde vier hits in vijf slagbeurten, waaronder twee tweehonkslagen. Daarmee wordt hij één van de belangrijke slagmannen in de hoofdmacht van Seattle Mariners. Jair Jurrjens hield vanavond de eer voor de Nederlandse werpers hoog met zijn tweede opeenvolgende overwinning.

Oropesa keert terug bij Sparta/Feyenoord
De Rotterdamse hoofdklasser Sparta/Feyenoord krijgt komend seizoen toch weer de beschikking over Eddie Oropesa. De voormalige Major Leaguer was na afloop van het vorig seizoen weer teruggekeerd naar Florida, maar is bereid gevonden opnieuw af te reizen naar Rotterdam om met Sparta/Feyenoord deel te nemen aan de Nederlandse competitie.

Kinheim-spelers herstellen van blessures
Landskampioen Kinheim is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De Haarlemse ploeg traint momenteel in de zaal. Zaterdag 12 april start Kinheim de competitie met een thuiswedstrijd tegen HCAW. Daarbij hoopt hoofdcoach Ben Thijssen weer de beschikking te hebben over de op dit moment geblesseerde Roel Koolen, Dirk van 't Klooster en Tjerk Smeets. Buitenvelder Quincy Bernardus mist de start van de competitie in ieder geval wel.

Bernadina en De Caster teruggezet
De Nederlandse internationals Rogearvin Bernadina en Shurendell de Caster zijn door de clubleiding van Washington Nationals teruggezet naar de Minor League. Dat heeft de algemeen directeur Jim Bowden vandaag bekendgemaakt. Het tweetal kwam de afgelopen week tijdens Spring Training uit voor de hoofdmacht van hun club.

Wisselvallige start Nederlandse profs
De Nederlandse profspelers kennen een wisselvallige start van Spring Training, het oefenseizoen in de Amerikaanse Major League. In de competitie tussen de profclubs, opgedeeld in de Grapefruit en de Cactus League, heeft vooral Wladimir Balentien van zich doen spreken. Hij kreeg tot dusver de meeste speeltijd en produceerde al twee homeruns. Beiden in één wedstrijd.

Column Theo Reitsma: de toestand in de wereld
Wie denkt dat baseball in de Verenigde Staten de turbulente maanden van dopingverhalen niet zal overleven, heeft het compleet mis. Wie veronderstelt dat de kansen op terugkeer van honkbal op het programma van de Olympische Spelen in dezelfde periode zijn gestegen, is zeer naïef.

ADO: Henry nieuw, Smith terug
Ruim een maand voor de start van de competitie heeft ADO zijn selectie compleet. De Haagse club heeft zijn selectie versterkt met de Amerikaanse werper Brent Henry. Bovendien maakte ADO bekend dat de Britse international Alex Smith terugkeert in Den Haag. Een derde nieuwkomer wordt de Antilliaanse pitcher Swendymar Kleinmoedig. De coachingstaff wordt in de komende periode nog definitief ingevuld.

'Uitnodiging Nederland logisch'
De uitnodiging van Nederland voor de tweede World Baseball Classic is een logische meent bondscoach Robert Eenhoorn. "Met een tweede plaats op de Intercontinental Cup in 2006 en een vierde plaats op het laatste wereldkampioenschap heeft het team deze uitnodiging zelf afgedwongen", aldus de 'aftredende' Eenhoorn. Inmiddels heeft de Nederlandse honkbalbond KNBSB de uitnodiging officieel geaccepteerd, waarmee Oranje terugkeert op dit officieuze wereldkampioenschap.

Nederland naar World Baseball Classic
De kans is groot dat het Nederlands honkbalteam volgend jaar maart deelneemt aan de World Baseball Classic. De honkbalbond KNBSB heeft een uitnodiging ontvangen van World Baseball Classic, Inc. (WBCI) om aan het officieuze wereldkampioenschap deel te nemen. Drie maanden geleden heeft bondscoach Robert Eenhoorn al te kennen gegeven Oranje nog eenmaal te willen leiden op dit mondiale toernooi.

Onzekerheid voor Van den Hurk
Een startplaats in de rotatie van hun Major League-team is nog allerminst zeker voor Rick van den Hurk en Jaïr Jurrjens. Beide spelers zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nederlander Van den Hurk moet strijden om de vijfde en laatste plek in de rotatie bij Florida Marlins. Voor de Antilliaan Jurrjens wacht hetzelfde lot bij zijn nieuwe werkgever Atlanta Braves.

'Ik wil die minder goede hoofdcoach zijn'
In een spannend slot van het afgelopen seizoen wist Sparta/Feyenoord (zevende) nog maar ternauwernood degradatie te ontlopen. Het seizoen 2008 kan echter wel eens een heel ander jaar voor de club uit de Beverwaard worden. Zo werd een groot aantal zeer ervaren spelers naar Rotterdam gehaald, waaronder de internationals Rob Cordemans, Percy Isenia en Harvey Monte. Om van de grote groep nieuwkomers en de bestaande selectie een hechte groep te maken, is Steve Janssen door Sparta/Feyenoord aangetrokken. De Belg werd in Nederland vooral bekend om zijn werk als pitching-coach bij het Nederlands team en debuteert nu aankomend seizoen als hoofdcoach in de hoofdklasse.

Antillen krijgen eigen nationaal team
Kwalificatie voor de Pan American Games van 2011. Dat is het doel van de Nederlands Antilliaanse Baseball Federatie (NABAFE). En daarmee wordt weer nieuw leven geblazen in de NABAFE én het nationale Antilliaanse team. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze lokale topspelers, met de nodige ondersteuning en begeleiding én eventueel versterkt met in het buitenland spelende Antillianen, een ploeg van hoge kwaliteit kunnen vormen", vertelt bondsdirecteur Thakaidzwa Doran aan de Nederlandse honkbalsite. Eén van de coaches, die voor dit team zijn aangesteld, is voormalig Nederlands international Chairon Isenia.

Oranje in beeld
Europees kampioen, plaatsing voor de Olympische Spelen en een vierde plaats op het wereldkampioenschap. Het Nederlands honkbalteam hamerde afgelopen seizoen weer hard aan de weg. Komend seizoen staat Oranje voor misschien wel de zwaarste taak ooit. Voor de voorlopig laatste keer zullen de Nederlandse honkballers moeten schitteren op de Olympische Spelen. Maar voordat de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn aan zijn missie naar Beijing begint, blikt de Nederlandse honkbalsite eerst nog eens in beeld terug op het zo succesvol verlopen seizoen 2007.

Meulens keert terug bij Indians
De Antilliaanse coach Hensley Meulens keert terug bij Indianapolis Indians, het Triple A-team van Pittsburgh Pirates. Dit heeft de Major League-organisatie bekendgemaakt. Voor de Nederlandse oud-international wordt dit zijn derde seizoen bij het team. Bij Indians kwam vorig seizoen ook Shurendell de Caster uit. De Antilliaanse eerste honkman veroverde vorig seizoen met het Nederlands team in Barcelona de Europese titel, maar werd drie maanden geleden overgenomen door Washington Nationals.

Kinheim beste sportploeg van Haarlem
Het Haarlemse Kinheim is gisteravond tijdens het Haarlemse Sportgala uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Het gala, rondom de huldiging van de Haarlemse sportkampioenen van het jaar 2007, vond plaats in de Philharmonie in Haarlem. Kinheim was met de tweede landstitel op rij en de eerste Europa Cup in de clubgeschiedenis de grote favoriet. De honkballers nemen de titel over van de softbalploeg van Sparks, die de titel de afgelopen drie jaar veroverde.

Samenwerking Pirates met baseballacademy
Amsterdam Pirates heeft een samenwerkingscontract getekend met de ‘Baseball Academy’ Amsterdam Diamonds. Afgelopen maandag hebben de clubvoorzitters John Witte (Amsterdam Pirates) en Frans Delemarre (Amsterdam Diamonds) hun handtekening gezet onder deze overeenkomst. De trainingen en wedstrijden van Amsterdam Diamonds staan onder leiding van coaches en spelers van het Nederlands team. Ook Rikkert Faneyte, de huidige hoofdcoach van L&D Amsterdam, maakt deel uit van de begeleiding.

Opnieuw Nederlands talent naar de VS
Nederland heeft er een nieuwe profspeler bij. Vorige week heeft de zeventienjarige Jeroen de Haas een profcontract getekend bij Seattle Mariners. De jonge werper wordt daarmee naar alle waarschijnlijkheid de ploeggenoot van onder meer zijn landgenoot Ramon Romeijn. De Haas degradeerde afgelopen seizoen met The Herons uit de Eerste Klasse en begint daardoor zijn eerste seizoen als prof in de Tweede Klasse.

Pas in maart duidelijkheid over WBC
Hoewel de eerste acht deelnemers aan de mondiale World Baseball Classic al bekend zijn, blijft het voorlopig nog stil rondom de overige acht landen uit het deelnemersveld. Volgens de Amerikaanse toernooidirecteur James Pearce wordt pas begin maart meer bekend over de laatste uitnodigingen en de verschillende speelsteden. Ook op het bondsbureau van de KNBSB is er nog geen formele uitnodiging binnengekomen voor de World Baseball Classic.

Internationals bijeen op Curaçao
Bondscoach Robert Eenhoorn heeft ervoor gekozen dit jaar niet met zijn selectie af te reizen naar Curaçao voor een oefenstage. De Nederlandse honkbalploeg deed dat eerder wel in 2004, 2005 en 2007. Niettemin traint een deel van de selectie, onder begeleiding van onder meer Hensley Meulens, nu wel samen op Curaçao. Zo ook de hoofdklassespelers Raily Legito en Diegomar Markwell.

Trainingsstage Neptunus op Cuba
De honkballers van het Rotterdamse Neptunus vertrekken in maart voor een trainingsstage naar Cuba. Daar zal de elfvoudig landskampioen onder meer een wedstrijd spelen tegen een lokaal team. Het initiatief is een gevolg van de vriendschapsbanden tussen de steden Havana en Rotterdam. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat beide steden een samenwerking aan zijn gegaan. Om die reden kreeg onder meer de Rotterdamse honkbalclub een uitnodiging om naar Cuba af te reizen.

EK 2009 onzeker geworden
De kans is groot dat het Nederlands honkbalteam zijn Europese titel niet in 2009 kan verdedigen. Rusland, dat eerder dit jaar werd aangewezen als organisator, heeft besloten hiervan af te zien. De Europese honkbalbond CEB bekijkt nu de mogelijkheden om het Europese kampioenschap te verplaatsen naar 2010. Zodoende wil de CEB voorkomen dat het wereldkampioenschap en het EK in de toekomst in hetzelfde jaar worden gehouden.

Overschrijvingen seizoen 2008
Behalve de leegloop bij ADO en Almere'90 is het dit jaar relatief rustig gebleven op de transfermarkt. Wel verruilden een vijftal profhonkballers van club. Amsterdam Pirates haalde met de Canadees Ryan Murphy een grote buit binnen. Pioniers ziet closer Robin van Doornspeek komen. Landskampioen Kinheim verwelkomt Bryan Engelhardt en Cliff Foster van Almere'90.

Honkbalnieuws 2007
Op deze pagina vind je de komende maanden het laatste nieuws uit het Nederlandse tophonkbal. Natuurlijk kun je ook altijd nog het nieuws van het afgelopen seizoen bekijken. Klik daarvoor op bovenstaande link.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.