sitemap    

Cordemans komt, Jongejan gaat

Bondscoach Robert Eenhoorn heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de huidige trainingsgroep van het Nederlands team. Werper Rob Cordemans keert terug in de selectie van Eenhoorn. Pitcher Ferenc Jongejan maakt geen deel meer uit van de groep internationals. De 32-jarige Cordemans beŽindigde onlangs zijn kortstondige profloopbaan in Taiwan.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 06-06-2007, 09.00 
Foto: © Rien
Cordemans kwam sinds het begin van dit jaar uit voor Uni-President Lions in de Chinese Professional Baseball League. In totaal speelde Cordemans 45 innings in acht wedstrijden. De Nederlander gooide 28 keer drie slag, achttien keer vier wijd en kreeg 52 honkslagen tegen. Hij eindigde na dertig tegenruns, waarvan 23 verdiend, met een ERA van 4.50. Op 25 mei gooide hij zijn laatste wedstrijd voor Lions. Na een vakantie van twee weken keert Cordemans nu binnenkort weer terug bij ADO in de hoofdklasse.

Daardoor is de international, die al viermaal werd uitgeroepen tot Beste Werper in de Nederlandse competitie, ook weer volledig beschikbaar voor het Nederlands team. Vanaf half juni voegt hij zich bij de trainingsgroep van bondscoach Robert Eenhoorn.
Neptunus-pitcher Ferenc Jongejan maakt geen deel meer uit van het team van Eenhoorn. De international, die nog altijd herstelt van een zware operatie aan zijn werparm, maakt volgens de technische leiding van Oranje te weinig progressie in zijn revalidatieproces.

Daardoor blijft de trainingsgroep van het Nederlands team bestaan uit 26 spelers. In het huidige Oranje wordt Cordemans herenigd met de ADO-spelers Berry van Driel, Percy Isenia en Harvey Monte. Landskampioen Kinheim is nog altijd hofleverancier met acht spelers.

Meer nieuws