sitemap    

Robert Klaver nieuwe coach RCH

Robert Klaver is het komende seizoen de nieuwe hoofdcoach van hoofdklasser RCH. Dat heeft de club uit Heemstede vandaag bevestigd. Daarmee keert Klaver terug bij RCH. Eerder was hij al eens als speler en coach actief bij deze club. “Het wordt een geweldige uitdaging bij mijn oude club", blikt Klaver alvast vooruit. Klaver kwam voor het laatst in de hoofdklasse uit als hoofdcoach van Pioniers. Daarmee bereikte hij viermaal de Play-Offs.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 21-11-2007, 20.30 
RCH staat komend seizoen onder leiding van Robert Klaver
Foto: © Rob Jelsma
Klaver was eerder vier seizoenen hoofdcoach bij de hoofdmacht van Pioniers. Hij debuteerde bij deze club als coach in de hoofdklasse in het seizoen 2002. Onder leiding van Klaver wist Pioniers zich vier seizoenen op rij de plaatsen voor de Play-Offs van de hoofdklasse. Bovendien veroverde Pioniers in deze periode de Cup Winners Cup in 2003 en de Super Cup in 2004. Na afloop van het seizoen 2005 legde Klaver zijn taken bij de Hoofddorpse club neer.
Nu keert de coach dus weer terug in de hoofdklasse. Hij doet dat bij zijn oude club. Want eerder kwam hij als speler en coach al eens uit voor RCH. Behalve voor RCH speelde Klaver in het verleden ook voor Pioniers, Haarlem Nicols en OVVO. Hij was tevens coach voor onder meer Badhoevedorp.

RCH ziet in Klaver een goede aanwinst. Volgens de club vormt zijn spirit en leiderschap de perfecte combinatie voor het jonge talentvolle team. Afgelopen seizoen maakte RCH een verdienstelijke rentree in de hoofdklasse. De honkballers uit Heemstede wonnen twaalf van de veertig wedstrijden en ontliepen daarmee degradatie. Komend seizoen krijgt Klaver als doel mee om de jonge spelersgroep verder te ontwikkelen en het team uit te laten groeien tot een vaste waarde in de hoofdklasse.

Versterkt

Klaver kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "RCH heeft een succesvol eerste jaar in de hoofdklasse achter de rug. Met fris en aanvallend honkbal hield de ploeg de competitie tot het laatst toe spannend." De ploeg uit Heemstede versterkte zich de afgelopen periode met een groot aantal spelers. Van landskampioen Kinheim kwamen Jean-Paul Gulinck, Robin Longhurst en Jimmy van der Veldt. Bovendien verwelkomde RCH twee speler uit Jong Oranje, namelijk Joran Klarenbeek en Michael Pluijmers. Het team werd verder versterkt met de Tsjechische internationals Jakub Malik en Tomas Casa. De Tsjech Petr Baroch en Pool Marek Deska keren opnieuw terug naar de club uit Heemstede.

Bij RCH wordt Klaver de opvolger van Ramses Meering. Hij leidde de ploeg in 2006 terug naar de hoofdklasse. In 2007 stonden verschillende coaches aan het roer bij de Heemsteedse club, waaronder Guus van Dee en oud-international Marlon Fluonia. Maar beiden hielden het niet lang vol, waardoor Meering tot tweemaal toe terugkeerde als hoofdcoach.

Meer nieuws