sitemap    

Pioniers vernoemt prijs naar Orman

De Hoorddorpse hoofdklasser Pioniers heeft dit weekeinde afscheid genomen van de 38-jarige werper Richard Orman. De Arubaanse honkballer kwam vijftien jaar uit voor Pioniers in de hoofdklasse, maar besloot aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn actieve carrière te zetten. Als eerbetoon aan zijn prestaties heeft Pioniers besloten een prijs naar hem te vernoemen.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 10-12-2007, 00.00 
Foto: © Rien
Richard Orman kwam de afgelopen vijftien jaar uit in de Nederlandse hoofdklasse. Daarin groeide hij uit tot de beste linkshandige pitcher uit de Nederlandse competitie. Met Pioniers won hij de landstitel in 1997, de Cup Winners Cup in 2003 en 2006 en de Super Cup in 2004. Volgend seizoen keert Orman niet meer terug in de hoofdklasse.

De carrière van Orman leverde hem op twintigjarige leeftijd al een profcontract op bij Toronto Blue Jays. Hij speelde één seizoen voor het Rookie League-team Madison Head, kwam vervolgens twee seizoenen uit in de Venezolaanse profcompetitie en één jaar in de Dominicaanse Republiek, waarna de de linkshandige werper naar Nederland vertrok. Hier begon hij aan een imposante loopbaan van vijftien jaar trouwe dienst voor Pioniers. Orman won 123 wedstrijden in de reguliere competitie als werper. Geen enkele andere linkshandige pitcher uit de historie van de hoofdklasse heeft dit eerder gespresteerd. Bovendien maakte Orman twee seizoenen deel uit van het Nederlands team.

Voor zijn vertrek naar Aruba nam Pioniers afscheid van zijn veteraan. Als dank voor zijn inzet heeft de Hoofddorpse ploeg besloten om, in plaats van zijn rugnummer uit de roulatie te halen, een prijs naar Orman te vernoemen. Vanaf nu ontvangt jaarlijks de meest talentvolle jeugdpitcher van Pioniers de Richard Orman Award. Voordat Orman naar Aruba vertrekt, moet hij de eerste winnaar van deze nieuwe Award aanwijzen.

Meer nieuws