sitemap    

Oefenduels Nederland tegen Team USA

Het Nederlands team bereidt zich eind juli in de Verenigde Staten voor op het Europees kampioenschap. Tijdens het EK in Spanje kan Oranje zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008. Volgende week vertrekt de selectie van bondscoach Robert Eenhoorn al voor een oefenstage naar Curaçao. Daarbij zal assistent-coach Ben Thijssen niet meer aanwezig zijn.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 22-01-2007, 17.00 
Nederland heeft een belangrijk seizoen voor de boeg. Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 september kan Oranje zich plaatsen voor de Olympische Zomer Spelen van 2008 in Beijing. Dan moet de Europees kampioen in Spanje wel zijn titel prolongeren. In Beijing wordt voorlopig het laatste Olympisch honkbaltoernooi gehouden. Vorig jaar werd besloten om honkbal van het Olympisch programma te schrappen.

In de voorbereiding op het Europees kampioenschap en het World Port Tournament, dat van vrijdag 3 tot en met zondag 12 augustus in Rotterdam wordt gehouden, slaan de Nederlandse honkballers hun tenten op in de Verenigde Staten. Oranje begint woensdag 25 juli met zijn trip naar Amerika. Tot en met zondag 29 juli worden enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen het Amerikaanse nationale team. De oefenduels zijn het gevolg van intensief contact tussen bondscoach Eenhoorn en de Amerikaanse honkbalbond.

Voordat het zover is, vertrekt de selectie van Robert Eenhoorn eerst volgende week vrijdag voor een oefenstage naar Curaçao. Van zaterdag 3 tot en met vrijdag 9 februari traint Oranje op dit Antilliaanse eiland. Er staan geen wedstrijden op het programma. De Nederlandse bondscoach zal het zonder Ben Thijssen moeten doen. De hoofdcoach van landskampioen Kinheim heeft door tijdsgebrek besloten zijn taken als assistent-coach neer te leggen.

 

Meer nieuws