sitemap    

Eenhoorn genomineerd voor Coach van het Jaar

Bondscoach Robert Eenhoorn is voor de derde keer genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. Vandaag heeft de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF de genomineerden bekendgemaakt. Behalve Eenhoorn werden ook voetbalcoach Foppe de Haan en schaatscoach Gerard Kemkers genomineerd. De bekendmaking van de winnaar is dinsdagavond 18 december tijdens het Sportgala in Amsterdam.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 02-12-2007, 20.00 
Robert Eenhoorn
Foto: Rob Jelsma
Onder leiding van bondscoach Robert Eenhoorn won het Nederlands honkbalteam dit jaar zijn twintigste Europese titel. Voor Eenhoorn was het zijn vierde EK-hoofdprijs op rij sinds zijn aanstelling in 2001 als bondscoach. De Nederlandse honkballers wonnen in deze periode 32 van de 33 wedstrijden op het EK. Verder evenaarde Oranje in Chinese Taipei zijn beste prestatie op een wereldkampioenschap ooit. Nederland bereikte opnieuw de halve finales en eindigde, evenals in 2005, uiteindelijk als vierde. Op het WK versloeg Oranje onder meer titelverderdiger Cuba en gastheer Taiwan.

Door deze prestaties is bondscoach Eenhoorn nu door NOC*NSF voor de derde maal genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. De nominatie maakt deel uit van het Sportgala 2007, een samenwerking tussen NOC*NSF en de NOS. Behalve de Coach van het Jaar worden op dit Sportgala ook de prestigieuze 'Jaap Eden' uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Gehandicapte Sporter van 2007.
De genomineerden zijn bepaald door de Nederlandse sportjournalistiek. Uiteindelijk zullen de topsporters tijdens het Sportgala hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters. De Nederlandse bondscoaches bepalen de winnaar van de titel Coach van het Jaar. Het Sportgala vindt plaats op dinsdagavond 18 december in de RAI in Amsterdam.

Genomineerd

Eenhoorn was voor deze prijs ook al genomineerd in de seizoenen 2003 en 2005. Toen gingen de prijzen naar respectievelijk schaatscoach Jac Orie en voetbalcoach Guus Hiddink. Ook nu neemt de voormalig Major Leaguer het op tegen een schaats- en voetbalcoach, namelijk Gerard Kemkers en Foppe de Haan.
Kemkers, vorig jaar ook al gekozen tot Coach van het Jaar, leidde als coach van de succesvolle TVM-schaatsploeg Ireen Wst, Renate Groenewold, Erben Wennemars, Sven Kramer en Carl Verheijen naar zestien individuele medailles op het EK en WK allround, het WK afstanden en het WK sprint. Kramer en Wst werden bovendien wereldkampioen allround. Foppe de Haan was afgelopen jaar coach van Jong Oranje, dat voor het tweede achtereenvolgende jaar het EK onder de 21 won. Door deze prestatie kwalificeerden de Nederlandse voetballers zich voor het eerst sinds 1956 weer eens voor de Olympische Spelen.

Overigens werd Eenhoorn eerder ook al genomineerd voor de titel Rotterdamse Coach van het Jaar. Daar moet Eenhoorn het opnemen tegen judocoach Chris de Korte en volleybalcoach Peter Blang. Deze prijs wordt bekendgemaakt tijdens de Rotterdam Sportstad Awards in het Topsportcentrum Rotterdam, dat woensdag 19 december wordt gehouden.
In Rotterdam krijgt Eenhoorn gezelschap van Neptunus, dat is genomineerd voor Rotterdamse Sportploeg van het jaar en Sparta/Feyenoord-speler Rien Vernooy. De honkballer, die dit jaar een profcontract tekende bij New York Mets, is n van de genomineerden voor Rotterdams Sporttalent van het Jaar.

Meer nieuws