sitemap    
Opnieuw titel voor Eenhoorn
Een dag na zijn uitverkiezing tot Coach of the Year tijdens het NOC*NSF Sportgala is de Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn ook uitgeroepen tot beste Rotterdamse Sportcoach tijdens de Rotterdam Sportstad Awards, de opvolger van Finish Rotterdam. In het Topsportcentrum Rotterdam grepen Neptunus en honkballer Rien Vernooy vanavond naast de prijzen voor Rotterdamse Sportploeg van het Jaar en Rotterdams Sporttalent.

Eenhoorn Coach of the Year 2007
Hij was al eens beste Nederlandse honkbalcoach en beste honkbalcoach van Europa, maar vanavond heeft voormalig Major Leaguer Robert Eenhoorn een nieuwe prestigieuze onderscheiding aan zijn palmares kunnen toevoegen. In de Amsterdamse RAI werd de Nederlandse bondscoach door sportkoepel NOC*NSF uitgeroepen tot Coach of the Year. Eenhoorn kreeg samen met voetbalcoach Foppe de Haan de meeste stemmen.

KNBSB: Alvarez MVP, Bergman beste werper
Fausto Alvarez is de opvolger van Tjerk Smeets als Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse. De bekendmaking van de MVP maakte deel uit van de uitreiking van de Stars Awards. De Nederlandse honkbalbond KNBSB reikte vanmiddag in het Huis van de Sport in Nieuwegein prijzen uit aan de beste honkballers, softbalsters en herensoftballers uit de Nederlandse hoofdklasse. Daarbij waren elf prijzen bestemd voor honkballers.

HCAW haalt Spaanse international
HCAW heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met twee buitenlandse spelers. Dat heeft de Bussumse hoofdklasser vandaag bekendgemaakt. Eén van hen is de Spaanse international Fernando Gutierrez. Deze Venezolaanse pitcher kwam afgelopen seizoen in actie op het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. De ander speler is de Amerikaanse pitcher Adam Sowell. Hij is verder bovendien inzetbaar als eerste honkman en buitenvelder.

Spelers genomineerd voor Stars Awards
De honkbalbond KNBSB heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Stars Awards, de jaarlijkste prijzen voor de beste honkballers uit de Nederlandse hoofdklasse. Voor de prijs van de Meest Waardevolle Speler is Fausto Alvarez één van de genomineerden. De Cubaanse honkballer van Amsterdam Pirates werd onlangs door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite al uitgeroepen tot MVP van het afgelopen seizoen.

Pioniers vernoemt prijs naar Orman
De Hoorddorpse hoofdklasser heeft dit weekeinde afscheid genomen van de 38-jarige werper Richard Orman. De Arubaanse honkballer kwam vijftien jaar uit voor Pioniers in de hoofdklasse, maar besloot aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn actieve carrière te zetten. Als eerbetoon aan zijn prestaties heeft Pioniers besloten een prijs naar hem te vernoemen.

Van den Hurk populair tijdens Clinic
De populariteit van de Nederlandse werper Rick van den Hurk is groot sinds hij zijn debuut heeft gemaakt in de Major League. Vanavond was Van den Hurk één van de sprekers tijdens de 21e European Coach Clinic in Rotterdam. Veel van de aanwezige coaches grepen deze kans aan om een handtekening te vragen van de tweede Nederlandse Major League-werper ooit.

Andruw Jones naar Dodgers
De dertigjarige buitenvelder Andruw Jones verruilt Atlanta Braves voor Los Angeles Dodgers. De Antilliaanse honkballer, die vorig jaar tijdens de World Baseball Classic debuteerde voor het Nederlands team, bereikte gisteravond een overeenkomst voor twee jaar. De Major League-organisatie uit Los Angeles legt hiervoor een bedrag neer van 36 miljoen dollar. Ook Kansas City Royals was in de race voor de buitenvelder van Curaçao.

Eenhoorn genomineerd voor Coach van het Jaar
Bondscoach Robert Eenhoorn is voor de derde keer genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. Vandaag heeft de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF de genomineerden bekendgemaakt. Behalve Eenhoorn werden ook voetbalcoach Foppe de Haan en schaatscoach Gerard Kemkers genomineerd. De bekendmaking van de winnaar is dinsdagavond 18 december tijdens het Sportgala in Amsterdam.

Alvarez gekozen tot MVP 2007
Geen speler van landskampioen Kinheim, geen speler uit het succesvolle Nederlands team, maar een 47-jarige veteraan heeft beslag gelegd op de titel Meest Waardevolle Speler in de verkiezing van de 'symbolische' Honkbalsite Awards. Amsterdam Pirates-speler Fausto Alvarez kreeg de meeste stemmen van de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite. Ook in het All Star Team werd hij gekozen. Daarin wordt hij vergezeld door onder meer vier andere debutanten. De Honkbalsite Awards zijn dit jaar voor de vijfde maal toegekend.

Shurendell de Caster naar Nationals
De Nederlandse international Shurendell de Caster is in het naseizoen verhuisd van club. De Antilliaanse binnenvelder stond dit seizoen nog onder contract van de profclub Pittsburgh Pirates, maar is nu overgenomen door Washington Nationals. Bij deze organisatie speelt momenteel ook buitenvelder Rogearvin Bernadina. Hij nam afgelopen september nog met De Caster deel aan het Europees kampioenschap in Barcelona.

Robert Klaver nieuwe coach RCH
Robert Klaver is het komende seizoen de nieuwe hoofdcoach van hoofdklasser RCH. Dat heeft de club uit Heemstede vandaag bevestigd. Daarmee keert Klaver terug bij RCH. Eerder was hij al eens als speler en coach actief bij deze club. “Het wordt een geweldige uitdaging bij mijn oude club", blikt Klaver alvast vooruit. Klaver kwam voor het laatst in de hoofdklasse uit als hoofdcoach van Pioniers. Daarmee bereikte hij viermaal de Play-Offs.

Eenhoorn kondigt vertrek aan
Als het contract van bondscoach Robert Eenhoorn afloopt na de Olympische Spelen van 2008 in Beijing, legt hij zijn taken als manager van het Nederlands honkbalteam neer. Dit heeft de voormalig speler van New York Yankees bekendgemaakt aan het bondsbestuur van de honkbalbond KNBSB. Eenhoorn houdt wel de mogelijkheid open om met Oranje nog deel te nemen aan de World Baseball Classic, het officieuze wereldkampioenschap.

Overschrijvingen seizoen 2008
Behalve de leegloop bij ADO en Almere'90 is het dit jaar relatief rustig gebleven op de transfermarkt. Wel verruilden een vijftal profhonkballers van club. Amsterdam Pirates haalde met de Canadees Ryan Murphy een grote buit binnen. Pioniers ziet closer Robin van Doornspeek komen. Landskampioen Kinheim verwelkomt Bryan Engelhardt en Cliff Foster van Almere'90.

Drietal op 40-man roster, Connor ontslagen
Drie Nederlandse honkballers zijn door hun profclub toegevoegd aan het 40-man roster. Van Major Leaguer Rick van den Hurk was dit verwacht, maar ook werper Alexander Smit en buitenvelder Rogearvin Bernadina hebben nu een uitnodiging voor Spring Training op zak. Ondertussen heeft Minnesota Twins het contract met de Nederlander Wesley Connor beëindigd.

Vijf nieuwkomers bij HCAW
HCAW krijgt komend seizoen de beschikking over vijf nieuwe spelers. Drie komen over van Almere'90, twee anderen van ADO uit Den Haag. Dit vijftal moet het gemis opvangen van de acht spelers die vertrekken. Onder hen ook de nieuwe international Loek van Mil, die momenteel onder contract staat bij de Amerikaanse profclub Minnesota Twins.

Jair Jurrjens naar Atlanta Braves
De Nederlandse international Jair Jurrjens speelt het komende seizoen voor Atlanta Braves. De Antilliaanse werper, een van de grote Nederlandse talenten, is van de Detroit Tigers naar de Atlanta Braves geruild in een deal die All-Star korte stop Edgar Renteria in de omgekeerde richting ziet vertrekken. Bij Braves kwam afgelopen seizoenen Andruw Jones in actie. Hij is eveneens international van Oranje.

Internationals naar Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord verwelkomt drie internationals. Werper Rob Cordemans, eerste honkman Percy Isenia en buitenvelder Harvey Monte maken de overstap van het Haagse ADO naar de Rotterdamse Beverwaard. Zij komen daar onder leiding te staan van de Belgische coach Steve Janssen, die de opvolger wordt van hoofdcoach Adonis Kemp.

Veel vertrekkers bij Almere'90
Almere'90 ziet een flink aantal spelers vertrekken. De Almeerse club degradeerde dit seizoen uit de hoofdklasse en moet volgend jaar in de Eerste klasse proberen terugkeer naar het hoogste niveau te bewerkstelligen. Dit zal de ploeg moeten doen zonder onder meer de internationals Bryan Engelhardt, Eugene Kingsale en pitcher Nick Veltkamp. Ook hoofdcoach Ritchie Daal keert niet meer terug.

Kemp en Martinus naar Neptunus
De Rotterdamse hoofdklasser Neptunus heeft twee zwaargewichten aan de technische staf van zijn hoofdmacht toegevoegd. Oud-internationals Adonis Kemp en Wim Martinus worden komend seizoen de nieuwe coaches naast Eric de Bruin. Zowel Kemp als Martinus hadden afgelopen seizoen nog een hoofdklasseteam onder hun hoede. Neptunus heeft de komst van dit tweetal bekendgemaakt via zijn website.

Van Driel naar Neptunus
Na buitenvelder Eugene Kingsale heeft nu ook werper Berry van Driel de overstap naar Neptunus gemaakt. De speler bereikte volgens de website van de Rotterdamse club gisteren overeenstemming met Neptunus. Tegenover de komst van dit tweetal staat in ieder geval ook het vertrek van drie spelers. Pitcher Jan Naterop heeft aangekondigd een punt te zetten achter zijn actieve honkballoopbaan.

Van den Hurk: 'Dit smaakt naar meer'
En opeens was hij daar, Rick van den Hurk. Amerikaanse verslaggevers moesten naarstig op zoek naar informatie over deze 'Dutchman'. Maar die informatie bleek maar moeilijk te vinden. Van den Hurk wachtte namelijk nog altijd op zijn debuut op Double A-niveau, twee niveaus onder de Major League. Nu, zes maanden later, is de Nederlander een vaste kracht geworden in de hoofdmacht van Florida Marlins. De Nederlandse honkbalsite sprak met hem over Barry Bonds, het Nederlands volkslied en schudden met die kont. Van den Hurk: "Het is toch iets waar je altijd van gedroomd hebt."

Sparta/Feyenoord op zoek naar talent
De spelers van Sparta/Feyenoord doen het goed. Binnen korte tijd zijn drie spelers gescout door Amerikaanse proforganisaties. Deze week tekende ook voormalig Sparta/Feyenoord-speler Jan Baldee een profcontract. Ondertussen zit Sparta/Feyenoord niet stil. De Rotterdamse hoofdklasser houdt op donderdag 18 en 25 oktober try-outs.

Ook 'Unicorn' Baldee wordt prof
In navolging van onder meer Rien Vernooij, Dwayne Kemp en Tjerk Hogervorst heeft nu ook Jan Baldee een profcontract getekend. Dit heeft de Nederlandse honkbalbond KNBSB gemeld. De zestienjarige speler van het Rotterdamse Unicorns ging een verbintenis aan met Houston Astros.

Hogervorst naar New York Mets
Na de achttienjarige derde honkman Rien Vernooij heeft opnieuw een speler uit Jong Oranje een contract getekend bij New York Mets. De zestienjarige Tjerk Hogervorst is een verbintenis aangegaan voor een jaar bij deze Amerikaanse profclub. Hogervorst: "Ik kijk er erg naar uit! Een periode waar ik hard moet werken en waar ik heel veel kan leren."

Oud-internationals in actie in Amsterdam
Een gelegenheidsteam van oud-internationals neemt zaterdag 6 oktober in Amsterdam deel aan de Third Series, een jaarlijks terugkerend toernooi voor de derde teams uit de 2e klasse van vijf hoofdklasseclubs. Dit jaar is voor het eerst ook een Nederlands team aanwezig. De ploeg speelt onder de naam Orange 3rd Generation Team.

Eugene Kingsale naar Neptunus
Een dag na de uitschakeling in de strijd om de Nederlandse titel heeft Neptunus op zijn website bekendgemaakt dat voormalig Major Leaguer Eugene Kingsale het komende seizoen voor de Rotterdamse club uit zal komen. De 31-jarige buitenvelder speelde afgelopen seizoen voor Almere'90, maar kwam door blessures nauwelijks in actie. Daarmee is de Arubaan de eerste speler, waarvan bekend is geworden dat hij de Almeerse club verlaat. De ploeg degradeerde onlangs uit de hoofdklasse.

EK 2009 naar Moskou
Ondanks aandringen van de Nederlandse honkbalbond KNBSB is de organisatie van het Europees kampioenschap 2009 toegewezen aan Moskou. Daarbij gaat de Europese honkbalbond CEB voorbij aan het verzoek van de KNBSB om het Europese toernooi in Nederland te houden. "Wij hadden met het oog op de terugkeer van honkbal op de Olympische Spelen graag een goed toernooi neer willen zetten", licht KNBSB-voorzitter Ruud van Zetten hun idee toe.

Seizoen Van den Hurk voorbij
Rick van den Hurk komt in het restant van het honkbalseizoen niet meer in actie. De 22-jarige Nederlandse pitcher wordt uit voorzorgsmaatregelen niet meer ingezet. Van den Hurk gooide dit seizoen achttien wedstrijden in de Major League voor Florida Marlins. Hij eindigt nu met vier overwinningen en zes nederlagen.

RCH blijft in de hoofdklasse
RCH komt ook volgend seizoen uit op het hoogste niveau in Nederland. De honkballers uit Heemstede eindigden het afgelopen seizoen op een achtste plaats en werden daarmee veroordeeld tot promotie/degradatiewedstrijden tegen de kampioen uit de Eerste klasse. Dit werd afgelopen weekeinde Robur'58, maar de club uit Apeldoorn ziet af van eventuele promotie.

Rentree Jurrjens in de Majors
De Antilliaanse werper Jair Jurrjens maakt morgenavond zijn rentree voor Detroit Tigers in de Major League. De 21-jarige Nederlandse international raakte eind augustus geblesseerd aan zijn schouder. Inmiddels is hij van dit kwetsuur hersteld en betreedt hij morgenavond de heuvel in de tweede wedstrijd van de dubbel tegen Texas Rangers.

Nieuwe naam voor Pirates
Amsterdam Pirates speelt het komende seizoen in de Nederlandse hoofdklasse onder de naam L&D Amsterdam. Dat is besloten nadat het Amsterdamse bedrijf L&D-Support zich als hoofdsponsor aan de club heeft verbonden. Amsterdam Pirates wist zich voor aanvang van dit seizoen flink te versterken. Dat leverde onlangs een plaats op in de Play-Offs, de eerste keer sinds 1992.

Van den Hurk overtuigt niet
De 22-jarige Rick van den Hurk is er opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd te winnen voor Florida Marlins. De pitcher werd vanavond door Philadelphia Phillies in de vierde inning op achterstand gezet, waardoor zijn wedstrijd vroegtijdig tot een einde kwam. De Nederlandse profspeler heeft in zijn laatste tien wedstrijden slechts één duel weten te winnen. Afgelopen avond bleek Philadelphia Phillies te sterk: 9-1.

Ook Balentien in Major League
Wladimir Balentien is de tweede voormalige Nederlandse international, die dit seizoen zijn debuut heeft gemaakt in de Major League. De 23-jarige buitenvelder kwam gisteravond voor Seattle Mariners in actie tegen het sterke New York Yankees. Balentien debuteerde in de achtste inning als pinch-hitter met een tweehonkslag en twee binnengeslagen punten. De afgelopen maanden maakte hij veel indruk bij Tacoma Rainiers (Triple A).

Nieuw honkbalmagazine verschenen
Voor honk- en softballiefhebbers in Nederland is vanaf deze week weer een nieuw magazine beschikbaar. De KNBSB heeft nieuw leven geblazen in het bondsblad INSIDE, dat van 1971 tot en met 1987 verscheen. Vanaf nu gaat dit magazine door het leven als INSIDE Revisited.

MLB Academy levert zeven profcontracten op
De Italiaanse honkbalbond FIBS heeft gisteren bekendgemaakt dat de afgelopen stage voor Europese talenten, georganiseerd door de European Academy van Major League Baseball in het Italiaanse Olympisch sportcentrum in Tirrenia, voor zeven Europese spelers een profcontract heeft opgeleverd. Uit Nederlander kwam alleen Sparta/Feyenoord-speler Dwayne Kemp tot overeenstemming met een Major League-organisatie.

Van den Hurk tenonder in zesde inning
Rick van den Hurk heeft vanavond zijn vijfde wedstrijd verloren voor Florida Marlins. In zijn zeventiende duel in de Major League gooide de Nederlandse pitcher vijf sterke innings, maar ging hij alsnog tenonder in de zesde slagbeurt voor Washington Nationals. De thuisploeg scoorde vier punten en trok zodoende met 6-3 aan het langste eind. Het was de eerste nederlaag voor Van den Hurk sinds zaterdag 18 augustus toen San Francisco Giants te sterk bleek.

Martis terug in Oranje
Op vrijdag 10 maart 2006 gooide Shairon Martis zijn eerste officiële wedstrijd voor het Nederlands team, een heuse no-hitter tegen Panama op de World Baseball Classic. Nu bijna achttien maanden later keert Martis terug in Oranje. Hij is één van de acht nieuwkomers in de selectie van bondscoach Robert Eenhoorn. Op het Europees kampioenschap maken twee spelers hun debuut voor het Nederlands team. Het zijn de profspelers Rogaervin Bernadina en Gregory Halman. Ivanon Coffie werd de achtste afvaller in de nationale selectie.

Record voor Van den Hurk
De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk heeft afgelopen nacht voor een record gezorgd tegen Atlanta Braves. De pitcher van Florida Marlins gooide zijn meeste strikeouts in één wedstrijd in de Major League. Maar liefst acht tegenstanders werden met drie slag aan de kant gezet. Daardoor verliet Van den Hurk de heuvel met een voorsprong. Die gaf Florida Marlins echter in de slotfase uit handen, waarna pas na extra innings de overwinning in de wacht werd gesleept.

Tegenslag voor pitcher Jurrjens
De derde wedstrijd in de Major League voor Jair Jurrjens is vroegtijdig tot een einde gekomen. De Antilliaanse pitcher moest in de tweede inning bij een voorsprong van 3-1 geblesseerd afhaken. Hij had op dat moment 23 ballen gegooid. Jurrjens was één van de spelers, die kans maakten om met het Nederlands team komende maand deel te nemen aan het Europees kampioenschap. Eerder kwam Jurrjens ook al uit voor Oranje tijdens de World Baseball Classic in 2006.

Zege voor Van den Hurk
Rick van den Hurk moest er ruim een maand op wachten, maar gisteravond was het zover. Opnieuw stapte hij als winnaar van de heuvel. En opmerkelijk genoeg deed hij dat wederom tegen St. Louis Cardinals, de regerend landskampioen. De Nederlandse werper van Florida Marlins won op 17 juli ook al zijn derde wedstrijd van dit team. Vanavond was hij St. Louis Cardinals opnieuw de baas. Daarbij werd hij geholpen door een drie homeruns, waaronder een grandslam-homerun van Josh Willingham.

Eenhoorn maakt nog drie afvallers bekend
Na Berry van Driel, Gregory Gustina, Percy Isenia en Martijn Meeuwis heeft bondscoach Robert Eenhoorn vandaag nog drie afvallers bekendgemaakt voor de Nederlandse selectie. Bryan Engelhardt, Roel Koolen en Kenny Berkenbosch reizen begin september niet met Oranje af naar Barcelona om plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen.

Dwayne Kemp naar Chicago Cubs
Sparta/Feyenoord ziet opnieuw een speler naar de Verenigde Staten vertrekken. Na derde honkman Rien Vernooij heeft ook tweede honkman Dwayne Kemp een profcontract getekend. De negentienjarige zoon van hoofdcoach Adonis Kemp zette zijn handtekening onder een voorlopige verbintenis met de Major League-organisatie Chicago Cubs.

VDH verslaat Bonds, maar toch niet
Rick van den Hurk was dichtbij zijn vierde overwinning in de wedstrijd van Florida Marlins tegen San Francisco Giants. In zijn eerste vier innings schakelde hij de legendarische Barry Bonds tweemaal uit met drie slag, maar moest hij in de vijfde inning lijdzaam toezien hoe Bonds alsnog verwoestend uithaalde en zijn ploeg de overwinning bezorgde: 3-4.

Monte uit ziekenhuis ontslagen
De Nederlandse international Harvey Monte is gisteren na een verblijf van bijna een week ontslagen uit het ziekenhuis in Papendrecht. Hierdoor lijkt de linksvelder op tijd fit om met Oranje aan de voorbereiding op het Europees kampioenschap in Spanje te beginnen.

Solide debuut Jurrjens voor Detroit Tigers
Met zeven sterke innings en vijf honkslagen tegen heeft de Antilliaanse pitcher Jair Jurrjens gisteravond een solide debuut voor Detroit Tigers gemaakt in de Major League. Met zijn eerste start op het hoogste niveau, schreef de Nederlandse international geschiedenis, hij werd de eerste Antilliaanse werper ooit in de Major League. Jurrjens is bovendien de dertiende Nederlandse international die in de Major League heeft gespeeld en pas de zesde die dit heeft gedaan nadat hij voor Oranje is uitgekomen.

Jurrjens naar Major League
Jair Jurrjens maakt zijn debuut in de Major League. De 21-jarige pitcher is door zijn professionele werkgever Detoit Tigers naar de hoofdmacht gehaald. De afgelopen maanden maakte de Nederlandse international veel indruk bij Erie SeaWolves (Double A). Jurrjens is de tweede speler met een Nederlands paspoort, die dit seizoen debuteert in de Major League. Ook pitcher Rick van den Hurk maakte al de overstap van een Double A-team naar de hoogste Amerikaanse honkbalklasse. Bij Atlanta Braves komt momenteel eveneens de Antilliaanse honkballer Andruw Jones uit.

Van den Hurk maakt weer indruk
Na een slechte start tegen Philadelphia Phillies van afgelopen dinsdag heeft Rick van den Hurk vanavond weer indruk gemaakt op de heuvel bij Florida Marlins. In zijn dertiende wedstrijd in de Major League begon de Nederlander moeizaam, maar herstelde hij zich zeer knap. Niettemin eindigde hij opnieuw de wedstrijd zonder beslissing, voor de zevende keer dit seizoen. Vanaf de bank moest Van den Hurk vervolgens toezien hoe New York Mets door twee homeruns alsnog de winst naar zich toetrok: 10-4.

Eenhoorn maakt eerste afvallers bekend
Een dag na de laatste wedstrijd van het Nederlands team op het World Port Tournament heeft bondscoach Robert Eenhoorn de eerste afvallers bekend gemaakt voor het Europees kampioenschap, dat volgende maand in Barcelona wordt gehouden. Vier spelers blijven thuis als Oranje zich in Spanje probeert te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008.

Hoofdklassers naar MLB Academy
Evenals de afgelopen seizoenen nemen ook dit jaar weer verschillende spelers uit de hoofdklasse deel aan de Major League Baseball European Academy, die gisteren van start is gegaan in het Italiaanse Tirrenia. Het verblijf op dit elitekamp leverde drie Nederlanders al een profcontract op. De verwachting is dat ook na afloop van dit kamp voor enkele deelnemers een profcontract klaar zal liggen. In totaal nemen acht Nederlandse talenten deel aan de MLB Academy.

Van den Hurk moet diep gaan
Aan de goede serie uitwedstrijden van Rick van den Hurk is een einde gekomen. De Nederlandse pitcher won al twee uitwedstrijden, maar moest afgelopen nacht diep gaan in de wedstrijd van Florida Marlins tegen Philadelphia Phillies. Van den Hurk worstelde zich met moeite door de eerste twee innings en moest uiteindelijk in de derde inning een 6-0 achterstand aan zijn opvolger doorgeven. Daarmee was zijn derde nederlaag een feit en steeg zijn verdiende puntengemiddelde weer fors: 7.49.

Profcontract voor Vernooij
De achttienjarige Rien Vernooij heeft een profcontract getekend bij New York Mets. De derde honkman van Sparta/Feyenoord is daarmee de vierde Nederlander in de afgelopen twee jaar, die naar de Verenigde Staten vertrekt. Eerder gingen Kalian Sams (Seattle Mariners), Tom Stuifbergen (Minnesota Twins) en Ramon Romeijn (Seattle Mariners) hem al voor. Vernooij kwam in contact met de club uit New York tijdens het Europees kampioenschap waar hij de afgelopen dagen met Jong Oranje aan deelnam.

Van 't Klooster record-international
De 31-jarige Dirk van 't Klooster heeft het record verbroken van oud-international Marcel Joost. Tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands team op het World Port Tournament in Rotterdam speelde de rechtsvelder van Oranje zijn 164e interland. Daarmee passeerde hij Marcel Joost. Vijf dagen eerder evenaarde Van 't Klooster al het record van Joost in het Amerikaanse Durham. Achter Dirk van 't Klooster klom Neptunus-speler Raily Legito omhoog naar de derde plaats.

Van den Hurk dichtbij vierde zege
Het had weinig gescheeld of Rick van den Hurk had zijn vierde overwinning geboekt. De Nederlandse pitcher hield lange tijd de voorsprong voor Florida Marlins vast in de wedstrijd tegen Colorado Rockies. Niettemin verloor Marlins in de achtste inning de wedstrijd: 3-4. Van den Hurk keek op dat moment al toe vanuit de dug-out. Hij was in de vijfde inning gewisseld, nadat hij al honderd ballen had moeten gooien. Daarmee zorgde hij er wel voor dat de relievers van Florida Marlins al vroeg in actie moesten komen.

Coffie voegt zich bij Oranje
Voormalig Major Leaguer Ivanon Coffie is door zijn Taiwanese profwerkgever Macoto Cobras ontslagen. Morgenochtend keert de derde honkman terug naar Nederland. In Nederland kan hij zich diezelfde dag al melden bij het nationale team. Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de derde honkman direct opgenomen in de selectie. Hierdoor ziet Kinheim-binnenvelder René Cremer het World Port Tournament aan zich voorbij gaan.

Van den Hurk krijgt rol in Bonds-show
Bijna 43 duizend toeschouwers waren afgereisd naar het AT&T Park in San Francisco om getuige te zijn van geschiedenis. De legendarische Barry Bonds kreeg opnieuw een kans om het onmogelijke homerunrecord van Hank Aaron te verbreken. De 43-jarige buitenvelder van San Francisco Giants had daar nog drie homeruns voor nodig. Rick van den Hurk kreeg ongewild een hoofdrol in de Barry Bonds-show, die de afgelopen weken door de Verenigde Staten trekt. De Nederlandse pitcher stond drie homeruns toe, maar kwam uiteindelijk goed weg. Dat was niet te zeggen van Florida Marlins, die in dit homerunfestijn met 12-10 ten onder ging.

Kinheim oefent tegen Duitse hoofdklasser
Terwijl het Nederlands team zich in het Amerikaanse Durham voorbereidt op het internationale seizoen speelt Kinheim aankomend weekeinde in het Pim Mulierstadion twee wedstrijden tegen het Duitse Paderborn Untouchables. De Duitse bekerfinalist is in Nederland voor een trainingskamp ter voorbereiding op de aankomende Play-Offs. Kinheim sloot vorige week het eerste deel van de competitie af met de eerste plaats.

Marlins wint, maar Van den Hurk niet
Vijf ballen had Rick van den Hurk gegooid toen zijn Florida Marlins al direct tegen een 0-2 achterstand aankeek tegen Cincinatti Reds. De Nederlandse pitcher herstelde zich knap, kreeg nog wel vijf hits tegen, maar stond geen punt meer toe tot aan de zevende inning. Daarmee verlaagde hij opnieuw zijn verdiende puntengemiddelde. Nu van 7.15 naar 6.53. Van den Hurk stond echter net één inning te kort op de heuvel om de zege op zijn naam te krijgen. Nadat Van den Hurk was vervangen, nam Florida Marlins de leiding in de wedstrijd over en won de ploeg met 9-3.

Wereldkampioen kansloos tegen Van den Hurk
World Series noemen de Amerikanen de finale tussen de twee sterkste teams uit de Amerikaanse Major League. En daarmee wordt bedoeld dat de Amerikaanse profcompetitie nog altijd de sterkste is uit de hele wereld. Vorig jaar werd St. Louis Cardinals zodoende 'wereldkampioen'. Gisteravond was de titelverdediger echter kansloos op het werpen van de 22-jarige rookie Rick van den Hurk. Hij gooide vijf puntloze innings en doorbrak daarmee de ban in Miami.

Profdebuut Romeijn, win voor VDH
De één haalde dit seizoen de Major League, de ander begon pas deze maand aan zijn profcarrière. Toch debuteerden de Nederlandse pitchers Rick van den Hurk en Ramon Romeijn deze maand allebei voor hun nieuwe team. Romeijn maakte daarmee zijn officiële profdebuut en heeft nu een verdiende puntengemiddelde van 7.36. Van den Hurk boekte zijn tweede Triple A-zege en heef een ERA van 2.25.

Nieuwe club voor Alexander Smit
Alexander Smit heeft een nieuwe werkgever. De Nederlandse profpitcher werd gisteren aangekocht door Cincinnati Reds. Sinds 2002 kwam Smit uit voor de proforganisatie van Minnesota Twins, waarvoor hij dit seizoen speelde op Single A-niveau bij Fort Myers Miracle. De Nederlandse international wordt ondergebracht bij Dayton Dragons, het class A-team van Reds.

Amerikaanse oefentrip nadert
Nog twee weken en dan stappen de Nederlandse honkballers op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Daar speelt Oranje drie wedstrijden tegen het Amerikaanse nationale team. Het is de eerste serieuze test voor de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn op weg naar Olympische kwalificatie in september van dit jaar. Nog nooit eerder speelde het Nederlands team op uitnodiging van Amerika op Amerikaans grondgebied.

Periodetitel voor Coffie
Het Macoto Cobras van de Nederlandse international Ivanon Coffie heeft zijn eerste succes van het seizoen binnen. Onlangs eiste de ploeg de periodetitel op in de Chinese Professional Baseball League. Daarmee heeft Cobras zich rechtstreeks geplaatst voor de Play-Offs later dit seizoen. Ondertussen lijkt Ivanon Coffie de laatste dagen op de weg terug. Dit weekeinde sloeg de derde honkman drie homeruns in twee wedstrijden.

Alvarez verbreekt 'homerunrecord'
Amsterdam Pirates heeft weer een nieuwe Homerun King binnen zijn gelederen. Tenminste, niets lijkt de 46-jarige Fausto Alvarez Rizo vooorlopig de titel in de weg te liggen. Gistermiddag sloeg de linkshandige powerhitter in de vijfde inning van de wedstrijd tegen Pioniers zijn negende homerun in de hoofdklasse. Daarmee heeft hij de meeste homeruns geslagen sinds de herinvoering van houten knuppels in 2000. Neptunus-catcher Martijn Meeuwis volgt op gepaste afstand met vijf homeruns.

VDH en Balentien winnen met World Team
De sterren van de toekomst stonden vanavond in het AT&T Park in San Francisco voor de 2007 XM Satellite Radio Futures Game. Voor het World Team waren zowel de Nederlandse international Wladimir Balentien als de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk geselecteerd. Voor Van den Hurk werd de avond nog mooier toen hij te horen kreeg dat hij de startend werper van de avond zou worden. Getooid met een Nederlandse vlag op zijn borst werd hij zelfs uitgeroepen tot winnend werper.

Nederland verliest twee plaatsen
Nederland verliest volgend jaar twee plaatsen in de Europa Cup-toernooien. Dit is het gevolg van het besluit van de Europese honkbalbond CEB. Deze heeft tijdens de bestuursvergadering in San Marino besloten de toernooiopzet te wijzigen. Daarmee wordt het totale aantal deelnemers aan de Europese clubtoernooien verminderd van zestig naar veertig clubs. Wel wordt het seizoen afgesloten met een Final Four.

Ook Meeuwis in trainingsgroep
Ook Martijn Meeuwis is door bondscoach Robert Eenhoorn toegevoegd aan de trainingsgroep van het Nederlands team. De catcher van Neptunus, die volgende week 25 jaar wordt, vervangt Johnny Balentina. De midvelder heeft nog altijd teveel last van zijn gekneusde ribben na een botsing in het buitenveld eind juni met ploeggenoot Melfried Comenencia.

Promotie voor Van den Hurk
Een week na de promotie van de Nederlandse buitenvelder Rogearvin Bernadina naar Triple A-niveau is ook pitcher Rick van den Hurk een niveau omhoog gezet. Vandaag werd de werper toegevoegd aan de selectie van Albuquerque Isotopes, dat uitkomt in de Pacific Coast League (Triple A). De afgelopen twee weken speelde Van den Hurk voor Carolina Mudcats op Double A-niveau. Na Bernadina, Wladimir Balentien en Shurendell de Caster is de 22-jarige Eindhovenaar de vierde speler met een Nederlands paspoort op Triple A-niveau.

Cremer terug bij nationale team
René Cremer is teruggekeerd in de selectie van het Nederlands team. Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de Haarlemse binnenvelder toegevoegd aan de trainingsgroep van Oranje. Cremer maakte eerder al in 2005 deel uit van het Nederlands team. Eerder deze maand won hij met Kinheim voor het eerst in de clubhistorie de Europa Cup.

Bernadina naar Triple A
De Nederlandse profhonkballer Rogearvin Bernadina is gepromoveerd naar Triple A. De 23-jarige speler van het Nederlandse Neptunus kreeg het nieuws maandag te horen, op het moment dat zijn ploeg bezig was met een serie tegen Birmingham Mets. Bernadina verhuisde van Harrisburg Senators naar Columbus Clippers, het team waarvoor bondscoach Robert Eenhoorn in 1994 en 1995 ook al 191 wedstrijden speelde.

Ook profs Van Mil en Connor van start
Voor de teams uit de Rookie League en Single A Short Season zijn deze week de competities van start gegaan. Dat bracht nieuwe Nederlandse honkballers in actie. Voor de organisatie van Minnesota Twins komen buitenvelder Wesley Connor en pitchers Loek van Mil en Tom Stuifbergen in actie. Connor en Van Mil hebben inmiddels hun eerste wedstrijd gespeeld. Stuifbergen, begin deze maand hersteld van zijn blessure, wacht nog op zijn eerste start. Pitcher Rick van den Hurk keerde met een nederlaag terug bij Carolina Mudcats.

Van Zijl uit trainingsgroep Oranje
Jurjen van Zijl maakt geen deel meer uit van de trainingsgroep van het Nederlands team. De 22-jarige pitcher, die afgelopen weekeinde nog met Neptunus de Cup Winners Cup won, kreeg vorige week het nieuws te horen van bondscoach Robert Eenhoorn. Begin deze maand werd werper Rob Cordemans nog aan de selectie toegevoegd.

Van den Hurk en Balentien in World Team
De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk en international Wladimir Balentien zijn geselecteerd voor het World Team. Major League Baseball heeft vandaag de selectie bekendgemaakt. Deze selectie met Minor League-spelers uit elf verschillende landen speelt zondag 8 juli in de All-Star Futures Game tegen het team met beste Minor Leaguers uit de Verenigde Staten.

Van den Hurk vertrekt met zege
Rick van den Hurk keert terug naar het Double A-team Carolina Mudcats,... voorlopig. De kans is groot dat de 22-jarige Nederlander snel weer terugkeert in Florida. Afgelopen nacht stond hij in ruim zes innings vijf verdiende punten toe in zijn tweede Major League-overwinning uit zijn carrière. Na afloop kreeg de pitcher te horen dat hij wordt vervangen door Josh Johnson, die is hersteld van een blessure.

Jongejan verlaat Neptunus
Voormalig international Ferenc Jongejan verlaat hoofdklasser Neptunus. Dit heeft de club vandaag bekendgemaakt op zijn website. De oud-speler van Chicago Cubs verruilt de Rotterdamse club voor UVV uit Utrecht. De 28-jarige Jongejan kwam in 21 wedstrijden uit voor het Nederlands team. Vanaf het seizoen 2000 was hij in dienst van Neptunus.

Halman en Sams teruggezet
De Nederlandse profhonkballers Gregory Halman en Kalian Sams zijn door hun werkgever Seattle Mariners een niveau teruggezet. De prestaties van Halman en Sams bij het Single A-team Wisconsin Timber Rattlers bleven vooralsnog uit, waardoor ze nu zijn ingedeeld bij Everett Aqua Sox. Sams is aan zijn eerste seizoen als profhonkballer bezig. Halman kwam ook vorig jaar al voor Seattle Mariners uit in de Minor League.

Rentree Coffie in Taiwan
De Nederlandse international Ivanon Coffie is na lange tijd weer teruggekeerd in de opstelling van Macoto Cobras, zijn Taiwanese werkgever uit de Chinese Professional Baseball League. Coffie kwam al sinds 26 mei niet meer in actie. In het duel tegen President Lions won de ploeg van Coffie met 0-2. De voormalig Major Leaguer sloeg één van de vijf hits voor zijn ploeg.

Tweede verlies voor Van den Hurk
Rick van den Hurk is er niet in geslaagd ook zijn tweede wedstrijd voor Florida Marlins te winnen. Na een indrukwekkende start kreeg hij vijf punten in twee innings tegen. Met die voorsprong legde Tampa Bay Devil Rays de basis voor de uiteindelijke 4-9 overwinning. De Nederlandse pitcher hield vijf innings stand, waarin hij zes keer drie slag gooide. Uiteindelijk verloor hij zijn tweede Major League-wedstrijd.

Bolsenbroek opnieuw gedraft
Pitcher Mike Bolsenbroek is opnieuw door Chicago White Sox gedraft. Daarmee krijgt deze Amerikaanse proforganisatie de kans om de twintigjarige Bolsenbroek een contract aan te bieden. Ook vorig jaar werd de voormalig speler van HCAW al door Chicago White Sox gedraft. Hij was de 26e speler van de 45 talenten, die de profclub tijdens de drafts heeft aangetrokken.

Van den Hurk zondag opnieuw in actie
Rick van den Hurk keert bij Florida Marlins terug op de heuvel. De Nederlandse pitcher komt morgenavond in actie tegen Tampa Bay Devil Rays. In eerste instantie was Sergio Mitre aangewezen als startend werper voor dit duel. Hij heeft echter nog altijd teveel last van zijn hamstringblessure.

Seizoen Kingsale voorbij
Het honkbalseizoen is voor international Eugene Kingsale voorbij. Dit heeft Almere'90 vandaag bekendgemaakt. De buitenvelder van Almere'90 liep gisteravond in de wedstrijd tegen Amsterdam Pirates een forse blessure op. Hierdoor kan de voormalig Major Leaguer dit seizoen eveneens niet meer met het Nederlands team deelnemen aan het Europees kampioenschap in Barcelona. Tijdens het EK hoopt Oranje zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Ook Pioniers-catcher Mark Duursma liep gisteravond een flinke blessure op.

Volgende start nog onzeker voor 'VDH'
Rick van den Hurk boekte dinsdagavond in Turner Field in Atlanta zijn eerste Major League overwinning. In zeven innings hield de Nederlandse pitcher de ijzersterke slagploeg van Braves in bedwang. Slechts drie tegenstanders liet hij toe op de honken. Daarmee stond hij aan de basis van de 1-5 zege van zijn Florida Marlins. Toch is de volgende start in de Major League voor 'VDH' nog onzeker.

Cordemans komt, Jongejan gaat
Bondscoach Robert Eenhoorn heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de huidige trainingsgroep van het Nederlands team. Werper Rob Cordemans keert terug in de selectie van Eenhoorn. Pitcher Ferenc Jongejan maakt geen deel meer uit van de groep internationals. De 32-jarige Cordemans beëindigde onlangs zijn kortstondige profloopbaan in Taiwan.

Zoete wraak voor Van den Hurk
Hij had er 42 dagen op moeten wachten, maar de wraak voor Rick van den Hurk was zoet. In de dubbel van gisteravond maakte de Nederlandse werper zijn rentree voor Florida Marlins in de Major League. En juist tegen het sterke Atltanta Braves dat eind april nog een einde aan zijn verblijf in de hoofdmacht had gemaakt. Toen hield Van den Hurk het nog geen twee volledige innings vol. Maar gisteravond was de Nederlander op weg naar een no-hitter. Uiteindelijk stond de winnend werper slechts één honkslag toe in zeven innings, voldoende voor de 1-5 overwinning. Nog maar de eerste voor Marlins sinds afgelopen zaterdag.

Van den Hurk mogelijk terug in Majors
De rentree van Rick van den Hurk in de Major League lijkt aanstaande. De Nederlandse pitcher kwam begin dit seizoen vier wedstrijden in actie voor Florida Marlins, voordat hij werd teruggezet naar het Double A-team Carolina Mudcats. Het nog altijd door blessures geteisterde Marlins roept nu mogelijk opnieuw de hulp in van Van den Hurk.

Antilliaanse profhonkballers op dreef
In september reist de Nederlandse honkbalselectie af naar Spanje. In de hoofdstad Barcelona strijdt Oranje tijdens het Europees kampioenschap om het toegangsbewijs voor de Olympische Spelen. Bondscoach Robert Eenhoorn kan daarbij goed gebruik maken van de profspelers uit de Amerikaanse Minor League. Daar meppen de Antilliaanse honkballers er lustig op los. Zo leidt de Nederlandse international Wladimir Balentien bij zijn Triple A-team momenteel in vrijwel alle aanvallende klassementen.

Amerikaanse pitcher voor HCAW
Het Bussumse HCAW heeft zich versterkt met Andre Simpson. Dit heeft HCAW vandaag bekendgemaakt. De 26-jarige Amerikaan kan worden gebruikt als werper. Door de komst van Simpson kan buitenvelder John Coker niet meer worden ingezet. De nieuwe werper speelde eerder onder meer voor de proforganisaties van Chicago White Sox, Los Angeles Dodgers en Colorado Rockies.

Cordemans ontslagen bij Lions
Voor de Nederlandse werper Rob Cordemans is gisteravond een einde gekomen aan zijn Taiwanese profavontuur. De international gooide zijn laatste wedstrijd voor zijn werkgever Uni-President Lions en keert terug naar Nederland. Dit heeft ADO vandaag bevestigd. Cordemans kwam de afgelopen maanden uit voor de profclub President Lions in de Chinese Professional Baseball League. Cordemans debuteerde samen met internationals Diegomar Markwell en Ivanon Coffie in de Taiwanese profcompetitie. Markwell keerde na teleurstellende prestaties al eerder terug uit Taiwan.

Venezolaanse pitcher voor Pioniers
Pioniers krijgt in het restant van het seizoen de beschikking over de 24-jarige Venezolaanse werper Nelson Miguel Santander Ulloa. Santander kwam eerder uit voor de proforganisatie van Philadelphia Phillies. De pitcher speelde vandaag voor Pioniers drie innings als aangewezen slagman. Overigens kon hij zijn nieuwe ploeggenoten niet helpen aan een overwinning, want in Hoofddorp verloor Pioniers met 3-4 van hekkensluiter RCH.

Eenhoorn inspireert Coffie
Het bezoek van Robert Eenhoorn aan Taiwan heeft Ivanon Coffie goed gedaan. De Nederlandse bondscoach was onlangs ruim een week in Taiwan om met de clubs van Coffie en Rob Cordemans te praten. Eenhoorn wil beide spelers graag in zijn selectie hebben voor het aankomende Europees kampioenschap. Eenhoorn keerde afgelopen vrijdag tevreden terug naar Nederland. "Ik was positief verrast door het niveau van de competitie in Taiwan", blikt Eenhoorn terug.

Van Zetten nieuwe voorzitter KNBSB
Ruud van Zetten is maandagavond benoemd tot nieuwe voorzitter van de honkbalbond KNBSB. Van Zetten volgt hiermee Jan Rijpstra op. De burgemeester van Tynaarlo maakte op 22 mei zijn aftreden bekend. Vanaf eind maart was Van Zetten al actief als waarnemend voorzitter. Hij zal nu definitief Rijpstra opvolgen.

Major Leaguer voor Sparta/Feyenoord
De Rotterdamse hoofdklasser Sparta/Feyenoord krijgt vanaf deze week de beschikking over pitcher Eddie Oropesa. De 35-jarige Cubaanse werper debuteerde in 2002 op 29-jarige leeftijd in de Major League. In vier seizoenen kwam hij uit voor Philadelphia Phillies, Arizona Diamondbacks en San Diego Padres.

Eenhoorn roept Van Driel op
Na Kinheim-speler Vince Rooi is nu ook ADO-werper Berry van Driel door bondscoach Robert Eenhoorn aan de trainingsgroep van het Nederlands team toegevoegd. De 22-jarige pitcher kwam nog niet eerder uit voor Oranje. Met Van Driel bestaat de selectie momenteel uit 26 spelers.

Hoofdsponsor terug bij Almere
Het bedrijf Instant Holland keert toch weer terug als hoofdsponsor voor de hoofdklasser Almere Magpies. Dit heeft de club vandaag bekendgemaakt. Het bedrijf ondersteunde ook de afgelopen seizoenen al financieel de honkbalclub uit Almere. Almere Magpies staat momenteel met drie overwinningen uit negen wedstrijden op een zesde plaats in de hoofdklasse.

Gregorius naar ADO
De lange zoektocht van ADO naar een extra werper lijkt nu voorlopig succes te hebben opgeleverd. Als de club akkoord krijgt van de Antilliaanse honkbalbond debuteert deze week Johannes Gregorius voor de Haagse ploeg. Dit heeft ADO vandaag bevestigd. De zoon van voormalig hoofdklassespeler Didi Gregorius kwam nog niet eerder uit in de hoofdklasse. Wel speelde hij voor Sta. Maria Pirates in de hoogste competitie van Curaçao. Ook pitcher Jurrian Koks is deze week weer inzetbaar.

Sensationele homerun van Balentien
Het lijkt maar niet op te kunnen voor de Antilliaanse profhonkballer Wladimir Balentien. Afgelopen nacht had de Nederlandse international opnieuw een hoofdrol voor zijn team Tacoma Rainiers in de Pacific Coast League (Triple A). In de negende inning sloeg hij een wedstrijd winnende homerun. Balentien was overigens gisteravond niet de enige succesvolle Antilliaanse profhonkballer.

Vince Rooi traint mee met Oranje
De voormalige profspeler Vince Rooi traint in de aanloop naar het World Port Tournament mee met het Nederlands team. De 26-jarige speler van landskampioen Kinheim is door bondscoach Robert Eenhoorn bij de trainingsgroep gehaald. Hij wordt één van de 25 honkballers die zich voorbereiden op de grote toernooien later dit jaar. Rooi speelde inmiddels twintig wedstrijden voor de nationale ploeg.

Hitting-streaks voor Nederlandse profs
Met de debuterende Rick van den Hurk voor Carolina Mudcast op Double A-niveau honkballen momenteel vier voormalige spelers uit de Nederlandse competitie in de Verenigde Staten. Tien profspelers kwamen eerder al eens uit voor het Nederlands team. International Wladimir Balentien had in de eerste maand de beste start. Voor de buitenvelder van Tacomo Rainiers lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat hij wordt opgeroepen voor de hoofdmacht van Seattle Mariners.

Debuut Van den Hurk in Double A
Je debuut maken op Double A-niveau. Voor heel veel honkballers is dit een flinke stap omhoog. Voor Rick van den Hurk is het juist een stap omlaag. Van gemiddeld 20.000 toeschouwers in het Dolphin Stadium in Miami naar 'slechts' 3.547 in Smokies Park. Het moet even wennen zijn geweest voor de werper, die begin deze maand als vijfde in Nederland geschoolde honkballer debuteerde in de Major League. In zijn eerste wedstrijd voor Carolina Mudcats gooide hij zes sterke innings tegen koploper Tennessee Smokies.

Pech voor Van den Hurk
Rick van den Hurk had twee simpele opdrachten: het winnen van zijn eerste wedstrijd en het omlaag brengen van zijn verdiende puntengemiddelde. Maar bovenal moest de Nederlandse rookie de technische leiding overtuigen van zijn kwaliteiten. Gisteravond stond Van den Hurk voor de vierde maal op de heuvel in de Major League. Voor de tweede keer tegenover Atlanta Braves.

Amerikaanse versterking voor HCAW
Na de Canadese werper Stephen Spragg heeft HCAW nu een tweede buitenlandse versterking aan zijn selectie toegevoegd. Het gaat om de 24-jarige Amerikaan John Coker. Hij is inzetbaar als buitenvelder en arriveert zaterdag in Nederland. Afgelopen seizoen kwam Coker niet in actie, zodat hij tijd vrij kon maken om zijn studie af te ronden.

Eerste uitnodigingen voor WBC
Het Nederlands honkbalteam moet nog tot het einde van dit jaar wachten op een uitnodiging voor de tweede World Baseball Classic. Gisteren maakte het organisatiecomité de eerste acht mogelijke deelnemers bekend. Cuba, de Dominicaanse Republiek, Japan, Korea, Mexico, Puerto Rico, Verenigde Staten en Venezuela ontvingen inmiddels een uitnodiging. Het officieuze wereldkampioenschap staat op het programma voor maart 2009.

Eerste nederlaag voor Van den Hurk
De Nederlandse werper Rick van den Hurk mocht afgelopen nacht voor zijn tweede start aantreden tegen New York Mets. De jonge pitcher werd door Florida Marlins al tweemaal eerder ingezet, als startend werper tegen Milwaukee Brewers en als reliever tegen Atlanta Braves. Zijn eerste twee wedstrijden waren indrukwekkend, maar in zijn derde duel kreeg de Nederlander het voor het eerst echt zwaar.

Fluonia nieuwe coach van RCH
Oud-international Marlon Fluonia is door RCH aangetrokken als nieuwe hoofdcoach van de Heemsteedse hoofdklasser. Fluonia is de opvolger van Ramses Meering, die onlangs tijdelijk aan het roer kwam te staan, nadat hoofdcoach Guus van Dee bij RCH was opgestapt. RCH krijgt bovendien de versterking van de Canadese pitcher Marek Deska. Hij zal in mei in Nederland arriveren.

Rentree voor Coffie in Taiwan
De Nederlandse international Ivanon Coffie heeft vandaag een succesvolle rentree gemaakt in de Taiwanese profcompetitie. De derde honkman van Macoto Cobras kwam in drie slagbeurten tot twee rake klappen, waaronder een tweehonkslag. Zijn team won de wedstrijd tegen LA New Bears uiteindelijk met 5-3.

Rugnummer Jurjan Koenen 'retired'
De Bussumse honkbalhoofdklasser HCAW heeft gisteravond oud-speler Jurjan Koenen tijdens de ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging. Koenen kwam negentien jaar als speler in actie voor HCAW. Als gevolg van zijn erelidmaatschap wordt zijn rugnummer uit de omloop genomen. Momenteel is Koenen als coach actief voor de hoofdmacht van de Bussumse club.

Eenhoorn heeft technische staf rond
De Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn krijgt dit seizoen de hulp van assistent-coaches Hensley Meulens en Paul van den Oever. Meulens kwam al eerder uit voor Oranje. Van den Oever is nieuw in Oranje en was afgelopen seizoenen in dienst van Neptunus. Met deze Rotterdamse ploeg won hij onder meer vier landstitels en drie keer de Europa Cup I. Met de toevoeging van Van den Oever heeft Eenhoorn zijn technische staf voor dit seizoen rond.

Jongejan terug in Oranje
Drie dagen nadat de hoofdklasse officieel van start is gegaan, begint ook het Nederlands honkbalteam met zijn seizoen. De selectie van bondscoach Robert Eenhoorn staat dit seizoen een zwaar seizoen te wachten, waarbij tijdens het Europees kampioenschap een Olympisch ticket kan worden verdiend. Eenhoorn start het seizoen met 24 spelers. Opvallende nieuwkomer is de linkshandige werper Ferenc Jongejan.

Van den Hurk buigt voor Andruw Jones
Rick van den Hurk zal zich zijn eerste 'ontmoeting' met Andruw Jones nog lang herinneren. Vandaag werd de Nederlandse pitcher van Florida Marlins voor zijn tweede Major League-wedstrijd richting de heuvel gestuurd. Zijn tweede pitch op Atlanta Braves-ster Jones verdween voor een tweepunten-homerun over de omheining van het linksveld. Daarmee bracht de Nederlandse international zijn ploeg op een 7-1 voorsprong. Uiteindelijk won Atlanta Braves met 8-3. Niettemin liet Van den Hurk opnieuw een prima indruk achter.

De Nederlandse honkbalsite vernieuwd!
Voor de start van het seizoen 2001 konden we je trots de vernieuwde Nederlandse honkbalsite tonen. Inmiddels is dit ook alweer zes jaar geleden. Dus was het tijd om honkbalsite.com weer eens in een nieuw jasje te steken. Achter de schermen hebben we daarom gewerkt aan een volledig nieuwe lay-out. Het resultaat is vanaf vandaag te zien.

Canadese werper voor HCAW
HCAW heeft een nieuwe rechtshandige werper aan zijn selectie toegevoegd. Dit heeft de club vandaag bekendgemaakt. Uit Canada komt de 24-jarige Britse/Canadese pitcher Stephen Spragg over. Hij arriveert morgen in Nederland en is dan op tijd om de start van de competitie mee te maken. Spragg is voor HCAW inzetbaar als reliever en als closer.

Neptunus eert retired nummers
De rugnummers 14, 16 en 22 hebben voortaan een prominente plaats in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Gisteravond onthulde Neptunus de drie rugnummers van oud-spelers Harry Koster, Bob van Aalen en Robert Eenhoorn op de omheining van het buitenveld. De drie rugnummers werden al eerder uit de omloop genomen. Koster en van Aalen waren bij deze presentatie zelf ook aanwezig, Eenhoorn was op het laatste moment verhinderd.

RCH presenteert hoofdsponsor
RCH is klaar voor het nieuwe seizoen. Komend weekeinde keert de ploeg uit Heemstede na vier jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Twee weken geleden was de eerste prijs al een feit. In Nijmegen werd de eerste plaats behaald tijdens de Jan van de Vegte Memorial. Vandaag presenteerde RCH zijn nieuwe hoofdsponsor. Het interactieve marketingbureau MediaMonks is bereid gevonden de hoofdklasser de komende drie seizoenen financieel te ondersteunen.

Venezolaanse profwerper voor ADO
ADO krijgt dit seizoen de beschikking over de 29-jarige rechtshandige werper Elvis Polanco Machado. De Venezolaanse werper moet het vertrek van de Japanner Akira Okamoto (Verenigde Staten) en Rob Cordemans (Taiwan) opvangen. Polanco wordt vrijdag in Nederland verwacht en maakt mogelijk dit weekeinde al zijn debuut in de hoofdklasse tegen Sparta/Feyenoord. Behalve Polanco werd ook pitcher Jeoffrey de Groot aan de selectie toegevoegd. Hij zou in eerste instantie in het tweede team van ADO starten.

Spectaculair debuut Van den Hurk bij Marlins
Bijna 28 jaar nadat pitcher Win Remmerswaal als eerste echte Nederlander debuteerde in de Major League startte gisteravond de tweede Nederlandse werper in het walhalla van het Amerikaanse honkbal. De 21-jarige Rick van den Hurk speelde bijna vijf innings en stond slechts één enkel punt toe. Een winnaar leverde de wedstrijd echter niet op. Door regen moest de wedstrijd in de elfde inning bij een 2-2 gelijke stand worden afgebroken.

Hubbard terug bij Oranje
Het Nederlands honkbalteam wordt dit seizoen opnieuw bijgestaan door de ervaren Amerikaanse coach Jack Hubbard. Dit heeft de honkbalbond KNBSB vandaag bekendgemaakt. Hubbard zal bij Oranje als coach op het derde honk fungeren. Assistent-coach Marcel Joost heeft in verband met werkverplichtingen zijn taken neergelegd.

Debuut in Majors voor Van den Hurk
Het kan niet op voor de Nederlandse werper Rick van den Hurk. Nadat hij twee weken geleden al zijn debuut maakte voor Florida Marlins in Spring Training, is de 21-jarige pitcher nu opnieuw door de hoofdmacht van zijn club opgeroepen. Van den Hurk debuteert morgenavond voor Marlins in de Major League. Hij is dan de vijfde Nederlandse hoofdklasser die zijn debuut maakt in het walhalla van het Amerikaans honkbal.

Neptunus en Kinheim prolongeren titels
Hudson John is in Rotterdam geëerd tijdens het toernooi, dat al enkele jaren zijn naam draagt. Tijdens het oefentoernooi op het veld van Sparta/Feyenoord bleef Neptunus voor het vierde jaar op rij ongeslagen. Kinheim prolongeerde zijn titel tijdens het In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament, terwijl Almere'90 in Enschede de eerste hoofdklasser werd, die de finale van het Mastenbroeker Toernooi wist te winnen.

Almere'90 met nieuwe naam in hoofdklasse
Almere'90 begint het nieuwe seizoen met een nieuwe naam. De hoofdklasser start zaterdag tegen landskampioen Kinheim onder de naam Almere Magpies. De nieuwe naam is met een nieuw logo ook op de tenues van de spelers te zien.

Hudson John geëerd tijdens oefentoernooi
Hudson John is in Rotterdam geëerd tijdens het toernooi, dat al enkele jaren zijn naam draagt. RCH schreef vorige week knap de Jan van de Vegte Memorial op zijn naam. De Heemsteedse ploeg verloor in Nijmegen geen enkele wedstrijd. In Enschede heeft de promovendus van de hoofdklasse zijn ongeslagen status verlengd. Na de eerste dag van het Mastenbroeker Toernooi gaat RCH alleen aan de leiding. In Bussum wordt momenteel gestreden tijdens het In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament.

Isenia zet punt achter profloopbaan
De Nederlandse international Chairon Isenia heeft een punt gezet achter zijn profcarrière. De Antilliaanse catcher heeft vanaf Curaçao zijn Minor League-club Montgomery Biscuits per brief op de hoogte gebracht van zijn besluit. Isenia kwam in totaal tien seizoenen uit in de Minor League, maar kwam nooit verder dan Double A.

Zestienjarige Romeijn wordt prof
De zestienjarige werper Ramon Romeijn heeft een profcontract getekend bij Seattle Mariners. De speler van hoofdklasser Pioniers is de derde Nederlander, die naar aanleiding van de European Baseball Academy een profcontract heeft verdiend. Eerder gingen buitenvelder Kalian Sams en werper Tom Stuifbergen hem al voor.

Stuifbergen klaar voor Florida
Als hij naar zijn voorgangers Alexander Smit, Rogearvin Bernadina, Rick van den Hurk en Gregory Halman kijkt, dan ziet hij dat het mogelijk is. Want hoewel nog maar slechts vier spelers uit de hoofdklasse ooit de overstap maakten naar de Major League, zitten de Nederlandse honkballers steeds dichter tegen de top aan. En dus stapt pitcher Tom Stuifbergen donderdag vol vertrouwen op het vliegtuig naar Florida voor de start van zijn profavontuur.

Markwell terug bij Neptunus
Het profavontuur van Diegomar Markwell in Taiwan is van korte duur geweest. De international kreeg een contract tot half mei, maar deze is inmiddels door zijn werkgever Macoto Cobras per direct opgezegd. Dit meldt de website van Neptunus. Markwell wordt woensdag in Rotterdam verwacht. Dan wordt gekeken wat Markwell voor Neptunus kan betekenen. Door het besluit van de Taiwanese ploeg is Markwell in ieder geval wel weer beschikbaar voor bondscoach Robert Eenhoorn.

Statistieken: Spring Training kleurt Oranje
Zondagnacht, Nederlandse tijd, start een nieuw seizoen Major League. De 105e sinds de start in 1903. Morgenmiddag komt er eerst een einde aan Spring Training. Een typisch Amerikaanse voorbereiding, maar ditmaal met een Nederlands tintje. Want maar liefst tien Nederlandse internationals kwamen uit voor de hoofdmacht van hun Major League-club in de Cactus en Grapefruit League. Bekijk de volledige statistieken.

KNBSB wil terug naar twee clubtoernooien
De Nederlandse honkbalbond wil één klein en sterk clubtoernooi voor de beste Europese landen. Dit blijkt uit het voorstel dat de KNBSB heeft gedaan aan de Europese honkbalbond CEB. Deze wil de opzet van de Europese clubtoernooien vanaf volgend jaar wijzigen. Een definitief besluit hierover wordt genomen tijdens de CEB-bestuursvergadering op 16 juni in San Marino.

Europa Cup-toernooien op de schop
De Europese honkbalbond CEB neemt de Europa Cup-toernooien op de schop. De meest ingrijpende verandering is het stopzetten van de CEB Cup, oftewel de Europa Cup III. De definitieve beslissing over de andere wijzigingen wordt genomen tijdens de bestuursvergadering van de CEB op 16 juni in San Marino.

Nederlanders doen het goed in de VS
Opnieuw heeft een Nederlandse speler zijn debuut gemaakt in Spring Training van de Major League. Afgelopen avond was het de beurt aan Gregory Halman. De voormalig speler van Kinheim viel als pinch-hitter in de wedstrijd tegen San Francisco Giants in.

Van den Hurk houdt vier innings stand
De 21-jarige Nederlandse werper Rick van den Hurk heeft bij zijn debuut voor de hoofdmacht van Florida Marlins vier innings stand gehouden. Daarin moest hij het opnemen tegen de zeer ervaren slagploeg van Baltimore Orioles, waarbij Jason Dubois met drie seizoenen Major League het minste ervaring had. Uiteindelijk kregen drie pitchers van Florida Marlins deze wedstrijd slechts zeven honkslagen tegen, waardoor de ploeg van Van den Hurk met 3-5 aan het langste eind trok.

Ook Bernadina en Van den Hurk in Spring Training
Na Alexander Smit heeft ook buitenvelder Rogaervin Bernadina zijn debuut gemaakt in Spring Training. De Nederlandse international kwam gisteravond in actie tegen Detroit Tigers. Bernadina liet een goede indruk achter met één honkslag in drie slagbeurten. De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk zal naar verwachting vanavond zijn debuut maken voor de hoofdmacht van Florida Marlins.

Neptunus trekt Amerikaanse werper aan
Neptunus heeft overeenstemming bereikt met Chris Ryan. De 23-jarige linkshandige werper wordt de vervanger van Diegomar Markwell, die zelf een contract heeft gekregen bij Macoto Cobras in de Chinese Professional Baseball League. De nieuwe Amerikaanse aanwinst komt volgende week aan in Nederland.

Van Dee en RCH uit elkaar
Nog voor de start van het nieuwe seizoen zijn hoofdklasser RCH en hoofdcoach Guus van Dee uit elkaar gegaan. Dit heeft RCH vandaag bekendgemaakt. Van Dee zou aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach voor de Heemsteedse club beginnen. RCH promoveerde afgelopen seizoen van de Eerste klasse naar de hoofdklasse.

Voorzitter Rijpstra weg bij KNBSB
Jan Rijpstra treedt af als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. Dit heeft de KNBSB vandaag bekendgemaakt. De VVD-politicus geeft zelf als reden voor zijn besluit dat zijn fulltime baan als burgemeester en de werkzaamheden als voorzitter van de KNBSB door de grote reisafstand niet meer zijn te combineren.

Coffie en Cordemans goed van start
Na vele spelers in de Verenigde Staten en twee spelers in Italië (Win Remmerswaal en Eddy Tromp) maken nu drie Nederlandse spelers hun debuut in het profhonkbal van Taiwan: Rob Cordemans bij de Uni-President Lions en Diegomar Markwell en Ivanon Coffie bij de Macoto Cobras. En dat hebben ze geweten in Taiwan. Coffie zorgde meteen voor ophef, Cordemans werd direct uitgeroepen tot Man of the Match.

Kinheim en Neptunus verdedigen titel
Kinheim en Neptunus verdedigen komende maand hun titels tijdens de oefentoernooien, die traditioneel voor aanvang van de nieuwe competitie worden gehouden. In Bussum wordt sinds jaar en dag gestreden tijdens het In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament. In Rotterdam staat het Hudson John Toernooi op het programma, terwijl in Nijmegen De Hazenkamp organisator is van het Jan van de Vegte Memorial. Bovendien nemen twee hoofdklasseteams deel aan het Mastenbroeker Toernooi in Enschede.

Debuut voor Smit in hoofdmacht Twins
De Nederlander Alexander Smit heeft vanavond zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van de professionele organisatie van Minnesota Twins. De international nam met zijn team deel aan een wedstrijd uit de Spring Training tegen Cincinnati Reds. Smit wierp 1 1/3 inning en hield daarmee van alle negen Twins-werpers het langste stand op de heuvel. Overigens werd vandaag ook bekend dat de Arubaan Sidney Ponson definitief voor de club van Smit uit mag komen dit seizoen.

Arubaanse profspeler voor Pioniers
Pioniers krijgt komend seizoen de beschikking over de Arubaanse profspeler Jourick Blanco. Vandaag bereikte hij overeenstemming met de Hoofddorpse hoofdklasser. De 21-jarige talentvolle binnenvelder kwam de afgelopen seizoenen uit voor de professionele organisatie van Baltimore Orioles. Blanco komt over twee weken aan in Nederland om met Pioniers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

Hovorka en Stewart terug bij Sparta
De voormalige hoofdklassespelers Jim Hovorka en Orlando Stewart maken komend seizoen deel uit van de technische leiding van Sparta/Feyenoord. De twee oud-Spartanen zullen bij Sparta/Feyenoord de pitchers onder hun hoede nemen. In die hoedanigheid hebben zij de afgelopen weken ook al de voorbereiding van de Rotterdamse club meegemaakt. Oud-international Adonis Kemp staat komend seizoen als hoofdcoach aan het roer in de Beverwaard.

Schiller nieuwe voorzitter IBAF
De Amerikaan Harvey Schiller is vanochtend in Beijing gekozen tot de nieuwe voorzitter van de wereldhonkbalbond IBAF. Hij is daarmee de opvolger van Aldo Notari, die dertien jaar lang deze rol heeft vervuld. De Italiaan overleed vorig jaar juli op 73-jarige leeftijd. De Nederlander Theo Reitsma was eveneens in de race voor de vacante positie binnen de IBAF, maar trok zijn kandidatuur begin deze week officieel in. De verkiezing maakte deel uit van het jaarlijkse IBAF-congres.

Reitsma trekt kandidatuur in
Theo Reitsma trekt maandag zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de wereldhonkbalbond IBAF in. Dat heeft hij vandaag verteld aan de Nederlandse honkbalsite. Volgens de sportcommentator maakt hij te weinig kans om te winnen. Reitsma heeft het besluit genomen vlak voor de verkiezing, die volgend weekeinde tijdens het IBAF-congres in Beijing (China) wordt gehouden.

Neptunus breidt coaching-staff uit
Neptunus heeft de technische leiding uitgebreid. Dat maakte de club vandaag bekend. De nieuwe hoofdcoach Eric de Bruin krijgt komend seizoen de beschikking over Folkwin Lautenslager. De 31-jarige voormalig hoofdklasser wordt bij Neptunus ingezet als derde honk-coach.

Honkballers terug van trainingskamp
Het Nederlands honkbalteam is afgelopen weekeinde weer teruggekeerd van de oefenstage op Curaçao. Acht dagen lang verbleef de selectie van bondscoach Robert Eenhoorn op dit Antilliaanse eiland, waar vooral teambuilding een belangrijke rol speelde.

Prijs voor Pioniers
De landstitel miste Pioniers afgelopen seizoen, maar door het sterke optreden van de honkballers uit Hoofddorp tijdens de Cup Winners Cup heeft de club wel een andere prijs gewonnen. Gisteravond werd Pioniers tijdens het jaarlijkse evenement SportToppers uitgeroepen tot SportTopper team 2006 van de gemeente Haarlemmermeer.

Ook Markwell en Coffie naar Taiwan
Internationals Diegomar Markwell en Ivanon Coffie verruilen eveneens de Nederlandse hoofdklasse voor Taiwan. Eerder werd al bekend dat international Rob Cordemans in Taipei gaat proberen een basisplaats te bemachtigen bij President Lions in de Chinese Professional Baseball League. Markwell en Coffie gaan de komende weken op proef bij Macoto Cobras.

Vier afvallers voor Oranje
Een dag voor het vertrek van het Nederlands honkbalteam naar Curaçao hebben vier spelers zich afgemeld voor de oefenstage op het Antilliaanse eiland. Nieuw toegevoegd is werper Jurjen van Zijl (Neptunus). De pitcher maakte ook al deel uit van de selectie tijdens de Intercontinental Cup in Taiwan. Het Nederlands team vertrekt morgen vanaf Schiphol.

Eerste Italiaan in Bundesliga
De Duitse competitie kent dit seizoen een primeur. Op zaterdag 7 april start Mainz Athletics met Flavio Rinaldi aan de competitie. Daarmee is de catcher de eerste Italiaanse honkballer in de Duitse Bundesliga. De Italiaan kwam in contact met Mainz Athletics via de Nederlandse honkbalsite.

Eenhoorn met 24 man naar Curaçao
Bondscoach Robert Eenhoorn vertrekt met een selectie van 24 honkballers voor het trainingskamp naar Curaçao. Van het team, dat in november de finale haalde van de Intercontinental Cup, ontbreken alleen werpers Jurjen van Zijl (Neptunus) en Rob Cordemans (ADO) en binnenvelder Ivanon Coffie (Almere'90). Het Nederlands team vertrekt vrijdag naar het Antilliaanse eiland voor het derde trainingskamp op Curaçao in vier jaar tijd.

Drie kandidaten voorzitterschap IBAF
De Nederlander Theo Reitsma is één van de drie kandidaten voor het voorzitterschap van de wereldhonkbalbond IBAF. Gisteren werden de kandidaten officieel bekendgemaakt. De positie van voorzitter werd vacant nadat in juli van het afgelopen jaar de zittende voorzitter Aldo Notari overleed. De nieuwe voorzitter wordt gekozen tijdens het jaarlijkse congres van de IBAF op 2 maart in Beijing (China).

Ook Okamoto en Fujji keren niet meer terug
De Hoofddorpse honkbalhoofdklassers Pioniers en Sparta/Feyenoord moeten op zoek naar een nieuwe Japanse werper. Afgelopen woensdag tekende Akira Okamoto een contract in de Verenigde Staten. Satoru Fujii verlaat na twee seizoenen Sparta/Feyenoord om in zijn geboorteland uit te komen. Eerder werd ook al bekend dat de Japanner Yuji Nerei niet meer in de hoofdklasse zou terugkeren.

Oefenduels Nederland tegen Team USA
Het Nederlands team bereidt zich eind juli in de Verenigde Staten voor op het Europees kampioenschap. Tijdens het EK in Spanje kan Oranje zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008. Volgende week vertrekt de selectie van bondscoach Robert Eenhoorn al voor een oefenstage naar Curaçao. Daarbij zal assistent-coach Ben Thijssen niet meer aanwezig zijn.

Oranje opnieuw naar Curaçao
Voor het derde jaar vertrekt bondscoach Robert Eenhoorn met zijn selectie voor een trainingskamp naar Curaçao. De nationale ploeg verblijft van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 februari op het Antilliaanse eiland. Tijdens het laatste trainingskamp op Curaçao trainde de Major Leaguers Andruw Jones en Randall Simon nog met Oranje mee.

Cordemans op Taiwanees avontuur
Nederlandse honkballers in België, Italië en Duitsland is al niet nieuw meer. Maar in Taiwan, dat is nog nooit eerder gebeurd. Vanaf volgende maand kan daar misschien wel verandering in komen. Eind januari hoopt de Nederlandse international Rob Cordemans een vaste basisplaats te verdienen in de Chinese Professional Baseball League. De 32-jarige werper heeft veel zin in zijn Taiwanese avontuur. Cordemans: "Ik ga er met een goed gevoel heen. Iets heel nieuws proberen".

Alsnog licentie voor ADO
De honkbalbond KNBSB heeft ADO alsnog een voorlopige licentie gegeven om dit jaar deel te kunnen nemen aan de hoofdklasse. Daarmee komt na bijna een maand een einde aan de onzekerheid voor de Haagse honkbalclub. Halverwege december maakte het bondsbestuur namelijk bekend ADO geen nieuwe licentie te verstrekken. Zeven andere clubs kregen een voorlopige licentie. ADO is daarmee nu de achtste club met een voorlopige licentie geworden.

Nerei niet terug bij Neptunus
Neptunus kan komend seizoen niet beschikken over hun Japanse troef Yuji Nerei. De 33-jarige Nerei heeft in zijn geboorteland een baan aangenomen als coach. Dit heeft Neptunus vandaag bekendgemaakt. De buitenvelder speelde afgelopen seizoen aanvallend een belangrijke rol voor zijn Rotterdamse club.

Overschrijvingen seizoen 2007
Kinheim zal er een zware kluif aan krijgen om zijn pasverworven titel volgend seizoen te verdedigen. De landskampioen heeft zijn selectie, op catcher en derde honkman Floris Morang na, volledig intact kunnen houden. Concurrenten Pioniers en Neptunus wisten zich daarentegen wel te versterken. Grote onbekende volgend seizoen wordt nieuwkomer RCH, dat na vier seizoenen Eerste klasse terugkeert op het hoogste niveau. Hierdoor zal de hoofdklasse weer uit negen teams bestaan.

Honkbal Headlines 2006
Op deze pagina vind je de komende maanden het laatste nieuws uit het Nederlandse tophonkbal. Natuurlijk kun je ook altijd nog het nieuws van het afgelopen seizoen bekijken. Klik daarvoor op bovenstaande link.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.