sitemap    

Drietal op 40-man roster, Connor ontslagen

Drie Nederlandse honkballers zijn door hun profclub toegevoegd aan het 40-man roster. Van Major Leaguer Rick van den Hurk was dit verwacht, maar ook werper Alexander Smit en buitenvelder Rogearvin Bernadina hebben nu een uitnodiging voor Spring Training op zak. Ondertussen heeft Minnesota Twins het contract met de Nederlander Wesley Connor beëindigd.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 31-10-2007, 22.30 
Wesley Connor
Foto: © Rob Jelsma
Connor tekende in oktober 2004 een profcontract bij Minnesota Twins. Daar kwam hij via Gulf Coast League Twins terecht bij Elizabethton Twins, het Rookie League-team waarvoor ook de Nederlandse international Loek van Mil speelde. Dit seizoen speelde Connor veertig wedstrijden voor dit kampioensteam, sloeg 41 honkslagen en eindigde met een slaggemiddelde van .293. Deze week heeft zijn werkgever Connor echter te kennen gegeven een einde te maken aan het contract.
Zijn Nederlandse club Amsterdam Pirates zal hier niet rouwig om zijn. Tijdens de Play-Offs keerde Connor deze maand al terug bij de Amsterdammers. In de halve finales tegen de latere kampioen Kinheim speelde Connor in alle vijf de wedstrijden. Hij leidde zijn ploeg tijdens de Play-Offs in slagbeurten (23), honkslagen (9), punten (5), driehonkslagen (1) en slaggemiddelde (.391).

Ondertussen zijn Van den Hurk, Smit en Bernadina door hun club toegevoegd aan het 40-man roster. Zodoende zorgen respectievelijk Florida Marlins, Cincinnati Reds en Washington Nationals ervoor dat een andere club er niet met de Nederlandse talenten vandoor kan gaan. Daarmee is dit drietal wel verzekerd van deelname met de hoofdmacht van hun club aan Spring Training begin volgend seizoen. Voor Van den Hurk was dit verwacht. Hij kwam afgelopen jaar al voor Florida Marlins uit in de Major League. De kans is groot dat de werper ook volgend jaar weer terugkeert op de heuvel van het Miami Dolphin Stadium.
Voor Bernadina en Smit is het een teken dat hun prestaties worden gewaardeerd. Smit werd halverwege het seizoen door Minnesota Twins geruild met Cincinnati Reds. Deze ruil pakte voor de Nederlandse werper goed uit. Hij kwam voor Sarasota Reds (Single A) in vier wedstrijden in actie en sloot het seizoen zelfs af met een no-hitter, waarbij hij acht keer drie slag gooide en één keer vier wijd, alvorens hij in de achtste inning op de heuvel werd vervangen.

Bernadina was het afgelopen seizoen al dichtbij de Major League. Hij promoveerde kortstondig naar Columbus Clippers, het Triple A-team van Washington Nationals. Uiteindelijk sloot hij het seizoen af bij Harrisburg Senators, het Double A-team waar hij ook het seizoen startte. Zowel Van den Hurk (één wedstrijd) als Bernadina (zes wedstrijden) en Smit (één wedstrijd) kwamen dit jaar ook al in actie tijdens Spring Training.
Evenals de drie voormalige hoofdklassespelers zijn ook de internationals Jair Jurrjens (Atlanta Braves), Wladimir Balentien (Seattle Mariners) en Andruw Jones (Atlanta Braves) weer opgenomen in het 40-man roster. Jurrjens werd deze week door zijn werkgever Detroit Tigers geruild met Atlanta Braves.

Meer nieuws