sitemap    
Draijer in Weekend Miljonairs
De Nederlandse international Dave Draijer is één van de sporters die vanaf woensdag deelnemen aan Lotto Weekend Miljonairs Sport. In de laatste vier afleveringen van dit jaar proberen verschillende sporters zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Nederlanse sportkoepel NOC*NSF. Het programma wordt uitgezonden bij SBS 6.

Eenhoorn Rotterdamse Coach van het Jaar
De Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn is vanavond uitgeroepen tot Coach van het Jaar tijdens Finish Sportjaar 2005, het Rotterdamse sportgala dat jaarlijks wordt gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Ook de honkballers van Neptunus waren genomineerd voor een prijs, maar zij zagen deze voor het tweede jaar op rij naar het volleybalteam van Nesselande gaan.

Geen prijs voor honkballers
De prijs voor Sportploeg van het Jaar 2005 is aan de Nederlandse honkballers voorbij gegaan. Oranje was vanavond één van de drie genomineerden tijdens het NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam. De prestigieuze titel ging dit jaar naar de zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, die dit seizoen wereldkampioen werden.

KNBSB op 'Olympische missie'
De Nederlandse honkbalbond heeft de hoop op deelname van de honkballers aan de Olympische Spelen van 2012 nog niet opgegeven. De KNBSB heeft een oproep gedaan aan de Nederlandse leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om alsnog honkbal het vertrouwen te geven, zodat de sport terug kan keren op het Olympisch programma. Nederland heeft zich daarbij bovendien beschikbaar gesteld als mede-organisator van het Olympische honkbaltoernooi van 2012.

Smit beste international onder de 23 jaar
Alexander Smit is door de honkbalbond KNBSB uitgeroepen tot de beste international onder de 23 jaar. De werper uit de Amerikaanse proforganisatie Minnesota Twins is hiermee de opvolger geworden van profspeler Wladimir Balentien, die de prijs vorig jaar won. Buitenvelder Dirk van 't Klooster werd verkozen tot Meest Waardevolle Speler en beste slagman van het hoofdklasseseizoen 2005.

Honkbalteam voorgedragen als Sportploeg van het jaar
Het Nederlands honkbalteam is door de nationale sportpers voorgedragen voor de prijs van Sportploeg van het jaar 2005. De uiteindelijke winnaar wordt donderdag 22 december bekendgemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. De laatste nominatie voor de Nederlandse honkballers stamt uit 2003.

KNBSB maakt nominaties bekend
De Koninklijke Nederlanse Base- en Softball Bond heeft vandaag de nominaties bekendgemaakt voor het seizoen 2005. Neptunus-speler Dirk van 't Klooster is voor drie titels genomineerd, waaronder de prijs voor de Meest Waardevolle Speler. Vorige maand werd hij door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite al uitgeroepen tot MVP van de hoofdklasse 2005.

Eenhoorn genomineerd voor Rotterdamse prijs
Bondscoach Robert Eenhoorn is één van de genomineerden voor de titel Rotterdamse Sportcoach van het Jaar. De nominatie maakt deel uit van het Finish Sportjaar 2005, het Rotterdamse sportgala dat jaarlijks wordt gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Behalve Eenhoorn kon ook landskampioen Neptunus op een nominatie rekenen.

Dirk van 't Klooster gekozen tot MVP
Het Nederlands honkbalteam schreef in september geschiedenis tijdens het wereldkampioenschap honkbal. Niet verwonderlijk is het dan ook dat de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite vooral hun stem voor de Honkbalsite Awards uitbrachten op de internationals. Grote winnaars werden Dirk van 't Klooster en Sidney de Jong. Buitenvelder Van 't Klooster werd door de bezoekers van deze site uitgeroepen tot Most Valuable Player van het seizoen 2005. "Ik ben vereerd", is de eerste reactie van Van 't Klooster op zijn uitverkiezing als MVP.

Larmonie naar Duitse club
Buitenvelder Brian Larmonie verlaat de Nederlandse competitie. De speler van het Rotterdamse Neptunus komt volgend seizoen uit in de Duitse competitie. Daar zal hij gaan spelen voor de Mannheim Tornados.

Overschrijvingen seizoen 2006
De competitie van 2006 kan wel eens de meest spannende worden sinds lange tijd. Neptunus, dat afgelopen seizoenen oppermachtig was in de Nederlandse hoofdklasse, zag een flink aantal spelers vertrekken. Onder hen zes internationals. Vooral het Haagse ADO wist de Rotterdamse landskampioen heel wat spelers te ontfutselen.

Calvin Maduro naar Neptunus
De Arubaanse profwerper Calvin Maduro keert terug bij een Nederlandse hoofdklasseclub. Nadat de international in het seizoen 2004 al voor HCAW in de competitie heeft gespeeld, heeft hij ditmaal overschrijving aangevraagd naar Neptunus. Overigens is het nog niet zeker of Maduro ook daadwerkelijk voor Neptunus in actie zal komen. Zijn profcarrière in de Verenigde Staten krijgt voorrang.

De Rijcke en Bleij weg bij Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord-coach Wim Martinus wordt herenigd met drie (voormalig) spelers van Tridents, het tweede team van Neptunus. Dat is vlak voor de sluiting van de overschrijvingstermijn bekend geworden. Wel moet de Rotterdamse club, afgelopen seizoen de grote verrassing in de hoofdklasse, afscheid nemen van oud-international Erik de Rijcke en binnenvelder Marvin Bleij.

Kinheim heeft selectie rond
In navolging op HCAW en Pioniers heeft ook Kinheim zijn selectie rond. Eerder werd de komst van vier internationals al bevestigd. Onder hen onder meer Neptunus-speler Dirk van 't Klooster en Pioniers-werper David Bergman. Zij werden door Kinheim aangetrokken als versterking voor acht vertrekkende spelers.

De Lange terug naar HCAW
Werper Patrick de Lange keert terug bij HCAW. De 29-jarige pitcher was één van de elf spelers, die afgelopen seizoen HCAW de rug toekeerde. Een jaar geleden maakte hij samen met werper Michiel van Kampen de overstap naar Almere. Nu heeft de ex-international besloten terug te keren naar de Bussumse Vallei.

Weinig wijzigingen bij Pioniers
De Hoofddorpse hoofdklasser Pioniers begint met vrijwel dezelfde selectie als afgelopen jaar aan het volgende seizoen. De ploeg zag behalve hoofdcoach Robert Klaver slechts drie spelers vertrekken. Daartegenover staat de komst van vier nieuwe spelers.

Van 't Klooster naar Kinheim
Dirk van 't Klooster, de beste slagman uit de Nederlandse competitie, vertrekt na zes seizoenen en evenveel landstitels bij het Rotterdamse Neptunus. De honkballer uit Hoofddorp komt in 2006 uit voor Kinheim. Daar wordt de buitenvelder herenigd met hoofdcoach Ben Thijssen en tweede honkman Roel Koolen. Behalve de komst van Van 't Klooster bevestigde Kinheim ook de komst van closer Michiel van Kampen.

Versterking voor Kinheim
Met nog minder dan twee weken voor de sluiting van de overschrijvingstermijn wordt ook steeds meer duidelijk over de selectie voor 2006 van Kinheim. De Haarlemse club ziet in ieder geval international David Bergman komen. De werper kwam afgelopen seizoenen uit voor Pioniers.

Ook Cordemans en Monte naar ADO
De Nederlandse internationals Rob Cordemans en Harvey Monte volgen hun ploeggenoten Percy Isenia, Robin van Doornspeek en Maikel Benner naar ADO. Afgelopen seizoen kwam dit vijftal uit voor het Rotterdamse Neptunus, dat voor de elfde maal in de geschiedenis kampioen van Nederland werd.

Janssen keert terug bij Neptunus
Steve Janssen keert terug in het honkbal. De 33-jarige Belg nam afgelopen seizoen afscheid als pitching-coach van het Nederlands team, maar keert nu in die hoedanigheid terug in de technische staf van Neptunus. De Belgische ex-international was eerder al drie seizoenen actief voor de Rotterdamse club.

Speellocatie Oranje voor WBC bekend
Het Nederlands honkbalteam begint zijn World Baseball Classic in het Hiram Bithorn Stadium in San Juan (Puerto Rico). Dit stadion is gisteren door de organisatie aangewezen als speellocatie voor Poule C in de eerste ronde en voor de beste twee teams uit Poule C en D in de tweede ronde. Oranje is ingedeeld in Poule C.

DeConge nieuwe hoofdcoach HCAW
Maurice DeConge wordt de opvolger van Bill Froberg bij HCAW. Dit heeft de hoofdklasseclub vandaag bekend gemaakt. De Amerikaanse werper gaat aan de slag als hoofdcoach bij de Bussumse honkballers. De 47-jarige Froberg stond de afgelopen twee seizoenen aan het hoofd van HCAW.

Drie internationals weg bij Neptunus
Neptunus heeft na het behalen van de elfde landstitel afscheid moeten nemen van drie internationals. Werper Robin van Doornspeek, catcher Maikel Benner en eerste honkman Percy Isenia hebben aangekondigd te vertrekken naar een andere club. Daarentegen hebben catcher Johnny Balentina en pitcher Gregory Gustina besloten juist naar Rotterdam over te stappen.

Coaches Klaver en Thijssen vertrekken
Neptunus en Pioniers zien hun coaches vertrekken. Aan het einde van het seizoen maakte Robert Klaver bekend Pioniers te zullen verlaten. Bij Neptunus keert Ben Thijssen volgend seizoen niet meer terug in het coachvak. Hij kiest voor een overstap naar het Haarlemse Kinheim. Bij Pioniers wordt nog gezocht naar een opvolger.

Coffie blijft Almere trouw
Afgelopen weekeinde verzekerde Almere zich van een plaats in de hoofdklasse van 2006. De ploeg won de strijd om promotie en degradatie van RCH/Pinguins, de kampioen uit de Eerste klasse. Zoals het er nu naar uitziet zal Almere ook volgend jaar in de hoofdklasse de beschikking hebben over voormalig Major Leaguer Ivanon Coffie.

Milliard acht maanden geschorst
HCAW zal de Holland Series uit moeten spelen zonder Ralph Milliard. De korte stop van de Bussumse club is vanavond door de strafcommissie van de honkbalbond KNBSB voor acht maanden geschorst voor het overtreden van het dopingreglement. Deze uitspraak volgde op een eerder vonnis van de commissie, die Milliard bijna een week geleden al voor onbepaalde tijd schorste.

Drietal kan spelen in Play-Offs
De spelers Nick Stuifbergen (HCAW), Michael Duursma en Richard Orman (beiden Pioniers) kunnen vanavond in Hoofddorp gewoon deelnemen aan de vijfde en beslissende wedstrijd in de Play-Offs. Inzet is een plaats in de Holland Series. Titelverdediger Neptunus heeft zich inmiddels al geplaatst voor deze finale.

Froberg stopt als hoofdcoach
Bill Froberg stopt aan het einde van dit seizoen als hoofdcoach bij HCAW. De 47-jarige Amerikaan heeft dit besluit genomen omdat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. De Bussumse club is nog op zoek naar een opvolger voor Froberg. Op dit moment staat HCAW derde in de reguliere competitie en is de ploeg inmiddels verzekerd van deelname aan de Play-Offs.

Ivanon Coffie breekt 'record'
Almere-derde honkman Ivanon Coffie heeft zijn status als powerhitter inmiddels waargemaakt in de hoofdklasse. De 28-jarige Antilliaanse honkballer heeft het afgelopen weekeinde zijn achtste homerun in de Nederlandse competitie geslagen. Daarmee heeft hij de meeste homeruns geproduceerd in de hoofdklasse sinds de teams zijn overgestapt op houten knuppels.

Brauckmiller keert terug bij Neptunus
Ken Brauckmiller is teruggekeerd bij Neptunus. De oud-international zette aan het einde van het afgelopen seizoen een punt achter zijn loopbaan, maar is nu tijdelijk op dit besluit teruggekomen. De 39-jarige werper komt Neptunus versterken op het moment dat de Rotterdamse ploeg in een strijd om de eerste plaats van de reguliere competitie is verwikkeld met Pioniers.

Datum Honkbalweek bekendgemaakt
De 23e editie van de Haarlemse Honkbalweek wordt volgend jaar van vrijdag 21 juli tot en met zondag 30 juli gehouden. Dit heeft Frits Mulder, voorzitter van het organisatiecomité, vandaag bekendgemaakt. In Haarlem verdedigt het Nederlands honkbalteam zijn titel.

Roger Kops in nationale selectie
Werper Roger Kops is teruggekeerd in de voorlopige selectie van het Nederlandse honkbalteam. De rechtshandige pitcher van Pioniers is door bondscoach Robert Eenhoorn opgeroepen als vervanger voor Duko Jansen en Forstin Coenraad. Oranje bereidt zich de komende weken voor op het wereldkampioenschap, dat vrijdag 2 september van start gaat.

Jones kan Nederland niet aan titel helpen
De 28-jarige profhonkballer Andruw Jones is er afgelopen nacht niet in geslaagd namens Nederland de 21e Homerun Derby van de All Star Game, het jaarlijkse feestje van de Major League, te winnen. De Antilliaanse honkballer produceerde dit seizoen al 27 homeruns, maar wist tijdens de wedstrijd in Detroit slechts vijf ballen het Comerica Park uit te slaan.

Werper Van Mil tekent profcontract
Bijna twee jaar nadat de Nederlandse werper Alexander Smit een zevenjarige contract heeft getekend bij de Minnesota Twins heeft deze Amerikaanse proforganisatie opnieuw een Nederlandse pitcher aan zich verbonden. De twintigjarige HCAW-speler Loek van Mil heeft gisteravond zijn handtekening onder een meerjarig contract van deze Major League-club gezet.

Honkbal verliest Olympische status
Honkbal verdwijnt van de Olympische Spelen. Na de Zomer Spelen van Beijing 2008 verliest de sport zijn Olympische status. Dit besluit is vandaag genomen tijdens het 117e congres van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat van 6 tot en met 9 juli in Singapore wordt gehouden

Dirk van 't Klooster gehuldigd
Dirk van 't Klooster is na afloop van de wedstrijd tussen Neptunus en HCAW door de honkbalbond KNBSB in Bussum gehuldigd. De international speelde vandaag zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd in de hoofdklasse. Zijn team fleurde het jubileum op door HCAW voor de tweede maal dit weekeinde te verslaan. Zaterdag werd het al 8-0, vandaag won Neptunus met 5-9.

Protest Sparta/Feyenoord toegewezen
De hoofdklassers Sparta/Feyenoord en Amsterdam Pirates moeten hun wedstrijd van zaterdag 4 juni gedeeltelijk overspelen. Dit besluit is genomen na een protest van Sparta/Feyenoord. De wedstrijd werd in eerste instantie door Pirates met 6-14 gewonnen. Sparta/Feyenoord speelde deze wedstrijd vanaf de zesde inning onder protest.

Nieuwe profclub voor Calvin Maduro
De Arubaanse international Calvin Maduro heeft alsnog een nieuwe werkgever kunnen vinden. De dertigjarige werper kwam de afgelopen winter uit voor de Cardenales de Lara in de Venezolaanse Winter League. Hij heeft nu een profcontract voor de rest van het seizoen getekend bij de organisatie van de New York Yankees.

Kinheim verder zonder Dave Daniëls
Kinheim maakt het seizoen af zonder hoofdcoach Dave Daniëls. De Haarlemmer maakte deze week bij de hoofdklasseclub bekend te stoppen als coach. Zijn taken worden overgenomen door Louis Hofer, die de afgelopen periode al actief was als assistent-coach bij de Haarlemse club.

Engelhardt rest van het seizoen uitgeschakeld
Almere-buitenvelder Bryan Engelhardt mist door een ernstige schouderblessure de rest van het seizoen. Hierdoor zal de international eveneens niet met het Nederlandse team deel kunnen nemen aan het Europees kampioenschap in Tsjechië en het wereldkampioenschap in Nederland later dit jaar.

Venezolaanse versterking voor Kinheim
Kinheim heeft zich deze week versterkt met de 24-jarige Venezolaanse honkballer Rolando Martinez. De voormalig profspeler kwam vanmiddag aan in Nederland en debuteerde later die dag voor Kinheim in het duel met Pioniers.

Major League-coach voor Oranje
Het Nederlandse honkbalteam krijgt versterking van Jack Hubbard, een coach met ervaring in de Major League. De Amerikaan zal binnen de technische staf van Oranje de rol van eerste honkcoach vervullen. Hubbard arriveert op 30 juni in Nederland.

Nederland naar World Baseball Classic
Het Nederlandse honkbalteam heeft een uitnodiging ontvangen voor de eerste World Baseball Classic. De Nederlandse honkbalbond KNBSB liet vandaag weten de uitnodiging te aanvaarden. Aan dit officieuze wereldkampioenschap, dat begin 2006 wordt gehouden, zullen de zestien sterkste landen van de wereld deelnemen.

Herstel Jongejan voorspoedig
Het herstel van Neptunus-werper Ferenc Jongejan verloopt voorspoedig. De linkshandige pitcher is vorige week vrijdag geopereerd aan zijn linkerschouder. Deze blessure zorgde ervoor dat Jongejan dit seizoen nog niet in actie kon komen in de Amerikaanse profcompetitie. Waar Neptunus het dus voorlopig nog zonder Jongejan moet doen, krijgt de Rotterdamse club binnenkort wel weer de beschikking over pitcher Tom Becker.

Rotterdam United neemt revanche
De gecombineerde selectie van Rotterdam United Baseball heeft vanmiddag een revanche op La Habana genomen voor de 2-6 nederlaag van twee dagen geleden. Onder leiding van de sterk werpende Diegomar Markwell boekte de thuisploeg een knappe 1-4 zege. Niettemin ging de Fondel Cup naar de Cubaanse nummer twee, die in twee wedstrijden meer runs wist te scoren.

Cubanen te sterk voor Rotterdamse selectie
Het Neptunus Familie Stadion is officieel heropend. Het honkbalstadion in Rotterdam is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd om speelklaar te maken voor het aankomende wereldkampioenschap. Het honkbalteam van Rotterdam United Baseball, met spelers van Neptunus en Sparta/Feyenoord, kon de heropening niet opluisteren met een overwinning op de Cubaanse runner-up La Habana. Dit team bleek met 2-6 een maatje te groot voor de Rotterdamse honkballers.

Milliard niet meer beschikbaar voor Oranje
Ralph Milliard heeft bondscoach Robert Eenhoorn laten weten niet langer beschikbaar te zijn voor het Nederlands honkbalteam. De 31-jarige kortestop van HCAW mist de motivatie om zich optimaal in te zetten voor Oranje.

Selectie Rotterdam United Baseball bekend
Acht spelers van Sparta/Feyenoord zijn toegevoegd aan de selectie van Neptunus, dat onder de naam Rotterdam United Baseball vrijdagavond en zondagmiddag zal aantreden tegen het Cubaanse team La Habana, afgelopen seizoen de verliezend finalist. De wedstrijden maken deel uit van de opening van het vernieuwde Neptunus Familie Stadion.

Blessure houdt Jongejan in Nederland
Pitcher Ferenc Jongejan blijft voorlopig in Nederland. De speler van Neptunus sloot in februari een overeenkomst met de San Angelo Colts, een profteam dat uitkomt in de Central Baseball League. Jongejan is echter nog niet hersteld van zijn schouderblessure. Hierdoor heeft hij alsnog besloten om voorlopig niet naar de Verenigde Staten te vertrekken. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt voor international Shurendell de Caster een stuk beter. Hij werd woensdag overgeheveld naar het Triple A-team van zijn club.

Nieuwe spelers voor Almere en Tornado's
Almere heeft opnieuw een speler met ervaring in de Major League aangetrokken. Behalve de Nederlandse international Ivanon Coffie speelt komend seizoen ook Alex Pacheco in Almere. De 31-jarige werper kwam kortstondig voor de Montreal Expos uit in de Major League. Evenals Almere trok ook Tornado's enkele nieuwe spelers aan. Het gaat om drie spelers uit het nationale team van Groot-Brittannië.

Pioniers contracteert oud-Major Leaguer
Pioniers heeft zich drie dagen voor de start van het nieuwe seizoen versterkt met een nieuwe Amerikaanse werper. Het gaat om de 36-jarige Gregory O'Neill McCarthy. De linkshandige werper kwam in de seizoenen 1996 tot en met 1998 uit in de Major League.

Samenwerking Kinheim met Florida Marlins
Kinheim is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse proforganisatie Florida Marlins. Beide clubs zijn een verbintenis aangegaan voor de komende drie seizoenen. Vanavond was een vertegenwoordiger van de Florida Marlins in Haarlem aanwezig om het contract te ondertekenen.

Vier internationals beginnen op Double A-niveau
De Nederlandse internationals Eugene Kingsale, Shurendell de Caster, Wladimir Balentien en Chairon Isenia beginnen het nieuwe honkbalseizoen op Double A-niveau, twee klassen onder de Major League. Het viertal keert terug bij de teams waarmee ze vorig jaar het seizoen afsloten. Sharnol Adriana heeft inmiddels al enkele wedstrijden achter de rug in de Mexican League (Triple A).

Neptunus en HCAW winnen toernooien
Voor aanvang van het nieuwe seizoen namen de acht hoofdklasseteams traditiegetrouw deel aan diverse oefentoernooien. Zo werd in Rotterdam van zaterdag 26 tot en met maandag 28 maart het Hudson John Toernooi gehouden. Gelijktijdig vond in Nijmegen de Jan van de Vegte Memorial plaats. Het laatste weekeinde voor de opening van het seizoen op zaterdag 9 april was HCAW organisator van het In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament. HCAW won twee van deze toernooien. De derde toernooizege ging naar Neptunus.

Ivanon Coffie naar Almere
Almere heeft de Antilliaanse international Ivanon Coffie voor dit seizoen vast weten te leggen. Coffie, die voor de Baltimore Orioles in de Major League uitkwam, nam met het Nederlandse team in augustus van het vorige jaar deel aan de Olympische Spelen. Vandaag kwam Coffie aan in Nederland, waarna hij later op de dag als toeschouwers in Rosmalen aanwezig was bij de oefenwedstrijd van zijn nieuwe team tegen Gryphons.

HCAW-coach Froberg vol vertrouwen
"We gaan dit jaar proberen landskampioen te worden en de Europa Cup I te winnen", is HCAW-hoofdcoach Bill Froberg stellig van mening. Hij maakte dit vandaag duidelijk tijdens het Charles Urbanus Toernooi in Bussum. HCAW begon dit toernooi vrijdag goed met een 4-2 zege op Amsterdam Pirates. Vandaag was de ploeg van Froberg echter niet opgewassen tegen Tornado's (7-1).

Rombley keert terug in hoofdklasse
De 25-jarige buitenvelder Danny Rombley keert terug in de Nederlandse hoofdklasse. Rombley kwam de afgelopen seizoenen als profspeler uit in de organisatie van de Washington Nationals. In Nederland komt Rombley in actie voor Kinheim. Aan het einde van het afgelopen seizoen vroeg de oud-international overschrijving aan naar deze club uit Haarlem.

Farley terug in begeleidingsteam Oranje
Brian Farley is door bondscoach Robert Eenhoorn terug bij de selectie van het Nederlandse team gehaald. De voormalig coach van onder meer HCAW krijgt bij Oranje de functie van bench-coach. Tijdens de Olympische Spelen van vorig jaar fungeerde de Amerikaan Davey Johnson nog als bench-coach.

Conrad Orman naar Pioniers
Pioniers heeft de linkshandige werper Conrad Orman aangetrokken. Orman is een neef van Richard Orman, die momenteel al deel uitmaakt van de hoofdklasseclub uit Hoofddorp. Voor de start van het nieuwe seizoen hoopt Pioniers nog één buitenlandse werper aan zijn roster toe te voegen.

Nieuwe werpers voor HCAW en Sparta/Feyenoord
HCAW en Sparta/Feyenoord hebben zich vlak voor de start van de nieuwe competitie versterkt met een buitenlandse werper. HCAW trok de 33-jarige Amerikaan Cliff Foster aan. Sparta/Feyenoord haalde de Japanner Satoru Fujii naar Nederland. Beide pitchers zullen naar alle waarschijnlijkheid tijdens de oefentoernooien komend weekeinde hun debuut maken.

Vaandrager en Esselman gekozen
De Nederlander Gerard Vaandrager is afgelopen weekeinde in het Tsjechische Praag tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB gekozen als derde vice-president. Zijn landgenoot Jan Esselman werd aangesteld als voorzitter van de Technische Commissie.

Rijpstra blijft aan als voorzitter
Jan Rijpstra blijft ook de komende vier jaar voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). De VVD-politicus is tijdens de bondsraadvergadering van de honkbalbond in Nieuwegein officieel benoemd. In juli van het vorige jaar verving Rijpstra zijn partijgenoot Henk van Hoof.

Venema assistent-coach bij Tornado's
Tornado's heeft voor de start van het nieuwe seizoen Jan Venema aangesteld als assistent-coach van manager Jimmy Summers. Venema kwam als speler tot het einde van de jaren tachtig onder meer uit voor Neptunus en het Nederlandse team. Eerder werd Robert John al als bench-coach naar Tornado's gehaald.

Nieuwe hoofdsponsor voor Almere
Met nog een maand te gaan voor de start van de nieuwe competitie heeft hoofdklasser Almere een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De ploeg uit Almere wordt de komende seizoenen financieel ondersteund door Instant Holland. Dit heeft het bestuur van de Stichting VIP, de businessclub van Almere ’90, vandaag bekend gemaakt.

Jongejan naar San Angelo Colts
De linkshandige werper Ferenc Jongejan komt het komende seizoen uit voor de San Angelo Colts. Deze Amerikaanse club maakte eerder deze week bekend dat de Nederlandse international een contract bij de club uit de Central Baseball League heeft getekend.

Eén Nederlandse umpire naar EK
Tijdens het Europees kampioenschap honkbal, dat van 7 tot en met 17 juli in Tsjechië wordt gehouden, wordt Nederland door één scheidsrechter vertegenwoordigd. Arbiter Edwin van den Berk is door de Europese honkbalbond CEB aangewezen. De CEB wees ook de arbiters voor de overige Europese toernooien aan.

Neptunus moet uitwijken naar ander veld
Voor landskampioen Neptunus zal de voorbereiding op het nieuwe seizoen dit jaar anders verlopen dan normaal. De Rotterdamse ploeg dat in de aanloop naar de start van de competitie onder meer de Belgische kampioen Brasschaat Braves treft, moet voor zijn oefenwedstrijden uitwijken naar nabij gelegen velden.

Jeffrey Arends naar Sparta/Feyenoord
Eerste honkman Jeffrey Arends komt in het nieuwe seizoen uit voor het Rotterdamse Sparta/Feyenoord. Vorig jaar won de achttienjarige Arends met stadsgenoot Neptunus de landstitel. Sparta/Feyenoord hoopt zich voor het komende seizoen tevens te versterken met een buitenlandse werper.

HCAW oefent tegen Antwerp Eagles
HCAW speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder meer twee wedstrijden tegen Antwerp Eagles. De Bussumse hoofdklasser treft de Belgische nummer drie op zaterdag 19 en zondag 20 maart. Een weekeinde voor de start van het nieuwe seizoen is HCAW tevens organisator van het In Memorial Charles Urbanus Sr. Tournament.

Antilliaanse speler voor Kinheim
Het Haarlemse Kinheim heeft een vervanger gevonden voor Gregory Halman. De zestienjarige talentvolle Haarlemmer tekende vorig seizoen een zevenjarig contract bij de Seattle Mariners. Hierdoor moest Kinheim op zoek naar een nieuwe eerste honkman voor het nieuwe seizoen. Deze is gevonden in de Antilliaanse honkballer Lejeunne Francisca.

Oefenstage honkballers succesvol verlopen
Het Nederlandse honkbalteam heeft tot dusver een geslaagde oefenstage op Curaçao achter de rug. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn vertrok vorige week vrijdag met een deel van de 25-koppige selectie richting het Antilliaanse eiland. Hier werd het team herenigd met een zestal Antilliaanse profhonkballers.

Van den Hurk mee naar oefenstage
Werper Rick van den Hurk vertrekt met het Nederlandse team morgen naar Curaçao voor een achtdaagse oefenstage. Van den Hurk is één van de 25 spelers die van bondscoach Robert Eenhoorn een uitnodiging hebben ontvangen. Behalve Van den Hurk reizen ook de debutanten Forstin Coenraad en Gregory Halman mee naar de Antillen.

Nederlands team opnieuw naar Curaçao
Het Nederlands team vertrekt zaterdag naar Curaçao voor een trainingskamp. Het is voor het tweede jaar op rij dat bondscoach Robert Eenhoorn met zijn selectie naar dit Antilliaanse eiland afreist. Vorig jaar januari verbleef Oranje eveneens meerdere dagen in Willemstad voor een trainingskamp.

Balentien beste international onder 23 jaar
Wladimir Balentien is door de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond uitgeroepen tot beste international onder de 23 jaar. De Antilliaanse profspeler ontving vanavond hiervoor de Guus van der Heijden Memorial Trophy. De honkbalprijzen werden uitgereikt tijdens de Europese Coach Clinic in het Novotel Brainpark Hotel in Rotterdam.

Halman door KNBSB gekozen tot MVP
Gregory Halman is door de Koninklijke Nederlandse Base- en Softball Bond (KNBSB) uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2004. De jonge talentvolle honkballer vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen richting de Verenigde Staten voor een profavontuur. De honkbalbond maakte verder de winnaars van de awards voor beste werper, beste slagman, Homerun King en meeste gestolen honken bekend. Eerder werd Halman ook al door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite tot MVP uitgeroepen.

Nederland naar Spanje voor Olympische kwalificatie
Het Nederlandse honkbalteam moet in 2007 naar Spanje afreizen om zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008 in het Chinese Beijing. De wereldhonkbalbond IBAF heeft vandaag tijdens een bestuursvergadering in het Olympisch museum in Lausanne de kwalificatietoernooien voor Beijing 2008 vastgesteld. China is als gastland direct geplaatst voor de Olympische Spelen.

Olivera verruilt Tornado's voor Marlins
De Spaanse werper Manny Olivera verruilt het Haagse Tornado's voor de Florida Marlins. De pitcher, die het afgelopen seizoen vrijwel onbespeelbaar was in de Nederlandse hoofdklasse, heeft een contract getekend bij deze Amerikaanse proforganisatie. In eerste instantie had Olivera toegezegd ook volgend seizoen voor Tornado's uit te komen.

Neptunus loopt titel Sportploeg van het Jaar mis
Landskampioen Neptunus is er vanavond tijdens de officiële opening van Rotterdam Sportjaar 2005 in het Rotterdamse Ahoy' niet in geslaagd de titel Sportploeg van het Jaar in Rotterdam te prolongeren. De uitreiking van de prijzen aan de Rotterdamse Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar gebeurde in het kader van het evenement Finish 2004. Neptunus-speler Jeffrey Arends was genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar, maar zag de prijs eveneens aan zich voorbijgaan.

Blijleven opnieuw niet gekozen in Hall of Fame
Met 211 stemmen steeg de voormalig Major League-werper Bert Blijleven van de negende naar de zevende plaats. Het leverde hem vanavond echter opnieuw niet een plaats in de Hall of Fame op. De keuzecommissie van de Hall of Fame liet daarentegen wel de oud-spelers Wade Boggs en Ryne Sandberg toe tot de eregalerij in Cooperstown. Voorlopig krijgt de Hall of Fame dus nog geen 'Nederlands tintje'.

Overschrijvingen seizoen 2005
De afgelopen weken had vooral het Bussumse HCAW het zwaar. De nummer twee uit de hoofdklasse zag enkele belangrijke spelers uitwijken naar andere clubs. Uiteindelijk vertrokken negen spelers bij HCAW. Amsterdam Pirates en Kinheim krijgen het komende seizoen de beschikking over een voormalig profspeler. Bij Pirates maakt Rikkert Faneyte zijn rentree. Buitenvelder Danny Rombley komt volgend jaar uit voor Kinheim.

Honkbal Headlines 2004
Op deze pagina vind je de komende maanden het laatste nieuws uit het Nederlandse tophonkbal. Natuurlijk kun je ook altijd nog het nieuws van het afgelopen seizoen bekijken. Klik daarvoor op bovenstaande link.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.