sitemap    
Oeuvreprijs voor Eelco Jansen
Eelco Jansen heeft vandaag tijdens een Sportgala van de School voor Journalistiek in Utrecht een oeuvreprijs ontvangen. Op dit Sportfabriek SportGala kregen verder ook voetballer Kees van Wonderen, tennisser Paul Haarhuis en atleet Troy Douglas een prijs voor hun hele oeuvre. Neptunus was genomineerd voor de prijs van Sportploeg van het jaar 2004.

Umpires aangewezen voor internationale toernooien
Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Base- en Softball Bond (KNBSB) heeft tien honkbalscheidsrechters bij de Europese honkbalbond CEB aangemeld voor de internationale lijst van het aankomende seizoen. Onder hen ook Fred van Groningen-Schinkel. Deze umpire was dit jaar nog actief op de Olympische Spelen in Athene.

Profavontuur Jongejan krijgt vervolg
Ferenc Jongejan blijft actief als profhonkballer in de Verenigde Staten. De 26-jarige werper, die begin oktober met Neptunus de landstitel veroverde, werd eind oktober door zijn club Chicago Cubs aan de kant gezet. Jongejan heeft hierna in de Colorado Rockies een nieuwe werkgever gevonden.

Cubaanse landskampioen naar Rotterdam
Een team met spelers van Neptunus en Sparta/Feyenoord speelt in het weekeinde van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april 2005 tegen het Cubaanse team Industriales. De wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de heropening van het Neptunus Familiestadion in Rotterdam.

Europa Cup-toernooi naar Rotterdam
Neptunus verdedigt in 2005 zijn Europa Cup I-titel in eigen huis. De Europese honkbalbond CEB heeft de organisatie van het evenement aan Rotterdam toegekend. Dit jaar veroverde de Nederlandse landskampioen voor de vijfde maal op rij de Europa Cup I. Dat evenement werd in San Marino gehouden.

Jongejan in beeld bij Seattle Mariners
De Nederlandse werper Ferenc Jongejan is in beeld bij de Seattle Mariners. De 26-jarige honkballer uit Utrecht werd eind oktober door zijn toenmalige club Chicago Cubs ontslagen. Jongejan maakte in 2004 deel uit van de Nederlandse selectie, die deelnam aan de Olympische Spelen in Athene.

Gregory Halman gekozen tot MVP
Het Haarlemse talent Gregory Halman tekende onlangs een zevenjarig contract bij de Seattle Mariners. Daarmee begint hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn nu al bijzondere carrière. Dit seizoen was hij in de Nederlandse hoofdklasse aanvallend veruit de beste speler. Om die reden is hij door de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite dan ook uitgeroepen tot Most Valuable Player.

Overschrijvingen seizoen 2005
De afgelopen weken had vooral het Bussumse HCAW het zwaar. De nummer twee uit de hoofdklasse zag enkele belangrijke spelers uitwijken naar andere clubs. Uiteindelijk vertrokken negen spelers bij HCAW. Amsterdam Pirates en Kinheim krijgen het komende seizoen de beschikking over een voormalig profspeler. Bij Pirates maakt Rikkert Faneyte zijn rentree. Buitenvelder Danny Rombley komt volgend jaar uit voor Kinheim.

Diegomar Markwell naar Neptunus
Landskampioen Neptunus heeft voor het komende seizoen buitenvelder Brian Larmonie en werper Diegomar Markwell aangetrokken. Markwell nam in augustus met het Nederlandse team deel aan de Olympische Spelen. Eerder maakte ook closer Robin van Doornspeek al de overstap naar de Rotterdamse ploeg.

Koehorst en Draijer naar Pioniers
De HCAW-spelers Lars Koehorst en Dave Draijer vervolgen hun honkbalcarrière bij Pioniers uit Hoofddorp. Het tweetal maakte de afgelopen jaren deel uit van de selectie van HCAW. Draijer is de vijfde werper waarvan bekend is geworden dat hij de Bussumse club verlaat. Ook Patrick de Lange, Michiel van Kampen, Jeroen Deken en Maarten Mulder vertrekken naar een andere club.

Connor tekent profcontract bij Twins
De Nederlandse honkballer Wesley Connor heeft een profcontract getekend bij de Minnesota Twins. De negentienjarige honkballer uit Venray speelt hierdoor komend seizoen bij dezelfde club als Alexander Smit, die ruim twee jaar geleden bij dezelfde Amerikaanse proforganisatie tekende.

Versterking voor Amsterdam Pirates
Amsterdam Pirates heeft zijn werpersstaf voor het aankomende seizoen versterkt. De club uit de hoofdklasse heeft ex-international Jeroen Deken en Maarten Mulder, beiden afkomstig van HCAW, aangetrokken. Behalve de twee werpers komt ook Eelco Jansen naar Amsterdam. De oud-international, die dit seizoen met Neptunus landskampioen werd, zal de taak van pitching-coach op zich nemen.

Opnieuw werper van HCAW naar Almere
Na Patrick de Lange heeft nu ook Michiel van Kampen de overstap van HCAW naar Almere gemaakt. De werper van de Bussumse ploeg, die dit seizoen achter Neptunus op de tweede plaats eindigde, wordt met ingang van 1 november aan de selectie van Almere toegevoegd.

Marco Wels nieuwe hoofdcoach Almere
Marco Wels wordt de nieuwe hoofdcoach van het eerste team van Almere'90. Wels volgt hiermee Nelson Orman op. Deze coach kwam eind mei aan het roer van de club te staan nadat hoofdcoach Chicho Jesurun om gezondheidsredenen zijn taken als coach moest neerleggen.

Rentree Faneyte in de hoofdklasse
Rikkert Faneyte keert terug in de Nederlandse hoofdklasse. De voormalig profspeler zal het komende seizoen voor Amsterdam Pirates uitkomen. De 35-jarige Amsterdammer keerde afgelopen seizoen terug in het honkbal, toen hij als hoofdcoach van het juniorenteam van Amsterdam Pirates aan de slag ging.

Patrick de Lange naar Almere
International Patrick de Lange verruilt HCAW voor Almere. De werper, woonachtig in Almere, kwam sinds 1997 uit voor de Bussumse ploeg. Met dit team stond hij zesmaal in de Holland Series. Slechts eenmaal wist hij de landstitel te veroveren.

Robin van Doornspeek naar Neptunus
Landskampioen Neptunus heeft zich ruim een maand voor de sluitingsdatum van de overschrijvingen versterkt met de international Robin van Doornspeek. De werper kwam de afgelopen seizoenen uit voor Pioniers en wordt bij Neptunus de vervanger voor de vertrekkende pitcher Tom Becker. De Australische international keert terug naar zijn geboorteland.

Farley technisch directeur bij Almere
Brian Farley is door de honkbalhoofdklasser Almere'90 aangetrokken als technisch directeur honkbal. Farley zal per 1 november in dienst treden bij de nummer zeven uit de hoofdklasse van dit seizoen. De 43-jarige Amerikaan was eerder onder meer assistent-coach van het Nederlands team.

Olivera ook in 2005 bij Tornado's
Manny Olivera speelt ook komend seizoen bij Tornado's. De linkshandige Spaanse werper heeft afgelopen week voor nog een jaar bijgetekend bij de de Haagse hoofdklasseclub. Verder werd ook bekend dat Jimmy Summers aan zal blijven als hoofdcoach van de ploeg.

Jongejan in selectie Neptunus
Ferenc Jongejan heeft zijn debuut gemaakt voor Neptunus. De international, die vorige maand met het Nederlandse team deelnam aan de Olympische Spelen in Athene, keerde voor aanvang van de Play-Offs terug naar Nederland. In deze halve eindstrijd staat Neptunus in een best-of-five tegenover Pioniers.

Maximaal drie Europese teams bij Beijing 2008
In Athene waren de Europese honkballanden ruimschoots vertegenwoordigd tijdens de Olympische Spelen. Nederland en Italië plaatsten zich via het Olympisch kwalificatietoernooi voor Athene 2004. Griekenland was als organiserend land automatisch geplaatst. In 2008 kunnen opnieuw drie teams zich plaatsen voor de 29e Zomer Spelen.

Opmerkelijke ontknoping hoofdklasse
De reguliere competitie van het seizoen 2004 kende gisteren al een opmerkelijke ontknoping. Met een solohomerun in de tweede helft van de elfde inning maakte Raily Legito een einde aan de beslissingswedstrijd tussen Neptunus en HCAW. Neptunus won met 3-2 en passeerde HCAW in de eindstand. Vanavond werd bekend dat de competitie op een nog opmerkelijke manier zal worden afgesloten.

Orlando Stewart beëindigt carrière
Orlando Stewart keert volgend jaar niet meer terug in de hoofdklasse. De werper van Tornado's heeft een punt achter zijn lange loopbaan gezet. Stewart kwam in totaal zestien seizoenen uit in de hoofdklasse. Bovendien wierp hij dertien wedstrijden voor het Nederlandse team. Met het Haagse Tornado's eindigde Stewart dit seizoen op de zesde plaats in de Nederlandse competitie.

Nieuwe tribunes voor HCAW
Het stadion van de Bussumse hoofdklasser HCAW krijgt een grondige renovatie. De huidige tribunes, bestaande uit stenen trappen en houten banken, worden vervangen voor kuipstoeltjes. Deze moeten uiteindelijk plaats geven aan drie- tot vierhonderd toeschouwers.

Sparta/Feyenoord ook volgend jaar in hoofdklasse
Sparta/Feyenoord speelt ook volgend jaar gewoon in de hoofdklasse. De Rotterdamse ploeg eindigt zeker als achtste in de reguliere competitie. Hierdoor waren zij veroordeeld om promotie/degradatiewedstrijden te spelen tegen de kampioen uit de eerste klasse. Dit is uiteindelijk Sparks geworden. Deze ploeg ziet echter af van deelname aan deze best-of-five.

'Honkbal moet iedere dag gespeeld worden'
Het hele jaar stond voor Pioniers-speler Michael Duursma in het teken van één doel: het halen van de Olympische Spelen. Ruim een week geleden kwam er abrupt een einde aan zijn missie. In een hotel in Haarlem-Zuid kreeg de binnenvelder van het Nederlandse team te horen dat hij in de Olympische selectie plaats moest maken voor een profspeler uit de Verenigde Staten. Desondanks blijft Duursma realistisch: "Dit is topsport en ik vind het niet zo gek dat Eenhoorn, in zijn ogen, het beste team wil neerzetten."

Rick van den Hurk niet mee naar Athene
Werper Rick van den Hurk reist toch niet met het Nederlandse team naar Athene om deel te nemen aan de Olympische Spelen. De komst van Van den Hurk was al onzeker geworden nadat de pitcher half juli een blessure opliep. Doordat Van den Hurk zich niet bij het team voegt, zal er geen speler meer afvallen. Vandaag is de definitieve selectie naar de Griekse hoofdstad vertrokken.

Martinus nieuwe coach Sparta/Feyenoord
Wim Martinus wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach bij Sparta/Feyenoord. De oud-international zal Peter van den Akker bij de Rotterdamse club opvolgen. Van den Akker gaf onlangs aan na dit seizoen te stoppen als hoofdcoach bij Sparta/Feyenoord.

Bondscoach Eenhoorn maakt afvallers bekend
Bondscoach Robert Eenhoorn heeft zeven afvallers voor de Olympische selectie bekendgemaakt. De selectie bestaat hierdoor nu uit 25 spelers. In Italië zal nog één speler afvallen alvorens de definitieve selectie rond is. Het team is aangevuld met acht spelers uit de Amerikaanse competitie. Nieuwkomer is de Antilliaanse buitenvelder Wladimir Balentien.

Wladimir Balentien in Olympische selectie
De twintigjarige Antilliaanse buitenvelder Wladimir Balentien zal naar alle waarschijnlijkheid in augustus met het Nederlandse honkbalteam deelnemen aan de Olympische Spelen. De speler uit de Seattle Mariners-organisatie is eerder deze maand door bondscoach Robert Eenhoorn van zijn selectie op de hoogte gebracht. Na afloop van de Haarlemse Honkbalweek maakt Eenhoorn zijn definitieve selectie bekend.

Bondscoach Eenhoorn verlengt contract
De Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn heeft zijn contract met de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softbal Bond met nog eens vier jaar verlengd. Hierdoor zal de oud-speler van de New York Yankees nog tot en met het seizoen 2008 aan het roer staan van de nationale selectie.

Rijpstra volgt Van Hoof op als voorzitter
Jan Rijpstra wordt de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Rijpstra is de tweede nieuwe voorzitter binnen korte tijd bij de honkbalbond. Eerder werd Henk van Hoof al gekozen. Het bondsbestuur zal Rijpstra aan de bondsraad van de KNBSB in de eerstvolgende vergadering voordragen.

Coach Sparta/Feyenoord stopt aan einde van seizoen
Peter van den Akker stopt aan het einde van dit seizoen als coach van Sparta/Feyenoord. Van den Akker maakte zijn besluit bekend na de ruime 16-1 nederlaag tegen Neptunus op zaterdag. De hoofdcoach van Sparta/Feyenoord heeft het gevoel zijn spelers niet meer te kunnen motiveren.

Halman tekent contract bij Seattle Mariners
Het zestienjarige Nederlandse talent Gregory Halman heeft afgelopen weekeinde een zesjarig contract getekend bij de Amerikaanse proforganisatie Seattle Mariners. De speler van Kinheim stond in de belangstelling van zeven verschillende Amerikaanse clubs, waaronder de Florida Marlins, Seattle Mariners en Cleveland Indians.

Wilms toegevoegd aan technische staf Twins
Honkbalhoofdklasser Twins heeft Harm Wilms aan de technische staf toegevoegd. Wilms zal hoofdcoach Ron Dix assisteren bij zijn werkzaamheden. Dix kwam begin dit seizoen aan het roer bij het Oosterhoutse Twins nadat Olaf Tates om gezondheidsredenen moest terugtreden.

Plannen voor 'Amerikaans WK' vergevorderd
Terwijl Nederland bezig is met het organiseren van het officiële wereldkampioenschap honkbal, zijn ook de plannen voor een 'Amerikaanse variant' al in een vergevorderd stadium. Inmiddels is op papier een toernooi opgezet voor zestien landen. Onder de deelnemers ook wereldkampioen Cuba, organiserend land Verenigde Staten en de Europese deelnemers Italië en Nederland.

Koene stopt als hoofdcoach bij Tornado's
Jan Pieter Koene stopt per direct als hoofdcoach bij Tornado's. Koene heeft dit besluit moeten nemen vanwege gezondheidsredenen. De hoofdcoach vertrekt bij Tornado's op een moment dat het team zich heeft opgewerkt van de negende naar de vijfde positie in de hoofdklasse. De taken van de hoofdcoach worden overgenomen door Jimmy Summers.

Rentree Jongejan op heuvel
De Nederlandse werper Ferenc Jongejan heeft zijn rentree gemaakt op de heuvel. De international was bijna een jaar uitgeschakeld door diverse blessures, waardoor hij onder meer het Europees kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi in eigen land moest missen.

Balentina teruggekeerd in Oranje
Kinheim-speler Johnny Balentina is teruggekeerd in de selectie van het Nederlandse team. De catcher zette in het seizoen 2001 een punt achter zijn interlandcarrière. Met de Olympische Spelen op komst heeft bondscoach Robert Eenhoorn de 32-jarige veteraan opnieuw aan de selectie toegevoegd.

Van Hoof nieuwe voorzitter KNBSB
Henk van Hoof volgt Theo Reitsma op als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Van Hoof is momenteel waarnemend burgemeester van Delfzijl. Hij was één van de zes kandidaten, die vanavond tijdens de Bondsraad in Nieuwegein zijn voorgedragen.

Contract KNBSB en DSB ondertekend
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat de DSB Groep N.V. uit Wognum de nieuwe shirtsponsor is geworden van de Nederlandse honkbalselectie. Beide partijen ondertekenden vandaag in het Haarlemse Pim Mulierstadion een overeenkomst tot eind 2006.

HCAW versterkt zich met Calvin Maduro
De Arubaanse werper Calvin Maduro is de tweede profspeler binnen een week, die een contract heeft getekend bij een Nederlandse hoofdklasser. Maduro, die vorig jaar met het Nederlandse team in actie kwam tijdens het wereldkampioenschap op Cuba, zal de rest van het seizoen uitkomen voor HCAW.

Diegomar Markwell naar Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord heeft zich versterkt met de 23-jarige linkshandige werper Diegomar Markwell. De honkballer, geboren in Willemstad (Curaçao), kwam de afgelopen jaren uit voor de proforganisatie van de Toronto Blue Jays. De werper zal dit weekeinde zijn eerste wedstrijd voor de Rotterdamse hekkensluiter gooien. Markwell is de neef van Andruw Jones, momenteel buitenvelder bij de Atlanta Braves.

Nelson Orman nieuwe hoofdcoach Almere
Almere heeft Nelson Orman aangetrokken als nieuwe hoofdcoach voor zijn eerste honkbalteam. Orman vervangt Chicho Jesurun, die om gezondheidsredenen de taken als coach niet meer waar kan nemen. Jesurun ontbrak afgelopen weekeinde al bij de club uit Almere. Hij zal voor zover mogelijk wel betrokken blijven bij de vereniging uit Almere.

Honkbal in ieder geval tot 2012 Olympisch
Honkbal zal, evenals softbal, in ieder geval tot 2012 onderdeel uitmaken van het Olympische programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte vandaag bekend dat er de komende acht jaar geen sporttakken van het Olympisch programma worden geschrapt.

No-hitter voor Forstin Coenraad
Werper Forstin Coenraad heeft gisteravond zijn eerste no-hitter gegooid. De pitcher van het Haarlemse Kinheim kreeg in de wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord geen enkele honkslag tegen. Zijn ploeg won hierdoor eenvoudig met 5-0 van de hekkensluiter.

Opnieuw speler voor Tornado's
Tornado's heeft zich opnieuw versterkt met een buitenlandse honkballer. De Haagse hoofdklasseploeg voegt aankomend weekeinde de 25-jarige Mike Gillies aan de selectie toe.

Mogelijk deelname MLB-spelers aan WK
De deelname van honkballers uit de Amerikaanse Major League aan het wereldkampioenschap van 2005 is een stapje dichterbij gekomen. De organisatie van het WK, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden, heeft op advies van Major League Baseball het evenement verplaatst van augustus naar september. Hierdoor moeten de spelers uit de Amerikaanse profcompetitie in staat worden gesteld om aan het WK deel te nemen.

Tates gestopt als hoofdcoach Twins
Hoofdklasser Twins moet het seizoen afmaken zonder hoofdcoach Olaf Tates. Tates heeft om gezondheidsredenen moeten besluiten te stoppen met zijn taken als hoofdcoach bij de ploeg uit Oosterhout. Onder zijn leiding boekte Twins dit seizoen één overwinning.

Bondscoach Robert Eenhoorn geeft clinic
Bondscoach Robert Eenhoorn is één van de instructeurs, die op woensdag 5 mei een clinic in Veenendaal geven. De clinic maakt deel uit van een serie trainingsdagen, die de KNBSB heeft georganiseerd. Tijdens deze dagen zullen ook twee hoofdklasse-spelers als instructeur in actie komen.

Nederland deelnemer aan Italiaans toernooi
Het Nederlandse honkbalteam neemt begin augustus voor aanvang van de Olympische Spelen deel aan een pré-Olympisch honkbaltoernooi in het Italiaanse Nettuno. Aan dit evenement nemen behalve Nederland ook gastland Italië, wereldkampioen Cuba, Canada en Chinese Taipei deel.

Maikel Benner: 'We moeten scherp en gretig blijven'
Neptunus kende een ongelukkige start van het nieuwe seizoen. De Rotterdamse ploeg, die de afgelopen jaren grossierde in nationale en internationale prijzen, verloor voor het eerst in zes jaar de strijd om de Super Cup. Bovendien ging de landskampioen op de openingsdag van de Nederlandse competitie onderuit tegen Amsterdam Pirates, de nummer zes van het afgelopen jaar. Toch blijft Maikel Benner, catcher bij Neptunus, positief: "Als we verdedigend net zo spelen als afgelopen jaar en we als slagploeg meer kunnen brengen, dan doen we weer voor alle prijzen mee", kijkt hij alvast vooruit.

Competitie met negen teams van start
Negen honkbalteams starten morgen aan het nieuwe seizoen. De hoofdklasse is dit jaar op enkele punten gewijzigd ten opzichte van een jaar eerder. Door het terugtrekken van PSV uit de hoogste honkbalafdeling telt de hoofdklasse in 2004 nog maar negen in plaats van tien teams. Het hoofdklasseseizoen 2004 wordt een overgangscompetitie, aangezien de hoofdklasse vanaf 2005 nog maar uit acht teams zal bestaan.

Rooi en Rombley naar Double A
De Nederlandse internationals Vince Rooi en Danny Rombley starten dit seizoen voor de Harrisburg Senators, het Double A-team van de Amerikaanse proforganisatie Montreal Expos. Afgelopen maand nam het tweetal met de Expos deel aan de Spring Training. Rooi speelde in drie wedstrijden, Rombley kwam eenmaal in actie. Beiden maken momenteel geen deel meer uit van de hoofdmacht, dat gisteren de competitie begon met een 4-3 nederlaag tegen de Florida Marlins.

HCAW toont opnieuw goede vorm
HCAW heeft opnieuw zijn goede vorm getoond tijdens een oefentoernooi. Dit weekeinde was de Bussumse ploeg tijdens het eigen In Memoriam Charles Urbanus Toernooi veruit de sterkste van de vier deelnemende teams. Het was de vierde keer op rij en de vijfde in totaal dat HCAW dit toernooi op zijn naam schreef. De overige drie deelnemers wonnen elk één wedstrijd.

HCAW verdedigt titel in Bussum
Na een jaar afwezigheid wordt vanaf vanavond opnieuw het In Memoriam Charles Urbanus Toernooi gehouden. Het toernooi waar normaliter de vier beste ploegen van het afgelopen jaar aan deelnemen, zal het echter moeten doen zonder landskampioen Neptunus en Pioniers. Beide ploegen strijden in hetzelfde weekeinde namelijk om de Europese Super Cup. Desondanks is de organisatie er wel weer ingeslaagd om naast gastheer HCAW drie andere topploegen naar Bussum te halen.

Roger Kops: 'Ik hoop dat het heel moeilijk wordt'
Pioniers staat komend weekeinde al de eerste zware test te wachten. Dan neemt de Hoofddorpse hoofdklasser het op tegen landskampioen Neptunus in de strijd om de Europese Super Cup. En dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden, blijkt wel uit de statistieken. De afgelopen vijf edities werden allemaal door Neptunus gewonnen. De Rotterdammers veroverden bovendien de afgelopen zes jaar of de Europa Cup I, of de Europa Cup II.

Tjerk Smeets: 'Pirates is weer een stuk beter dan menigeen denkt'
Onder leiding van het nieuwe coachtrio Paul Nanne, Michael Crouwel en Ronald Stoovelaar begint Amsterdam Pirates volgende week aan een nieuw seizoen. Eén van de belangrijke krachten van de Amsterdamse ploeg is Tjerk Smeets. De catcher, die eerder deze week opnieuw werd toegevoegd aan de selectie van het Nederlandse team, kijkt tevreden terug op het oefenseizoen en de samenwerking met de drie nieuwe coaches. Smeets: "Hard werken, je stinkende best doen en niet zeiken. Op die manier speel ik, en op die manier coachen zij."

Milliard terug in nationale selectie
Ralph Milliard keert terug in de selectie van het Nederlandse team. De korte stop van het Bussumse HCAW werd begin juni van het vorige jaar door bondscoach Robert Eenhoorn uit het team gezet. Hierdoor miste Milliard onder meer het Europees kampioenschap in Nederland en het wereldkampioenschap op Cuba.

HCAW en Neptunus oppermachtig
HCAW en Neptunus zijn met grote overmacht winnaar geworden van respectievelijk de Jan van de Vegte Memorial en het Hudson John Toernooi. In Nijmegen sloot het Bussumse HCAW het toernooi met een 16-0 zege op de organiserende vereniging De Hazenkamp ongeslagen af. In Rotterdam verzekerde Neptunus zich middels een 8-4 zege op Amsterdam Pirates van de eindzege.

Hofer opnieuw assistent-coach Kinheim
Louis Hofer zal opnieuw als assistent-coach aan het werk gaan bij Kinheim. Onlangs trad Marcel Joost terug als assistent-coach bij de Haarlemse ploeg. Tussen de oud-international en de nieuwe hoofdcoach Dave Daniëls ontbrak het wederzijdse vertrouwen.

Nieuwe werper voor Tornado's
De Haagse honkbalhoofdklasser Tornado's heeft zich twee weken voor de start van het seizoen versterkt met een nieuwe werper. Tornado's heeft de 26-jarige Spaanse pitcher Manny Olivera aangetrokken.

Hoofdklasseteams naar oefentoernooien
HCAW probeert komend weekeinde een vervolg te geven aan een opmerkelijke serie. Al drie jaar op rij is de Bussumse honkbalploeg de sterkste tijdens de Jan van de Vegte Memorial. Zaterdag en zondag verdedigt de Nederlandse nummer twee zijn titel opnieuw in Nijmegen. Iets zuidelijker strijden vier andere hoofdklasseploegen om de vacante titel tijdens het Hudson John Toernooi. PSV, winnaar van de vorige editie, ontbreekt dit jaar.

Marcel Joost weg bij Kinheim
Vlak voor de start van de Nederlandse honkbalcompetitie is Marcel Joost teruggetreden als coach bij Kinheim. Tussen de oud-international, die met 163 interlandwedstrijden al sinds 1995 recordhouder is, en de nieuwe hoofdcoach Dave Daniëls ontbreekt het wederzijdse vertrouwen, zo maakte het bestuur Top Honkbal Kinheim vandaag bekend.

KNBSB wint Sport & Televisie Award
De Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) heeft de Sport & Televisie Award 2003 gewonnen. De bond kreeg de prijs, waaronder een geldbedrag van 30.000 euro, gisteren uitgereikt tijdens het jaarlijkse symposium Sport & Televisie op het Nationaal Sport Centrum Papendal.

Merrill niet, Godkin wel naar HCAW
HCAW zal komend seizoen niet kunnen beschikken over Tajah Merrill. De werper was één van de twee nieuwe aanwinsten van de Bussumse ploeg. Merrill heeft echter aangegeven deze zomer in Australië te willen blijven en komt dus niet naar Nederland. Als vervanger heeft de Nederlandse nummer twee de Amerikaanse werper Jason Godkin vastgelegd.

Scheidsrechters gaan Europa in
Voor de honkballers uit de hoofdklasse is het oefenseizoen inmiddels begonnen. Ook de Nederlandse topscheidsrechters hebben de werkzaamheden hervat. Een negental umpires is door de Europese honkbalbond CEB aangesteld voor de Super Cup-duels tussen de Nederlandse ploegen Neptunus en Pioniers. Daarmee begint ook voor de scheidsrechters het Europese seizoen.

Hoofdsponsor voor Tornado's
Tornado's heeft zich voor aanvang van het nieuwe honkbalseizoen verzekerd van een hoofdsponsor. De Haagse hoofdklasser zal de komende drie jaar financieel worden ondersteund door het bedrijf Hypotheekzeker.nl. Tornado's zal nu verder gaan onder de naam Hypotheekzeker.nl Tornado's.

KNBSB krijgt hulp van Hans Dijkstal
De Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond (KNBSB) heeft in de zoektocht naar nieuwe bestuurskandidaten hulp gekregen van Hans Dijkstal. De VVD-politicus is zelf een groot liefhebber van het honk- en softbal en komt momenteel uit voor het vierde herensoftbalteam van de Haagse vereniging Storks.

Wagenaar uitgeroepen tot Most Improved Player
De achttienjarige Sape Wagenaar is uitgeroepen tot Most Improved Player 2004. De speler van Tridents, het tweede team van de Rotterdamse landskampioen Neptunus, kreeg de prijs gisteren uitgereikt door Karel Crouwel, mede-oprichter van "Playball" Baseball Academy Europe.

Eenhoorn loopt titel 'Coach van het Jaar' mis
De Nederlandse bondscoach Robert Eenhoorn is de titel 'Coach van het Jaar 2003' misgelopen. De prijs is uiteindelijk gegaan naar schaatscoach Jac Orie, die uit handen van Wim Cornelis, voorzitter Commissie topsport NOC*NSF de sculptuur ontving.

Drietal toegevoegd aan technische staf HCAW
De Bussumse hoofdklasser HCAW heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan de technische staf van het eerste honkbalteam. De nummer twee van het vorige seizoen staat dit jaar onder leiding van hoofdcoach Bill Froberg.

Eenhoorn genomineerd voor 'Coach van het Jaar'
In navolging op de prijzen voor de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar heeft sportkoepel NOC*NSF nu ook de nominaties bekend gemaakt voor de titel 'Coach van het Jaar'. Onder de genomineerden is ook Robert Eenhoorn, bondscoach van het Nederlandse honkbalteam. De andere genomineerden zijn judocoach Cor van der Geest en schaatscoach Jac Orie.

Kinheim op trainingskamp naar Verenigde Staten
Kinheim slaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn tenten voor een trainingskamp op in de Verenigde Staten. De hoofdmacht van de Haarlemse club, onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Dave Daniëls, verblijft vanaf maandag 1 maart bijna twee weken in Cocoa, Florida.

Calderone keert terug bij Tornado's
De Amerikaanse werper Jeffrey Calderone keert terug bij Tornado's. Calderone kwam al eens in het seizoen 2000 uit voor de Haagse club. In dat jaar won hij elf wedstrijden en verloor hij er geen. Het leverde hem het beste won/lost-average op uit de hoofdklasse.

Van Doornspeek beste international onder 23 jaar
Robin van Doornspeek is door de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond uitgeroepen tot beste international onder de 23 jaar. De werper van Pioniers ontving afgelopen weekeinde hiervoor de Guus van der Heijden Memorial Trophy. De honkbalprijzen werden zaterdag in het clubgebouw van Amsterdam Pirates na afloop van de training van het Nederlandse team door Guus van Dee, KNBSB-bestuurslid honkbal, uitgereikt.

Van Kampen hoopt voor HHW weer fit te zijn
Werper Michiel van Kampen verloor afgelopen seizoen met HCAW de finale om de Nederlandse titel. In de Holland Series bleek Neptunus in de best-of-five met 3-2 te sterk. Lang kon Van Kampen over het verlies niet treuren. Aan het einde van het afgelopen jaar ging de reliever van HCAW onder het mes.

Dirk van 't Klooster geopereerd
De Nederlandse international Dirk van 't Klooster heeft afgelopen dinsdag een kijkoperatie ondergaan. Bij de operatie is een stuk van de binnenste meniscus van de buitenvelder van Neptunus verwijderd. Van 't Klooster zal naar verwachting drie weken nodig hebben om te herstellen.

Trainingskamp Nederland op Curaçao
Het Nederlandse honkbalteam wacht dit jaar een zware klus. Oranje zal het tegen onder meer de toplanden Chinese Taipei, Cuba en Japan moeten opnemen tijdens de Olympische Spelen in het Griekse Athene. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn is de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels begonnen. Over twee weken vertrekt Nederland zelfs naar Curaçao voor een trainingskamp.

Reitsma weg als voorzitter KNBSB
Theo Reitsma treedt af als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball Bond (KNBSB). Het bestuurstermijn van de voorzitter loopt dit jaar af. Reitsma heeft besloten om zich niet herkiesbaar te stellen.

Overschrijvingen seizoen 2004
Almere heeft goede zaken gedaan op de overschrijvingsmarkt. De club wist international Bryan Engelhardt binnen te halen. Bovendien hebben Marlon Fluonia, Gregory Gustina en Derrick Isenia evenals Engelhardt de overstap van PSV naar Almere gemaakt. Zij maken deel uit van de groep van veertien spelers die zijn vertrokken bij de Eindhovense club, dat zich eerder dit jaar terug trok uit de hoofdklasse.

Honkbal Headlines 2003
Op deze pagina vind je de komende maanden het laatste nieuws uit het Nederlandse tophonkbal. Natuurlijk kun je ook altijd nog het nieuws van het afgelopen seizoen bekijken. Klik daarvoor op bovenstaande link.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.