sitemap    
De winter van.....
Het honkbalseizoen is afgelopen. Tijd om eens terug te kijken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de verwachtingen voor het komende jaar. De Nederlandse honkbalsite vroeg spelers en coaches uit de hoofdklasse naar hun verhaal. Lees hier onder meer hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen.

Prijzen voor werper Alexander Smit
De Nederlandse honkballer Alexander Smit is uitgeroepen tot talent van het jaar in de gemeente Eindhoven. De 17-jarige werper van onder meer het Nederlandse team kreeg gisteren zijn prijs tijdens het tiende Eindhovense Sportgala.

Sidney de Jong gekozen tot MVP
Catcher Sidney de Jong is uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het seizoen 2002. De international kwam dit seizoen uit voor Kinheim. Komend seizoen speelt de catcher voor HCAW. De uitreikingen van de awards zijn tijdens de landelijke dag voor topcoaches op 12 januari 2003 in Nieuwegein.

Van den Hurk naar Marlins
De zeventienjarige Rick van den Hurk heeft een profcontract getekend bij de Florida Marlins. De werper uit Veldhoven kwam eerder ook al uit voor het Oosterhoutse Twins.

Geen besluit over honkbal op Spelen
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag geen besluit genomen over het voortbestaan van het honkbal op het programma van de Olympische Zomer Spelen. Ook over het lot van softbal en de moderne vijfkamp is geen besluit genomen door het IOC. De drie sporten staan op de nominatielijst om te worden geschrapt als Olympische sport. Dit besuit is nu uitgesteld tot na de Spelen van 2004 in Athene.

Geen Amerikaanse honkbalprofs naar Athene
Ondanks dat honkbal op de nominatielijst staat om te worden geschrapt van de Olympische agenda lijkt de Amerikaanse profhonkbalorganisatie Major League Baseball niet overstag te willen gaan. MLB heeft besloten om ook naar de Olympische Spelen van 2004 in Athene geen spelers uit de Major League te sturen.

Honkbal tot 2012 op Olympische Spelen
Honkbal zal in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2012 behouden blijven. Dat geldt ook voor softbal en de moderne vijfkamp, de andere twee sporten die op de nominatie stonden om van het Olympische programma te worden geschrapt.

WK honkbal 2005 in Nederland
Nederland heeft het Wereld Kampioenschap honkbal in 2005 toegewezen gekregen. De internationale honkbalfederatie (IBAF) heeft dit besluit gisteravond tijdens een vergadering in Cuba genomen. Het WK staat gepland van 28 juni tot en met 10 juli. Rotterdam wordt de centrale speelstad. De andere locaties zijn Amsterdam, Haarlem, Almere en Eindhoven. Er zullen zestien landen deelnemen.

Italiaanse speler voor Neptunus
Vlak na de overschrijvingstermijn heeft landskampioen Neptunus zich versterkt met de Italiaan Seth la Fera. Hij zal bij de Rotterdamse ploeg de enige nieuwkomer zijn. Na afloop van dit seizoen werden alleen Guy Hermans en Shaldimar Daantji aan de selectie toegevoegd. Beide spelers kwamen al eerder enkele wedstrijden voor Neptunus uit.

Overschrijvingen seizoen 2003
De termijn voor overschrijvingen voor het komende seizoen is officieel gesloten. Het is nu duidelijk geworden hoe de hoofdklasse-clubs ervoor staan. Vooral Tornado's en Sparta/Feyenoord hebben zich versterkt. De twee finalisten van dit seizoen, Neptunus en HCAW, blijven vrijwel intact.

Ervaren spelers naar Almere
Almere heeft voor het nieuwe seizoen enkele veteranen aangetrokken. De nieuwkomers Didi Gregorius en René Rijst, catcher Raymond Soerka en outfielder Eugene Arrindell hebben al een lange staat van dienst op het hoogste niveau. Ook Harvey Gumbs heeft de overstap gemaakt naar Almere. De speler van Tornado's werd dit jaar geselecteerd voor het Nederlandse team.

Nieuwe werpers voor Sparta/Feyenoord
Sparta/Feyenoord heeft de overschrijvingen van dit seizoen aangegrepen om zijn werpersstaf uit te breiden. De Rotterdamse club heeft vijf nieuwe werpers aangetrokken. Behalve dit vijftal trekt volgend seizoen ook infielder Marcel Buurman het tenue van Sparta/Feyenoord weer aan.

Weinig veranderingen bij HCAW
Terwijl Tornado's onlangs bekend maakte zich voor het komende seizoen flink te hebben versterkt, blijft de selectie van HCAW vrijwel gelijk. De verliezend finalist van dit seizoen heeft slechts twee nieuwe spelers aangetrokken, waaronder international Sidney de Jong.

Belangrijke versterking voor Tornado's
Tornado's heeft enkele grote namen weten vast te leggen voor het komende seizoen. Vlak voor de sluiting van de overschrijvingstermijn heeft de Haagse club zijn selectie rond. Zo zullen komend jaar onder meer Kinheim-spelers Elston Hansen en Tajah Merill, international Jermaine Esprit en werper Duko Jansen voor Tornado's uitkomen.

Kampioenen over de hele wereld
Anaheim Angels heeft de World Series gewonnen. De ploeg was in de zevende wedstrijd van de Amerikaanse best-of-seven te sterk voor de San Francisco Giants. De Angels wisten nog niet eerder in hun clubgeschiedenis de landsitel te veroveren. In Italië heroverde Semenzato Rimini de landstitel. In Tsjechië werd Draci Brno voor de achtste opeenvolgende keer landskampioen.

Lobbezoo kiest voor Almere
Jurriaan Lobbezoo speelt het komende seizoen voor de hoofdklasser Almere. De met een blessure kampende werper zal echter in eerste instantie niet als pitcher fungeren. Lobbezoo wordt bij Almere naar alle waarschijnlijkheid ingezet als eerste honkman. Het afgelopen seizoen stond de ex-international onder contract van het Bussumse HCAW.

Koene stopt als hoofdcoach bij HCAW
Frank Koene vertrekt als hoofdcoach bij HCAW. Zijn opvolger wordt Nelson Orman, momenteel de assistent-coach bij de Bussumse club. Koene was dit seizoen voor het eerste jaar hoofdcoach bij HCAW. Voor het volgende seizoen is HCAW nu nog op zoek naar een assistent-coach.

Sidney de Jong vertrekt bij Kinheim
Dat Kinheim één van zijn belangrijkste spelers aan het einde van het afgelopen seizoen zou kwijtraken, was al eerder bekend. Veteraan Marcel Joost nam onlangs afscheid als speler van het honkbal. Maar naar nu is gebleken zal ook catcher Sidney de Jong niet meer terugkeren bij Kinheim. Hij komt volgend jaar uit voor HCAW.

Vince Rooi: 'Ik moest mentaal sterk worden'
Vince Rooi is één van de Nederlandse honkballers die momenteel onder contract staan van een Amerikaanse proforganisatie. Dit seizoen kwam hij uit voor de Brevard County Manatees, een Advanced-A team van de Montreal Expos. Voor Rooi zit het seizoen erop. En dus heeft hij zijn koffers gepakt om tijdelijk weer terug te keren naar Nederland.

Laatste competitiewedstrijd Marcel Joost
Marcel Joost heeft vandaag zijn laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse gespeeld. Vanaf volgende week neemt Joost met het Haarlemse Kinheim nog wel deel aan de Play-Offs en eventueel de Holland Series. Na dit seizoen zal de aangewezen slagman van Kinheim niet meer terugkeren op de honkbalvelden. Na 23 seizoenen komt er een einde aan de imposante carrière van de 41-jarige Joost.

Spelersgroep Almere teleurgesteld na ontslag
De spelersgroep van Almere is teleurgesteld na het ontslag van hun hoofdcoach Pete Yarasavich en zijn assistent-coach Rob van Buuren. Tevens betreuren de spelers de manier waarop het bestuur de situatie heeft aangepakt.

Honkbal mogelijk geen Olympische sport meer
De kans bestaat dat honkbal in 2008 geen Olympische sport meer is. Een speciale programmacommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft voorgesteld om drie sporten te vervangen voor andere sporten. Naast honkbal zijn dit ook softbal en moderne vijfkamp.

Spanning eist zijn tol in kampioenspoule
Met nog drie wedstrijden te gaan, is de spanning in de kampioenspoule te snijden. Drie teams zijn nog volop in de race om de vierde en laatste Play-Offs-plaats. Drie andere teams zijn al geplaatst, maar twee hiervan moeten nog uitmaken wie de tweede plaats in de wacht sleept. Deze spanningen eisten dit weekeinde voor verschillende teams hun tol.

Olympisch Kwalificatietoernooi noodzakelijk
Om van 13 tot en met 29 augustus 2004 in Athene deel te mogen nemen aan de 28e Olympische Spelen zal Nederland volgend seizoen bij de beste twee teams moeten eindigen van een Olympisch Kwalificatietoernooi. Dit evenement zal aansluitend op het Europees Kampioenschap in Nederland worden gehouden.

Ramsey Koeyers in Oranje
Ramsey Koeyers is één van de nieuwe spelers, die aan de selectie van het Nederlandse team zijn toegevoegd. Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de selectie met negen man uitgebreid. Het eerstvolgende toernooi waar Nederland deel aan zal nemen is de Intercontinental Cup in november.

Record voor Michiel van Kampen
Michiel van Kampen heeft het record van meeste saves in één seizoen verbroken. De werper van HCAW behaalde afgelopen zondag tegen Pioniers zijn dertiende save, genoeg om het oude record van René Rijst te verbreken.

Pete Yarasavich weg bij Almere
Pete Yarasavich vertrekt als hoofdcoach bij Almere. Ook assistent-coach Rob van Buuren keert niet meer terug bij de hoofdklasser uit Almere. Beide coaches waren bezig aan hun eerste jaar bij de club.

Retired rugnummer voor Marc Steenhof
Pioniers-werper Marc Steenhof heeft een bijzonder afscheidscadeau gekregen. Als de oud-international na afloop van dit seizoen vertrekt bij zijn club uit Hoofddorp zal niemand bij het eerste team van Pioniers meer met rugnummer 23 mogen spelen. Het paknummer is namelijk vanaf nu verbonden aan Steenhof.

Michael van der Ende weg bij Tornado's
Catcher Michael van der Ende is per direct vertrokken bij Tornado's. De speler van de Haagse hoofdklasser besloot hiertoe na een conflict met hoofdcoach Johnny Balentina. Door zijn besluit is Balentina, vorig jaar in eerste instantie gestopt als speler, weer genoodzaakt om plaats te nemen achter de thuisplaat.

Rombley volgt Benningshof op bij PSV
Tony Rombley wordt de opvolger van hoofdcoach Marcel Bennigshof bij PSV. Benningshof is zijn functie in Eindhoven voor één jaar aangegaan. Hierdoor was er een nieuwe hoofdcoach nodig voor het komende seizoen. Rombley was vorig seizoen nog coach bij RCH.

KNBSB maakt plannen WK-organisatie bekend
Nederland heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK honkbal in 2005. Dit liet Theo Reitsma, voorzitter van de KNBSB, weten tijdens de Haarlemse Honkbalweek. De inschrijving voor de organisatie van het WK sluit op 31 juli. Vervolgens maakt de wereldhonkbalbond IBAF tijdens de Intercontinental Cup op Cuba in november bekend wie het evenement mag organiseren.

Hoofdsponsor voor Nederlandse team
Computrex Logistics treedt de komende anderhalf jaar op als hoofdsponsor van het nationale honkbalteam. Het logistieke bedrijf tekende dinsdag in Bussum een contract met de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

Alexander Smit naar de Minnesota Twins
Alexander Smit heeft een zevenjarig contract getekend met de Minnesota Twins. Al lange tijd waren verschillende Amerikaanse profclubs in de race om het Nederlandse talent vast te leggen. Uiteindeljk heeft de linkshandige werper van het Nederlandse team en PSV toch gekozen voor de Twins.

No-hitter voor Hiroaki Fujiwara
Sparta/Feyenoord-werper Hiroaki Fujiwara heeft zaterdag de tweede no-hitter van dit seizoen gegooid. De Japanse werper in Rotterdamse dienst kreeg in de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix geen enkele honkslag tegen. Hij stond slechts twee honklopers toe, beiden door een vrije loop. Eerder dit seizoen gooide ook Eelco Jansen, werper van Neptunus, een no-hitter.

De drive van Jurjan Koenen
HCAW speelt komend weekeinde tegen Kinheim om de voorlopige tweede plaats in de competitie. Eén van de vaste krachten van HCAW is derde honkman Jurjan Koenen. Met HCAW is Koenen bezig aan een opmerkelijk seizoen, waarbij de ploeg ondanks enkele grote tegenslagen toch momenteel de tweede plaats bezet. "In de aanvang van dit seizoen beschouwde ik het absoluut als mijn laatste. Daar kom ik, nu het einde wat meer nadert, een beetje op terug."

Marlins en Mets naar Nederland
De kans is groot dat aan het begin van volgend seizoen de Amerikaanse profteams Florida Marlins en New York Mets naar Nederland komen om een onderling duel te spelen als afronding van hun Springtraining. Hoofdklasse-club Almere is bezig met de organisatie voor deze unieke gebeurtenis; niet eerder speelden teams uit de Major League tegen elkaar in Europa.

Berkenbosch tekent profcontract
Hoofdklasse-speler Kenny Berkenbosch vertekt volgende maand naar Amerika om in de Rookie League uit te komen. De zeventienjarige speler van Almere tekent maandag een contract, dat de Florida Marlins hem hebben aangeboden.

Steve Murray vertrokken bij HCAW
De Canadese werper Steve Murray is na ruim een maand alweer vertrokken bij HCAW. De pitcher had last van heimwee. Om deze reden heeft de Bussumse club besloten om Murray naar huis te laten gaan.

Benefietwedstrijd Minolta Pioniers
Het eerste team van Hoofddorp Pioniers speelt dinsdag 30 juli een benefietwedstrijd tegen Antia-Aruba. De opbrengst van deze wedstrijd is bestemd voor War Child en Stichting Voedselhulp voor Kinderen Nederland in Hoofddorp.

Pioniers debuteert in kampioenspoule
Pioniers neemt komend weekeinde voor de eerste keer sinds de opsplitsing van de hoofdklasse deel aan de kampioenspoule. Vorig jaar miste de ploeg uit Hoofddorp door een protest van PSV op het laatste moment de kampioenspoule. Dit keer plaatste de ploeg zich wel voor de strijd om de Play-Offs. En daarmee lijkt Pioniers de grote verrassing van dit seizoen. Pioniers-werper Van Doornspeek: "Toen we de kampioenspoule hadden gehaald, hebben we nog wel gelachen om de situatie van vorig jaar. We vroegen gekscherend of het nu officieel was. Proost Poy Flanegin!"

PSV ongeslagen winnaar Jong Oranje Toernooi
Terwijl vier Nederlandse clubs dit weekeinde deelnamen aan de Europa Cup-toernooien, troffen Jong Oranje, Twins en de hoofdklasseclubs Sparta/Feyenoord en PSV elkaar tijdens het eerste Kenneth Smit Jong Oranje Toernooi in Eindhoven. Na twee speeldagen werd PSV ongeslagen winnaar van dit vriendschappelijke toernooi.

Europa Cups blijven in Nederland
Neptunus en Kinheim hebben met succes hun titel in het Europa Cup-toernooi verdedigd. In de strijd om de Europa Cup I was Neptunus in de finale te sterk voor HCAW. Ook in het Europa Cup II-toernooi was de finale een Nederlands onderonsje. Titelverdediger Kinheim versloeg in de eindstrijd Tornado's.

Oefentoernooi voor hoofdklassers
De Nederlandse competitie ligt het komende weekeinde stil. Vier ploegen uit de kampioenspoule nemen deze week deel aan de twee Europa Cup-toernooien. Dit stelt de hoofdklasse-clubs PSV en Sparta/Feyenoord in de gelegenheid om op 22 en 23 juni deel te nemen aan het Kenneth Smit Jong Oranje Toernooi in Eindhoven.

Lobbezoo keert terug op de heuvel
Jurriaan Lobbezoo heeft zijn rentree gemaakt op de heuvel. De werper van HCAW gooide in het tweede team ruim twee inningen tegen Twins uit Oosterhout. Beide ploegen komen uit in de eerste klasse, een niveau onder de hoofdklasse.

Eelco Jansen gooit opnieuw no-hitter
Neptunus-werper Eelco Jansen heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan een no-hitter gegooid. De pitcher van de landskampioen kreeg vandaag in de wedstrijd tegen Tornado's geen enkele honkslag tegen. Neptunus won de wedstrijd met 10-0 en vergroot hierdoor zijn voorsprong in de competitie.

Legito toegevoegd aan Nederlands team
PSV-speler Raily Legito is door bondscoach Robert Eenhoorn alsnog toegevoegd aan de selectie voor het Nederlandse team. Eerder al werd ook Robin van Doornspeek opgeroepen voor Oranje. De werper van Pioniers kwam nog niet eerder uit voor het Nederlandse A-team.

Nieuw adres voor de Nederlandse honkbalsite
De Nederlandse honkbalsite is vanaf vandaag op een nieuw adres te vinden. Voor het laatste nieuws over de Nederlandse competitie, het Nederlandse team en internationale toernooien kun je nu terecht op archief.honkbalsite.com.

Canadese werper voor HCAW
Mr. Cocker HCAW heeft zich versterkt met de 21-jarige Canadees Steve Murray. De linkshandige werper is afkomstig uit de Toronto Blue Jays-organisatie. Murray is een welkome aanvulling in Bussum. HCAW heeft sinds het begin van het seizoen al met de nodige pitcherblessures te kampen.

Europees Kampioenschap 2003 naar Nederland
Het Europees Kampioenschap honkbal 2003 is alsnog aan Nederland toegewezen. In eerste instantie zou Griekenland het evenement organiseren. Dit land is een jaar later de gastheer van de Olympische Spelen. Griekenland kan echter niet op tijd de accommodatie gereed krijgen.

Johnny Balentina zes wedstrijden geschorst
Johnny Balentina is door de tuchtcommissie van de KNBSB voor zes wedstrijden geschorst. De hoofdcoach van Tornado's kwam tijdens de competitiewedstrijd tegen Pirates op dinsdag 7 mei in aanvaring met de drie scheidsrechters.

Vier debutanten in Nederlands team
Robert Eenhoorn heeft vier nieuwe spelers aan de selectie van het Nederlandse team toegevoegd. Hij maakte de selectie van de 27 spelers onlangs bekend. Eenhoorn heeft met het A-team dit seizoen een rustig jaar. Oranje zal alleen deelnemen aan de Haarlemse Honkbalweek, dat van 19 tot en met 28 juli wordt gehouden.

Voor PSV komen nu de weken van de waarheid
In de eerste vier wedstrijden heeft PSV in de beginfase al drie overwinningen behaald. Door dit resultaat bezet de ploeg uit Eindhoven momenteel de derde plaats. Alleen het ongeslagen Tornado's en Kinheim, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, staan in het tussenklassement hoger dan PSV. Komende weken treft de Eindhovense ploeg van de nieuwe hoofdcoach Marcel Benningshof deze twee teams in de competitie. Benningshof kijkt alvast vooruit op deze weken van de waarheid.

Seizoen voor De Lange lijkt voorbij
Het seizoen voor Patrick de Lange lijkt vrijwel voorbij. De werper van HCAW liep afgelopen winter een blessure op, die hem naar het nu is gebleken de rest van het seizoen aan de kant houdt. Na Jurriaan Lobbezoo is De Lange de tweede werper van HCAW, die dit jaar langdurig niet meer voor zijn club in actie kan komen.

'Ieder team wil ons nu verslaan'
Tornado's werd aan het einde van het vorige seizoen danig verzwakt. Belangrijke spelers als Raily Legito, René Rijst, Eugene Henson en Jurriaan Lobbezoo vertrokken naar andere clubs. Toch is de ploeg van de nieuwbakken hoofdcoach Johnny Balentina nu één van de grote verrassingen in de hoofdklasse. Na twee speelweekeinden is de Haagse ploeg nog de enige ongeslagen club in de hoofdklasse.

Yarasavich is toe aan fase 2
Almere begint zaterdag in de wedstrijd tegen Tornado's aan zijn tweede jaar in de hoofdklasse. Met nieuwe spelers als Bas Kitselaar, Jurriaan en Sebastiaan Franke en Dimitri Leon uit Curacao is de ploeg een stuk sterker geworden. "Wij zijn nu eindelijk toe aan fase 2 van dit seizoen", vertelt Pete Yarasavich, hoofdcoach van Almere.

Derde prijs voor KNBSB
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond heeft de derde prijs gekregen bij de Sport & Televisie Award 2000/2001. In totaal kregen acht sportbonden de derde prijs. De hoofdprijs ging naar de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Hoofdprijzen voor HCAW en Neptunus
HCAW en Neptunus zijn beide klaar voor de start van het nieuwe seizoen. De respectievelijk nummer twee en één van het vorige seizoen schreven het afgelopen weekeinde beide een oefentoernooi op hun naam. HCAW prolongeerde zijn titel tijdens het In Memoriam Charles Urbanus Toernooi. Hoewel de Bussumse ploeg zijn laatste wedstrijd tegen Tornado's verloor, bleef HCAW leider in het klassement. In Rotterdam won Neptunus voor de eerste keer het Hudson John-toernooi.

Lobbezoo hoopt 'thuis' op rentree
Vlak voor de start van het nieuwe seizoen is HCAW geconfronteerd met een flinke tegenslag. Deze week werd bekend dat werper Patrick de Lange het begin van het seizoen zal missen in verband met een blessure. Ook was al bekend dat pitcher Jurriaan Lobbezoo nog altijd niet is hersteld van zijn schouderblessure. Hierdoor start de Bussumse ploeg met een flink uitgedunde pitchersgroep aan de competitie.

HCAW en Sparta/F winnen oefentoernooien
Net als de vorige editie was ook dit jaar HCAW de sterkste in Nijmegen. Na twee speeldagen eindigde de Bussumse ploeg als eerste tijdens de Jan van de Vegte Memorial. In de 'finale' beef HCAW zijn concurrent Almere nipt met 1-0 voor. In Eindhoven schreef Sparta/F de Kenneth Smit Cup op zijn naam. In de laatste en beslissende wedstrijd versloeg de Rotterdamse ploeg PSV met 2-1.

'Iedere speler kan zich belangrijk maken'
De laatste keer dat de Pirates de Play-Offs haalde is al weer een lange tijd geleden. Nadat de club aan het einde van het vorige seizoen met een grote leegloop te maken kreeg, leek deze kans helemaal ver weg. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Brian Finnegan moet hier echter nu verandering in komen. "Wij zullen voor iedere centimeter moeten vechten om competitief te zijn", aldus Finnegan.

Oefentoernooien luiden seizoen in
De hoofdklasseclubs nemen traditiegetrouw voor aanvang van de nieuwe competitie deel aan verschillende oefentoernooien. In het weekeinde van 23 en 24 maart verdedigt HCAW zijn titel tijdens de Jan van de Vegte Memorial. In datzelfde weekeinde nemen drie hoofdklassers deel aan de Kenneth Smit Cup in Eindhoven. Een week later staan het In Memoriam Charles Urbanus-toernooi en het Hudson John-toernooi op het programma. Hier verdedigt Sparta/F zijn titel.

Almere verruilt Expos voor Marlins
Vier maanden nadat Almere een samenwerking is aangegaan met de Montreal Expos is deze al weer beëindigd. Expos-eigenaar Jeffrey Loria heeft namelijk de Florida Marlins aangekocht. In navolging hierop gaat Almere nu samenwerken met de club uit Florida.

PSV heeft coaching rond
Marcel Benningshof is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach bij PSV. Hij zal worden geassisteerd door de spelers Darren Kay, Marlon Fluonia en Martijn Nijhoff. Benningshof is de opvolger van Eddy Tromp, die halverwege het vorige seizoen aan het roer kwam te staan bij de Eindhovense ploeg, nadat hoofdcoach Tony Benningshof zijn functie had neergelegd.

Lester Victoria naar Tornado's
De honkbal hoofdklasser NTNT Tornado's uit Den Haag heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de linkshandige pitcher Lester Victoria. Victoria (26 jaar) maakte tijdens het WK 2001 in Taiwan zijn debuut in het Nederlands team.

Orman assistent-coach bij HCAW
Nelson Orman wordt het komende seizoen de nieuwe assistent-coach bij hoofdklasser HCAW. Eerder al werd Frank Koene aangesteld als hoofdcoach bij de Bussumse ploeg, dat het vorige seizoen nog onder leiding stond van Dave Daniëls.

Meijer nieuwe directeur KNBSB
Hans Meijer is de nieuwe directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond. Het bondsbestuur heeft hem benoemd.

Nieuwe naam voor ADO
De Haagse honkbalhoofdklasser ADO neemt het komende seizoen deel aan de competitie onder een nieuwe naam. In de algemene ledenvergadering van de vereniging werd besloten om de naam te veranderen in Tornado's. Hierdoor hoopt de club dat er minder snel een associatie wordt gemaakt met andere sportverenigingen met dezelfde naam.

Neptunus niet naar Bussum
De eerste bal in de hoofdklasse van 2002 wordt op 6 april gegooid. Daarvoor wordt traditioneel in het paasweekeinde van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april, het In Memoriam Charles Urbanus-toernooi in Bussum en het Hudson John-toernooi in Rotterdam gespeeld. Negen van de tien hoofdklasseclubs nemen deel aan deze twee toernooien.

Honkbal Headlines 2001
Op deze pagina vind je de komende maanden het laatste nieuws uit het Nederlandse tophonkbal. Natuurlijk kun je ook altijd nog het nieuws van het afgelopen seizoen bekijken. Klik daarvoor op bovenstaande link.

Overschrijvingen seizoen 2002
De afgelopen weken zijn al veel overschrijvingen bekend geworden. Zo werd duidelijk dat Jurriaan Lobbezoo terug naar HCAW keert, Raily Legito verruilde ADO voor PSV en Eelco Jansen maakte de verrassende overstap van Kinheim naar landskampioen Neptunus. Uit de overschrijvingen wordt duidelijk dat de kans groot is dat Neptunus en HCAW opnieuw de Holland Series halen.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.