sitemap    

Nederland officieel kandidaat voor WK 2005

Als het aan Nederland ligt, komt het hele mondiale honkbalcircus in 2005 naar Nederland voor het 36ste Wereld Kampioenschap. Hiervoor heeft KNBSB-voorzitter Theo Reitsma in Taiwan een bidbook aan het bestuur van de wereldfederatie IBAF overhandigd. Momenteel wordt in dat land namelijk de 34ste editie van dit wereldtoernooi gespeeld.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 07-11-2001, 22.00 
Eerder al kon je in het artikel Mogelijk alsnog WK in Nederland op deze website meer lezen over de plannen van Reitsma om het WK in 2005 naar Nederland te halen.
Nu het ministerie van VWS, NOC*NSF, NOS en de gemeente Rotterdam hun medewerking aan dit evenement hebben toegezegd, lijkt de weg voor de organisatie vrij. Eerder al liep Nederland de kandidatuur voor 2003 mis. Deze werd vergeven aan Cuba.

Nederland is het eerste land dat zich officieel kandidaat heeft gesteld voor de organisatie van het Wereld Kampioenschap honkbal in 2005. In juni van het volgende jaar zal blijken of Nederland ook daadwerkelijk het WK mag organiseren. Eerder al werd het toernooi in 1986 in Nederland gehouden. Er werd toen gespeeld in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

In 2005 zouden de honkbalvelden in Rotterdam, Haarlem, Eindhoven en Almere het decor moeten vormen voor het Wereld Kampioenschap. Vooral voor het Family stadion is een belangrijke rol weggelegd. In de thuisbasis van landskampioen Neptunus moet de openingsceremonie en de finale worden gespeeld.

Meer headlines