sitemap    

Mogelijk alsnog WK in Nederland

De eerste keer lukte het hem niet. Theo Reitsma werd voorzitter van de Koninklijke Baseball en Softball Bond en legde meteen een ambiteus plan op tafel neer. Hij wilde het Wereld Kampioenschap van 2001 naar Nederland halen. Het plan werd niet meer dan een luchtkasteel. Niet lang daarna werden de WK's van 2001 en 2003 vergeven. Reitsma heeft nu echter zijn blik gericht op 2005.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 29-07-2001, 17.30 
Dit jaar reist het mondiale honkbalcircus af naar Taiwan, waar het 34e Wereld Kampioenschap wordt gehouden. Voorzitter van de Nederlandse honkbalbond Reitsma had graag het toernooi in eigen land gezien. Hiervoor bleek echter op korte termijn niet genoeg geld vrij te krijgen.
Hierop werd niet alleen dit WK door de wereldfederatie IBAF vergeven (aan Taiwan), maar werd bovendien het WK van 2003 al toegekend aan Cuba. En dus kan Nederland pas over vier jaar weer in aanmerking komen voor de organisatie van een wereldkampioenschap.

Deze weg lijkt nu opeens weer vrij te zijn, nadat Rotterdam al liet zien heel wat in zijn mars te hebben. De havenstad was in juli het middelpunt van de Koninkrijkspelen. En dit was zo goed bevallen, dat niet alleen de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstalten, maar ook staatssecretaris Margot Vliegenthart opeens oren had naar de plannen van Reitsma, die nog altijd van mening is dat het binnenhalen van een dergelijk groot toernooi de enige manier is om het Nederlandse honkbal groot aanzien te kunnen geven.
Eerder al was Nederland in 1986 de gastheer voor het Wereld Kampioenschap. In onder meer Haarlem, Utrecht en Eindhoven werden toen de wedstrijden afgewerkt. Met het nieuwe honkbalstadion in Rotterdam heeft Nederland nu, naast het Pim Mulierstadion in Haarlem twee volwaardige honkbalaccomodaties voor een eventueel WK.
Het is nu aan de KNBSB om te onderzoeken of Nederland ook daadwerkelijk het evenement voor de derde keer in huis kan halen. Rotterdam zou in dit verhaal dan een grote rol moeten gaan spelen.

Meer headlines