sitemap    

Versterking voor hoofdklasseclubs

Drie clubs uit de hoofdklasse hebben zich alsnog versterkt met een buitenlandse werper. De afgelopen week haalden zowel Pioniers als RCH een speler uit Venezuela op van Schiphol. Kinheim heeft een nieuwe Canadese pitcher tot zijn beschikking gekregen.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 30-04-2001, 13.30 
De versterkingen voor Pioniers en RCH zijn een reactie op een slechte competitiestart. Het Heemsteedse RCH staat na zeven wedstrijden nog altijd puntloos onderaan. Pioniers doet het met één gewonnen wedstrijd uit zeven wedstrijden al niet veel beter. De buitenlandse aanwinsten moeten hier verandering in brengen.
Hoewel Kinheim wel goed meedraait in de top, heeft de Haarlemse ploeg voor het komende seizoen toch versterking nodig. Onlangs kregen namelijk werpers Eelco Jansen en Patrick Beljaards te horen dat zij zijn geselecteerd voor het Nederlandse team. Om de druk van de twee internationals af te nemen, heeft Kinheim in Robert Patterson een nieuwe werper. De Canadees landde vrijdag op het vliegveld in Nederland. Een dag later maakte hij al zijn debuut in de hoofdklasse. Patterson heeft onder meer in een Minor Leagueteam van de Toronto Blue Jays gespeeld.

Venezuela

RCH en Pioniers hebben allebei een Venezolaanse werper aangetrokken. RCH haalde de linkshandige pitcher Hector Rodriguez naar Nederland. In zijn eerste optreden kon hij echter niet imponeren. Niet lang nadat hij driemaal op rij schijn had veroorzaakt, waardoor tegenstander ADO makkelijk kon scoren, mocht de nieuwe werper al weer inrukken.

Pioniers heeft met Johnny Naveda een extra reliever en closer. De 35-jarige Zuid-Amerikaanse submarine-werper moet het veelal jonge en onervaren team helpen om de zesde plaats te halen. In zijn eerste optreden ging dit hem aardig af. Ruim zes inningen lang kon de tot nu toe nog ongeslagen Expos weinig met de worpen van de Venezolaan, die negen man met drie slag uit gooide. Ondanks deze prestatie kon Pioniers weer niet winnen.

Meer headlines