sitemap    

Lloyd Todman coach Almere

Het uitblijven van resultaten is niet onopgemerkt gebleven bij Almere. De club, die dit jaar debuteerde in de hoofdklasse heeft tot nu toe nog maar vier punten uit negentien wedstrijden weten te behalen. Om deze reden is Ritchie Daal, de coach van Almere vroegtijdig opgestapt. Hij wordt opgevolgd door Lloyd Todman.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 01-06-2001, 14.00 
Almere kwam dit seizoen via een achterdeur in de hoofdklasse. De ploeg fuseerde met Xanthos, dat het afgelopen seizoen in de hoogste klasse van Nederland uitkwam. Door deze fusie kreeg Almere toestemming om in de hoofdklasse te spelen.

Hierop nam de ploeg deze zware uitdaging aan. Met veelal spelers zonder hoofdklasse-ervaring begon Almere aan de zware klus. Deze heeft nu voor coach Daal een vroegtijdig eind.
Daal is door het bestuur van de honkbalvereniging gevraagd om een stap terug te doen. Hij zal nog wel voor Almere actief blijven als technisch directeur honkbal. Na het vertrek van Daal hebben ook assistent-coaches Kamerling en Van Rijn vroegtijdig het vlaggenschip van Almere verlaten.

De vervanger voor Daal wordt Lloyd Todman. De coach van het hoofdklasse herensoftbalteam van Thamen staat de zware taak te wachten om met Almere in de promotie/degradatiepoule voor lijfsbehoud te spelen.

Voor het softbal is Todman geen onbekende. De speler van de huidige Nederlandse softbalselectie maakte vooral furore bij Alphians, een club waarmee hij belangrijke prijzen in Nederland en Europa binnenhaalde. Maar ook in het honkbal heeft Todman zijn sporen verdiend als onder meer werper voor OVVO.
Het is nog niet bekend wie Todman zal assisteren bij zijn nieuwe functie.

Meer headlines