sitemap    

Hoofdcoach Sparta/F stapt op

Nog voordat het honkbalseizoen goed en wel is begonnen, rommelt het al binnen Sparta/F. Nu al is hoofdcoach Ron Stewart bij de club vertrokken. Stewart kwam dit jaar over van ADO. Peter van den Akker neemt de taken van Stewart over. Goed nieuws voor de Rotterdamse ploeg is het optreden van de nieuwe Venezolaanse pitcher.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 27-03-2001, 18.00 
Van den Akker nam aan het einde van het afgelopen seizoen de overstap van de Orioles naar Sparta/F, waar hij Stewart zou assisteren bij het coachen.
Stewart dreigde onlangs echter met opstappen nadat het lidmaatschap van één van de spelers van Sparta/F werd ingetrokken. Deze speler was even daarvoor betrapt op het stelen van een honkbalknuppel. Stewart nam het voor hem op, waarna beiden konden inrukken.
Aan het einde van het afgelopen seizoen werd Sparta/F ook al geteisterd door problemen, die uiteindelijk resulteerden in het opstappen van onder meer enkele belangrijke spelers en hoofdcoach dave Daniëls.

Nieuwe werper

Naast deze perikelen was er ook goed nieuws voor de Rotterdamse club. Vrijdag landde de nieuwe Venezolaanse werper Jose Manaure op Schiphol. Een dag later maakte hij zijn debuut voor de hoofdklasser. En niet onverdienstelijk.
Het is niet voor het eerst dat Manaure voor een Nederlandse club speelt. Twee jaar geleden speelde de fastball-werper al voor het Veendamse Blokes, dat uitkomt in de eerste klasse.
Nu is Manaure naar Rotterdam gehaald. Mede dankzij Win Dabien en Vernon Pieternella. Beide spelers van Sparta/F kwamen dit seizoen eveneens over van de Blokes. Zij wezen de club op de talentvolle 33-jarige werper uit Venezuela.

Meer headlines