sitemap    

Monte tekent contract bij Mariners

Harvey Monte heeft een profcontract getekend bij de Seattle Mariners. De speler van Neptunus en het Nederlandse team neemt vanaf januari in Phoenix deel aan de springtraining van de Amerikaanse Major League-organisatie.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 18-12-2001, 13.30 
Tijdens het afgelopen Wereld Kampioenschap in Taiwan kwam Monte in de belangstelling te staan van verschillende Amerikaanse clubs. Uiteindelijk waren de Los Angeles Dodgers en Seattle Mariners ook echt ge´nteresseerd in de Nederlander. Monte koos hierop voor de Mariners.

Voor Monte was het seizoen 2001 zijn beste jaar tot nu toe. Met Neptunus veroverde hij alle prijzen die te winnen waren (Super Cup, KNBSB-beker, Europa Cup I en landskampioenschap). Met het Nederlandse team werd hij bovendien Europees Kampioen. Zijn prestaties werden aan het einde van het seizoen beloond met een individuele award tijdens het KNBSB-gala. Hier werd de buitenvelder uitgeroepen tot beste international onder de 23 jaar.

De twintigjarige international uit Zwijndrecht speelde de vorige winter ook al in Amerika. Hij kwam toen uit voor het universiteitsteam van het Central Arizona College. Dit jaar had Monte zich opnieuw bij deze ploeg gemeld. Dit bleek echter voor korte duur, nu de voormalig speler van onder meer Twins en Neptunus zich in januari in Phoenix moet melden voor de springtraining van de Seattle Mariners.

 

 

 

Meer headlines