sitemap    

Jurriaan Lobbezoo terug naar HCAW

Een jaar nadat Jurriaan Lobbezoo verraste door zijn club HCAW om te ruilen voor ADO, keert hij terug naar zijn oude club. Het komende seizoen staat de international weer op de heuvel voor HCAW, dat momenteel samen met Neptunus in de race is voor het landskampioenschap. Lobbezoo staat al het gehele seizoen op non-actief door een ernstige schouderblessure.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 28-09-2001, 21.00 
Lobbezoo koos aan het einde van het vorige seizoen verrassend voor een overstap naar ADO. Daarmee kreeg de Haagse club de beste werpersstaf uit de Nederlandse competitie. Bij ADO werd Lobbezoo namelijk niet alleen samengebracht met werper Tetsuhiro Monna, maar werden bovendien collega-internationals Orlando Stewart en René Rijst aangetrokken.
Voor ADO gebeurde echter het onmogelijke. Eerst kreeg Lobbezoo te kampen met een ernstige blessure. Niet lang daarna werden ook Stewart en Rijst enige tijd uitgeschakeld door een blessure en zakte ADO in de loop van het seizoen terug tot de vijfde plaats en leek een toegangsbewijs voor de Play-Offs even heel ver weg.

Op het laatste moment werd echter ten koste van de Amsterdam Expos toch de Play-Offs bereikt. Hierin sloeg ADO geen goed figuur nadat de Haagse spelers zich in de derde wedstrijd tegen Neptunus volgens het arbitrale trio zo misdroegen, dat de wedstrijd moest worden gestaakt en enkele spelers disciplinair gestraft.
Mede door deze ontwikkeling heeft Lobbezoo nu besloten ADO na een jaar weer de rug toe te keren. Naar eigen zeggen voelt hij zich niet thuis tussen de spelers van ADO, waarna hij heeft besloten om terug te keren naar de club uit zijn woonplaats, waar hij al vanaf de jeugd heeft gespeeld.

Overigens hoopte Lobbezoo het komende seizoen weer bij Minnesota Twins te kunnen spelen. Aan het begin van dit jaar debuteerde hij in een onderafdeling van deze Amerikaanse profclub. Een scheurtje in het kapsel van zijn linkerschouder maakte een voortijdig einde aan dit profavontuur.

Meer headlines