sitemap    

Professionalisering Almere zet voort

Nadat eerst al voormalig ADO-coach Pete Yarasavich naar Almere was gehaald, is nu ook Chicho Jesurun aangenomen. De huidige coach van de Amsterdam Expos wordt in Almere technisch directeur honkbal.Tegelijk met zijn komst heeft Almere ook bekend gemaakt dat de club een samenwerking is aangegaan met de proforganisatie Montreal Expos.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 11-10-2001, 18.00 
Het is niet onverwacht dat de Canadese club, die al vanaf 1968 uitkomt in de Major League in zee gaat met de hoofdklassedebutant van dit seizoen. Vier jaar geleden begon de Amsterdamse club Amsterdam Pirates al een dergelijke samenwerking. Deze contacten werden toen gelegd door Jesurun, die een scout is voor de Amerikaanse profclub. Met zijn vertrek naar Almere, heeft hij ook de de proforganisatie meegenomen. Wynand Riemslag, voorzitter van Almere'90: "Chicho Jesurun belde mij na zijn eerste gesprek met Fred Ferreira, Vice-President en Director International Operations van de Montreal Expos, die voor zijn jaarlijkse overleg met hem en met de Pirates net was aangekomen in Nederland, met de mededeling dat Montreal Expos zou gaan stoppen bij Pirates en misschien helemaal weg zou gaan uit Nederland."
Jesurun wilde dit voorkomen en regelde een ontmoeting tussen Ferreira en het bestuur van Almere. En met succes, want uiteindelijk koos Ferreira ervoor om met de Montreal Expos in Nederland te blijven. "De onderhandelingen over een samenwerking sloten direct aan op onze plannen", vertelt Riemslag. "Het was letterlijk een wederzijds inkoppen van alle klaarliggende ballen."

Waar voor de Amsterdamse club Pirates dus een eind kwam aan een vierjarige samenwerking met de Montreal Expos, staat Almere aan het begin van een driejarige verbintenis, die er onder meer voor zorgt dat de Montreal Expos aan Almere ’90 honkbalmateriaal en honkbalkennis beschikbaar stelt en dat het hoogste juniorenteam van Almere ’90 aan de landelijke juniorencompetitie gaat deelnemen onder de naam Expos.
Toch wil Riemslag er wel op wijzen dat de samenwerking een initiatief van Chicho Jesurun is geweest. "Dit is niet van ons uitgegaan, maar het was gebruik maken van de kans die er lag. Het feit dat Chicho Jesurun als scout van de Expos dit wist, maakte de kans."

Overigens zal Jesurun zich bij Almere voornamelijk bezighouden met het begeleiden van de coaches van de A-teams van zowel de jeugd- als van de seniorenteams, talentscouting, beoordeling en uitvoeren talentontwikkelings-programma’s, als ook het ontwikkelen en het geven van coachclinics voor alle honkbalcoaches van Almere ’90.

Ook werd onlangs bekend dat Almere in bouwcombinatie Ubink en co B.V. uit Almere een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. Hierdoor zal het eerste team van Almere met ingang van het seizoen 2002 deelnemen aan de hoofdklasse onder de naam UBINK en Co Almere.

Meer headlines