sitemap    

Eelco Jansen naar Neptunus

De afgelopen jaren was Neptunus al oppermachtig in zowel Nederland als Europa. Het komende seizoen zal de Rotterdamse club er alles aan doen om deze status te behouden. Om deze reden heeft de ploeg werper Eelco Jansen van Kinheim overgenomen. Ook ex-prof Evert-Jan 't Hoen zal deel uit gaan maken van de selectie.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 24-10-2001, 18.15 
Neptunus won in het seizoen 2001 vier grote hoofdprijzen, namelijk de Europa Cup I, de Super Cup, de KNBSB-beker en het landskampioenschap. Het was de derde landstitel op rij voor de Rotterdamse ploeg.

De kans is groot dat Neptunus het komende jaar opnieuw in aanmerking komt voor deze titel. De ploeg van de nieuwe coach Ben Thijssen, die overkomt van eerste klasser Twins, heeft zijn pitchersgroep uitgebreid met de international Eelco Jansen.
De startende werper vormt het komende seizoen een bullpen met Erik Remmerswaal, Rob Cordemans, Erik de Rijcke, Tom Becker en Ken Brauckmiller. De laatstgenoemde keerde aan het einde van dit seizoen terug in de hoofdmacht van Neptunus, nadat hij enkele maanden was gestopt met honkballen.
Voor Eelco Jansen wordt dit zijn derde club voor wie hij in de hoofdklasse uitkomt. Eerder al speelde de inwoner van Heerhugowaard bij de Haarlem Nicols en Kinheim. Voordat Jansen bij de Nicols in de hoofdklasse debuteerde onder voormalig bondscoach Jan Dick Leurs speelde de werper voor de Herons uit Heerhugowaard.

Ook Evert-Jan 't Hoen komt volgend jaar uit voor Neptunus. De korte stop stond dit seizoen onder contract van de Anaheim Angels. Deze Amerikaanse proforganisatie had aan het einde van het seizoen echter geen plaats meer voor de 25-jarige infielder, waarna 't Hoen het seizoen afmaakte bij het Rotterdamse Tridents, het tweede team van Neptunus dat in de eerste klasse uitkomt.
Overigens houdt 't Hoen wel de mogelijkheid open om alsnog naar Amerika terug te keren als een club interesse in hem heeft.

Meer headlines