sitemap    
Wie was de meest populaire international?
De bezoekers van de Nederlandse honkbalsite hebben in de winterstop na het seizoen 2001 kunnen stemmen op hun meest favoriete speler uit het Nederlandse team. Bekijk hier de uitslag van deze poll!

Neptunus opnieuw sportploeg van het jaar
Voor de tweede maal op rij is de honkbalploeg van Neptunus uitgeroepen tot Rotterdamse sportploeg van het jaar. Een jaar geleden won de huidige landskampioen eveneens deze prijs. Tridents-speler Shaldimar Daantji was genomineerd voor sporttalent van het jaar, maar won de prijs uiteindelijk niet.

Monte tekent contract bij Mariners
Harvey Monte heeft een profcontract getekend bij de Seattle Mariners. De speler van Neptunus en het Nederlandse team neemt vanaf januari in Phoenix deel aan de springtraining van de Amerikaanse Major League-organisatie.

Marcel Joost uitgeroepen tot MVP
Marcel Joost is in Partycentrum Atlantis in Almere uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2001. De speler van Kinheim miste dit seizoen met zijn ploeg de Holland Series. In augustus nam de veertigjarige Joost met de Europese titel afscheid van het Nederlandse team.

Nederland officieel kandidaat voor WK 2005
Als het aan Nederland ligt, komt het hele mondiale honkbalcircus in 2005 naar Nederland voor het 36ste Wereld Kampioenschap. Hiervoor heeft KNBSB-voorzitter Theo Reitsma in Taiwan een bidbook aan het bestuur van de wereldfederatie IBAF overhandigd. Momenteel wordt in dat land namelijk de 34ste editie van dit wereldtoernooi gespeeld.

Roger Bernadina naar Montreal Expos
De zeventienjarige Rogearvin Argelo Bernadina heeft een profcontract getekend bij de Major League-organisatie Montreal Expos. Roger Bernadina kwam het afgelopen seizoen uit voor het Rotterdamse Sparta/F.

Kampioenen over de hele wereld
De Arizona Diamondbacks won in de eerste week van november voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de World Series en de ploeg werd, net als Neptunus in Nederland, landskampioen. In Italië werd Nettuno voor de derde keer in zes jaar landskampioen. Lees hier ook de kampioenen uit andere landen.

Overschrijvingen seizoen 2002
De afgelopen weken zijn al veel overschrijvingen bekend geworden. Zo werd duidelijk dat Jurriaan Lobbezoo terug naar HCAW keert, Raily Legito verruilde ADO voor PSV en Eelco Jansen maakte de verrassende overstap van Kinheim naar landskampioen Neptunus. Uit de overschrijvingen wordt duidelijk dat de kans groot is dat Neptunus en HCAW opnieuw de Holland Series halen.

Eelco Jansen naar Neptunus
De afgelopen jaren was Neptunus al oppermachtig in zowel Nederland als Europa. Het komende seizoen zal de Rotterdamse club er alles aan doen om deze status waar te maken. Om deze reden heeft de ploeg werper Eelco Jansen van Kinheim overgenomen. Ook ex-prof Evert-Jan 't Hoen zal deel uit gaan maken van de selectie.

Frank Koene kiest toch voor HCAW
Verschillende hoofdklasseclubs hebben nu al flink van zich laten spreken op de transfermarkt. Zo haalde PSV al zeven nieuwe spelers binnen. HCAW zag hoofdcoach Dave Daniëls vertrekken. Assistent-coach Frank Koene volgt hem op.

RCH door het oog van de naald
RCH maakte het afgelopen jaar waarschijnlijk het meest opmerkelijke seizoen door van alle hoofdklasseclubs. Tot tweemaal toe balanceerde de ploeg op het randje van de afgrond. Eerst door het uitblijven van een hoofdklasselicentie, later door een naderende degradatie. "Het was een vreselijk seizoen", is Ramses Meering, aanvoerder van RCH, van mening.

Professionalisering Almere zet voort
Nadat eerst al voormalig ADO-coach Pete Yarasavich naar Almere was gehaald, is nu ook Chicho Jesurun aangenomen. De huidige coach van de Amsterdam Expos wordt in Almere technisch directeur honkbal.Tegelijk met zijn komst heeft Almere ook bekend gemaakt dat de club een samenwerking is aangegaan met de proforganisatie Montreal Expos.

Percy Isenia: 'Het verliezen wordt vervelender'
Neptunus schaarde zich vorig weekeinde in het illustere rijtje met OVVO en Blauw-Wit uit Amsterdam, Haarlem Nicols en stadsgenoot Sparta. Allemaal clubs, die drie of meer keer de landstitel in de wacht sleepten. "Winnen went nooit bij mij, elke titel is prachtig", vertelt Neptunus eerste honkman Percy Isenia.

Yarasavich in Almere aan de slag met 'vechters'
Pete Yarasavich verraste onlangs met zijn keuze voor Almere. Eerder dit seizoen werd hij ontslagen als coach bij ADO. Reden hiervoor: tegenvallende prestaties. Yarasavich wist wel beter. Vlak voor zijn ontslag won hij nog dertien van de laatste zeventien werdstrijden. Waar hij bij de Haagse club niet meer gewenst was, is de Amerikaan met open armen in Almere ontvangen.

Eenhoorn stopt bij Neptunus
Het komende weekeinde kan Neptunus voor de derde keer op rij kampioen van Nederland worden. Voor Eenhoorn wordt dat dan zijn laatste kunststukje bij de Rotterdamse club. Na dit seizoen stopt hij als coach van Neptunus.

Jurriaan Lobbezoo terug naar HCAW
Een jaar nadat Jurriaan Lobbezoo verraste door zijn club HCAW om te ruilen voor ADO, keert hij terug naar zijn oude club. Het komende seizoen staat de international weer op de heuvel voor HCAW, dat momenteel samen met Neptunus in de race is voor het landskampioenschap. Lobbezoo staat al het gehele seizoen op non-actief door een ernstige schouderblessure.

Johnny Balentina nieuwe coach ADO
Johhny Balentina wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdcoach van ADO. De catcher van ADO en het Nederlands team volgt hiermee Willem Tuijn en Aldric Dunlop op.

Raily Legito naar PSV
Bij PSV komen en vertrekken dit seizoen veel spelers. De club heeft besloten om enkele spelers weg te sturen, waaronder de Amerikaanse werper Paco Garcia. De spelers zijn overbodig geworden, nu bekend is dat de club in ieder geval vijf nieuwe spelers, waaronder ADO-ers Raily Legito en René Rijst naar Eindhoven haalt.

'Het moeten is dan weg'
Het wordt een rare afsluiting van het seizoen voor de Amsterdam Expos. Met de eerste Play-Offs in lange tijd in het vooruizicht moest ex-prof Rikkert Faneyte afhaken met een gebroken duim, werd de 38-jarige oud-hoofdklasser Didi Gregorius terug naar de hoofdmacht gehaald en kondigde Michael Crouwel (32) zijn afscheid aan. "Het is mooi zo", verklaart hij aan de Nederlandse honkbalsite.

Ken Brauckmiller terug naar Neptunus
Ken Brauckmiller haalde bijna een jaar geleden de wereldpers toen hij tijdens de Olympische Spelen voor het Nederlandse team vanaf de heuvel de Cubaanse slagploeg bedwong. Voor het eerst in de historie verloor Cuba een Olympische wedstrijd. Hierna dwong tijdgebrek Brauckmiller om met het honkballen te stoppen. Nog geen jaar later komt de Neptuniaan nu terug op dit besluit.

'Wie zijn de nieuwe Lobbezoos en Cordemansen?'
Het Nederlandse honkbalteam prolongeerde in augustus de Europese honkbaltitel. Toch ging dit niet van harte. Met moeite won Oranje zijn wedstrijden. Het geeft in ieder geval genoeg stof tot nadenken is Theo Reitsma, voorzitter van de KNBSB, van mening. Lees hier de column die hij speciaal voor de Nederlandse honkbalsite schreef.

Hoofdoach Pioniers ontslagen
Opnieuw is een coach uit de hoofdklasse ontslagen. Na Pete Yarasavich (ADO), Ritchie Daal (Almere) en Ron Stewart (Sparta/F), moest ditmaal Joop Peeters van Pioniers er aan geloven. De ploeg had na de tegenvallende resultaten geen vertrouwen meer in de hoofdcoach. Eerder al stapte ook PSV-coach Tony Benningshof op.

't Hoen terug in Nederlandse competitie
EJ Thoen heet voorlopig weer gewoon Evert-Jan 't Hoen. De Nederlandse korte stop stond dit seizoen onder contract van de Anaheim Angels. De Amerikaanse proforganisatie heeft echter de rest van dit seizoen geen plaats meer voor de 25-jarige infielder van onder meer het Oosterhoutse Twins en het Nederlandse team. 't Hoen maakt het seizoen nu af bij het Rotterdamse Tridents.

Nederland vecht zich met moeite naar titel
De finale tussen Nederland en Italië op het Europees Kampioenschap 2001 in Duitsland was al een feit voordat de eerste bal werd geworpen. De twee grootmachten staan de laatste vijftig jaar al elke finale tegenover elkaar. Maar geheel tegen ieders verwachting in speelde de Europese subtop met de honkbalwetten. Italië werd hier het slachtoffer van. Nederland kwam op tijd met de schrik vrij en prolongeerde zo zijn Europese titel.

Column Jeffrey Calderone
De Haagse club ADO ontsloeg onlangs na wisselende resultaten zijn hoofdcoach Pete Yarasavich. Volgens Jeffrey Calderone, in 2000 nog werper voor ADO, was dit geen goede beslissing. Lees hier zijn column.

'Niemand durfde in de spiegel te kijken'
ADO staat momenteel op een tweede plaats in de Nederlandse competitie. Een goede positie voor de verliezend finalist van vorig jaar. Toch gaat het niet goed met de Haagse club. Drie nederlagen op rij tegen de Amsterdam Expos drie weken geleden betekenden hierdoor het einde van hoofdcoach Pete Yarasavich. "Ik was heel verrast", vertelt de Amerikaan aan de Nederlandse honkbalsite.

Mogelijk alsnog WK in Nederland
De eerste keer lukte het hem niet. Theo Reitsma werd voorzitter bij de KNBSB en legde meteen een ambiteus plan op tafel neer. Hij wilde het Wereld Kampioenschap van 2001 naar Nederland halen. Het plan werd niet meer dan een luchtkasteel. Niet lang daarna werden de WK's van 2001 en 2003 vergeven. Reitsma heeft nu echter zijn blik gericht op 2005.

Europa Cups blijven in Nederland
De Europa Cup I en II blijven ook dit jaar in Nederland. In Rotterdam prolongeerde Neptunus de EC I. Iets noordelijker veroverde Kinheim de Cup Winners Cup van bekerhouder HCAW. De vierde Nederlandse deelnemer, het Haagse ADO, werd vierde in het Europa Cup I-toernooi.

PSV alsnog naar kampioenspoule
De honkballers van PSV hebben alsnog de kampioenspoule bereikt. De club uit Eindhoven had enkele dagen geleden ene protest bij de honkbalbond ingediend tegen het eenmalig meespelen van Poy Flanegin bij Pioniers eerder deze maand. De KNBSB ga PSV gelijk en veroordeelde hiermee Pioniers tot promotie/degradatiewedstrijden.

Eenhoorn heeft het drukker dan ooit
Robert Eenhoorn is gestopt met honkbal maar heeft het drukker dan ooit. Als trainer verdedigt hij deze week met Neptunus de Europacup 1, als bondscoach wacht hem daarna het World Port Tournament en het Europees kampioenschap. Eenhoorn is ook nog zes keer per week bezig met talenten van de Rotterdamse honkbalschool. "Het is meer dan een fulltime baan, maar ik ben wel elke dag bezig met waar ik van hou."

Coach PSV stapt per direct op
Coach Tony Benningshof vertrekt per direct bij PSV. Benningshof kan de motivatie niet meer opbrengen om met PSV te moeten presteren. Hij zal worden vervangen door onder meer assistent-coach Eddy Tromp en eerste honkman Patrick van Heyningen.

Neptunus wint Super Cup
Neptunus heeft voor de vierde maal de Europese Super Cup gewonnen. De Rotterdamse ploeg won zondag de derde en beslissende wedstrijd van landgenoot HCAW. Een dag eerder nog had HCAW de stand in de best-of-three-serie gelijk getrokken.

Nederlands onderonsje tijdens Super Cup
Komend weekeinde staat misschien wel de strijd om de belangrijkste Europese prijs op het schema; de Super Cup. De twee grootmachten van Europa nemen deel aan dit onderonsje tussen de winnaar van de Europa Cup I en de Europa Cup II. Dit jaar gaat de strijd tussen Neptunus (EC I) en HCAW (EC II).

Spannende ontknoping hoofdklasse
De nieuwe opzet van de hoofdklasse heeft de competitie er in ieder geval een stuk spannender op gemaakt. Het komende weekeinde valt de ontknoping en wordt bekend welke zes teams doorgaan naar de kampioenspoule. In ieder geval zijn Neptunus, HCAW, Kinheim, ADO en Expos al zeker van een plaatsje bij dit eliteclubje.

Vier nieuwe namen in Oranje
Het Nederlandse team is enkele weken voor de start van het World Port Tournament uitgebreid met twee spelers en een assistent-coach. Ben Thijssen is door bondscoach Robert Eenhoorn aangetrokken als coach voor het derde honk. Spelers Ronald Jaarsma (HCAW), Harvey Monte (Neptunus) en Sidney de Jong (Kinheim) zijn eveneens aan de selectie toegevoegd.

Grote namen op verlanglijstje van Honkbalweek
Hoewel dit seizoen het World Port Tournament in Rotterdam nog niet eens is begonnen, is de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek nu al bezig met het vastleggen van topteams voor het honkbaltoernooi van 2002. Zo zijn er al gesprkeken gevoerd met onder meer titelhouder Verenigde Staten en Italië. De deelname van het Nederlandse team is al zeker.

Lloyd Todman coach Almere
Het uitblijven van resultaten is niet onopgemerkt gebleven bij Almere. De club, die dit jaar debuteerde in de hoofdklasse heeft tot nu toe nog maar vier punten uit negentien wedstrijden weten te behalen. Om deze reden is Ritchie Daal, de coach van Almere vroegtijdig opgestapt. Hij wordt opgevolgd door Lloyd Todman.

Versterking voor hoofdklasseclubs
Drie clubs uit de hoofdklasse hebben zich alsnog versterkt met een buitenlandse werper. De afgelopen week haalden zowel Pioniers als RCH een speler uit Venezuela op van Schiphol. Kinheim heeft een nieuwe Canadese pitcher tot zijn beschikking gekregen.

Antilliaanse profs keren terug in Oranje
Twee van de vier in Amerika spelende Antilliaanse profs keren dit jaar terug in het Nederlandse team. Bondscoach Robert Eenhoorn kan weer een beroep doen op Radhames Dijkhoff (Anaheim Angels) en Chairon Isenia (Tampa Bay Devil Rays). Ook vier andere Nederlanders die in Amerika spelen zijn opgeroepen door Eenhoorn.

Akkoord redt Honkbalweek
De Haarlemse Honkbalweek is gered. Woensdag 25 april bereikten vertegenwoordigers van de Stichting Internationale Honk- en Softbalevenementen Haarlem (SIHSH) en de honkbalbond KNBSB een akkoord over de toekomst van het toernooi. Overeenstemming over de verdeling van winst en verlies, lange tijd een breekpunt in de onderhandelingen, gaf de doorslag in de besprekingen.

Steve Matthew in Nederlands team
Bondscoach Robert Eenhoorn maakt vrijdag 27 april de voorlopige selectie van het Nederlandse team bekend. Met die groep begint hij een week later aan de trainingen. Nu al wel is bekend geworden dat Steve Matthew aan de selectie is toegevoegd.

Ralph Milliard naar HCAW
Ralph Milliard is per direct teruggekeerd naar HCAW. Hiermee heeft hij voorlopig een punt gezet achter zijn Amerikaanse honkbaldroom. Onlangs nog kreeg de Nederlandse international te horen dat hij niet in het hoogste team van de Cleveland Indians zou worden opgenomen.

Einde Honkbalweek dreigt
De kans is groot dat de honk- en softbalbond KNBSB het Nederlands team niet langer beschikbaar stelt voor de Haarlemse Honkbalweek. Dat zou het einde kunnen betekenen van het evenement.

Milliard en 't Hoen niet in Major League
De Nederlanders Evert Jan 't Hoen en Ralph Milliard behoren ook dit jaar niet tot het 40 man-roster van de Amerikaanse proforganisatie waar zij onder contract staan. Hierdoor komen de twee internationals voorlopig nog niet uit in de Major League.

'De spelers van PSV zijn geen boertjes'
PSV speelt na een korte afwezigheid dit seizoen wederom in de hoofdklasse. De ploeg van coach Tony Benningshof promoveerde vorig seizoen uit de eerste klasse. Het laatste jaar van PSV in de hoofdklasse was in 1998. De ploeg won toen maar één wedstrijd. Dit jaar moet dat anders. "Als mensen zeggen dat we weer zo'n jaar krijgen als in 1998, hebben ze onze ploeg nog niet gezien", aldus de 24-jarige Ruben Peijnenburg, één van de vaste krachten van de Eindhovense ploeg.

Lobbezoo terug van profavontuur
Jurriaan Lobbezoo speelt het komende honkbalseizoen voor hoofdklasser ADO. De 24-jarige werper van het Nederlands team zag zijn profavontuur bij de Minnesota Twins mislukken. De Amerikaanse club zegde het contract met de linkshandige werper op, omdat deze kampt met een scheurtje in het kapsel van zijn linkerschouder.

Laatste voorbereiding op competitie
Nog eenmaal krijgen de hoofdklasseclubs de kans om zich voor te bereiden op de competitie die het volgende weekeinde van start gaat. In Bussum wordt door HCAW het Charles Urbanus Toernooi gehouden. Iets verder zuidelijker wordt het Hudson John Toernooi georganiseerd door het Rotterdamse Sparta/F. Bekijk hier de uitslagen en eindstanden.

Hoofdcoach Sparta/F stapt op
Nog voordat het honkbalseizoen goed en wel is begonnen, rommelt het al binnen Sparta/F. Nu al is hoofdcoach Ron Stewart bij de club vertrokken. Stewart kwam dit jaar over van ADO. Peter van den Akker neemt de taken van Stewart over. Goed nieuws voor de Rotterdamse ploeg is het optreden van de nieuwe Venezolaanse pitcher.

Michael Crouwel wil met de Expos nog één keer in de top komen
Michael Crouwel is één van de meest aansprekende namen in de Nederlandse hoofdklasse. De 31-jarige speler van de Amsterdam Expos is elk seizoen terug te vinden bovenin het lijstje met beste slagmannen en homerunkings. Dit jaar gaat hij hoogstwaarschijnlijk zijn laatste seizoen als honkballer op topniveau in. Hij heeft nieuwe doelen: Crouwel: "In mei van dit jaar word ik vader."

Hoofdklasseclubs aanwezig tijdens oefentoernooien
Voor de twaalfde maal organiseert de Nijmeegse honkbal- en softbalvereniging HSV de Hazenkamp het Holland Casino Toernooi (Jan van de Vegte Memorial). Naast de Hazenkamp zijn ook HCAW, Almere en Pioniers van de partij. Op het complex van PSV in Eindhoven ontmoeten ADO, Neptunus, PSV en Duitlsand elkaar tijdens het PSV/Kenneth Smit Toernooi.

'ADO hoort in de finale'
Een jaar geleden maakte de 29-jarige catcher Johnny Balentina verrassend de overstap naar het Haagse ADO. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging. In datzelfde jaar bereikte hij met zijn nieuwe ploeg direct de Holland Series. In één klap was ADO weer een ploeg om rekening mee te houden. Ook dit jaar wordt ADO volgens Balentina weer één van de titelkandidaten.

Percy Isenia klaar voor het seizoen
Het afgelopen seizoen is een succesvol jaar geworden voor Percy Isenia, de eerste honkman van het Rotterdamse Neptunus. Voor het Nederlandse team bleek hij tijdens de Olympische Spelen een belangrijke kracht. Met zijn eigen club haalde hij even daarvoor het kampioenschap binnen. Dit jaar zal Isenia deze lijn moeten doortrekken.

Koehorst wil bloeien na tijd van droogte
Lars Koehoerst (29) is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse honkbalwereld. De meervoudig international is onderhand het boegbeeld van HCAW geworden. Zijn voetstappen staan tot diep in het gravel bij het tweede honk gedrukt. Voorlopig gaan die daar ook niet weg. In ieder geval niet het komende seizoen als HCAW voor de derde landstitel gaat.

Seizoen begonnen voor Europees kampioen
De huidige Europese kampioen is weer begonnen met de voorbereidingen op het komende seizoen. Dit jaar moet het Nederlandse team zijn titel in het Duitse Bonn proberen te verdedigen. Daarom hebben de mannen van bondscoach Robert Eenhoorn hun kamp opgeslagen in de trainingshal van honkbalvereniging Alphians in Alphen aan de Rijn.

Update over de Nederlandse honkbalsite
Al eerder werd hier op de Nederlandse honkbalsite bericht over de restyling van deze website. Op 14 februari was het dan zover. De nieuwe versie van de Nederlandse honkbalsite is online gegaan. De launch van de gerestylde site is samengegaan met de start van een nieuwe dochter: http://softbal.pagina.nl.

De Nederlandse honkbalsite gerestyled
Nog geen jaar is de Nederlandse honkbalsite online. Toch hebben al meer dan 10.000 bezoekers hun weg weten te vinden naar de meest uitgebreide honkbalsite van Nederland. En daarom is het hoog tijd voor een restyle van de site. Binnenkort zal deze op het bekende adres http://www.crosswinds.net/~honkbal of https://www.honkbalsitearchief.nl te zien zijn.

Topclubs naar Bussum
Steevast begint het honkbalseizoen voor de meeste hoofdklasseclubs pas echt met het Charles Urbanus In Memorial-toernooi. Vorig jaar won Mr. Cocker HCAW dit toernooi, dat elk jaar in Bussum wordt georganiseerd. Het was voor de tweede keer dat de Bussumse ploeg tot die prestatie kwam. Ook dit jaar neemt de ploeg van coach Graig McGinnis deel aan het toernooi. De andere deelnemers zijn DPA Kinheim, DOOR Neptunus en NTNT ADO.

Yarasavich scout voor Pittsburgh Pirates
De Amerikaanse Major League-organisatie Pittsburgh Pirates heeft ADO-hoofdcoach Pete Yarasavich aangenomen als scout. Hij zal de Pirates helpen met het zoeken naar talentvolle Nederlandse honkballers. Hij zal dit gaan doen naast zijn werkzaamheden voor de Haagse club.

Update de Nederlandse honkbalsite
De meeste channels van de Nederlandse honkbalsites zijn weer online. Op de wallpapers na zijn alle pagina's van deze site weer bereikbaar. De archieven met informatie over de Europa Cup's, de Olympische Spelen en Haarlemse Honkbalweek zullen echter niet meer terugkeren. De Honkbalquiz en het Prikbord zijn nu wel zichtbaar, maar nog niet actief.

Samenwerking tussen de Nederlandse honkbalsite en Startpagina
Lange tijd konden internetters gebruik maken van honkbal.pagina.nl. Een gemakkelijke honkbalsite met allerlei links op het gebied van honkbal. Deze site is echter een tijdlang niet actief geweest. Daarom is de Nederlandse honkbalsite een samenwerking aangegaan met Startpagina om honkbal.pagina.nl weer nieuw leven in te blazen.

De Nederlandse honkbalsite weer online
De Nederlandse honkbalsite is terug van weggeweest. Door een upgrade van de servers van provider Crosswinds is de Nederlandse honkbalsite enige tijd offline geweest. Door deze zelfde upgrades zijn ook alle bestanden uit de archieven van de Nederlandse honkbalsite gewist. Hierdoor is er dus het één en ander veranderd.

Lobbezoo naar Amerikaanse club
Nadat eerder al Neptunus-werper Ferenc Jongejan de overstap naar een Amerikaanse club heeft gemaakt, vertrekt nu ook Jurriaan Lobbezoo naar de andere kant van de oceaan. De pitcher tekende aan het einde van het afgelopen seizoen een contract bij ADO, maar hield altijd de mogelijkheid open om naar Amerika te vertrekken. Hier maakt hij nu gebruik van.

Overschrijvingen hoofdklasse
In november 2000 is de deadline voor de overschrijvingen in de hoofdklasse gesloten. Verschillende spelers hebben de overstap naar een andere club genomen. Vooral Sparta/F heeft veel nieuwe spelers aangetrokken. De meeste van hen zullen dit seizoen hun debuut maken in de hoofdklasse. De Nederlandse honkbalsite heeft de overschrijvingen overzichtelijk op een rijtje gezet.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.