sitemap    

Akkoord redt Honkbalweek

De Haarlemse Honkbalweek is gered. Gisteravond bereikten vertegenwoordigers van de Stichting Internationale Honk- en Softbalevenementen Haarlem (SIHSH) en de honkbalbond KNBSB een akkoord over de toekomst van het toernooi. Overeenstemming over de verdeling van winst en verlies, lange tijd een breekpunt in de onderhandelingen, gaf de doorslag in de besprekingen.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 27-04-2001, 12.00 
Anderhalve week geleden kwamen de partijen met elkaar in botsing over de geringe opbrengst van de laatste Honkbalweek. Die trok meer bezoekers dan ooit, maar leverde slechts duizend gulden winst op. Het was de eerste keer dat het evenement zo weinig opleverde. Dat kwam onder meer door het faillissement van een hoofdsponsor. De KNBSB drong aan op een akkoord waarin ze geen financieel risico loopt.

In de nieuwe overeenkomst is vastgelegd dat de KNBSB niet afhankelijk is van de recette, maar een gegarandeerd bedrag krijgt. De bond deelt niet mee in een eventueel verlies. Dat regelde de KNBSB eerder al met het World Port Tournement in Rotterdam, het andere grote tweejaarlijkse honkbaltoernooi.

Tevens bereikten partijen een akkoord over de opheffing van de SIHSH, de stichting die onder meer de Honkbalweek organiseert. In de SIHSH zaten twee bondsvertegenwoordigers. Frans Sodekamp, vice-voorzitter van de KNBSB: "Nu we een zakelijk overeenkomst met elkaar hebben, hoeven we niet meer in de stichting vertegenwoordigd te zijn. Die kan dus worden opgeheven." De bond zal voortaan overleggen met de SSIH (Stichting Sport Initiatieven Haarlem). Deze stelt het organisatiecomité samen. In deze stichting heeft ook Ab van Schooten zitting. Van Schooten was voorzitter van de op te heffen stichting. Sodekamp: "We zijn opgelucht over het akkoord."

Meer headlines