sitemap    

Grote namen op verlanglijstje van Honkbalweek

Hoewel dit seizoen het World Port Tournament in Rotterdam nog niet eens is begonnen, is de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek nu al bezig met het vastleggen van topteams voor het honkbaltoernooi van 2002. Zo zijn er al gesprkeken gevoerd met onder meer titelhouder Verenigde Staten en ItaliŽ. De deelname van het Nederlandse team is al zeker.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 09-06-2001, 15.30 
De twintigste editie van de Honkbalweek werd gewonnen door de nationale ploeg van Amerika, dat een maand later in een sterkere bezetting de Olympische Spelen voor de eerste maal in de geschiedenis won. De kans dat zij in 2002 opnieuw naar Haarlem komen is heel groot.
Ook de deelname van ItaliŽ, Nederlands grootste aartsrivaal is vrijwel zeker, kon toernooivoorzitter Paul Moerman vrijdag bekend maken.

Niet gewenst

Eťn team is niet meer gewenst in Haarlem. Cuba krijgt geen uitnodiging voor het toernooi in 2002. De ploeg wilde het vorige jaar teveel geld zien van de toernooiorganisatie.
Als vervanging voor Cuba willen de organisatoren nu een andere publiekstrekker uit Zuid-Amerika halen. Gedacht wordt aan Panama, Mexico, Nicaragua of de Dominicaanse Republiek.
Ondertussen is Moerman eveneens in onderhandeling om Taiwan, Japan en Korea naar Haarlem te halen. Mocht ťťn of meerdere van deze teams het ja-woord geven, dan heeft de toernooiorganisatie het opnieuw voor elkaar gekregen om een sterk bezet evenement te organiseren.

Voordat het zover is, wordt eerst het World Port Tournament gespeeld. De Rotterdamse variant op de Haarlemse Honkbalweek. Voor dit toernooi heeft Cuba nog wel een uitnodiging gekregen. De Cubanen moeten het van 28 juni tot 8 juli opnemen tegen de nationale selecties van Nederland, ItaliŽ, Taiwan en het collegeteam Michigan Monarchs.
De Nederlandse honkbalsite zal dit evenement en de aanloop ernaar op de voet volgen. Onder de button 'seizoen 2001' kun je meer informatie over het World Port Tournament vinden.

Meer headlines