sitemap    

Europa Cups blijven in Nederland

De Europa Cup I en II blijven ook dit jaar in Nederland. In Rotterdam prolongeerde Neptunus de EC I. Iets noordelijker veroverde Kinheim de Cup Winners Cup van bekerhouder HCAW. De vierde Nederlandse deelnemer, het Haagse ADO, werd vierde in het Europa Cup I-toernooi.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 25-06-2001, 00.00 
Dat Neptunus de titel zou prolongeren was geen verrassing. De Rotterdammers staan de laatste twaalf jaar al in een Europese finale en hebben al de nodige prijzen in de wacht gesleept. Zo won de ploeg van coach Robert Eenhoorn vorige week ook al de Europese Super Cup door twee keer het Bussumse HCAW te verslaan.

Voor HCAW was het dan ook noodzaak om de Europa Cup II te winnen om zo dit seizoen toch een hoofdprijs in de wacht te kunnen slepen. Dit feestje ging echter niet door. Op de Bussumse Vallei werd het team van coach Dave DaniŽls met 6-3 verslagen door Kinheim, dat het gehele toernooi ongeslagen bleef.

ADO houdt een nare nasmaak over aan zijn deelname aan het Europa Cup I-toernooi. De Haagse ploeg verloor in de halve finale van landgenoot Neptunus. Hierdoor werd ADO veroordeeld tot de wedstrijd om de derde plaats, die eveneens werd verloren. Het Italiaanse Rimini was met 5-0 te sterk voor ADO.
Van de vijf Europa Cup-wedstrijden wist ADO er maar twee te winnen. Belangrijke reden hiervan was het ontbreken van heuveltroeven Jurriaan Lobbezoo en Orlando Stewart. Beiden konden door blessures niet deelnemen aan het toernooi in het Rotterdamse Familiestadion, dat komende week het strijdtoneel is van het World Port Tournament.

Klik op de onderstaande links voor nieuws en uitslagen van de Europa Cup I en II:
Europa Cup I
Europa Cup II

Meer headlines