sitemap    

Ken Brauckmiller terug naar Neptunus

Ken Brauckmiller haalde bijna een jaar geleden de wereldpers toen hij tijdens de Olympische Spelen voor het Nederlandse team vanaf de heuvel de Cubaanse slagploeg bedwong. Voor het eerst in de historie verloor Cuba een Olympische wedstrijd. Hierna dwong tijdgebrek Brauckmiller om met het honkballen te stoppen. Nog geen jaar later komt de Neptuniaan nu terug op dit besluit.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 30-08-2001, 21.00 
Voor het staartje van het seizoen 2001 heeft Neptunus gewoon weer beschikking over de tot Nederlander genaturaliseerde Amerikaan. En dat komt de ploeg maar al te goed uit. De Rotterdammers verloren zeven van hun laatste tien wedstrijden en zijn opeens niet zeker meer van een plaats in de Play-Offs.
De terugkeer van de 35-jarige Brauckmiller moet de Rotterdamse ploeg weer op het goede spoor brengen. De utility-speler zal voornamelijk de slagploeg van Neptunus moeten versterken. De laatste wedstrijden lag hier het mankement van de regerend landskampioen.

Brauckmiller heeft al een ruime ervaring in de hoofdklasse. In de twaalf jaar dat hij op het hoogste niveau in Nederland uitkwam heeft hij, op de seizoenen '92 en '93 na toen hij uitkwam voor ADO, altijd voor Neptunus gespeeld. In deze seizoenen behaalde hij een lifetime-slaggemiddelde van .339.
Dit resulteerde uiteindelijk in 1998 in een selectie voor het Nederlandse team, waarin hij aan de basis stond van de historische overwinning op Cuba tijdens de Olympische Spelen in Sydney. In totaal speelde hij 33 interlands voor Oranje.

 

 

Meer headlines