sitemap    

Roger Bernadina naar Montreal Expos

De zeventienjarige Rogearvin Argelo Bernadina heeft een profcontract getekend bij de Major League-organisatie Montreal Expos. Roger Bernadina kwam het afgelopen seizoen uit voor het Rotterdamse Sparta/F.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 06-11-2001, 00.00 
Bernadina treedt hiermee in de voetsporen van Vince Rooi, speler van de single A-club Clinton Lumber Kings. Hij tekende in 1998 een contract bij de Montreal Expos. De contacten werden net als bij Bernadina gelegd tijdens de "Playball" Baseball Academy, waar zij aan deelnamen. Momenteel verblijft Rooi met het Nederlandse team in Taiwan, waar deze week het Wereld Kampioenschap wordt gehouden.

Net als Rooi nam ook Sparta/F-buitenvelder Bernadina, die al vanaf zijn achtste jaar profspeler wilde worden, deel aan de "Playball" Baseball Academy. Ook hij kwam tijdens deze Academy in contact met Randy Kierce, de Director International Scout van de Montreal Expos, en Chicho Jesurun, European Scout van diezelfde Amerikaanse proforganisatie.

De afgelopen jaren hebben veel Nederlandse honkballers de tocht naar de andere kant van de oceaan gemaakt voor een profavontuur. Win Remmerswaal (Boston Red Sox), Rikkert Faneyte (onder meer San Francisco Giants), Ralph Milliard (onder meer Florida Marlins) en Robert Eenhoorn (New York Yankees) redden het tot de Major League.

De honkbalschool "Playball" Baseball Academy is de laatste vijf jaar gehouden op het complex van de Amsterdam Pirates. Vanaf 2002 wordt de Academy georganiseerd op het complex van Almere '90, de club die onlangs een samenwerkingscontract tekende met de Montreal Expos.
Meer informatie over de "Playball" Baseball Academy is te vinden op de internetsite: http://www.cistron.nl/~playball.

Meer headlines