sitemap    

Coach PSV stapt per direct op

Coach Tony Benningshof vertrekt per direct bij PSV. Benningshof kan de motivatie niet meer opbrengen om met PSV te moeten presteren. Hij zal worden vervangen door onder meer assistent-coach Eddy Tromp en eerste honkman Patrick van Heyningen.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 18-06-2001, 12.00 
De beslissing van Bennigshof volgt op het voor PSV onprettig verlopen weekeinde. Hierin zagen de Eindhovenaren lijdzaam toe hoe Pioniers tot driemaal toe RCH versloeg en op die manier de laatste plek in de kampioenspoule veroverden.
PSV, dat dinsdag zijn laatste (inhaal)wedstrijd van de reguliere competitie tegen Sparta/F speelt, kan nog wel op gelijke hoogte komen, maar heeft eerder dit seizoen twee keer verloren van Pioniers, waardoor PSV sowieso al kansloos is voor deelname met het eliteclubje.

Om deze reden moet de club zich de komende twintig wedstrijden dus meten met de drie lagergeklasseerde teams uit de hoofdklasse en eerste klassers Twins en Flying Petrels.
Dit zal echter gebeuren zonder Benningshof, die zijn honkbalaspiraties tijdelijk heeft opgeborgen. Behalve Tromp en Van Heyningen zullen ook pitchers Paco Garcia en Darren Kay assisteren bij de begeleiding van PSV in de promotie/degradatiepoule.

Voor Benningshof is dit niet het afscheid waarop hij had gehoopt. Drie jaar geleden begon hij aan zijn job bij de Einhovense club. Het vorige seizoen promoveerde hij met PSV naar de hoofdklasse. Hier greep hij met zijn team echter net naast plaatsing voor de kampionespoule.

Meer headlines