sitemap    

KNBSB-soap krijgt vervolg

De Nederlandse honkbalbond heeft opnieuw een zware tegenslag te verduren gekregen. Drie van de vier districten hebben aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de KNBSB. De ontwikkelingen volgen onder meer op het aantreden van een nieuw bondsbestuur enige tijd geleden.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 25-05-2000, 15.00 
Toen nam Theo Reitsma de voorzittershamer ter handen. Hij had grote plannen bij zijn aanstelling. Eén daarvan was de kandidatuur voor het WK. Na onenigheid besloot Reitsma echter binnen korte tijd weer op te stappen.
Uiteindelijk is de verslaggever van Studio Sport toch weer teruggekeerd op het bondsbureau. Ook dit ging niet van harte. Helemaal niet toen hij aankondigde bondscoach Jan Dick Leurs te vervangen. Reden genoeg voor de districten noord, zuid en west om een brief naar de eigen verenigingen en het bondsbestuur te sturen.

In deze brief zeggen zij per direct de samenwerking met de bond op. Hierdoor ontstaat een rare situatie. Dit seizoen zullen de districten namelijk geen overleg met de bond meer plegen. "Bondsbestuurders zijn niet meer welkom in het district", aldus Samuel de Leeuw, voorzitter van district west in het Haarlems Dagblad. "Binnen de districten wordt met wantrouwen gekeken naar een aantal bestuursleden, met name naar Theo Reitsma en Charles van der Meijs. Wij kunnen met dit bestuur niet verder."
Ditmaal lijken de problemen echt serieus. Hiermee lijkt de KNBSB-soap weer terug bij het begin te zijn. De Leeuw: "Er is maar één oplossing. Dat dit bondsbestuur weer aftreedt."

Meer headlines