sitemap    

NOC*NSF bereid alsnog met meer geld over de balk te komen

NOC*NSF gaat binnenkort met het nieuwe bestuur van de honk- en softbalbond praten over het olympische voorbereidingsprogramma van de honkballers. De nationale sportkoepel kortte de honkballers onlangs op hun subsidie, omdat hij het programma onvoldoende vond.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 20-04-2000, 09.00 
Volgens technisch directeur Joop Alberda valt er best weer te praten over financiŽle steun als de honkbalbond met betere plannen komt. "Ambitie telt, we zien graag iets extra's", aldus Alberda.
"Onze eerste taak is de hobbels bij NOC*NSF weg te nemen. We moeten ons uitsloven om zo snel mogelijk te voldoen aan redelijke voorwaarden", zei Theo Reitsma direct nadat hij was teruggekeerd als voorzitter van de honk- en softbalbond (KNBSB).

Het probleem is dat de honkbalcompetitie, de play-offs en de Holland Series tot ver in de zomer duren. De internationals dreigen zodoende vermoeid naar Sydney te reizen en kunnen weinig samen trainen. Ze zijn alleen tijdens een stage op Papendal en de Haarlemse Honkbalweek bij elkaar. Reitsma denkt een oplossing te hebben, maar wilde die nog niet kwijt. "Eerst met de verenigingen overleggen", zei hij.

De voorzitter wilde niet te veel ingaan op de positie van bondscoach Jan Dick Leurs. Reitsma stapte vorig jaar op, omdat hij het niet vond kunnen dat Leurs een deel van de voorbereiding van de honkballers zou missen. "Ik ben destijds met twee andere bestuursleden afgetreden, omdat we vonden dat de geldstromen voor topsport niet op de juiste manier besteed werden. Het nieuwe bestuur is het daar wel over eens", hield hij zich op de vlakte.
De situatie is onveranderd. Reitsma zei best verder te willen met Leurs, die zich nu over zijn positie zou beraden. De coach zelf weigerde commentaar te geven.

Meer headlines