sitemap    
Door een fout in de webservers zijn de artikelen
van juli tot en met december niet meer beschikbaar.

Europa Cups weer naar Nederland
De Europese honkbalbekers zijn in Nederlands bezit. De Europa Cup I voor landskampioenen werd zaterdag gewonnen door Neptunus. Voor de derde keer. De Europa Cup II voor bekerwinnaars door HCAW. Voor de eerste keer. Beide Cups werden veroverd in het hol van de leeuw. In ItaliŽ.

Beckman traint pitchers Oranje
De coachingstaf van het Nederlands honkbalteam voor de Olympische Spelen is uitgebreid. Twee weken na de benoeming van Charles Urbanus en Pat Murphy tot hoofdcoaches is Bernie Beckman aangesteld als trainer van de pitchers. Beckman heeft ook hoofdklasser Kinheim onder zijn hoede.

Urbanus, bondscoach out of the blue
Het verzoek kwam voor hem "out of the blue". Maar Charles Urbanus wilde best als bondscoach met de honkballers naar de Olympische Spelen. Met de Amerikaan Pat Murphy neemt hij de klus op zich. "Deze groep heeft dat verdiend. Sydney wordt het sterkste landentoernooi ooit. Nederland moet daar goed voorbereid heen."

Urbanus en Murphy coachen honkballers
Charles Urbanus en Pat Murphy zijn de nieuwe coaches van de nationale honkbalploeg. Oud-international Urbanus is vanaf 1 juni beschikbaar, de Amerikaan Murphy een maand later. Beiden blijven tot en met de Olympische Spelen in Sydney.

Johnny Walker weg bij Pioniers
Pioniers, dat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats in de competitie staat, ziet een belangrijke troef vertrekken. Johnny Walker, speler-coach van de Hoofddorpse ploeg heeft aagegeven per direct weg te gaan.

KNBSB-soap krijgt vervolg
De Nederlandse honkbalbond heeft opnieuw een zware tegenslag te verduren. Drie van de vier districten hebben aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de KNBSB. De ontwikkelingen volgen op het aantreden van een nieuw bondsbestuur enige tijd geleden.

Leurs: 'Reitsma onbeschoft en niet eerlijk'
Koninginnedag 2000 zal Jan Dick Leurs de rest van zijn leven bijblijven. Hij zat thuis in Haarlem, toen om kwart over tien 's avonds de telefoon ging en zijn ontslag als honkbalbondscoach werd medegedeeld. De dagen erna werden overheerst door ongeloof, onbegrip en boosheid. "Er zijn momenten geweest dat ik emotioneel werd." Lees meer van dit artikel uit het Haarlems Dagblad.

Honkballers willen toch Urbanus als coach
De nationale honkbalselectie wil met Charles Urbanus als bondscoach naar de Olympische Spelen. Urbanus verklaarde onlangs na een gesprek met de honkbalbond dat hij niet beschikbaar is.

Urbanus wil geen bondscoach honkballers worden
De opvolging van de ontslagen honkbalbondscoach Jan Dick Leurs is nog niet geregeld. Charles Urbanus heeft bedankt voor de eer. Oud-international Urbanus was benaderd als de ideale kandidaat om de honkballers bij de Olympische Spelen te leiden.

Murphey in beeld bij honkbalbond
De honkbalbond wil dat Pat Murphey en Charles Urbanus de opvolgers worden van de ontslagen bondscoach Jan Dick Leurs. De bedoeling is dat de Amerikaan tijdens de Olympische Spelen de manager van Oranje is. Oud-international Urbanus is in de ogen van de KNBSB de ideale assistent.

Leurs weg bij honkbalbond
Jan Dick Leurs en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) gaan uit elkaar. Een verschil van inzicht in de tijd die de voorbereiding op de Olympische Spelen van de honkbalcoach vergt, ligt aan het vertrek ten grondslag.

Broertjes Nanne herenigd
Werper Tom Nanne heeft na twee jaar zijn rentree gemaakt op de Nederlandse honkbalvelden. De oud-international deed dat in een treffen met Neptunus. De speler komt uit voor de Amsterdam Expos.

NOCNSF bereid met meer geld over de balk te komen
NOCNSF gaat binnenkort met het nieuwe bestuur van de honk- en softbalbond praten over het olympische voorbereidingsprogramma van de honkballers. De nationale sportkoepel kortte de honkballers onlangs op hun subsidie, omdat hij het programma onvoldoende vond.

Reitsma terug als voorzitter honk- en softbalbond
Een half jaar na zijn geruchtmakende vertrek is Theo Reitsma teruggekeerd op het KNBSB-pluche. De tv-verslaggever werd tijdens een buitengewone, en buitengewoon emotionele, bondsraadvergadering in Nieuwegein herkozen. "Dit is een dramatisch besluit met verstrekkende gevolgen", zei opponent Ron Jaarsma.

Milliard bedankt voor Oranje
Ralph Milliard heeft in overleg met bondscoach Jan Dick Leurs bedankt voor de nationale ploeg. De Antilliaan (26) is tweedehonkman bij de San Diego Padres, waar hij op triple-A niveau speelt.

Stammenoorlog bedreigt KNBSB
Binnen de honkbalbond (KNBSB) dreigt een stammenoorlog over de nieuwe voorzitter. Een commissie van wijze mannen stelt Henk Michels kandidaat, de clubs Kinheim en Neptunus willen dat Theo Reitsma de hamer weer oppakt. De clubs mogen 18 april op de bondsraadvergadering hun voorkeur kenbaar maken.

Wedstrijden HCAW live op internet
Het komende seizoen zullen de thuiswedstrijden van de het eerste honbalteam van Mr. Cocker HCAW live op internet te zien zijn. De Bussumse honk- en softbalvereniging heeft hiervoor een contract afgesloten met het bedrijf SBG. Voor de Nederlandse topsport is dit een primeur.

Buitenlandse versterking voor HCAW
HCAW heeft zich voor de aanstaande competitie versterkt met Pavel Budsky. De 26-jarige Tsjech is inzetbaar als eerste honkman, rechtsvelder of pitcher.

HCAW wint Charles Urbanus-toernooi
De honkballers van Mr. Cocker HCAW hebben ongeslagen het Charles Urbanus-toernooi gewonnen. Ze wonnen in de laatste wedstrijd met 15-2 van DPA Kinheim. Daarvoor waren slechts zes innings nodig.

Honkballer Van Pareren ontslagen bij Expos
Tim van Pareren is door de Montreal Expos ontslagen. De 20-jarige profhonkballer speelde de afgelopen twee jaar in de minor leagues.

Milliard en ít Hoen niet in de Major League
Ralph Milliard en Evert Jan 't Hoen (E.J. Thoen) maken bij hun Amerikaanse honkbalclubs geen deel uit van de selecties van 25 spelers die aan de competitie in de Major Leagues gaan beginnen. De twee internationals beginnen in de triple A, een niveau lager dan de Majors.

Kroatische pitcher voor NTNT ADO
NTNT ADO heeft voor het volgende seizoen de kroatische pitcher J. Summers aangetrokken. De 26 jarige pitcher heeft de afgelopen 4 seizoenen gespeeld voor Karlovac Olimpya dat uitkomt in de Kroatische competitie.

Honkbalbond gekapitteld door NOC*NSF
Bij het opmaken van een tussenbalans naar Sydney heeft Joop Alberda, technisch directeur van de Nederlandse Olympische ploeg, uitgehaald naar de Nederlandse honkbalbond. "In de aanloop naar Sydney is de planning van de competities en toernooien niet optimaal."

Sponsor voor Xanthos
Honkbalhoofdklasser Xanthos heeft een sponsor gevonden. Met het bedrijf Instant Holland werd een overeenkomst voor twee seizoenen overeengekomen.

Van der Reijden stopt als adviseur KNBSB
Joop van der Reijden is op aanraden van zijn arts gestopt als adviseur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). De voorzitter van Veronica zat sinds december in de speciale commissie die het commerciële en financiële beleid van de bond doorlicht.

Voorselectie Nederlands honkbalteam bekend
Bondscoach Jan Dick Leurs heeft de 23 namen bekend gemaakt die deelnemen in de voorselectie van het Nederlands Team, dat dit jaar meedoet aan de Olympische Spelen. Opvallende afwezige is Rikkert Faneyte. Het team telt twee debutanten.

Hamilton Richardson en Sparta op de bres voor Antillen
Oud-honkballer Hamilton Richardson en Sparta hebben hun medewerking verleend aan de hulpactie voor de Antillen die door de gemeente Rotterdam in het leven is geroepen.

Wie spelen op dit moment in het Nederlands team en wie zijn de coaches? Je vindt het op de Nederlandse honkbalsite. Bekijk alle ins en out van de Oranje internationals sinds 2000!

 

Van het wereldkampioenschap tot aan de hoofdklasse en van de Haarlemse Honkbalweek tot aan de Intercontinental Cup. Al het nieuws en uitslagen vind je in het uitgebreide archief.

 

Even geen wedstrijd? Geen probleem! Je kunt nu gewoon vanachter je eigen computer blijven honkballen, want hier vind je de grootste online verzameling van baseballgames.