sitemap    

Honkbalbond gekapitteld door NOC*NSF

Met een keiharde opstelling werd het sporttoerisme naar de Olympische Spelen wellicht voorgoed de kop ingedrukt. De honkbalbond heeft als eerste bond ondervonden dat de tijd voorbij is dat de vaderlandse topsporters op kosten van NOC*NSF op 's werelds grootste sportevenement van het mooie weer mogen genieten.
Auteur: RedactieGeplaatst op: 25-02-2000, 10.00 
Felle kritiek op de KNBSB Bij het opmaken van een tussenbalans naar Sydney heeft Joop Alberda, technisch directeur van de Nederlandse Olympische ploeg, uitgehaald naar de Nederlandse honkbalbond. "In de aanloop naar Sydney is de planning van de competities en toernooien niet optimaal."
"De instelling moet zijn om minder dan twee tegenstanders voor je te laten", vatte Joop Alberda, technisch directeur van de Nederlandse Olympische ploeg samen. "Het is ons doel om het Nederlands topsportklimaat te verbeteren. Daar is veel geld voor beschikbaar en daar moeten topprestaties tegenover staan."

Daarom werd de honkbalbond voor de keus gesteld. Door een knullig wedstrijdschema is van een serieuze voorbereiding op Sydney 2000 geen sprake. Ook binnen de KNBSB rommelt het op het bestuurlijke front en daarom heeft NOC*NSF ingegrepen. Directeur Topsport Marcel Sturkenboom: "Wij zijn al bezig met de Spelen van 2004 en daarna. Om op de Spelen zo optimaal mogelijk te presteren, hebben wij alle bonden met raad en daad ondersteund. Dat zal zo blijven, maar de honkbalbond wenste zijn eigen gang te gaan. Dat resulteerde in een verre van optimale voorbereiding op Sydney. Daarom hebben wij hen voor Athene 2004 voor de keus gesteld: nul of dubbel?"

Directe consequenties zullen ongetwijfeld uitblijven. "Maar in volgende gevallen (Athene 2004) stellen we aan het voorbereidingstraject waarschijnlijk andere eisen", zei Chef de Mission Jan Loorbach. Binnenkort is er met de honkbalautoriteiten een nader gesprek.

Meer headlines