Arij Fransen vervangt Orlando Yntema tijdens OKT

Door: Seb Visser Categorie: ACTUEEL, Nieuws 2021, OKT
Arij Fransen is door bondscoach Hensley Meulens opgeroepen als vervanger van Orlando Yntema (Foto: Alfred Cop)

Vlak voor de start van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Puebla, Mexico heeft Team Kingdom of the Netherlands een wijziging moeten maken op het roster. Orlando Yntema (Curaçao Neptunus) blijkt niet fit genoeg om aan het toernooi te starten en wordt op het roster vervangen door een debutant: Arij Fransen.

Yntema is wel met het Koninkrijksteam afgereisd naar Mexico, maar bleek helaas dus nog niet fit genoeg om tijdens het OKT te starten. Bondscoach Meulens en pitching coach van Doornspeek roepen daarom een fitte vervanger op.

Die vervanger is de jonge rechtshandige werper Arij Fransen, die onder contract staat bij de Cincinnati Reds en voor die club uitkomt in de Minor Leagues. Fransen maakte in de voorbije jaren deel uit van nationale jeugdselecties, maar is debutant in de selectie van het A-Team van Team Kingdom of the Netherlands.

De 20-jarige Fransen maakte in 2019 zijn debuut in de Hoofdklasse voor HCAW en tekende dat jaar ook een contract bij de Reds. Vanwege corona werd het Minor League seizoen in 2020 afgelast, waardoor hij ook dat jaar voor HCAW speelde. Dit jaar zal hij in de Arizona Fall League zijn officiele debuut maken in de Minor League, maar niet voordat hij zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands heeft gemaakt.

Oranje speelt in de nacht van woensdag op donderdag zijn eerste wedstrijd van het OKT. Om 00.00 uur is dan Venezuela de eerste tegenstander. De Venezolanen nemen het een dag eerder al op tegen de Dominicaanse Republiek.

Reageren op dit artikel? Stuur een bericht via het contactformulier.
Trefwoorden:

Verwante artikelen