sitemap    
World Port Tournament
Chinese Taipei werd in 2011 voor het eerst in de historie winnaar van het World Port Tournament. In de finale maakten de Taiwanese honkballers met een tie-break een einde aan de tien jaar durende Cubaanse hegemonie. Het was voor het eerst dat een wedstrijd op het World Port Tournament werd beslist door middel van een tie-break.

Bekijk het programma >>

Cuba vierde deelnemer op WPT
Cuba is de vierde deelnemer geworden voor het Citrix World Port Tournament, dat op 30 juni in Rotterdam van start gaat. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt. Ook is het wedstrijdschema officieel vastgesteld. Het Nederlands honkbalteam start het toernooi op de openingsdag tegen Chinese Taipei.

WPT verder met vier teams
De organisatie van het World Port Tournament start het toernooi eind juni met één deelnemer minder dan aanvankelijk de opzet was. Nederland, Curaçao en Chinese Taipei komen in ieder geval. Voor de vierde deelnemer aan de veertiende editie moet nog een keuze worden gemaakt tussen Cuba en de Verenigde Staten.

Verenigde Staten na zes jaar terug
De Verenigde Staten keren in 2013 na zes jaar terug in het deelnemersveld van het World Port Tournament. De Amerikaanse ploeg is één van de vijf teams uit het voorlopige deelnemersveld voor de veertiende editie van het Rotterdamse toernooi.

Curaçao in 2013 terug op WPT
Curaçao keert volgend jaar terug op het World Port Tournament. De Curaçaose honkbalbond FEBEKO heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met de nieuwe toernooivoorzitter Gerard Vaandrager. Vorig jaar eindigde Curaçao op het World Port Tournament op een vierde plaats. Het toernooi duurt in 2013 acht dagen.