sitemap    
26 juni tot en met 6 juli 2003 te Rotterdam (Nederland)

Het World Port Tournament in Rotterdam is in 2003 de eerste van de drie grote internationale toernooien, die in dat jaar in Nederland worden gehouden. Na het WPT staan in juli verder nog het Europees Kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi op het programma. Na een sensationele Nederlandse overwinning op Cuba in de finale van 1999, moest Oranje twee jaar later zijn meerdere erkennen in de Cubanen. Hierdoor is de regerend wereldkampioen dit jaar titelverdediger tijdens het tiende World Port Tournament. Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het WPT-nieuws!

Klik hier voor alle uitslagen

Raily Legito uitgeroepen tot MVP
Met dertien honkslagen, negen runs en drie binnengeslagen punten werd de Nederlandse korte stop Raily Legito tijdens de tiende editie van het World Port Tournament uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De Nederlander had een belangrijk aandeel in het sterke optreden van Oranje in Rotterdam.

Statistieken Nederland
Voor de zesde maal werd Nederland finalist op het World Port Tournament. Dit was vooral te danken aan het sterke werpen van de Nederlandse pitchers. Ook de veldspelers speelden een goed toernooi. Aan slag was vooral Raily Legito op dreef. Bekijk hier alle eindstatistieken van het Nederlandse team.

Cuba wint tiende editie WPT
Het is het Nederlandse team niet gelukt om de tiende editie van het World Port Tournament op zijn naam te schrijven. Als enige ongeslagen ploeg plaatste Oranje zich voor de eindstrijd, waarin de honkballers van interim-bondscoach Davey Johnson het moesten opnemen tegen Cuba. Al twee keer eerder wist Nederland dit toernooi van de Cubanen te winnen. De ploeg uit Midden-Amerika had echter het beste voor het laatst bewaard. De titelverdediger won zo voor de tweede keer op rij het WPT.

Taiwan legt beslag op derde plaats
Taiwan heeft tijdens het World Port Tournament beslag gelegd op de derde plaats. De Aziatische ploeg won vandaag in Rotterdam tegen Eastern Connecticut State University zijn vierde wedstrijd. De Amerikaanse ploeg blijft hierdoor op de vierde plaats staan.

Oranje ongeslagen naar finale
De Nederlandse honkballers van interim-bondscoach Davey Johnson hebben zich ongeslagen geplaatst voor de finale van morgen. In de eindstrijd moet Oranje het nu opnemen tegen Cuba. Vandaag won Nederland ook zijn achtste en laatste wedstrijd uit de voorrondes. Zuid-Afrika moest met 7-1 het onderspit delven.

Nederland wint generale repetitie
Nederland heeft de generale repetitie van de finale van het tiende World Port Tournament gewonnen. Cuba werd eenvoudig aan de kant gezet: 1-7. De wedstrijd tussen de nummer één en twee van dit toernooi was een voorproefje op de finale van komende zondag. Vorige week zondag wist Nederland ook al van te Cuba winnen. Door dit resultaat is Oranje zeker van de eerste plaats in de groepswedstrijden.

Tweede zege ECSU
Het Amerikaanse team van Eastern Connecticut State University heeft zijn tweede wedstrijd op het World Port Tournament gewonnen. De Amerikaanse studenten waren vandaag in Rotterdam met 2-3 net te sterk voor Zuid-Afrika. Zij wisten dit toernooi eenmaal eerder een wedstrijd te winnen. Toen werd Taiwan met 1-5 verslagen.

Ruime overwinning voor Nederland
Het Nederlands team heeft in acht inningen de Amerikaanse studenten van de Eastern Connecticut State University verslagen. De Nederlanders wonnen met 0-12. Oranje is hierdoor na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen. Met nog enkele wedstrijden voor de boeg was Nederland al zeker van een plaats in de finale.

Cuba verliest opnieuw
Voor de tweede keer dit toernooi heeft het nationale van Cuba een wedstrijd verloren. Nadat eerder Nederland al te sterk was voor de Cubaanse ploeg, won nu ook Taiwan van de veteranen. Voor Cuba heeft de nederlaag geen nare gevolgen. De ploeg was al zeker van de finale.

Nederland plaatst zich voor finale
Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Nederland zich geplaatst voor de finale van het World Port Tournament. De sterke ploeg van interim-bondscoach Davey Johnson behaalde vandaag ook zijn vijfde zege. Voor de tweede maal dit toernooi werd Taiwan verslagen.

Zuid-Afrika niet opgewassen tegen Cubaans slaggeweld
Cuba heeft als eerste ploeg tijdens dit World Port Tournament een wedstrijd in zeven inningen weten te beslissen. Vandaag werd Zuid-Afrika flink onder handen genomen. In twee slagbeurten nam de titelverdediger met tien punten verschil van de Zuid-Afrikaanse honkballers. Uiteindelijk won Cuba met 0-11.

Ruime overwinning Nederland
De honkballers van interim-bondscoach Davey Johnson presteren nog altijd erg goed in Rotterdam. In de eerste drie wedstrijden kreeg Nederland maar twee punten tegen. Ook Zuid-Afrika vormde vandaag geen enkele bedreiging. Opnieuw wist er slechts één tegenstander de thuisplaat te bereiken. Hierdoor won Oranje eenvoudig met 1-10.

ECSU geen partij voor Cuba
Voor de tweede keer tijdens het tiende World Port Tournament was het Amerikaanse ECSU geen partij voor titelverdediger Cuba. Na een 2-4 zege op zaterdag was Cuba vandaag met 6-0 te sterk voor de Amerikaanse studenten.

Cuba eveneens te sterk voor Zuid-Afrika
Na Nederland en Taiwan was vandaag ook Cuba tijdens het World Port Tournament te sterk voor Zuid-Afrika. Via een eenvoudige 8-3 zege blijven de Cubanen nu in het spoor van de Nederlandse ploeg.

Eerste zege Amerikaanse studenten
De Amerikaanse studenten van de Eastern Connecticut State University hebben hun eerste wedstrijd op het World Port Tournament gewonnen. In Rotterdam was ECSU na drie opeenvolgende nederlagen vandaag te sterk voor Taiwan.

Tweede zege voor Taiwan
Het nationale team van Taiwan heeft zijn tweede zege behaald op het World Port Tournament. In Rotterdam was de ploeg met 3-9 te sterk voor Zuid-Afrika. Door dit resultaat staat Taiwan na vier dagen op de derde plaats achter Cuba en Nederland.

Nederland wint van Cuba
Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het World Port Tournament gewonnen. Vandaag was Oranje met 2-1 te sterk voor titelverdediger Cuba. Cuba was, evenals Nederland, tot aan vandaag nog ongeslagen.

Cuba ongeslagen na twee wedstrijden
De Cubaanse ploeg is na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen. Cuba won vanavond ook van Eastern Connecticut State University. Het lukte de huidige wereldkampioen echter geen enkele keer om ver bij de Amerikaanse ploeg weg te lopen.

Honkballers ook te sterk voor Taiwan
Nederland is het World Port Tournament goed begonnen. Na drie dagen en twee wedstrijden staat de ploeg van interim-hoofdcoach Davey Johnson op een eerste plaats. Gisteren was Nederland al met 3-1 te sterk voor ECSU. Vandaag werd Taiwan aan de zegekar gebonden: 0-5.

Sidney de Jong slaat Oranje naar eerste zege
Met een harde klap sloeg aangewezen slagman Sidney de Jong in de achtste inning van de eerste wedstrijd van Nederland op het World Port Tournament in Rotterdam twee ploeggenoten over de thuisplaat. Nederland liep hierdoor in de wedstrijd tegen de honkballers van de Eastern Connecticut State University uit naar een 3-1 zege.

Zuid-Afrika verliest tweede wedstrijd
Zuid-Afrika heeft de goede lijn, die het gisteren was begonnen, niet kunnen voortzetten. Gisteravond was de ploeg met 3-6 nog te sterk voor het Amerikaanse ECSU. Vandaag was Zuid-Afrika echter niet opgewassen tegen het nationale team van Taiwan. Chinese Taipei was met 11-3 te sterk.

Sterk begin Cuba
Drie van de laatste vier edities van het World Port Tournament kende een Cubaanse winnaar. Het nationale team van Cuba is dit jaar naar Rotterdam afgereisd om de titel te prolongeren. De Cubanen zijn deze missie begonnen met een zege op Taiwan: 8-2.

Zuid-Afrika begint met verrassing
Zuid-Afrika is het World Port Tournament begonnen met een verrassing. In de openingswedstrijd van het toernooi was de ploeg met 3-6 te sterk voor Eastern Connecticut State University, dat vorig jaar voor de vierde maal het NCAA Division III-kampioenschap won.

Harvey Monte aan selectie toegevoegd
Harvey Monte is vlak voor het begin van het World Port Tournament in Rotterdam aan de Nederlandse selectie toegevoegd. Hierdoor komt Oranje op een totaal van 23 spelers. Monte wordt de negende speler van Neptunus in het Nederlandse team.

Cuba verdedigt titel in Rotterdam
Het nationale team van Cuba komt dit jaar naar Rotterdam om zijn titel tijdens het World Port Tournament te verdedigen. Ook het Nederlandse team neemt deel aan het WPT, dat van 27 juni tot en met 6 juli wordt gehouden. Voor Oranje is het toernooi een goede voorbereiding op het Europese Kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi.

Terug