sitemap    
Het stadion van Neptunus is de thuisbasis voor het World Port Tournament
28 juni tot en met 8 juli 2001 te Rotterdam

Voor de negende maal wordt in Rotterdam het World Port Tournament gehouden. Dit jaar wordt het tweejaarlijkse toernooi tussen 28 juni en 8 juli afgewerkt. Naast Nederland doen dit keer ook Cuba, Italië, Michigan Monarchs en Taiwan mee. Nederland heeft een eer hoog te houden, want tijdens het achtste WPT won de ploeg van toenmalige bondscoach Jan Dick Leurs in de finaleseries van Cuba. Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste WPT-nieuws!

Uitslagen en eindstand

Geslaagde negende editie WPT
Voor Nederland is het World Port Tournament niet goed afgelopen. Oranje verloor in de finale van Cuba. Toch kan de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn terugkijken op een geslaagd toernooi. Ook de organisatie van dit Rotterdamse evenement kan terugkijken op elf succesvolle dagen.

Cuba herovert oppermachtig de titel
Tijdens het vorige World Port Tournament won Nederland in de finale van het Cubaanse C-team. Vorig jaar won Nederland tijdens de Olympische Spelen zelfs van de echte serieuze A-selectie van Cuba. Dit jaar zat er een dergelijke sensatie niet in. Cuba bleek oppermachtig en klopte Nederland in de finale met 7-2.

Off-day voor Oranje
Met de marathonpartij tegen Cuba nog maar net achter de rug en de finale in het vooruitzicht, had de Nederlandse ploeg zaterdagmiddag duidelijk een off-day. De laatste wedstrijd voor de finale eindigde in een 0-10 verlies voor Nederland tegen ItaliŽ. De Zuideuropeanen scoorden zeven punten in de achtste inning.

Nederland verliest absurde marathon
De wedstrijd tussen Cuba en Nederland had alles wat je niet bij een honkbalwedstrijd zou verwachten. Helemaal niet bij een wedstrijd, die eigenlijk nergens meer om ging, omdat beide teams al zeker waren van een finaleplaats. Toch ging Cuba er in de absurde wedstrijd met de volle winst vandoor (5-4).

Nederland en Cuba opnieuw in finale
De finale van de negende editie van het World Port Tournament wordt een replay van de eindstrijd van twee jaar terug. Tijdens het vorige WPT speelden Nederland en Cuba namelijk eveneens in de eindstrijd. Oranje won toen tweemaal in drie wedstrijden. Door de nederlaag van ItaliŽ op Cuba deze donderdag staat de finale nu al vast.

Finale in zicht voor Nederland
Geheel volgens de verwachting heeft Nederland ook zijn tweede wedstrijd van Taiwan gewonnen. De tijd dat de Aziatische ploeg onbereikbaar was voor Nederland, Taiwan won al 22 van de 38 ontmoetingen, is nu echt definitief voorbij. De finalewedstrijd van het World Port Tournament is hierdoor naar alle waarschijnlijkheid niet Taiwan - Cuba, zoals het vroeger zou zijn, maar Nederland tegen Cuba.

Nederland groeit tijdens toernooi
Het was een groot verschil. De eerste ontmoeting tussen Nederland en de Michigan Monarchs bijna een week geleden en de wedstrijd van dinsdagavond. Waar Oranje in de eerste wedstrijd met de schrik vrij kwam (6-5), won de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn de tweede ontmoeting met ruime cijfers (0-7). Het bewijs dat het Nederlandse team snel groeit.

Oranje tweede na eerste deel van WPT
ItaliŽ, Cuba, Taiwan en de Michigan Monarchs speelden maandag hun vierde wedstrijd tijdens het World Port Tournament. Nederland had een rustdag, doordat de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn al vier wedstrijden had gespeeld. Na de dagzeges van Cuba en Taiwan is Nederland na het eerste gedeelte van de dubbele competitie op de tweede plaats geŽindigd.

Nederland op dreef tegen ItaliŽ
Tegen Cuba stuurde bondscoach Robert Eenhoorn niet zijn beste werpers naar de heuvel. Deze moesten worden gespaard voor de ontmoeting met ItaliŽ. Maar in de wedstrijd tegen de Zuideuropeanen waren het niet de pitchers die de overwinning binnen haalden, maar juist de slagploeg. Door een sterke aanval liep Oranje tegen ItaliŽ uit naar een 3-7 overwinning.

Eerste nederlaag Oranje
Nederland heeft de goede prestaties van de afgelopen dagen niet voort kunnen zetten. Op de derde dag van het World Port Tournament verloor Nederland van Cuba, nadat de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn eerder wel van de Michigan Monarchs en Taiwan wist te winnen. Tijdens de wedstrijd tegen Cuba werd al snel duidelijk dat de Nederlanders zich geen illusies maakten en stevenden zij regelrecht af op hun eerste nederlaag: 2-5.

Comenencia toegevoegd aan Oranje
Melfried Comenencia is alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlandse team. De speler van Neptunus is door bondscoach Robert Eenhoorn opgeroepen nadat werper Erik Remmerswaal met een virusinfectie moest afhaken.

Nederlandse honkballers winnen opnieuw
Nederland heeft ook zijn tweede wedstrijd tijdens het World Port Tournament gewonnen. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn won knap met 4-1 van Taiwan. Door deze overwinning gaat Nederland na twee speeldagen aan de leiding in Rotterdam.

Nederland voortvarend van start
Nederland is de negende editie van het World Port Tournament in Rotterdam voortvarend van start gegaan. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn bleef met 6-5 de collegeploeg van de Michigan Monarchs de baas. Toch viel de beslissing pas in de laatste inning door een fout van de Amerikaanse korte stop.

Jubileumwedstrijd Nederland - ItaliŽ
De wedstrijd tussen Nederland en ItaliŽ tijdens het World Port Tournament wordt een bijzondere. Het is op zondag 1 juli de honderdste keer dat de twee aartsrivalen de degens met elkaar kruizen. Nog altijd heeft Nederland wel een betere 'record' dan ItaliŽ.

Voor Cuba begint het nu pas echt
Voor het eerst in de geschiedenis verloor Cuba een wedstrijd op de Olympische Spelen. En voor het eerst wisten de Cubanen het Olympische toernooi niet op hun naam te schrijven. Cuba is niet langer meer de gevreesde internationale oponnent. Daar moet verandering in komen.

Nieuwe bondscoach in ItaliŽ
Het World Port Tournament wordt de eerste echte serieuze test voor de kersverse bondscoach van ItaliŽ. De aartsvijand van Nederland heeft altijd onder de bezielende leiding gestaan van Silvano Ambrosioni. Voor de Italiaanse bond was het hoog tijd voor een frisse wind in de selectie. Om deze reden werd Jim Davenport benoemd tot de nieuwe bondscoach van het nationale Italiaanse honkbalteam.

Eenhoorn maakt selectie WPT bekend
Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de 22 namen bekend gemaakt, die volgende week in actie komen tijdens het negende World Port Tournament, dat op vrijdag 28 juni begint. Eenhoorn heeft de selectie met negen man ingekrompen. Hierdoor komen de in Amerika spelende profs dit jaar niet naar Rotterdam.

Deelnemers World Port Tournament bekend
Toernooidirecteur Gerard Vaandrager heeft de deelnemers aan het negende World Port Tournament bekend gemaakt. Naast titelhouder Nederland doet ook aartsrivaal Italië mee. Cuba, Runner-up van twee jaar geleden, is ook aanwezig. Amerikaanse inbreng is er van de Michigan Monarchs. Taiwan completeert het deelnemersveld.

Nieuwe sponsor voor World Port Tournament
Het World Port Tournament heeft voor de komende vijf jaar een sponsor weten te strikken. De organisatoren van het Rotterdamse toernooi zijn een verbinding aangegaan met Eneco Energie.

Terug