sitemap    
Nederland neemt voor de tweede keer deel aan het wereldkampioenschap
Nederland neemt voor de tweede keer deel aan
het wereldkampioenschap.

Foto: IBAF (John Lypian)
Van 10 tot en met 19 augustus 2012 te Edmonton (Canada)

Het Canadese Edmonton is in 2012 gastheer van de vijfde editie van het wereldkampioenschap honkbal voor vrouwen. Op Telus Field komen acht teams in actie. Nederland neemt voor de tweede maal deel aan het wereldkampioenschap. In 2010 debuteerde Oranje op het WK in Venezuela. Japan won de laatste twee edities.

Uitslagen en eindstand >>

Statistieken Nederland
Gallieth Haaker was tijdens het wereldkampioenschap het meest productief. Zij kwam tot tien honkslagen (.345), waaronder vier tweehonkslagen. Ook Claudia Kranendonk en Amber Dammers waren aanvallend belangrijk. Beste pitcher werd Donna Hartman (6.00). Bekijk de volledige statistieken.

Nederland zevende na historische zege
Het Nederlands team heeft in Edmonton op de slotdag voor een daverende stunt gezorgd. Oranje boekte op het wereldkampioenschap honkbal zijn eerste internationale zege in de historie. In de strijd om de zevende en achtste plaats werden de Cubaanse vrouwen met 8-10 verslagen. Gallieth Haaker sloeg haar ploeg in de zevende inning met een belangrijke tweehonkslag naar de winst.

Nederlandse ploeg laat winst glippen
Na zeven nederlagen in de voorronde was de Nederlandse honkbalploeg op het wereldkampioenschap in de eerste wedstrijd van de verliezerspoule dichtbij een opmerkelijke prestatie. Oranje kreeg tegen Chinese Taipei de historische eerste winst in het vizier. Die zege zou recht geven op de vijfde of zesde plaats. In het slot kwamen de Nederlandse vrouwen echter net tekort: 7-5.

Nederland zonder zege naar verliezerspoule
De Nederlandse vrouwen hebben de voorronde van het wereldkampioenschap afgesloten met een nederlaag tegen het nog puntloze Cuba. De Midden-Amerikaanse ploeg was op Telus Field in Edmonton na zeven innings met 5-13 te sterk. Oranje was al zeker van deelname aan de verliezerspoule, waarin de komende twee dagen wordt gestreden om de vijfde tot en met achtste plaats.


  • Zesde nederlaag voor Nederlands team
  • Gastheer oppmermachtig tegen Nederland
  • Nederlandse honkbalsters dichtbij sensatie
  • Derde ruime nederlaag op rij voor Nederland
  • Wereldkampioen walst over Nederland heen
  • Nederland in openingsduel onderuit tegen Team USA
  • Selectie voor WK vrouwenhonkbal bekend
  • Nederland start WK tegen Verenigde Staten
  • Nederlandse vrouwenhonkballers naar WK