sitemap    
6 tot en met 18 november 2001 te Taipei/Kaohsiung/Chia Yi (Taiwan)

Nederland heeft geen al te goede reputatie op een Wereld Kampioenschap. Oranje eindigde niet vaak op een plaats bij de eerste acht. Lange tijd was het gat met toplanden als Cuba, Japan en Amerika veel te groot. Tijdens het laatste WK in 1998 had Nederland het gat echter aardig gedicht en eindigde de ploeg van toenmalig bondscoach Jan-Dick Leurs op een knappe zesde plaats. Dit seizoen probeert Nederland een serieuze gooi te doen naar een plaats bij de eerste vier. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste WK-nieuws!

Uitslagen en eindstand van poule A
Uitslagen en eindstand van poule B
Klik hier voor de (kruis)finales

 

Succesvol toernooi voor Oranje
Dertien dagen honkbal tijdens het 34ste Wereld Kampioenschap in Taiwan leverder Nederland vijf overwinningen en vijf nederlagen op. Op de laatste dag van het mondiale toernooi legde de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn beslag op de zevende plaats. Lees hier een terugblik op het toernooi van Oranje.

Statistieken Nederland
Nederland bleek in de wedstrijden tijdens het afgelopen Wereld Kampioenschap niet veel onder te doen voor zijn tegenstanders. Vooral Ralph Milliard, Harvey Monte en Raily Legito waren goed aan slag. Rob Cordemans en Erik Remmerswaal waren belangrijke heuveltroeven dit toernooi. Lees hier alle eindstatistieken van het Nederlandse team.

Cuba wint opnieuw wereldtitel
Dit Wereld Kampioenschap maakte Japan in de groepswedstrijd een einde aan de reeks van 46 ongeslagen wedstrijden van Cuba. Een dag later begonnen de Cubanen aan een nieuwe reeks, die na vandaag op zes wedstrijden staat. Cuba versloeg namelijk in de finale de Verenigde Staten met 3-5. Hiermee werd de ploeg voor de 23ste keer wereldkampioen. Gastland Chinese Taipei legde beslag op de derde plaats.

Zevende plaats voor Nederland tijdens WK
Nederland heeft in de laatste wedstrijd zich nog eens van zijn goede kant laten zien. Van de Dominicaanse Republiek werd met 3-7 knap gewonnen. De twee teams speelden zondagochtend om de zevende en achtste plaats. Door de overwinning is Oranje dus als zevende geŽindigd op het 34ste Wereld Kampioenschap.

Vierde nederlaag op rij voor Nederland
Net als een dag eerder was Nederland ook in de eerste wedstrijd van de verliezersronde kansloos op het werpen van zijn tegenstander. Werper Alvaro Hernandez hield de slagploeg van bondscoach Robert Eenhoorn negen inningen lang in bedwang en veroordeelde Oranje hiermee tot de wedstrijd om de zevende en achtste plaats na een kansloze 5-0 nederlaag.

Nederlandse slagploeg compleet kansloos
Ruim 15.000 Taiwanese toeschouwers waren naar het Shinchuan-stadion in Taipei gekomen om te zien hoe hun ploeg zijn ticket voor de halve finale zou verdienen. Zij werden niet teleurgesteld. Chinese Taipei speelde bijna een perfect game en liet zijn Nederlandse tegenstanders compleet kansloos (2-0).

Oranje plaatst zich voor kwartfinale
Ondanks een krappe nederlaag tegen Japan, heeft Nederland zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van het Wereld Kampioenschap in Taiwan. Daarin treft Oranje vrijdag Chinese Taipei. Het gastland versloeg Korea met 5-1 en eindigde hierdoor op de eerste plaats in poule A.

Cuba neemt revanche op Nederland
De Nederlandse honkbalploeg heeft zijn historische zegereeks op het Wereld Kampioenschap in Taiwan niet kunnen voortzetten met een overwinning op Cuba. Door een 2-6 overwinning kreeg Cuba zijn revanche voor de verloren Olympische wedstrijd een jaar eerder. Zowel werper Patrick Beljaards als bondscoach Robert Eenhoorn werden uit het veld gestuurd.

Nederland zet zegereeks voort
Nederland heeft ook zijn vijfde groepsduel gewonnen. Oranje bond zondag Canada met 4-6 aan de zegekar. Nederland heeft na vijf wedstrijden nu vier overwinningen behaald, goed voor een tweede plaats achter Japan. Nog nooit eerder behaalde Nederland vier opeenvolgende zeges tijdens een Wereld Kampioenschap.

Derde shutout voor Nederland
De Nederlandse ploeg is druk bezig om met alle honkbalwetten te spotten. Voor de derde keer op rij hield Oranje zijn tegenstander op nul punten. Hierdoor stijgt de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn naar de tweede plaats met zelfs een beter puntensaldo dan Cuba. Morgen speelt Nederland tegen Canada. Mocht Oranje deze winnen, dan is het team vrijwel zeker van de Play-Offs.

Opnieuw overwinning voor Nederland
Nederland heeft geheel volgens verwachting ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Het nog puntloze Filippijnen werd met 6-0 aan de kant gezet. Voor Nederland startte Erik Remmerswaal op de heuvel. De Filippijnse slagploeg produceerde slechts twee honkslagen. Nederland deed het met een totaal van zes niet veel beter.

Nederland overklast Russische ploeg
Nederland heeft zijn eerste overwinning behaald op het 34ste Wereld Kampioenschap. Op de derde speeldag won Nederland met groot verschil van Rusland. Na zeven inningen was het 0-18 voor Oranje. De twee teams stonden drie maanden terug nog tegenover elkaar in de finale van het Europese Kampioenschap. Nederland staat momenteel op een gedeelde vierde plaats met Panama.

Nederland verliest openingsduel
Nederland heeft zijn eerste wedstrijd in de strijd om het Wereld Kampioenschap verloren. Tegen Panama verloor de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn nipt met 2-3. De Amerikaanse nationale ploeg verloor verrassend van de Dominicaanse Republiek.

Chinese Taipei opent toernooi met winst
Chinese Taipei heeft de openingswedstrijd van het Wereld Kampioenschap in Taiwan gewonnen. Het gastland won met 6-1 vrij gemakkelijk van ItaliŽ. Vorige week versloeg Chinese Taipei net als AustraliŽ tijdens een oefenwedstrijd wereldkampioen Cuba.

Nederland sluit oefenserie met nederlaag af
Het Nederlandse honkbalteam heeft zijn serie oefenwedstrijden afgesloten met een nederlaag tegen AustraliŽ. De Australische ploeg was met 8-6 te sterk voor Oranje. Eerder deze week won de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn wel twee keer van Chinatrust Whales en Zuid-Afrika.

'Nederland eindigt op zevende plaats'
Zestien landen treden volgende week aan op het mondiale strijdtoneel. Dan start namelijk in Taiwan het Wereld Kampioenschap. De Nederlandse honkbalsite blikt alvast vooruit en laat deze week enkele kenners aan het woord. In dit tweede deel oud-international Paul Smit.

Revanche voor Oranje op Zuid-Afrika
Tijdens het komende Wereld Kampioenschap spelen Nederland en Zuid-Afrika niet tegen elkaar. De twee ploegen zijn niet in dezelfde poule gedeeld. Hierom was de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika de enige kans voor Oranje om zich te wreken voor de verloren Olympische wedstrijd een jaar eerder. Zo geschiedde. In negen inningen won Nederland zaterdag met 5-2.

Nederland wint opnieuw oefenwedstrijd
Tijdens het komende Wereld Kampioenschap spelen Nederland en Zuid-Afrika niet tegen elkaar. De twee ploegen zijn niet in dezelfde poule gedeeld. Hierom was de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika de enige kans voor Oranje om zich te wreken voor de verloren Olympische wedstrijd een jaar eerder. Zo geschiedde. In negen inningen won Nederland zaterdag met 5-2.

Nederland start oefenserie met zege
Het Nederlandse team is zijn serie oefenwedstrijden goed begonnen. In de voorbereiding op het Wereld Kampioenschap dat vanaf volgende week in Taiwan wordt gehouden, won de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn gemakkelijk met 0-6 van de Chinatrust Whales.

'Als de Play-Offs worden gehaald, is er van alles mogelijk'
Zestien landen treden volgende week aan op het mondiale strijdtoneel. Dan start namelijk in Taiwan het Wereld Kampioenschap. De Nederlandse honkbalsite blikt alvast vooruit en laat deze week enkele kenners aan het woord. In dit eerste deel international Eelco Jansen en oud-international Bart Volkerijk.

Elf profs in Oranje
Werper Lester Victoria is de nieuwkomer binnen het Nederlandse team. De Antilliaan maakt met tien ander profs deel uit van het Nederlandse honkbalteam dat vanaf 6 november zal strijden om de wereldtitel. Zeven profs verblijven momenteel in Amerika en maakten geen deel uit van de selectie, die in augustus de Europese titel pronlongeerde.

Major Leaguer bondscoach Nicaragua
Het Nederlandse, Italiaanse en Amerikaanse team zijn niet de enige ploegen die tijdens het Wereld Kampioenschap onder leiding zullen staan van een voormalig speler uit de Major League. Onlangs werd bekend dat pitcher Dennis Martinez bondscoach wordt van Nicaragua.

Phillies-manager bondscoach Amerika
Tommy Lasorda won tijdens de Olympische Spelen als manager van Amerika met zijn ploeg in de finale van Cuba. Ondanks zijn gouden plak is hij niet bondscoach van Team USA gebleven. Lasorda wordt tijdens het Wereld Kampioenschap in 2001 opgevolgd door Terry Francona.

Nederland in poule met Cuba tijdens WK
Nederland moet het tijdens het Wereld Kampioenschap, dat dit jaar in Taiwan wordt gehouden, opnemen tegen onder meer titelhouder Cuba. De Cubanen schreven al 22 van de 33 keer het toernooi op hun naam. Nederland werd op het laatste WK in 1998 knap zesde.

Terug