sitemap    
World Baseball Classic
Van 2 tot en met 19 maart 2013 nemen zestien teams verdeeld over vier poules deel aan de World Baseball Classic. Voor de eerste keer krijgt de winnaar van dit toernooi het predikaat wereldkampioen. Nederland verbaasde in 2009 tijdens de tweede editie de honkbalwereld met een dubbele stunt tegen de Dominicaanse Republiek. Ook in 2013 is Nederland van de partij.

EERSTE RONDE:
Programma poule A
Programma poule B
Programma poule C
Programma poule D
TWEEDE RONDE:
Programma poule 1
Programma poule 2
FINALE:
Programma finalepoule


Simmons en Profar debutanten in Oranje
De grote talenten Andrelton Simmons en Jurickson Profar zijn twee van de vijf debutanten, die deel uitmaken van het Nederlands team voor de World Baseball Classic. Hun namen zijn samen met 26 andere Nederlandse internationals vandaag door Major League Baseball gepresenteerd. In die selectie ontbreken pitcher Rick van den Hurk en korte stop Mariekson Gregorius. Het Nederlands team staat onder leiding van manager Hensley Meulens, die afgelopen seizoen als hitting-coach voor de tweede maal met San Francisco Giants de World Series won.

Nederland start WBC tegen Zuid-Korea
Het Nederlands honkbalteam start de World Baseball Classic op zaterdag 2 maart met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. Tijdens de Winter Meetings van Major League Baseball in Nashville (Tennessee) heeft de organisatie vanavond het volledige wedstrijdschema bekendgemaakt. Gisteren zijn tijdens de Winter Meetings al de vier kwalificatieteams officieel aan een groep toegewezen.

Bernadina en Jones naar WBC
Major Leaguers Rogearvin Bernadina en Andruw Jones nemen met het Nederlands honkbalteam deel aan de aankomende World Baseball Classic. Dit is vanavond bekendgemaakt door de organisatie van het nieuwe officiŽle wereldkampioenschap tijdens de Winter Meetings van de Amerikaanse proforganisatie Major League Baseball.

Chinese Taipei in poule Nederland
Zoals verwacht heeft Chinese Taipei zich als vierde ploeg geplaatst voor poule B van de World Baseball Classic, waarin ook Nederland is ingedeeld. De Taiwanese ploeg kwalificeerde zich deze week moeiteloos ten koste van Thailand, de Filipijnen en Nieuw-Zeeland. De World Baseball Classic start op 2 maart 2013.

Blijleven keert terug als pitching-coach
Hall of Fame-pitcher Bert Blijleven keert in 2013 voor de World Baseball Classic terug als pitching-coach van het Nederlands team. Die rol vervulde de voormalig Major Leaguer ook al tijdens de World Baseball Classic van 2009. Hij bleek toen een grote inspiratie voor de Nederlandse pitchers. Eerder werd ook manager Hensley Meulens al aan de technische staf toegevoegd.

Balentien wil met Nederland naar WBC
Wladimir Balentien wil voor Nederland uitkomen tijdens de World Baseball Classic. De 28-jarige speler van CuraÁao heeft dit aan Japanse verslaggevers verteld voordat hij vanuit Japan vertrok naar zijn huis in Florida. De laatste keer dat de honkballer van het Japanse Yakult Swallows voor het Nederlands team uitkwam, was tijdens de Olympische Spelen van 2004.

Meulens manager tijdens World Baseball Classic
San Fransisco Giants-coach Hensley Meulens is naar voren geschoven als de nieuwe manager voor Nederland tijdens de aankomende World Baseball Classic. Die begint voor Oranje op 2 maart in Taiwan. "Met zijn ervaring en zijn succes in het Major League honkbal zal hij onze organisatie naar een nog hoger niveau tillen", aldus technisch directeur Robert Eenhoorn bij de presentatie van de nieuwe manager. Brian Farley moet zich tijdens het nieuwe wereldkampioenschap schikken in de rol van bench-coach.

Nederland voor World Baseball Classic naar Taiwan
Het Nederlands honkbalteam is voor de derde editie van de World Baseball Classic ingedeeld in poule B. Chinese Taipei is voor deze poule door de organisatie aangewezen als gastheer. Tegenstanders voor Oranje worden onder meer Zuid-Korea en AustraliŽ. In december moet Nederland zijn selectie van 28 spelers indienenen.