sitemap    
Foto: © Fred Reuling
7 tot en met 28 augustus 2004 te Nederland

Negen teams nemen in augustus deel aan de Summer League. Het is voor het eerst dat in Nederland deze zomercompetitie wordt gehouden. Acht van de negen teams zijn afkomstig uit de hoofdklasse. Het negende team is Jong Oranje, dat zich door middel van de Summer League voorbereidt op het WK in Taiwan. De wedstrijden tijdens deze verkorte zomercompetitie duren maximaal zeven inningen en worden bij een gelijke stand niet verlengd.

Bekijk hier de uitslagen en eindstand

Stijn Gabriëls uitgeroepen tot MVP
Neptunus-buitenvelder Stijn Gabriëls is uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Summer League. Hiermee kreeg hij één van de drie individuele prijzen. De hoofdprijs ging naar Pioniers. De honkballers uit Hoofddorp eindigden tijdens de zomercompetitie op de eerste plaats. Hiermee verdiende Pioniers voor 25 personen een driedaags sportarrangement in één van de Stayokay hostels. Stayokay, de sponsor van de Summer League, stelde verder prijzen beschikbaar voor de MVP, de beste slagman en de beste werper.

Pioniers winnaar van Summer League
Pioniers heeft zijn tweede hoofdprijs van dit seizoen veroverd. De Hoofddorpse honkballers kregen op de laatste speeldag van de Summer League de eerste plaats in handen. Pioniers liet in deze, door de KNBSB nieuw ingevoerde, zomercompetitie landskampioen Neptunus en Twins achter zich. Eerder dit jaar won Pioniers ook al de Europese Super Cup en eindigde de ploeg op de tweede plaats tijdens het Europa Cup II-toernooi.

Spelers Tridents voor twee teams in actie
Vijf spelers van het Rotterdamse Tridents zullen tijdens de Summer League voor twee teams in actie komen. De honkballers uit het tweede team van landskampioen Neptunus nemen zowel met Jong Oranje als met Neptunus deel aan de verkorte zomercompetitie. Overigens ziet het er naar uit dat Neptunus tijdens de Summer League ook gewoon de beschikking heeft over Tom Becker.

Deelname Jong Oranje aan Summer League
Acht van de negen hoofdklasseclubs brengen de zomermaand augustus door op het honkbalveld. Zij nemen het dit jaar voor het eerst tegen elkaar op in de Summer League. Eerder dit seizoen bedankt het Haarlemse Kinheim voor de eer. Voor een vervanger hoefde de Nederlandse honkbalbond niet lang te zoeken. Jong Oranje was maar wat graag bereid om de leeggekomen plaats op te vullen.

Kinheim ontbreekt in Summer League
Voor het eerst in de geschiedenis nemen de hoofdklasseteams dit seizoen deel aan een Summer League. Deze verkorte zomercompetitie gaat zaterdag 7 augustus van start. Niet alle ploegen uit de hoofdklasse nemen aan de Summer League deel. Kinheim heeft bedankt. De Haarlemse ploeg wordt vervangen door Jong Oranje.

Terug