sitemap    
maandag 21 februari t/m zondag 13 maart 2011 te St. Petersburg

Nederland is eind februari te gast in het Amerikaanse St. Petersburg. Oranje neemt daar deel aan de St. Petersburg International Baseball. Aan dit invitatietoernooi nemen onder meer de Major League-teams van Tampa Bay Rays, Toronto Blue Jays en Philadelphia Phillies deel. Het is voor het eerst dat dit evenement wordt gehouden.

Bekijk de uitslagen >>

Oranje sluit oefentrip af met verlies
Het Nederlands honkbalteam heeft de oefentrip in Florida afgesloten met een 3-8 nederlaag tegen Philadelphia Phillies. Het was de vijfde nederlaag voor Oranje tijdens de St. Petersburg International Baseball. Tijdens dit toernooi wist Nederland alleen van Canada te winnen. Tegen Philadelphia Phillies sloeg UVV-speler Danny Rombley een solohomerun. Morgen keert de formatie van bondscoach Brian Farley huiswaarts.

Nederland met Randall Simon onderuit
Vlak voor aanvang van het duel tegen St. Petersburg College heeft bondscoach Brian Farley voormalig Major Leaguer Randall Simon aan zijn selectie toegevoegd. De veteraan sloeg afgelopen nacht in zijn eerste slagbeurt meteen een tweehonkslag en stond daarmee aan de basis van het eerste punt, maar kon niet voorkomen dat Oranje tijdens de St. Petersburg International Baseball ook van St. Petersburg College verloor. Op het Al Lang Field was de lokale studentenploeg Titans met 5-2 te sterk voor Nederland.

Nederland in actie tegen Seoul Nexen Heroes
Nederland in actie tegen Seoul Nexen Heroes
Foto: © Lance Robson
ItaliŽ en Jamaica in beeld bij organisatie
Bill Foster, burgemeester van St. Petersburg en de initiatiefnemer van de eerste St. Petersburg International, is enkele dagen voor het einde van het toernooi al zeer tevreden over het verloop. Foster wil het toernooi volgend jaar een vervolg geven. Daarvoor heeft hij de nationale teams van ItaliŽ en Jamaica op het oog.

Nederland loopt tegen Tampa Bay Rays opnieuw zege mis
Nederland is er tijdens de St. Petersburg International Baseball opnieuw niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen een team uit de Major League. Toch kwam Oranje vanavond tegen het split-squad team van Tampa Bay Rays, bestaande uit spelers die het seizoen hoogstwaarschijnlijk in de Minor League zullen starten, zeker wel dichtbij. Uiteindelijk ontsnapten de profspelers na negen innings met 3-4. Zondag krijgt Oranje een herkansing. Dan tegen de Major League-spelers van Philadelphia Phillies.

Engelhardt slaat Oranje naar winst
De Nederlandse honkballers hebben afgelopen nacht de benefietwedstrijd tegen Eckerd College met 5-7 gewonnen. Op het Turley Athletic Complex in St. Petersburg kwam Oranje aanvankelijk ruim op voorsprong, maar duurde het tot aan de achtste inning alvorens de formatie van bondscoach Brian Farley ook daadwerkelijk de winst naar zich toe wist te trekken. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor Bryan Engelhardt.

  • Nederlandse honkballers in benefietwedstrijd
  • Nederland moeiteloos langs Canada
  • Oranje laat Koreanen ontsnappen
  • Nederland start met nederlaag
  • Canadese junioren stunten tegen Nexen Heroes
  • Honkballers aangekomen in Florida
  • Farley met vier debutanten naar Florida
  • St. Petersburg International Baseball van start
  • Rays en Phillies tegenstanders van Oranje
  • Nederland treft in 2011 MLB-teams