sitemap    
3 en 4 april 2004 te Hoofddorp en Rotterdam (Nederland)

Neptunus is nog altijd de sterkste ploeg in Europa. In het seizoen 2003 werd de Rotterdamse ploeg niet alleen opnieuw landskampioen, maar prolongeerde het team bovendien zijn titel tijdens het Europa Cup I-toernooi. Tegelijkertijd schreef Pioniers het toernooi om de Europa Cup II op zijn naam. Hierdoor staan beide Nederlandse teams in het eerste weekeinde van april tegenover elkaar in de strijd om de Europese Super Cup. De afgelopen vijf edities werden door Neptunus gewonnen.

Zaterdag 3 april 2004
Minolta Pioniers - DOOR Neptunus 4 - 2
Zondag 4 april 2004
DOOR Neptunus - Minolta Pioniers 8 - 2
Zondag 4 april 2004
DOOR Neptunus - Minolta Pioniers 4 - 5

Eerste Super Cup voor Pioniers
Pioniers heeft voor het eerst in de historie de Super Cup gewonnen. De ploeg uit Hoofddorp won vandaag de derde wedstrijd in de best-of-three van landskampioen Neptunus. De Rotterdammers waren de afgelopen vijf jaar de sterkste in de strijd om de Super Cup. De zege van Pioniers is een opmerkelijke prestatie. De laatste keer dat Neptunus een Europese finale verloor was in 1997. Tijdens het toernooi om de Europa Cup I was toen het Italiaanse Nettuno te sterk. Hierna volgden vijf Europese Super Cup-overwinningen en zeven zeges tijdens Europa Cup-toernooien.

Neptunus trekt stand gelijk
De strijd om de Europese Super Cup is nog niet beslist. Neptunus sleepte vanmiddag een derde wedstrijd uit het vuur. De landskampioen was in eigen stadion met 8-2 te sterk voor Pioniers. De Hoofddorpse ploeg had na de 4-2 zege van een dag eerder aan een overwinning genoeg voor de Super Cup. Beide ploegen spelen later vandaag de derde en laatste wedstrijd.

Pioniers na eerste dag aan de leiding
Voor het eerst sinds 1994 heeft Neptunus de openingswedstrijd van de Super Cup verloren. De Rotterdamse honkbalploeg, die de Cup al zeven keer wist te winnen, moest vandaag in de eerste wedstrijd zijn meerdere erkennen in Pioniers. De honkballers uit Hoofddorp waren met 4-2 de sterkste.

Neptunus en Pioniers strijden om Super Cup
Voor de dertiende maal wordt komend weekeinde de strijd om de Europese Super Cup gehouden. Sinds de start wordt dit evenement gedomineerd door het Rotterdamse Neptunus. Ook dit jaar neemt de Nederlandse Europa Cup I-winnaar deel aan de wedstrijdserie. Tegenstander is landgenoot Pioniers, winnaar van de Europa Cup II.

Terug