sitemap    
12 tot en met 14 juni 2002 te Haarlem en Rotterdam

Europa Cup II-winnaar Kinheim neemt het dit seizoen op tegen de EC I-winnaar Neptunus om de Super Cup. Neptunus heeft al vier keer de Super Cup veroverd. De Rotterdammers deden dit in de seizoenen 1995, 1997, 1999 en 2001. In '95 was Kinheim de tegenstander van Neptunus. Behalve de Rotterdamse ploeg is ADO de enige andere Nederlandse club, die ooit de Super Cup in de wacht sleepte. In 1994 was ADO te sterk voor Neptunus.

Woensdag 12 juni 2002
DPA Kinheim - DOOR Neptunus   0- 8
Donderdag 13 juni 2002
DOOR Neptunus - DPA Kinheim 10- 2
Neptunus wint de Super Cup

Neptunus prolongeert Super Cup
Eelco Jansen heeft zijn hoofdprijs binnen. Aan het einde van het vorige seizoen stapte de werper vam Kinheim over naar Neptunus. Hij wilde nu eindelijk wel eens een hoofdprijs winnen. Bij de Haarlemse club was hem dat tot nu toe nog niet gelukt. Bij Neptunus was het na twee maanden al direct raak. Neptunus werd voor de derde keer op rij winnaar van de Super Cup.

Neptunus wint eerste wedstrijd
Neptunus heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Europese Super Cup gewonnen. De Rotterdamse titelverdediger was met 0-8 te sterk voor Kinheim. Hierdoor is Neptunus op voorsprong gekomen in de best-of-three-serie.

Neptunus en Kinheim strijden om Super Cup
De nummer één, Neptunus, en de nummer twee, Kinheim, uit de Nederlandse hoofdklasse spelen deze week in een best-of-three om de Europese Super Cup. Neptunus neemt deel aan deze strijd als winnaar van het Europa Cup I-toernooi. Kinheim dwong vorig jaar een ticket af voor de strijd tussen de twee Europese grootmachten door het winnen van de EC II. De eerste wedstrijd is woensdag 12 juni. Het tweede duel volgt een dag later. Indien noodzakelijk wordt vrijdag 14 juni de beslissende wedstrijd gespeeld.

Terug