sitemap    
5 tot en met 10 augustus 2004 te Nettuno (Italië)

Op zowel de Olympische Spelen van 1996 als 2000 eindigde het Nederlandse honkbalteam op de vijfde plaats. In Sydney werd Oranje wereldnieuws nadat het grootmacht Cuba zijn eerste Olympische nederlaag in de historie had toegediend. In 2004 keren de Olympische Zomer Spelen terug naar de plaats waar het ooit is begonnen: Griekenland. In Athene maakt Nederland opnieuw deel uit van acht nationale honkbalteams, die zullen strijden om de Olympische gouden medaille. De Nederlandse honkbalsite zal het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste nieuws!

Klik hier voor de uitslagen en eindstand

Statistieken Nederland
Tijdens het pré-Olympisch toernooi in Nettuno speelden bij Nederland voor het eerst de acht spelers uit de Amerikaanse profcompetities mee met Oranje. Van hen sloegen Sharnol Adriana en Wladimir Balentien een homerun. Eugene Kingsale kwam met vier hits tot de meeste honkslagen van zijn team. Hoewel Nederland aan slag niet heel erg uitblonk, speelden de werpers wel een sterk toernooi. Zeven van de tien werpers kregen geen enkel punt tegen. Bekijk hier de complete statistieken van het Nederlandse team.

Cuba ook te sterk voor Italië
De Italiaanse organisatie van het pré-Olympisch honkbaltoernooi had de wedstrijd van Italië tegen Cuba bewaard voor het einde. In de laatste wedstrijd van het Torneo Internazionale Pre-Olimpico stond het gastland tegenover de huidige wereldkampioen. Hoewel er niets meer op het spel stond, Cuba was al zeker van de tweede en Italië van de vijfde plaats, kon Italië met een overwinning in één keer de matige voorbereiding op de Olympische Spelen goed maken. Tot aan de zevende inning koesterden de Italiaanse honkballers deze hoop. In de zevende inning deden de Cubanen deze hoop teniet en walsten zij in één inning over Italië heen.

Canada wint ongeslagen de titel
Canada heeft ongeslagen het pré-Olympisch toernooi in Nettuno gewonnen. De Noord-Amerikaanse ploeg won vandaag ook zijn vierde wedstrijd op rij. Chinese Taipei werd met klein verschil verslagen: 2-1. Het duurde echter pas tot de achtste inning alvorens Canada de zege ook daadwerkelijk naar zich toe kon trekken. Eerder dit toernooi was de ploeg al te sterk voor wereldkampioen Cuba en Europees kampioen Nederland.

Nederland niet opgewassen tegen Cuba
Met een knappe 1-3 zege op Cuba schreef het Nederlandse honkbalteam iets meer dan een week geleden geschiedenis. Voor het eerst in de historie won Oranje de Haarlemse Honkbalweek. Dat Cuba was echter een B-team. Tegen de A-selectie was Nederland minder succesvol. De honkballers van bondscoach Robert Eenhoorn werden in nog geen negen volledige inningen met 7-4 door Cuba opzij geschoven. Korte stop Raily Legito speelde zijn honderdste wedstrijd voor het Nederlandse team. Hij werd daarmee de tiende speler uit de historie, die zoveel wedstrijden voor Oranje speelde.

Canada blijft ook tegen Italië ongeslagen
De Canadese honkballers zijn ook in hun derde duel tijdens het pré-Olympisch honkbaltoernooi ongeslagen gebleven. Na een 0-2 zege op Nederland en een verrassend grote 9-1 overwinning op Cuba werd vandaag Italië aan de zegekar gebonden. Het was al de derde nederlaag voor de Italianen tijdens dit toernooi. De ploeg van manager Giampiero Faraone beet met 4-7 in het stof tegen Canada.

Canada verplettert Cuba
Cuba is tijdens het pré-Olympisch toernooi in Nettuno de grote favoriet. Alleen Canada lijkt de Cubaanse ploeg nog een voet dwars te kunnen zetten. De Canadese honkballers bleven gisteren in het spoor van de Cubanen na een 0-2 zege op Nederland. Vandaag slaagde Canada zelfs in iets wat niemand had durven verwachten. De ploeg won niet alleen van Cuba, maar liet zijn tegenstander zelfs volledig kansloos. Na negen inningen stond een 9-1 eindstand op het scorebord. Met nog minder dan een week voor de start van de Olympische Spelen heeft Cuba hiermee een zware tegenslag te verwerken gekregen.

Knappe zege Nederlands team
Het Nederlandse honkbalteam heeft een knappe overwinning behaald op de Olympische selectie van Chinese Taipei. Het was de tweede overwinning in korte tijd op de honkballers van Taiwan. Tijdens de Haarlemse Honkbalweek won Oranje in juni nog met 9-1. Vandaag zegevierde de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn met 0-5.

Opnieuw nederlaag Italië
De voorbereiding van het Italiaanse nationale team loopt alles behalve voorspoedig. De ploeg wist al sinds woensdag 28 juli niet meer te winnen. Vanavond was in het goedgevulde stadion Steno Borghese in Nettuno Chinese Taipei te sterk voor Italië. De Aziatische ploeg won in een duel met weinig honkslagen met 2-0. Hierdoor gaan na drie dagen twee teams met één overwinning uit één wedstrijd aan de leiding.

Canadese werpers te sterk voor Nederland
Het Nederlandse honkbalteam is in zijn tweede wedstrijd van het pré-Olympisch toernooi in Nettuno onderuit gegaan tegen Canada. Het team van bondscoach Robert Eenhoorn was niet opgewassen tegen de vier Canadese pitchers, waaronder voormalig Major League-werpers Jason Dickson en Aaron Myett. Waar Nederland geen enkele keer wist te scoren, kwam Canada in het stadion Steno Borghese op het werpen van Rob Cordemans tot twee punten, voldoende voor de 0-2 zege.

Shutout voor Cuba tegen Taiwan
Verder dan twee honkslagen kwam de slagploeg van Chinese Taipei niet in de wedstrijd tegen Cuba. De wereldkampioen won hierdoor vrij gemakkelijk met 4-0 van de Aziatische ploeg. Cuba, dat in Athene tijdens de Olympische Spelen de grootste favoriet is voor het Olympisch goud, is hiermee het pré-Olympisch toernooi in Nettuno goed begonnen. Eerder op de dag won Nederland in de openingswedstrijd van Italië.

Nederland start toernooi met zege
Waar Nederland gisteren niet in slaagde, is vandaag wel gelukt. De wedstrijd tegen Italië werd gisteravond na hevige regenval afgelast. Vandaag stond niets een overwinning voor Nederland in de weg. De honkballers van Robert Eenhoorn zijn hierdoor de voorbereiding op de Olympische Spelen goed begonnen. Italië werd met 3-5 verslagen. Het duel maakte deel uit van het pré-Olympisch toernooi in Nettuno.

Openingswedstrijd Nederland afgelast
Het pré-Olympisch toernooi is officieel geopend. Voor de eerste wedstrijd zullen de voornamelijk Italiaanse fans echter nog een dag moeten wachten. Hevige regenval legde het veld van het stadion Steno Borghese blank. Spelen was hierdoor niet meer verantwoord. Vanavond stond de openingswedstrijd tussen Nederland en Italië op het programma.

Honkballers bijeen in Italië
Het Nederlandse team is in het Italiaanse Bologna gearriveerd. De honkballers van bondscoach Robert Eenhoorn wonnen afgelopen weekeinde voor het eerst in de historie de Haarlemse Honkbalweek. Vanaf donderdag wacht de volgende uitdaging, het pré-Olympisch toernooi in Nettuno.

Nederland treft Italië in openingswedstrijd
Vier dagen na de finale van de Haarlemse Honkbalweek neemt het Nederlandse team opnieuw deel aan een internationaal toernooi. De honkballers van bondscoach Robert Eenhoorn komen van donderdag 5 tot en met dinsdag 10 augustus in actie tijdens het pré-Olympisch toernooi in het Italiaanse Nettuno.

Terug