sitemap    
23 tot en met 27 juli 2003 te Haarlem en Rotterdam (Nederland)

In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2004 in Athene wordt er in 2003 een Olympisch kwalificatietoernooi gehouden. Tijdens dit evenement staan twee Europese tickets voor de Zomer Spelen op het spel. De twee finalisten tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi plaatsen zich automatisch voor Athene 2004. Het kwalificatietoernooi wordt evenenals het EK van 2003 ook in Nederland gehouden. Zes landen strijden om de Olympische tickets. Dit jaar zal de Nederlandse honkbalsite het evenement op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste nieuws!

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand

Statistieken Nederland
Na vier zeges op rij moest Europees kampioen Nederland tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in de vijfde wedstrijd zijn eerste nederlaag incasseren. Hierdoor eindigde Oranje op een tweede plaats. Desondanks kunnen de spelers van bondscoach Robert Eenhoorn op een geslaagd toernooi terugkijken. Aan slag waren vooral Sharnol Adriana en Dirk van 't Klooster op dreef. Werper Patrick de Lange gooide een no-hitter. Bekijk hier alle statistieken van het Nederlandse team op dit OKT.

ItaliŽ wint Olympisch kwalificatietoernooi
De organisatie voorzag in het wedstrijdschema van het Olympisch kwalificatietoernooi niet in een finale. De zes ploegen speelden een halve competitie tegen elkaar, waarna de nummers ťťn en twee zich plaatsten voor de Olympische Spelen. ItaliŽ en Nederland zorgden vandaag toch nog voor een finale. In de spannende strijd om de eerste plaats won ItaliŽ met 3-4.

Nederland en ItaliŽ naar Olympische Spelen
Nederland en ItaliŽ vertegenwoordigen volgend jaar samen met gastland Griekenland Europa op de Olympische Spelen. ItaliŽ verzekerde zich vanmiddag van deelname aan de Zomer Spelen door een ruime 11-1 zege op TsjechiŽ. Door dit resultaat is ook Nederland zeker van een Olympisch startbewijs.

ItaliŽ na ruime zege nog ongeslagen
ItaliŽ heeft ook zijn vierde wedstrijd op het Olympisch kwalificatietoernooi gewonnen. Vandaag won de Italiaanse ploeg met overmacht van TsjechiŽ. In zeven inningen werden de Tsjechen, onder meer door twee homeruns, met 11-1 van het veld geslagen. Evenals Nederland is ItaliŽ hierdoor nog altijd ongeslagen. Later vandaag spelen beide ploegen om de eerste plaats op het OKT.

Tweede no-hit/no-run zege voor Nederland
Nederland moest vandaag in Haarlem in actie komen voor zijn vierde wedstrijd van dit Olympisch kwalificatietoernooi. Tegenstander was Frankrijk. Net zoals de afgelopen elf wedstrijden wist Oranje ook vandaag zijn wedstrijd te winnen. Frankrijk werd probleemloos met 0-4 aan de kant gezet. Werper Patrick de Lange gooide een no-hit/no-run zege.

TsjechiŽ houdt zicht op Olympisch avontuur
Voor de derde keer in twaalf dagen stonden TsjechiŽ en Frankrijk tegenover elkaar. Twee keer eerder al won TsjechiŽ. Vandaag was de Franse ploeg opnieuw niet opgewassen tegen de Tsjechische honkballers. Tot aan de zesde inning bleven beide ploegen in evenwicht, daarna nam TsjechiŽ definitief afstand: 7-2.

Derde zege voor gretig ItaliŽ
Voor aanvang van het Olympisch kwalificatietoernooi liet de Italiaanse bondscoach Giampiero Faraone vier nieuwe spelers naar Nederland overkomen. Eťn van hen was Daniele di Pace. De speler van Parma moest vooral voor slagkracht zorgen. Vandaag voldeed hij aan deze eis. Met onder meer een homerun bezorgde hij zijn ploeg een 1-10 zege op Zweden. Het was de derde zege voor het gretige Italiaanse team dat op het OKT een verloren seizoen goed wil maken.

Nederland wint met overmacht van Spanje
Nederland en Spanje stonden vandaag op de vierde dag van het Olympisch kwalificatietoernooi tegenover elkaar. De Spanjaarden van bondscoach Ramiro ToruŮo hadden een overwinning nodig om kans te houden op een Olympisch startbewijs. Nederland zou bij een derde zege op rij dit toernooi heel dichtbij ťťn van deze twee toegangsbewijzen zijn. Toch kwam Spanje geen enkele keer in de buurt van een zege. Oranje won met overmacht: 16-6.

Tegenslag voor Frankrijk
De Franse ploeg heeft op het Olympisch kwalificatietoernooi een zware tegenslag te verduren gekregen. De ploeg is met ťťn zege uit drie wedstrijden nog in de race voor een Olympisch ticket. Toch zal de ploeg het toernooi moeten afmaken zonder zijn sterke werper Robin Roy.

Wedstrijd Nederland - ItaliŽ gestaakt
Aanhoudende regen heeft ervoor gezorgd dat de wedstrijd tussen Nederland en ItaliŽ in de derde inning is gestaakt. ItaliŽ leidde op dat moment met 1-2 door punten in de eerste en tweede inning. Sidney de Jong had met een homerun het enige punt voor Oranje gescoord. De wedstrijd wordt nu zondagavond om 20.30 uur in Haarlem over gespeeld.

Spanje winnaar in bizar duel
Vier homeruns, negen werpers, 31 honkslagen en een eindstand van 16-15. Het treffen tussen Spanje en Frankrijk op de derde dag van het Olympisch kwalificatietoernooi kan gemakkelijk de titel bizar krijgen. De overwinning was uiteindelijk voor Spanje, dat hiermee zijn eerste zege in de wacht sleepte en zo in de tussenstand op gelijke hoogte met Frankrijk wist te komen.

Zweden dichtbij uitschakeling
Zweden kan terugkijken op een geslaagd seizoen. De nationale selectie, twee jaar geleden nog laatste op het Europees Kampioenschap, legde vorige week beslag op de vierde plaats tijdens het EK. Deze prestatie gaf de ploeg recht op deelname aan het Wereld Kampioenschap van 2005. Voor de Zweedse ploeg duurt het internationale seizoen echter ťťn week te lang.

Oranje komt pas laat op gang
Nederland heeft vandaag ook zijn tweede overwinning behaald op het Olympisch kwalificatietoernooi. In Rotterdam werd Zweden in negen inningen met 11-2 aan de kant gezet. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, kwam de overwinning niet zonder slag of stoot tot stand. Pas in de zesde inning liep Oranje definitief uit naar de zege.

ItaliŽ blijft ongeslagen
ItaliŽ lijkt deze week de kater van het Europees Kampioenschap weg te spelen. Vorige week miste de ploeg de halve finale van het EK, waardoor ItaliŽ over twee jaar onbreekt op het Wereld Kampioenschap. Deze week probeert ItaliŽ iets goed te maken. Nadat de Italiaanse ploeg gisteren al te sterk was voor Spanje, werd vandaag Frankrijk aan de zegekar gebonden: 0-10.

TsjechiŽ houdt aansluiting
Na een krappe nederlaag tegen Nederland heeft TsjechiŽ vandaag Spanje aan de kant gezet. Door de zege houdt TsjechiŽ nog zicht op een plaats bij de eerste twee ploegen van dit Olympisch kwalificatietoernooi. Voor Spanje was het de tweede nederlaag op rij.

Davey Johnson terug naar huis
Davey Jonhson is teruggekeerd naar Amerika. De Amerikaanse coach kwam eind juni naar Nederland om tijdelijk de taken van bondscoach Robert Eenhoorn over te nemen. Eenhoorn had een stap teruggedaan in verband met persoonlijke omstandigheden.

Nederland komt met de schrik vrij
De Nederlandse honkbalploeg heeft zijn ongeslagen status voortgezet. Vorige week werd Oranje door acht zeges op rij Europees kampioen. Vandaag behaalde Nederland ook op het Olympisch kwalificatietoernooi zijn eerste overwinning. TsjechiŽ werd met 4-6 verslagen. Toch leek de Tsjechische ploeg in de slotfase bijna Nederland voorbij te gaan.

Liverziani slaat ItaliŽ naar winst
ItaliŽ stond in de eerste wedstrijd van het Olympisch kwalificatietoernooi direct tegenover een sterke tegenstander. De Italiaanse ploeg, vorige week nog teleurstellend vijfde op het Europees Kampioenschap, moest het vandaag opnemen tegen Spanje. De nummer drie van Europa kon ItaliŽ lange tijd bijhouden. In de achtste inning besliste Claudio Liverziani met een homerun de wedstrijd.

Frankrijk wint in slotfase
Frankrijk heeft zijn eerste overwinning behaald op het Olympisch kwalificatietoernooi. Frankrijk won met 2-11 van Zweden. De ploeg stelde pas in de slotfase de overwinning veilig. De Fransen keken in de negende inning zelfs nog tegen een 2-0 achterstand aan.

ItaliŽ verder zonder werper De Santis
De Italiaanse honkbalploeg zal het Olympisch kwalificatietoernooi moeten beginnen zonder werper Riccardo de Santis. De tweede werper van Grosseto heeft te kampen met een schouderblessure en kan daardoor niet deelnemen aan het OKT dat deze week in Rotterdam en Haarlem wordt gehouden.

Nederland met ongewijzigde selectie naar OKT
Nederland neemt met een ongewijzigde selectie deel aan het Olympisch kwalificatietoernooi. De spelers van Oranje bemachtigden afgelopen zaterdag voor de achttiende maal de Europese titel. Robert Eenhoorn zal tijdens het OKT weer fungeren als bondscoach. Davey Johnson blijft actief als bench-coach.

Versterking voor ItaliŽ
Na de verrassend teleurstellende resultaten tijdens het Europees Kampioenschap heeft de Italiaanse bondscoach Giampiero Faraone vier nieuwe spelers naar Nederland laten overkomen. Het viertal moet ervoor zorgen dat ItaliŽ, na het missen van de Europese titel en deelname aan het WK van 2005, zich wel verzekert van deelname aan de Olympische Spelen.

Nederland als Europees kampioen naar OKT
Nederland heeft zich met het behalen van de Europese titel verzekerd van deelname aan het Olympisch kwalificatietoernooi. Aan dit toernooi nemen de nummers ťťn tot en met zes van het Europees Kampioenschap deel.

Ferenc Jongejan mist OKT
Een rugblessure weerhoudt de Nederlandse werper Ferenc Jongejan ervan om volgende week met Oranje deel te nemen aan het Olympisch kwalificatietoernooi in Nederland. De honkballers van interim-bondscoach Davey Johnson verzekerden zich gisteren tijdens het Europees Kampioenschap van deelname aan dit OKT.

Kaartverkoop honkbaltoernooien gestart
Niet alleen de Nederlandse internationals staat een druk honkbalseizoen te wachten, maar ook de honkbalfans krijgen veel te doen komende maanden. Allereerst kunnen zij van 27 juni tot en met 6 juli een bezoek brengen aan het World Port Tournament in Rotterdam. Later in juli volgen ook nog het Europees Kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi. Voor deze laatste twee toernooien start vandaag de kaartverkoop.

Olympisch Kwalificatietoernooi noodzakelijk
Om van 13 tot en met 29 augustus 2004 in Athene deel te mogen nemen aan de 28e Olympische Spelen zal Nederland volgend seizoen bij de beste twee teams moeten eindigen van een Olympisch Kwalificatietoernooi. Dit evenement zal aansluitend op het Europees Kampioenschap in Nederland worden gehouden.

Terug