sitemap    
25 tot en met 31 juli 2007 te Durham (Verenigde Staten)

Voor het eerst in de historie is het nationale honkbalteam door de Amerikaanse honkbalbond uitgenodigd om wedstrijden te spelen op Amerikaans grondgebied. Bondscoach Robert Eenhoorn reist 25 juli met zijn selectie naar de Verenigde Staten om in North Carolina een drietal wedstrijden en enkele trainingen af te werken in de voorbereiding op Olympische kwalificatie later dit jaar in Barcelona. De Nederlandse honkbalsite zal deze oefentrip op de voet volgen. Houd deze site dus in de gaten voor het laatste nieuws!

Agenda:
(Tijdsverschil Nederland met Durham en Cary: + 6 uur)
Dag Activiteit Tijdstip
Woensdag 25 juli Vertrek vanaf Schiphol 09.20 uur
Donderdag 26 juli Training gehele dag
Vrijdag 27 juli Training gehele dag
Zaterdag 28 juli Wedstrijd in Durham 19.00 uur (lokale tijd)
Zondag 29 juli Wedstrijd in Cary 11.00 uur (lokale tijd)
Zondag 29 juli Wedstrijd in Durham 17.00 uur (lokale tijd)
Maandag 30 juli Vertrek vanuit Durham 13.10 uur (lokale tijd)
Dinsdag 31 juli Aankomst op Schiphol 07.00 uur
Statistieken Nederland
In veertien van de 26 innings ging Nederland aan de leiding in de serie van drie wedstrijden tegen Team USA. Uiteindelijk verloor Oranje toch twee duels. Vooral de Amerikaanse werpers waren een maatje te groot voor Nederland. Acht pitchers hielden de slagploeg op een slaggemiddelde van .179.

'De adrenaline gierde door mijn lijf'
Waar juist alle ogen waren gericht op de vrijwel onbespeelbare Amerikaanse werpers, was er gisteravond een hoofdrol weggelegd voor een Nederlandse pitcher. Een uitstekende prestatie van pitcher David Bergman zorgde ervoor dat er na afloop van de wedstrijd weer lachende Nederlandse spelers in de dug-out te zien waren.

Nederland sluit serie af met winst
Het Nederlands honkbalteam heeft zich knap hersteld van de twee nederlagen van dit weekeinde. In het Durham Bulls Athletic Park volgde vanavond de revanche. Nederland raakte op volle toeren en liet zich eindelijk van zijn goede kant zien. De selectie van bondscoach Robert Eenhoorn diende de Amerikanen hun grootste nederlaag toe: 3-9.

Monte terug in opstelling
ADO-speler Harvey Monte keert vanavond terug in de basisopstelling van het Nederlands team. Monte ontbrak eerder vandaag in de tweede wedstrijd tegen het Amerikaanse nationale team. In de derde en laatste wedstrijd tegen Team USA speelt Monte opnieuw in het linksveld. Kinheim-pitcher David Bergman begint de wedstrijd op de heuvel.

Tweede nederlaag op rij
Het Nederlands honkbalteam is er ook niet in geslaagd zijn tweede wedstrijd in winst om te zetten. Voor de tweede keer binnen 24 uur was Team USA te sterk voor de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn. Na negen innings trok het Amerikaanse nationale team in Cary (North-Carolina) met 1-2 aan het langste eind.

Boyd aangewezen als starter
Neptununs-werper Leon Boyd is door bondscoach Robert Eenhoorn aangewezen als de startend werper voor de tweede wedstrijd tegen het Amerikaanse nationale team. De wedstrijd begint om 17.00 uur (Nederlandse tijd) in Cary. Later op de dag verhuizen beide teams naar Durham voor de derde en laatste wedstrijd. In dat duel zal David Bergman op de heuvel starten.

Valse start voor Oranje
Ruim acht maanden na de verloren finale van de Intercontinental Cup klonk er eindelijk weer een 'Play Ball' voor de spelers uit het Nederlands team. Daarmee is het internationale seizoen voor Oranje officieel van start gegaan. Dat seizoen eindigt met een wereldkampioenschap in Taiwan, maar begon gisteravond met een eerste van drie wedstrijden tegen Team USA. Overigens kende Nederland een valste start. In Durham werd Oranje in negen innings van het veld geveegd: 14-0.

Legito start op derde honk
Raily Legito is voldoende hersteld van zijn blessure. De speler van Neptunus begint in de eerste wedstrijd van het Nederlands team in de startende opstelling. Legito neemt plaats op het derde honk. Rob Cordemans, eerder al aangewezen als één van de startende werpers, begint de wedstrijd op de heuvel.

Honkbalteam in noodweer
Nadat het Nederlands honkbalteam in warme weersomstandigheden zijn tweede training had afgewerkt in de Amerikaanse stad Cary, is de ploeg in noodweer terecht gekomen. Oranje is momenteel in North-Carolina aanwezig voor een oefenstage. Vanavond staat de eerste wedstrijd van een drieluik tegen het nationale team van de Verenigde Staten op het programma.

Oranje klaar voor Team USA
Met een spetterende grandslam-homerun velde Team USA gisteravond het oordeel over het Chinese nationale team. Met een afgetekende 0-16 overwinning boekten de Amerikaanse honkballers hun achttiende zege in 25 wedstrijden. Ondertussen bereidt Nederland zich in Cary voor op zijn treffen met Team USA. Vandaag volgde de tweede trainingsdag.

Nederland werkt eerste training af
Het Nederlands honkbalteam werkt momenteel zijn eerste training af in het Amerikaanse Cary (North Carolina). De nationale selectie traint onder leiding van bondscoach Robert Eenhoorn op het splinternieuwe nationale trainingscomplex van Team USA. Bij aankomst in de Verenigde Staten voegde gisteren de Amerikaanse coach Jack Hubbard zich bij de selectie.

Nederland op weg naar Beijing
De Nederlandse honkbalselectie is vanochtend vroeg op het vliegtuig gestapt. Oranje wil naar Beijing, maar het vliegtuig zette koers richting de Verenigde Staten. Daar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan begint de nationale ploeg van de zo succesvolle bondscoach Robert Eenhoorn aan zijn voorbereiding op Olympische kwalificatie. Kwalificatie voor de reis naar Beijing, in 2008 de sporthoofdstad van de wereld.

Eenhoorn maakt selectie bekend
Bondscoach Robert Eenhoorn reist met twee debutanten af naar de Verenigde Staten voor de zevendaagse oefentrip. Vandaag maakte hij tijdens een persconferentie in Rotterdam de definitieve selectie bekend. Zowel pitcher Berry van Driel (ADO) als catcher Martijn Meeuwis (Neptunus) zijn voor het eerst aan de definitieve selectie van Oranje toegevoegd. Voor de oefenwedstrijden tegen Team USA en het World Port Tournament heeft Eenhoorn nog niet de beschikking over profspelers uit de Amerikaanse competities.

Amerikaanse oefentrip nadert
Nog twee weken en dan stappen de Nederlandse honkballers op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Daar speelt Oranje drie wedstrijden tegen het Amerikaanse nationale team. Het is de eerste serieuze test voor de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn op weg naar Olympische kwalificatie in september van dit jaar. Nog nooit eerder speelde het Nederlands team op uitnodiging van Amerika op Amerikaans grondgebied.