sitemap    
Van 23 juli tot en met 1 augustus 2010 te Thunder Bay en Ontario (Canada)

Jong Oranje neemt van vrijdag 23 juli tot en met zondag 1 augustus deel aan het wereldkampioenschap in Canada. Nederland plaatste zich voor dit evenement door een tweede plaats tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Bonn (Duitsland). Vanuit Canada worden de bezoekers van de Nederlandse honkbalsite op de hoogte gehouden van de verrichtingen in Canada.

Uitslagen poule A
Uitslagen poule B
Uitslagen kruisfinales en eindstand

AAA-team maakt indruk met zesde plaats
De ploeg van manager Brian Farley en zijn staf heeft een geweldige prestatie geleverd door de zesde plaats te bereiken op het wereldkampioenschap honkbal voor spelers van achttien jaar en jonger. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland zo hoog eindigde op het wereldkampioenschap.

Jong Oranje verslaat ItaliŽ
Waar het Nederlands A-team vandaag niet in is geslaagd, lukte het AAA-team wel. Op het wereldkampioenschap voor spelers onder de 18 jaar versloeg Jong Oranje in het Canadese Thunder Bay ItaliŽ. Via zeven runs in de zevende inning verzekerde Nederland zich van de strijd om de vijfde en zesde plaats.

AAA-team mist halve finales WK
Het Nederlands AAA-team is er in het Canadese Thunder Bay niet in geslaagd de stunt tegen Cuba een vervolg te geven met een plaats in de halve finales. De ploeg van manager Brian Farley moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Chinese Taipei. Winnend werper Chun-Lin Kuo gooide een complete wedstrijd met achttien strikeouts.

Nederland verslaat Cubanen in tie-break
In een ongekende honkbalthriller met de eerste tie-break van het wereldkampioenschap AAA ging Cuba gisteren ten onder tegen het talentvolle Jong Oranje van bondscoach Brian Farley. In Canada boekte het Nederlands team met 9-8 een historische overwinning en plaatste het zich daarmee als nummer drie voor de kwartfinales.

Tweede winst voor Nederlands AAA-team
Nederland heeft met een 4-13 overwinning op hekkensluiter TsjechiŽ zicht gehouden op een plaats in de kwartfinales. Pas in de zevende inning trok Oranje definitief de zege naar zich toe. Roy Seltenrijch en Nick Urbanus hadden elk met drie hits een belangrijk aandeel in de winst.

Nederland in slotfase naar eerste winst
Tegen Panama kreeg Nederland in zijn derde wedstrijd op het wereldkampioenschap voor honkballers onder de achtien jaar de winst niet cadeau. Pas in de negende inning besliste het AAA-team de wedstrijd toen drie runs voor de overwinning zorgden: 2-5.

AAA-team kansloos tegen titelverdediger
Tegen heersend wereldkampioen Zuid-Korea herhaalde zich zaterdag het beeld van de wedstrijd tegen Canada van een dag eerder. Hoewel startend werper Hugo van der Kooij alles uit de kast trok, bleek al snel de dodelijke effectiviteit van de Aziatische honkbalstrategie.

Nederland onderuit tegen Canadese gastheer
In de openingswedstrijd tegen Canada werden de eerste twee innings fataal voor het Nederlands AAA-team, dat in Canada speelt om het wereldkampioenschap honkbal onder 18 jaar (Jong Oranje).

AAA-team vertrekt naar WK Canada
Het Nederlands AAA-team (Jong Oranje) vertrekt woensdag 14 juli naar Canada voor het wereldkampioenschap honkbal voor junioren (17 en 18 jaar). Op dit twaalf landen toernooi, dat onder auspiciŽn van de internationale honkbalfederatie IBAF wordt gespeeld, zal Nederland op vrijdag 23 juli in een uitverkocht Port Arthur Stadion de openingswedstrijd spelen tegen gastland Canada, in aanwezigheid van officials, genodigden, landenteams en bezoekers.

Twintig spelers in selectie Jong Oranje
Manager Brian Farley heeft voor het aankomende wereldkampioenschap voor AAA-teams de beschikking over de nodige ervaring in zijn spelersgroep. Van de twintig jeugdspelers, die hij heeft opgeroepen, hebben er twee zelfs een profcontract op zak.