sitemap    

Final Four 2012
Foritudo Bologna wint titel
Foritudo Bologna wint de Final Four.
Foto: © FIBS/Ezzio Ratti
Tijdens de Final Four strijden de vier beste clubteams uit Europa om de Europese titel. Sinds de invoering van het toernooi in 2008 heeft nog altijd een team uit de Italiaanse competitie de hoofdprijs gewonnen. Voor Nederland had L&D Amsterdam zich gekwalificeerd voor deelname aan de Final Four.

Woensdag 29 augustus 2012:
Fortitudo Bologna - Rouen Huskies  4-  0
Caffè Danesi Nettuno - L&D Amsterdam  1-  0
 
Donderdag 30 augustus 2012:
Om de 3e en 4e plaats:
Rouen Huskies - L&D Amsterdam  7-  8
Finale:
Fortitudo Bologna - Caffè Danesi Nettuno  4-  3


Fortitudo Bologna wint Final Four
Fortitudo Bologna is vanavond in het Italiaanse Nettuno winnaar geworden van de vijfde Final Four. In de finale van de strijd om de Europese clubtitel werd gastheer Caffè Danesi Nettuno met 4-3 verslagen. Net als in de wedstrijd van gisteravond tegen L&D Amsterdam scoorde Bologna ook nu het winnende punt pas in de tweede helft van de negende inning.

Derde plaats voor L&D Amsterdam
Met zestien honkslagen heeft L&D Amsterdam vanmiddag in het Italiaanse Nettuno de frustratie van zich afgeslagen nadat het gisteren opnieuw de finale van de Final Four had misgelopen. Rouen Huskies leek aanvankelijk een gewilig slachtoffer, maar de Franse honkballers wisten het in de slotfase L&D Amsterdam nog knap lastig te maken. Met een 7-8 zege wist L&D Amsterdam nog maar net aan de goede kant van de score te blijven. Het leverde als troostprijs de derde plaats op.

L&D Amsterdam loopt finale opnieuw mis
Het is de Nederlandse hoofdklasseploeg L&D Amsterdam opnieuw niet gelukt een wedstrijd te winnen tijdens de Final Four. In Nettuno scoorde gastheer Caffè Danesi Nettuno in een uitermate spannend werpersduel in de negende inning het enige en winnende punt op closer Nick Stuifbergen. L&D Amsterdam wacht zodoende nog altijd op zijn eerste Final Four-zege. Nettuno staat nu morgenavond in de finale tegenover Fortitudo Bologna.

Bologna als eerste naar de finale
Het Italiaanse Fortitudo Bologna heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Final Four. De Europees clubkampioen van 2010 versloeg in de openingswedstrijd Rouen Huskies met 4-0. Het wordt voor Bologna de derde keer dat het in de finale staat van de strijd om de Europese clubtitel. Eerder bereikten de Italiaanse honkballers ook in 2009 en 2010 al de eindstrijd.

L&D Amsterdam definitief naar Nettuno
L&D Amsterdam heeft als laatste ploeg zijn deelname aan de Final Four bevestigd aan de Europese honkbalbond CEB. Dinsdag 28 augustus reist de Nederlandse landskampioen af naar het Italiaanse Nettuno voor de strijd om de Europese clubtitel.

Final Four wordt alsnog gespeeld
De Final Four wordt dit jaar definitief toch gespeeld. De Europese honkbalbond CEB heeft een nieuwe datum vastgesteld voor het evenement. De strijd om de Europese clubtitel is nu vastgesteld voor woensdag 29 en donderdag 30 augustus. De wedstrijden van de Final Four worden gespeeld in het Italiaanse Nettuno.

Nieuw datumvoorstel voor Final Four
Ruim een week nadat de Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB de deelnemende clubs heeft laten weten dat de Final Four dit jaar niet door zal gaan, zijn de clubs L&D Amsterdam, Caffè Danesi Nettuno, Fortitudo Bologna en Rouen Huskies nog altijd in gesprek over een nieuwe datum. Dit heeft er toe geleid dat de CEB gisteren een nieuw voorstel voor de Europese clubfinale heeft voorgesteld.

Geen Final Four in 2012
L&D Amsterdam krijgt geen kans om de Europese clubtitel te veroveren. De Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB heeft vandaag de deelnemende clubs laten weten dat de Final Four dit jaar geen doorgang zal vinden.