sitemap    
woensdag 21 en donderdag 22 september 2011 te Brno (TsjechiŽ)

Stadion van Draci Brno
Stadion van Draci Brno.
Foto: © AVG Brno
Voor de vierde maal vindt de Final Four plaats, waarin de vier beste clubteams uit Europa strijden om de Europese titel. Nadat drie jaar Barcelona de gastheer is geweest, wordt er in 2011 voor het eerst in TsjechiŽ (Brno) gestreden om de clubtitel. Voor Nederland neemt L&D Amsterdam deel aan de Final Four. De Nederlandse landskampioen plaatste zich tijdens het Europa Cup-toernooi voor dit evenement.

Woensdag 21 september 2011:
T&A San Marino - L&D Amsterdam  1-  0 (10 innings)
Unipol Bologna - ASD Parma  2-  3
 
Donderdag 22 september 2011:
Om de 3e en 4e plaats:
Unipol Bologna - L&D Amsterdam10-  9
Finale:
T&A San Marino - ASD Parma  7-  1


San Marino wint Final Four
T&A San Marino heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de Final Four gewonnen. In de finale van de vierde editie van dit Europees clubtoernooi was de Italiaanse landskampioen met 7-1 te sterk voor ASD Parma. San Marino neemt daarmee de titel over van het Italiaanse Unipol Bologna, dat eerder op de dag beslag legde op de derde plaats.

L&D Amsterdam opnieuw vierde
L&D Amsterdam sloeg vandaag zeventien honkslagen in de wedstrijd tegen het Italiaanse Bologna, maar wist uiteindelijk voor de tweede maal deze week niet een wedstrijd tijdens de Final Four te winnen. De Amsterdamse ploeg verspeelde in de slotfase een 4-9 voorsprong om uiteindelijk met 10-9 te verliezen.

Parma schakelt titelverdediger uit
Het Italiaanse ASD Parma heeft vanavond titelverdediger Unipol Bologna uitgeschakeld in de Final Four. De debutant tijdens deze Final Four scoorde drie punten in de vijfde inning om de winst naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de finale. Daarin treft Parma morgen de Italiaanse landskampioen San Marino.

L&D Amsterdam uitgeschakeld voor finale
De honkballers van L&D Amsterdam zijn er in het Tsjechische Brno andermaal niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Final Four. De Nederlandse landskampioen ging vandaag in de tie-break onderuit tegen San Marino. De Italiaanse kampioen scoorde het enige punt van de wedstrijd in de tiende inning.

Nederland wacht op hoofdprijs Final Four
Waar Nederland normaliter grossiert in Europese (club)titels, is het geen enkele club nog gelukt om de Final Four te winnen. Sinds de invoering in 2008 ontbrak een Nederlands team zelfs in twee edities. L&D Amsterdam kan daar deze week verandering in brengen.