sitemap    
zaterdag 20 en zondag 21 juni 2009 te Barcelona (Spanje)

Foto: © Rob Jelsma
Voor de tweede maal vindt de Final Four plaats, waarin de vier beste clubteams uit Europa strijden om de Europese titel. Opnieuw is het Olympisch honkbalveld Montjuic Field in Barcelona het decor voor de Final Four. Tijdens het Europa Cup-toernooi in Nettuno plaatsten de nummer één L&D Amsterdam (Nederland) en nummer twee Caffè Danesi Nettuno (Italië) zich voor de Final Four. Fortitudo Bologna (Italië) werd winnaar van het Europa Cup-toernooi in Matino en plaatste zich evenals Corendon Kinheim (Nederland) voor de Final Four.

zaterdag 20 juni 2009
L&D Amsterdam-Fortitudo Bologna  0-  6
Corendon Kinheim-Danesi Caffè Nettuno  4-  6
 
zondag 21 juni 2009
Om de 3e en 4e plaats
L&D Amsterdam-Corendon Kinheim  1-  3 (10 innings)
Finale
Fortitudo Bologna-Danesi Caffè Nettuno  0-  1


Nettuno prolongeert titel
Danesi Caffè Nettuno is voor het tweede jaar op rij Europees clubkampioen geworden. De Italiaanse ploeg versloeg vanavond in de finale van de Final Four landgenoot Fortitudo Bologna met minimaal verschil: 0-1. De twee Italiaanse teams hadden een dag eerder nog gezorgd voor de uitschakeling van de Nederlandse deelnemers Corendon Kinheim en L&D Amsterdam.

Derde plaats voor Kinheim in Final Four
Corendon Kinheim-speler Danny Rombley was vandaag niet kieskeurig in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Hij sloeg alle ballen die hij kreeg het Olympisch honkbalveld in Barcelona in. Dat leverde hem drie binnengeslagen punten op. Twee daarvan na zijn homerun in de tiende inning, waarmee hij zijn ploeg aan de derde plaats hielp in de Final Four. De Haarlemse ploeg van hoofdcoach Eelco Jansen zegevierde in tien innings met 1-3.

Ook Kinheim uitgeschakeld in Final Four
De Nederlandse clubs zijn er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Final Four. Nadat vanmiddag L&D Amsterdam al werd uitgeschakeld, verloor vanavond Corendon Kinheim zijn wedstrijd tegen Danesi Caffè Nettuno tijdens de Final Four. In het Estadio Carlos Pérez de Rozas in Montjuïc besliste Giuseppe Mazzanti met een driepunten-homerun in de zevende inning de wedstrijd voor de titelverdediger: 4-6. Daarmee wordt de finale morgen een Italiaans onderonsje.

Amsterdam onderuit tegen Bologna
De Europese clubtitel gaat niet naar L&D Amsterdam. De Nederlandse landskampioen was in de openingswedstrijd van de Final Four niet opgewassen tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna. In Barcelona verloor de ploeg van hoofdcoach Rikkert Faneyte met 0-6. Morgen speelt Amsterdam om de derde plaats tegen de verliezer van de wedstrijd tussen titelverdediger Danesi Caffè Nettuno en Corendon Kinheim.

Amsterdam en Kinheim naar Final Four
De Nederlandse hoofdklasseclubs L&D Amsterdam en Corendon Kinheim hebben zich geplaatst voor de Final Four, de strijd om het Europese clubkampioenschap. Amsterdam veroverde in Nettuno de eerste plaats tijdens het Europa Cup-toernooi. Ook titelverdediger Nettuno uit Italië is van de partij.