sitemap    
zaterdag 13 en zondag 14 september 2008 te Barcelona (Spanje)

De twee beste teams tijdens de Europa Cup-toernooien nemen in 2008 voor het eerst deel aan de Final Four. Dit nieuwe tweedaags toernooi is de vervanger van de voormalige Europese Super Cup, waarin de winnaars van beide toernooien streden om de hoogste eer. Europa Cup-winnaar Kinheim bedankte voor deelname aan de Final Four, waarna San Marino een uitnodiging heeft ontvangen.

Deelnemers
BC Grosseto Orioles (Italië) - nummer 2 Europa Cup Grosseto
T&A San Marino - nummer 3 Europa Cup Grosseto
FC Barcelona (Spanje) - winnaar Europa Cup Regensburg
Caffè Danesi Nettuno (Italië) - nummer 2 Europa Cup Regensburg


Nettuno wint eerste Final Four
De voor de Nederlandse clubs onhandig geplande Final Four voor de vier finalisten van de twee Europa Cup-toernooien is gewonnen door Danesi Nettuno, de verliezer van het Europa Cup-toernooi in Regensburg. De ploeg van manager en oud-speler Ruggero Bagialemani versloeg gisteren Montepaschi Grosseto met 4-3 en vanavond T&A San Marino met 3-2. Beide keren verdedigde de voormalige Major League-werper Giovanni Carrara als closer succesvol een voorsprong van één punt.

Kinheim niet naar Final Four
Kinheim veroverde vorige maand voor het tweede jaar op rij de Europa Cup. Daarmee plaatste de Haarlemse ploeg zich voor de Final Four, die in Barcelona wordt gespeeld. Het splinternieuwe toernooi moet het in september echter doen zonder Kinheim. De ploeg van hoofdcoach Ben Thijssen ziet af van deelname.